![]() |
|
Yeni üyeyim sorularım var :) 206 xs 1.6 |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
bahadir63 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ekim 2021 Konum: Tekirdağ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 12 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bahadir63
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2022 Saat 11:33 |
Öncelikle herkese selamlar
8 ay önce 2002 model 206 xs 1.6 benzin LPG araç sahibi oldum. Allaha şükür şuana kadar bir sıkıntı çıkarmadı fakat şimdi aklıma takılan şeyler yaşanıyor sizlere danışayım istedim İlk sorum açık hava filtresi ile ilgili, aldığımda vardı ben taktırmadım, dandik birşeye benziyor ve geçenlerde öndeki kapağı düştü filtre hakkındaki soruma gelirsek bu hava filtresini değiştirmeli miyim 206 stock hava filtresi kutusu mu alayım yoksa bu şekilde açık hava filtresi kullansam da sorun olmaz mı? Olmaz ise marka önerisine de ihtiyacım var İkinci sorum bu filtre kapağı düştükten sonra araçta gaz verdikçe tiz bir ses çıkıyor özellikle üçüncü viteste, hava filtresinin kapağının düşmesiyle bir alakası olabilir mi? Yoksa farklı bir durum mudur? Üçüncü sorum ise bugün sabah benzin depo kapağını açamadım, nasıl açabilirim Teşekkür ediyorum şimdiden
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhabalar, sorularınızın cevaplarına gelince benim görüşüm tabi
1-mümkünse hava filtresi kazanını orjinal bulup takın bu tip filtreler bence gereksiz sonuçta atmosferik bir araç ve araca bir katkısı yok ses dışında. 2-muhtemeşen ses filtreden dolayı olabilir. 3-benzin deposu kilit motoru arızalanmıştır söküp kontrol etmek lazım.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
bahadir63 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ekim 2021 Konum: Tekirdağ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 12 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bahadir63
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hava filtresi için yeni kafa aldım 200tl, çünkü orjinal hava filtresi kutusu + boruları vs 1000tlyi geçecekti
Vites problemi için şanzıman yağını kontrol ettirdim, çok az kalmış gidip yağ aldım doldurunca aks keçesinden dedi sanırım tam anlamadım kaçırmaya başladı, onu da yaptırdım ses vs kalmadı vites geçişleri yumuşadı, haftasonunun günahı 700 TL :)
Düzenleyen bahadir63 - 19 Şubat 2022 Saat 17:08 |
|
![]() |
|
arifbsrn ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Eylül 2019 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
benzin deposunun kapağı bazen bende de açılmıyordu hocam.
kilit yerine wd-40 sıkıp biraz bekledim, sonra açıldı. daha sonra iç taraftan oynayan aksam tarafına çok ince gres sürdüm. yaklaşık 6-7 aydır bir sıkıntı çıkmadı.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bahadir63
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben de aynı şeyi yaptım hocam fakat yazmayı unutmuşum wd40 ile sorun çözüldü
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |