![]() |
|
2005 307 1.4 HDI direksiyon hidrolik yağı seçimi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ozandemir34 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2019 Konum: İZMİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 49 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ozandemir34
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2020 Saat 20:54 |
Merhaba arkadaşlar 2005 model 177 binde 307 1.4 HDI araca sahibim. Araç yaklaşık bir buçuk senedir bende ve benden önce de bir sene arkadaşım sürdü. Geçen sene uzun yolda ayvalıktan İzmir'e dönerken direksiyon kemik gibi sertleşmişti ve hidrolik yağını kontrol ettiğimiz de çok azaldığını fark edip üzerine atf diye kırmızı bir yağ koymuştuk. Ama o günden sonra araçta ara ara direksiyon sertleşmesi olmuştu. Arkadaşım hiç karşılaşmadığı söyledi. Bende üzerine eklediğimiz yağın yanlış olma ihtimalini düşündüm. Acaba bizim araçlarımıza koyulan yağın tam markası nedir. Ben kitapçıkta bulamadım. Bilen varsa bana ismini söyleyebilir mi. Tekrar yanlış yağ seçimi yapmak istemiyorum. Bizim araçlarımıza kalın yağ koyuluyormuş galiba yoksa hidrolik pompayı zorluyormuş. LT 71141 diye bir yer de okumuştum. Doğru mudur Total al diyen var nokta atışı şunu koy diyen var mı şimdiden teşekkürler. NOT : tamamen eski yağı bosalttirip yeni yağı koydurucam ya da kendim yapacağım.
Düzenleyen ozandemir34 - 21 Haziran 2020 Saat 21:47 |
|
![]() |
|
Orçun.Dmr ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ekim 2014 Konum: . Durum: Aktif Değil Mesajlar: 452 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Orçun.Dmr
![]() ![]() ![]() ![]() |
Konuyu takip ediyorum hocam inşallah bilen bir uyemiz cevaplar da degistiririz direksiyon yagini. :)
|
|
Arabalar ikiye ayrılır Peugeot ve gerisi...
|
|
![]() |
|
ozandemir34 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2019 Konum: İZMİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 49 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ozandemir34
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam internetten araştırdığım kadarıyla elektro-hidrolik direksiyonların bulunduğu 307 lerde ilk olarak turuncu renkli sentetik total fluide da kullanılıyor eğer bunu bulamazsak opet atf dx II kullanılıyormuş. Bunlar dışında peugeot bize başka yağ koymamızı önermiyorlar sadece bu ikisini koyabiliyoruz. Ben total fluide da alıp koymaya karar verdim. Geçen sene koyduğumuz yağın bu yağ ile ilgisi yok maalesef. Bu arada aracım da ki direksiyon sertleşmesinin sebebi sigortayla ilgiliymiş. 70 amper ve 10 amperlik iki sigortayı forumdan başka birinin tavsiyesi üzerine değiştirince sorunum düzeldi. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |