|
206 1.4 hdi Tekleme Sorunu ve EGR Valfi |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
ukayl
1. Vites Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2017 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 65 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2019 Saat 23:21 |
Merhaba arkadaşlar. Aracımda uzun zamandır tekleme sorunu yaşıyorum düşük devirde de yüksek devirde de zaman zaman oluyor. Çok fazla olmuyor ancak olduğu zaman da rahatsız ediyor ve üst üste yaptığı zamanlarda oluyor. Tekleme şu şekilde oluyor; mesela ikinci viteste hızlanırken özellikle 2000 devirden sonra hızlanırken sanki arabayı birisi tutup bırakırmış gibi oluyor canı kesilip geri geliyor. Ancak dediğim gibi daha düşük devirlerde de yapıyor ama hızlanırken yapma olasılığı daha fazla. Neyse ustaya götürdüm bilgisayara bağlayıp baktılar. EGR Valfinin değişmesi gerektiğini söyledi. Bunun da yan sanayisinin ve onunda iyisinin 500 lira civarındaymış. Orjinali 1700 tl. Fiyatları gerçekten çok pahalı. Bu sorunla ilgili olarak tecrübesi olan arkadaşlarımız varsa mesajlarını bekliyorum. EGR temizleme ve kapatma işlemleri ile ilgili bir çok konu gördüm ancak kapatma işlemini düşünmüyorum. Bunun yerine eğer temizleme işe yarıyor mu acaba ?
Düzenleyen ukayl - 18 Haziran 2019 Saat 23:24 |
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17107 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(1)
|
egr temizliği yapılıyor hocam sonuçta içinde bireken kurumu görünce anlarsanız zaten uzun bir süre işinizi görecektir.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
ukayl
1. Vites Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2017 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 65 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
EGR temizliği yaptırmayı düşünüyorum. Geçen hafta kelebeğin önündeki sensörü temizledik ozamandan beri 2 kere tekleme yaptı ve 4-5 gündür hiç yapmadı belkide düzeldi o temizleden sonra. Takip sürecim devam ediyor. Egr pahalı olduğu için malesef yakın zamanda değişiremeyeceğim. Birde bunun tam olarak EGR den olduğundan emin olamadım çünkü krank mili sensörü de bu soruna sebep olabilirmuş ve bilgisayarda göstermiyormuş diye öğrendim. Bakcaz artık....
|
|
ukayl
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Üstad eklediğim video da ki kişi wurth ile temizleme yapmış, Bu şekilde zararı olur mu sence _? |
|
Rmzn156
1. Vites Kayıt Tarihi: 15 Aralık 2021 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Aynı sorun bendede var nasıl hallettiniz. 05393246311 numaram benide bilgilendirirseniz çok memenun olurum.
|
|
ukayl
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Sorun egr ile ilgili değil, ön tekerin otarafına takılan bir parçası var o değğişti devir ile ilgili birşey adını hatırlayamadım şimdi.
|
|
Anil catalcam
1. Vites Kayıt Tarihi: 01 Aralık 2023 Konum: Karabük Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Anil catalcam
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Hocam bende de fiesta var 1.4 tdci bildiğim kadarıyla aynı motor ve bende de bu sorun var nasıl çözdünüz acaba
|
|
ggitaristt
3. Vites Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1277 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ggitaristt
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Bi arkadaşta Corsa 1.4 benzinli vardı.. Aynı arıza yüzünden dünyanın parasını yedi.. Ben beyindendir demiştim.. En son denemek için beyni değiştiler düzeldi.. Bu da burada gereksiz bi bilgi olsun..
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |