![]() |
|
206 hdi stop etme |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Selox ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2015 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 170 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2017 Saat 17:35 |
Selam arkadaşlar;
206 hdi 1,4 x line 2003 model dizel bir aracım var. Çok memnunum. Ciddi bir sorunda yok şuanda ama bir sıkıntım var. Araç rolantide zaman zaman gidip gelmeler yaşıyor. Titriyor düzeliyor. Her zaman olmuyor. Kalkışlarda stop ediyordu ara ara o da her zaman deil. Sanki soğuk hava da kışın daha sık oluyor tahmin sadece. Ve düşük hızda. kalkarken yani. Dizelci bir ustam vardı ona gittim arıza lambası yanmıştı yakıt devre düşük giriş gibi bir arıza vardı hatırlamıyorum sildi. Bir daha yanarsa bakalım dedi. Şimdi kalkışta stop etmeler yok ancak rolantisi kötü olmasa da gidip geliyor arada. Nedir öneriniz nedir ne yapayım. Yakıt pompa müşürü olabilir demişti usta. ? Birde stop edince bazılarında 3000 deviri geçmiyordu. Kendim stop edip bekliyordum. Sonra çalıştırdığımda düzeliyordu.
Düzenleyen Selox - 14 Nisan 2017 Saat 17:41 |
|
206 1.4 X-LINE HDI 2003
|
|
![]() |
|
sdttn ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 07 Mayıs 2015 Konum: Zonguldak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 212 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
EGR, MAF sensörü olabilir. Makineye bağlanıp rail basıncı hava debisi gibi değerleri kontrol edilmeli.
|
|
![]() |
|
hasimayaz ![]() 3. Vites ![]() P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Belirttiğiniz tepkiler birkaç değişik arızayı işaret ediyor.Sanırım bu yüzden de tamirciniz kesin teşhisi koymak adına, arızanın tekrar oluşmasını beklemiş. Benim düşünceme göre şüpheli parçalar şu şekilde sıralanabilir;
1. Yakıt pompası basınç valfi; - Genelde yakıt basınç hatası verir. Yüksek hızda giderken arıza ışığı yakar ve motoru koruma moduna alır (3000 devir mevzusu). - Işıklarda veya dur/kalk' larda motor stop edebilir. (yüksek hızlarda yeterli yakıt basıncı olduğu için stop gözlenmez) - 1.4 HDI motorda pompa üstünde bir basınç valfi ve yakıt iletim kanalında bir basınç sensörü bulunur. Genellikle pompa üstündeki değişimi biraz meşakatli olan valf arızalanır. Ama diğer sensörün yanlış bilgi gönderebileceğini de unutmamak gerekir. 2. Hava akış sensörü; - Üzerinde hava sıcaklık sensörünüde barındırdığı için özellikle soğuk havalarda rolanti düzensizliği yaratır. - Motor yükte iken motor doğru karışımı ayarlayamaz ve ani devirlenmeler meydana gelir. Otomatik bir aracı kullandığınız ve vites değiştirdiğiniz hissi yaratır. - Yakıt tüketimi artar. - Çoğunlukla arıza ambası yakmayabilir. Test amaçlı fişini çektiğinizde devir normale döner ama araç çekişten düşer. (Fişini çektiğinizde muhtemelen arıza lambası yanacaktır.) 3. Krank devir sensörü. - Zor çalışma veya motorun hiç çalışmaması olarak gözlemlenebilir. - Yüksek devirlerde sebepsiz yere ani teklemeler olabilir. - rolanti düzensizliği gerçekleşebilir. - İlerleyen zamanlarda semptomlar artar ve en sonunda muhtemelen sizi yolda bırakır. - Kesinlikle arıza lambasını yakar ve hata kodu ile arıza net olarak işaretlenebilir. 4.Yakıt filtresi su tahliyesinin dolarak tıkanması. - Uzak doğu menşeili ucuz yakıt filtrelerinde karşılaşılan bir durumdur. - Yoğun su içeren kalitesiz mazot, zamanla su tahliye kanalını donarak tıkar. - Arıza lambası yanar ve yakıt basınç hatası verir. Araç bir süre çalışmaz duruma geçebilir. - Ciddi soğuk havalarda gerçekleşen bir durumdur ve parametre sayısının fazlalığı sebebi ile nadiren karşılaşılır.
Düzenleyen hasimayaz - 15 Nisan 2017 Saat 22:26 |
|
![]() |
|
Selox ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2015 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 170 |
Kardeşim bilgiler çok değerli teşekkür ederim. Senin bilgilerine dayanarak ve kendi tahminlerime de dayanarak pompa uzerindekini degistiriyoruz. Pazartesi alacam aracı umarım düzelecek. Diğer yazdıkların zamanında yapildi.
|
|
206 1.4 X-LINE HDI 2003
|
|
![]() |
|
Sefacan ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ağustos 2018 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Sorun duzeldimi acaba 2 kere rail müşürünü değiştiler bulamıyorlar. Hafif rampada kalkarken pat stop ediyor calistirinca 3000 deviri geçmiyor ariza lambasi yakiyor.
Düzenleyen Sefacan - 03 Ağustos 2018 Saat 17:49 |
|
![]() |
|
Yakıt pompasının üzerinde bir sensör varmış. Sanırım dediğiniz o değişince sıkıntı kalmadı.
|
|
206 1.4 X-LINE HDI 2003
|
|
![]() |
|
Poyraz35 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mart 2021 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Mrb arkadaşlar 206 HD 2004 model Peugeot sahibiyim
Aracım da her hangi bir sıkıntı yoktu Bir Xeon taktik bundan şüphe etmiştim alakası yokmuş Araç yolda giderken bir anda stop ediyor Soğukken çalışıyor hararet 90 doğru geldimi sorun yok uzun yolda tekliyor ara ara Mazot filtrem yeniydi değiştirdim Bakımı ni 2 ay olmadı yapalı Aracı PC bağlıyoruz yakıt hava müşürü hatası gösteriyor Neyden kaynaklandığını bilmediğimiz için parça değiştirmeyi Göze alamıyorum
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |