![]() |
|
Enjektörler |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
omerb ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2019 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 579 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2019 Saat 00:00 |
Merhaba. Öncelikle bir avometren olması gerekli. Onu ohm kademesine alıyorsun. Ortadaki iki bobin ucuna avometre problarını değdiriyorsun. Böylelikle 2. Ve 3. Silindir ateşleme direncini ölçüyorsun. Sonra en baştaki sağlı sollu ikisini ölçüyorsun. Sende avometre yoksa herhangi bir tv tamircisi veya elektronikciye ölçtürebilirsin. Değerleri resimle. Bizimle paylaş
|
|
![]() |
|
Ssedo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Temmuz 2013 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba son durum nedir ben daha yeni gelen enjektörü yapamadım ama yukarıda bobin ölçümü mü anlatan dosta teşekkür ediyorum yakın zamanda bende öleceğim ama biraz daha açma şansınız var mı tam nasıl ölçeceğiz anlamadım
Düzenleyen GökhaN - 23 Aralık 2019 Saat 16:50 |
|
![]() |
|
Ssedo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Temmuz 2013 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
Merhaba son durum nedir ben daha yeni gelen enjektörü yapamadım ama yukarıda bobin ölçümü mü anlatan dosta teşekkür ediyorum yakın zamanda bende öleceğim ama biraz daha açma şansınız var mı tam nasıl ölçceğiz anlamadım
|
|
![]() |
|
Karacocuk24 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2016 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 679 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Karacocuk24
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
bir tane kablo var içindeki tel gözüküyor demişsin ve izole etmemissin ise onunla başla araci uzun süre benzinde kullanmayinca benzin haritası diye birşey var o bozulunca lpgyede etkisi baya oluyor ustana danış ama imkanın varsa 1 hafta yada 2 hafta sadece benzinde kullan sonra tekrar ayar yaptır ayarida yolda yaptır bir diğer deyimle afr dedikleri sistem var diğer ismi yol ayarı birde enjektorlerini temizlet özel sıvıları var iyi bir LPG ustasına vardır
Düzenleyen Karacocuk24 - 21 Aralık 2019 Saat 13:43 |
|
![]() |
|
Pejoant ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2019 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 73 |
Bütün dediklerinizi pazartesi deneyip durumu size bildiricem. Çok teşekkür ederim bilgiler için. Bende bu kadar araştırıyorum çünkü enjektörlerden kaynaklandıgını düşünmüyorum o yüzden araştırıyorum uzun zamandır. Umarım bu dedikleriniz ile sorunu çözeriz. Bu yapılanlar sonucu bobinler sağlam çıkarsa eğer gerçektende 2 enjektör bozuk olabilir.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
omerb ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2019 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 579 |
Öncelikle aracının rolantide çalışıyor olması, gayet iyi. Yani araç stop etme sorunu olmaz. Çünkü boşa aldığında zaten rolantide çalışıyor. Benzin enjektörü ile lpg enjektörü farklı.
Ateşleme bobini ölçümünü yapalım. Benzin, lpg ye göre daha çabuk yanabilen bir yanıcı. Eğer ateşleme bobinin ilk ateşlemeleri zayıf yapıyorsa bu sorun ondan olabilir belki. Ama yağmurlu havalarda sorun artıyorsa, bobin üzerinde bir kaçak olma olasılığıda var. Araçta grup ateşleme bobini var. Bobini yerinden sök, 2 adet civata tutuyor. Bobinde 4 uç var. Başlıklardaki silikon parçaları sök. Nasıl söktüğünü mutlaka resimle. Sonra bu nerden çıktı vs deme. Orta iki uç birlikte ölçülecek, en sağ sol uç birlikte ölçülecek. Ölçü aletini ohm moduna getir. İki uç arasını 3,1k ohm ölçmen gerekli. Çok daha aşağı değerse veya değer sürekli değişiyorsa sorun var demek. Ayrıca bobin iletim yerlerinde ve yaylarda oksit olmayacak. Silikon parçalarda yırtılma olmayacak. Bu kontrolde sonra herşey normal diyelim. Yapacağın olay şu, Lpg ayarı yapıldıktan sonra bir kaç gün sorun olmuyor diyorsun. O zaman o ayar ekranının resmini çek. Verilen değerleri not et. Sorun tekrarladığında ayarlara bakın. Sizin ayarladığınız değerlerle aynı mı.? Yoksa değişmiş mi. Yani lpg beyni ayarları hafızasında tutamıyorda olabilir. Ayrıca rolantide sorun yok ise, araba rolantideyken lpg enjektörü kontrolü yapman olmaz. Zaten rolantide düzgün çalışıyor. Araç boşta iken tekleme yaptığı devir aralığında kontrol et. O devirdeki, lpg regülatör sıcaklığını kontrol et. Kısacası olay anındaki değerleri kontrol etmeniz gerekecek. Yağmurlu havalarda stop etme sorunu da ateşleme sistemine su geliyorun delaleti gibi. Buji ve ateşleme bobini kontrolü olması lazım. Sen bujilere bak mutlaka. Büyük ihtimalle bobin ve buji arasında bir olay var.
Düzenleyen omerb - 20 Aralık 2019 Saat 05:52 |
|
![]() |
|
Pejoant ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2019 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 73 |
Baştan anlatayım size. Aracı 8 ay önce aldım. 8 ay önce aldığımda da rolantide dalgalanma,yolda giderken kırmızı ışığa doğru frene basarken stop etme, yolda sağa sokağa girerken debriyaja basma ve vitesi giderken boşa atma anında araba stop ediyordu. ilk aldığımda aracı 8 ay önce bu sorunlar vardı. ben umursamadım binmeye devam ettim. 6. veya 7. ayda tekleme başladı ve stop etme arttı. tamirciye gittim usta kontrollerini yaptı baya uğraştı ama sorunu bulamadı. lpg ustasına gittim tamirciye git lpg ayarında sorun yok dedi ama tamircide bulamadı. pejoyu gören usta attı başından. en son başka lpg ustasına gittim lpg ayarı ve kalibrasyon ayarı yaptı sorun düzeldi ancak 2 enjektör değişecek bunlar bozuk dedi. başka bir tamirci enjektörler sağlam fişlerini çekere kontrol etti hepsi tepki veriyor bozuk olsa hiç tepki vermez motor aynı rolantide çalışır bunlar saglam bobinlerde sorun vardır dedi. başka ustaya gittim motoru açtı baktı motor sesini dinledi falan rolanti motoru değişicek dedi ve oradan hızla uzaklaştım kaçtım. lafın gelişi değil gerçekten kaçtım.
![]() ![]() ![]() Düzenleyen Pejoant - 19 Aralık 2019 Saat 23:49 |
|
![]() |
|
sorunu detaylı yazarmısın.
Sabahları ilk çalıştırmada araç ilk marşta çalışıyor mu.? Su eksiltmesi var mı.? Hararet göstergesi hangi seviyelerde.? Tekleme hangi devirlerde yapıyor.? Sürekli tekleme mi yapıyor, yoksa arada düzeliyor mu.?
|
|
![]() |
|
şakırtı sesi genelde enjektörlerden gelir.
Enjektörler bir valf gibi sürekli açılıp kapanır. Yaklaşık 30.000-60.000 km ömürleri var. Sizin aracınıza kaç km dir takılmış. |
|
![]() |
|
benzinde canavar gibi. keşke hep benzinde kullanabilsekte araba sürmenin keyfi çıksa :) kaputu açınca şakırtı sesi geliyor birde ince demirler birbirine vurur gibi o neden olur ki
Düzenleyen Pejoant - 19 Aralık 2019 Saat 22:37 |
|
![]() |
|
benzinde nasıl araç. Var mı tekleme
|
|
![]() |
|
Eklemeyi unuttum ek olarak kaputu açınca şıkırtı sesi geliyor.
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3069 |
206 da buji kablosu yok bobin kafaları direkt buji üzerine oturuyor.
Bobin arızalı olsa benzinde de tekleme yapar. Benzinde daha az yaparken lpgde daha hissedilir olur. Ama yine de benzinde de kendini belli eder.
|
|
![]() |
|
Bujileri kendim söküp temizledim. söktükten sonra farkettim ateşleme kablosumu emin olamadığım bir kablonun birinde tel gözüküyordu. yani dışında ki koruyucu yırtılmış tel kısmı 2 cm kadar dışarda gözüküyordu. acaba o yapar mı diye düşündüm ama dokunmadım öyle bıraktım. titreme bende yok rolantide dengesizlik yok ama düşük devirde hep yapmasada tekleme yapıyor. lpg ayarını yaptırtınız mı hiç ?
|
|
![]() |
|
Umarım çözersiniz aynı sorun bende de var benzinde sorunsuz çalışıyor lpgde tekliyor ve rölanti aşırı dengesiz ve titreşimli internetten enjektör aldım enjektörü temizleyip yeniden taktım ama düzelmedi oringleri iyice yıpranmış internetten aldığım henüz gelmedi
Atiker benim sistem Öncesinde bujileri değiştirdim yine düzelmedi Sanırım ya lpgnin diyafram dedikleri parçasında o da nette 150 lira civarı en son çare olarak bobin geliyor aklıma bilgisi olan yazabilir mi 206 1.4 de buji kablosu var mı buji kablosundanda yapabilir yazmışlar düzenleme: lpg beynine giden elektrik kablosunda temassızlık varmış aküden gelen, sonunda kendim buldum beyin değişecek diyen tamirciler mi ararsınız işi uzun sürecek diyen mi :)
Düzenleyen Ssedo - 16 Haziran 2022 Saat 01:13 |
|
![]() |
|
Evet internette 600 tl yazıyor :/ enjektör olayı kesin değil ama hangisine inanmalıyım bilemedim. enjektörleri söküp kotrol ettiğimiz zaman her enjektör sökümünde motorun rolantisi değişmeye başlıyor. enjektörler bozuk olsa bu bu rolanti düşmesi olmaz aynı çalışır motor dediler doğru değil mi ? araç şuan başkasında emanet verdim. yarın gündüz modelini bulursam size yazacağım. bir yandan da ya enjektör bozuksa ve böyle kullanmaya devam edersem motor zarar görürse diye de korkuyorum. ama size şöyle söyleyeyim. ben bu aracı 2018 mayısın sonunda aldım. aldığım ilk günde rolanti dalgalanması ve stop etme vardı. böyle 7 ay kullandım 7 ayın sonunda tekleme çıktı ortaya. enjektör arızalı dediler işte. lpg ayarı yaptılar sorun düzeldi 2 gün sonra rolanti devir düşme gitti ama tekleme kaldı. sanki performansta düştü bilmiyorum belki psikolojiktir. şuan lpg de 2.vites 45 km hızı görüyor. zorlarsm 50 + km hız. enjektör bozuk ols 2.vites 45 km hızı görür mü ?
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
aracın regülatöründe sıkıntı olabilir hocam. birde bunu lpg beyninde yazar genelde motor bölümünde görebilirsiniz. çünkü lavatonun orjinal enjektörleri biraz pahalı
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
Bana bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim. hangi serisi olduğunu bilmiyorum bunu nasıl öğrenebiliriz ? Bugun bir tamirci ustaya gittim durumu anlattım benim baktığım şekilde enjektörlere baktı ve bunlar sağlam dedi. Tekleme başka şeyden ötürü yapıyordur dedi. Lpg ayarı yaptırdıktan sonra düzelmişti dedim ya bir süre sonra tekrar başladı ama bu sefer sadece tekleme var rolanti düşme var ile yok arasında. şimdi enjektörler bozuk mu değil mi bunu anlayamadık. biri bozuk diyor biri değil diyor. Nasıl çözüm bulabilirim anlayamadım
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
lavatonun hangi serisi
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
Evet çok para istedi banada çok geldi. netten baktım bende de kararsız kalmıştım bunlar olur mu diye. birde benim lpg markası lovato atiker enjektör olur mu ?
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |