![]() |
|
Pert Kaydı |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
kaan__ ![]() 2. Vites ![]() ![]() 02 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: konya/selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 571 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Şubat 2012 Saat 09:31 |
sayın hocam tekrardan hoşgeldiniz...
inşallah düşündüğünüz modelleri bulabilirsiniz Düzenleyen kaan__ - 13 Nisan 2012 Saat 20:28 |
|
sahip olduğun herşey bir gün sana sahip olur...
2004 307 sw 1.6 auto 110hp 2009 308 sw 1.6hdi 110hp 2011 3008 feline MCP-Auto6R 112hp |
|
![]() |
|
erenuluoz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Şubat 2012 Konum: ADANA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 79 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı erenuluoz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
naksi ![]() 2. Vites ![]() 01 - Ocak - 1978 Kayıt Tarihi: 22 Ağustos 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 117 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam 5008 e binmemişsiniz ben bindim :))) harika bir araç söz ile tarif edilmez
|
|
![]() |
|
blackordark01 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Şubat 2012 Konum: MERSİN/ADANA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 39 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı blackordark01
benim aracımda 2008 model 206 hdi hasar kayıtlı ancak sorunsuz biniyorum arabayı yapanda zaten hasarlı aracları alıp çıkma orjinal parçalarla tamirini yapan kişiden aldım...55bin km.de dizel aracı 16bine aldım...suan arac 63bine geldi sadece direksiyon kutusu yag kaçırıyordu onuda tamir ettirdimm şükür sorunsuz uzun yola çok gitmeme ragmen yolda daha bırakmadı...bence alınan aracın yapılma tarzı ve motoru alt takımı sağlamlıgına bakmak gerek...serviste de pert kaydı gözükmüyor değieşen parçalar söyledi bana...ama bilindik yerlerden alınması taraftarıyım..yoksaiyi kazıklarlar...
![]() Düzenleyen blackordark01 - 23 Şubat 2012 Saat 18:06 |
|
1.4 HDI FEVER ŞEYTAN KIRMIZI
|
|
![]() |
|
C@GL@R ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2012 Konum: ISPARTA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 564 |
yapacağınız tek sey aracın şase numarası ve plakasıyla herhangi bir sigortacıya rica edip bakıtmanız..
|
|
![]() |
|
minolta35 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şubat 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı minolta35
[QUOTE=kaan__]2011 yada 2012 her araçda hasar ne olursa olsun en küçük bile o araçda perte eyrılır...bu kasko ile yapılan anlaşmada varsa tabi...bunun örneklerini gösterebilirm...her araba pert değildir..zaten şu anda sistemde pert diye birşey yok...araç hasarlı görünür ve hasar bedeli yazar...
örneğin kapıda kaza anında ufacık bi çizk yada ezik de olsa o kapının sıfırı takılır boyanır..buda işçilik ile beraber en az 4bin tl demektir..iki kapının bu şekilde olduğunu düşünün bunlara birde tampon far panel eklenirse 10-12 bin tl yi geçer...bu miktar kasko bedelinin %60 ını geçriği için araç sigortada ihale ile tekrar satılır..sonuçta ağır hasarlı olmadı müddetçe ekonomik olması açısından bu tarz araçlar alınabilir bence... [/QUOTE Türkcell 5664 te plakadan yapılan sorgulamalarda hasar durmu=pert diye belirtiyor.Bilginize... |
|
![]() |
|
kaan__ ![]() 2. Vites ![]() ![]() 02 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: konya/selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 571 |
bu nasıl bir ön yargıdır böyle anlamış değilim...
|
|
2004 307 sw 1.6 auto 110hp 2009 308 sw 1.6hdi 110hp 2011 3008 feline MCP-Auto6R 112hp |
|
![]() |
|
cinecommentator ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Aralık 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 32 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı cinecommentator
Çok doğru yerinde bir yorum...aynen katılıyorum
|
|
peugeot 307 sw xr 2004
|
|
![]() |
|
BurakGÖNÜLAL ![]() 2. Vites ![]() ![]() 26 - Kasım - 1990 Kayıt Tarihi: 16 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 159 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı BurakGÖNÜLAL
Evet Formun sigortacısı geldi .....
Pert kayıtlı arabayı tramer denılen hızmetten bızler ınternetten ucretsız gore bılıyoruz sızın ıcın de msj tarıfesı cıkarttılar dıkkat edın mesaj ucretlıdır Pert olan arac kesınlıkle tramerde gozukur Yanlız dıkkat edılecek bır husus vardırkı adam yaptıgı kazayı kayıtlara dokmemıstır yada kaskosu yok tur bu araç ne kadar hasarlı olursa olsun pert olmaz yane pert olması ıcın kasko policesinin olması gerekır aksı takdırde bunu tramerde sorguladıgınızda hasarsız cıkacaktır kaskosu olmayan adam kazalı aracını yaptırıp satada bılır hurdayada sata bılır tercıh onundur sadece kaskosu olan araclar perte duser araba almada once tramere sonra ustaya gostermek en mantıklısıdır |
|
2oo3o7 ı.6 Xt Gümüş....
BrC lpG Full olsun ! Benim olsun ! Fransız Horozu... |
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Guzel bir yazi ele almissiniz. Tesekkurler. Sizi aramizda gormek cok guzel. Sizi daha iyi taniyabilmek icin, her yeni uyenin yaptigi gibi asagidaki linke bir ugrayabilirseniz daha hos olur. http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=7516&title=yeni-yelerin-dikkatine-konu-amadan-okuyunuz |
|
![]() |
|
erenuluoz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Şubat 2012 Konum: ADANA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 79 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı erenuluoz
Kusura bakmayın Caps Lock açık kalmış..Düzelttim yazıyı..
|
|
![]() |
|
djchaos ![]() 3. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2011 Konum: fethiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1258 |
hocam birde yazı boyutlarını küçük harfle yazsak tam olacak büyük harfle yazmak bağırmak demektir
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı erenuluoz
Sevgili arkadaşlar ben üniversite hocasıyım, bu pert araç konusuna çok basit bir açıdan bakarsak olayın içinde kaybolmayız. Şimdi esas sorun pert araç ya da hasarlı araç almak değildir arkadaşlar, esas sorun pert ya da agır hasarlı aracı bilerek ya da bilmeyerek orjinal araç rakamlarına almaktır. Ben de peugeot-citroen hastası bir insanım tam olarak saymadım ama bugune kadar sanırım 25-30 arası peugeot-citroen araç aldım, hedefim üretilmiş tüm peugeot-citroen modellerine sahip olmak.. Bunların için de çok orjinal, boya bile olmayan araçlarım da vardı, hasarlı olarak alıp yaptırdığım ve en ufak sorun yaşamadan kullandığım hasarlı araçlar da vardı.. Mesela şu anda hasarlı haliyle bir tanıdık vasıtasıyla sigorta şirketinin ihalesinden 2011 model 3008 allure pack 1.6 112 hp aldım. Şimdi aracın sıfırı 70.000 tl , ilan sitelerinde ise benim aracımın donanımında en ucuz 2. Eli 55-59.000 aralığında şimdi ben 30.000 tl.ye aldım bu hasarlı 3008'imi. Onarım için tüm parçaları yetkili servisten aldım ve yine onarımını da serviste yaptırarak yaklaşık 15.000 tl harcayarak aracımı 45.000 tl.ye mal ettim. Şu anda sıfırına 70.000 tl ya da ikinci eline 55-60.000 tl ödemeden 45.000 tlye 3008 allure pack 1.6hdı keyfi yaşıyorum. Yani ben memurum ve benim için 10-15.000 tl az fark değil.. Benim aracımın ilk sahibi aracı kaza yapınca aracın onarılmasını istememiş ve sigorta araç sahibine 62.000 tl araç bedelinin tamamını ödemiş bu nedenle tramer kayıtlarında da 62.000 tl görünüyor, ama bu arabamda 62.000 tl hasar olduğu anlamına gelmez , ben onarımını tamamı sıfır parçalar kullanarak yetkili serviste yaptırmama rağmen 15.000 civarında bir miktar tuttu aracı tamamen orjinal şekilde eski haline çevirmek. Yani tramer kayıtlarında yazan rakamları her zaman hasar miktarı olarak algılamak bizi yanıltabilir arkadaşlar. Bu gibi durumlarda yapılacak en güzel şey aracı hasarlı olarak görerek bilerek hesabınızı iyi yaparak kendiniz alın ve servisinde orjinal parçalar kullanarak yaptırın ya da daha önceden hasar görmüşse ya da pert kaydı varsa aracın nasıl onarıldığını ciddi şekilde araştırın ve en önemlisi aracı orjinal emsallerinden en az %15-20 ucuza almaya bakın ki satarken sıkıntı yaşamayın.. Mesela normalde 20.000 tl piyasası olan bir hasar kayıtlı 307'yi kalkıpta 19-20'ye alırsanız belki kullanırken sorun çıkmayabilir ama satarken ciddi anlamda sorun yaşarsınız..çünkü kimse orjinali 20.000 tl olan aracın hasarlısına 19-20.000 para ödemek istemez. Ama pert kaydı ya d ahasar kaydı oldugunu bilerek 15.000e aldınız diyelim aracı işte bu durumda siz kullanırsınız, satarken de alan kişiye aracın hasar durumunu dürüstçe söylersiniz ve fiyatının da ona göre oldugunu belirtirsiniz, bu durumda karşı taraf hesabını kitabını yapar, orjinal bir araba istiyorsa 5-6.000 tl daha koyar gider orjinalini alır, ama aynı araca daha ucuza binmek istiyorsa sizin aracınızı alır.. Bu konuda alırken dürüst kişileri bulmak ve satarken çok dürüst olmak temel prensiptir arkadaşlar... Su anda benim 3008de aynı durumda, ben bu işin ticaretini yapmıyorum, üniversite hocasıyım ve peugeot hastası olarak aracımı binmek maksadıyla aldım ve çok kusursuz bir şekilde onarımını yaptırdım, onarım belgelerimi ve sıfır parça faturalarımı da sigorta şirketime belgeleyerek aracıma sorunsuz şekilde hem trafik hem de kasko sigortası yaptırdım.. Ben aracımı para kazanmak ya da alım satım maksadıyla yapmak maksadıyla almadığım için gönül rahatlığıyla onarımını yaptırdım ve 45.000 tl.ye mal ederek keyifle biniyorum.. Ben de aracımı bir süre kullanıp keyfini aldıktan sonra satarken dürüstçe alan kişiye ""bak kardeşim aracımda böyle böyle bir durum var, aracın tramer kaydında 62.000 tl araç bedeli için yapılan ödemesi görünüyor ancak ben aracı servisinde sıfır parçalar kullanarak onarımını yaptırdım"" diye açıklayacağım ve tabiki en önemli nokta satacağım rakam konusu, bu konuda da şunu söyleyeceğim ""kardeşim bak aracın sıfırı 70.000 tl, ikinci eli de 55-60.000 aralığında, ben ise aracın onarımını kusursuz olarak yaptırdım halde aracın hasarlı olmasını dikkate alarak yaklaşık 10-15.000 tl aşağısı bir rakama 44-45.000 tl.ye satıyorum"" diyeceğim, işte bu noktada karar tamamen alacak arkadaşımıza aittir, ister benim aracımı 44-45.000e alıp aynı araca sıfırna göre 70-45=25.000 tl ucuza , ikinci eline göre 60-45=15.000 tl ucuza alır ve kullanır.. Yok istemem derse gider 55-60.000 vererek hatasız bir 3008 alır ya da bastırır 70.000 lira sıfırını alır.. Tabiki bu alıcıya kalmış bir mesele.. Tabiki karşınıza her zaman benim kadar açık ve dürüst bir insan çıkmayabilir. Mesela benim aracım kötü niyetli bir satıcının eline geçse rahatlıkla 1-2 parça yüzeysel boyalı diye 55.000 civarına rahatlıkla satmaya kalkışır.. Servisten ve tramerden araştırmayan birisi de kesinlikle farkına bile varmayıp alabilir, işte bu noktada alıcı için tam bir felaket olur, çünkü benim aracımı hasarı çok olmasada orjinal parçalarla onarılmış ta olsa sonuçta hasar kaydı oldugu için 45 civarına almalı ve kullanıdıktan sonra yine 44-45 aralığında satmalı.. Birisi kandırılıp 55 civarı bir rakama alırsa satarken kesin en az 10.000 zararı olur. Benim düşüncelerim bu şekilde arkadaşlar, hasarlı olacaksa da özetle şunlara dikkat edelim arkadaşlar; o Mutlaka aracın hasarlı halinin resimlerini isteyiniz o Nerde ve ne şekilde onarıldığını belgeleriyle isteyiniz o Tramer kayırlarından aracın hasar miktarını iyi inceletin o Tabiki araca çok sağlam bir ekpertiz yaptırın o Ve tabiki hasarlı bir araç alıyorsanız fiyat olarak hatasız veya kazasız emsallerine göre en az %15-20 uygun rakama almalısınız ki satarken zarara uğramayın o
Ve son olarak satarken kesinlikle dürüst
olun ve hiç bir şeyi gizlemeyin, hem kul hakkı yemeyin hem de kimsenin can
güvenliğini teklikeye atmayın..
Daha önce aldıgım ve severek kullandığım
206-207-207 sw-307-307sw-407-407sw-607-bipper-tepee-3008 ve citroen
c2-c3-c4-c5-c8-berlingo modelleri ile ilgili aklınıza gelen herşeyi
sorabilirsiniz..
Tüm peugeot ailesine ve takip eden
arkadaşlarıma saygı ve sevgilerimle... Resimlerini bulabildiğim araçlarımın
resimlerini ekliyorum, peugeot-citroen koleksiyonumu inceleyebilirsiniz
Düzenleyen erenuluoz - 18 Şubat 2012 Saat 09:15 |
|
![]() |
|
GiTaRRa ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: 106 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 725 |
tramerde tutar çıkmıyorsa maddi kaza değil anlamını taşıyor dostum.mesela bendeki araçda 2 kaza var belgeli ikiside yayaya çarpma..
|
|
Peugeot 106 XR..
1 saat yürüsem 5 km bu sirada 2 sigara içsem 75 kuruş,75 bölü 5 desek km de 15 kuruş yakiyorum PuG gibi adamım.:) KONYA |
|
![]() |
|
ibrahim YILDIZAK ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Eylül - 1982 Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2010 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 753 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibrahim YILDIZAK
Size tamamen katılıyorum Ve şu anda bursa da bir 307 XT ile pazarlık aşamasındayım istediğim tutara düşerse (düşmüyor maalesef) gidip almayı düşünüyorum. aracın tramer sorgusunda 3 ad Çarpma gözüküyor 1.si 200TL 2. ve 3. sünde tutar çıkmıyor. |
|
01 COA 084 ARh(+) |
|
![]() |
|
doğrudur abicim Düzenleyen kaan__ - 13 Nisan 2012 Saat 20:31 |
|
|
![]() |
|
GiTaRRa ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: 106 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 725 |
dostum pert kaydından uzak dur alırsın yaptırırsın tamam güzel hoş belkide orj dahada çok zevk verir direksiyon kutusu vites kutusu sorunsuz çıkar güle güle binersin.tek bir şey kaldı satarken çok zorlanırsın.2 bi seçenek daha var airbaq patlamış aracı kimse almak istemez aldığın araçla servisten sanayiden de çıkamayabilirsin.benim qiuck pert kayıtlı çıktı araçdan soğudum o kadar para harcadım satmaya karar verdim 6 7 ay satamadım.elimde kalıcaktı..fikrim alma 3 bin daha fazla ver orta halli bişey al 15 bine 16 bine 10 numara araçlar bulunur.
|
|
Peugeot 106 XR..
1 saat yürüsem 5 km bu sirada 2 sigara içsem 75 kuruş,75 bölü 5 desek km de 15 kuruş yakiyorum PuG gibi adamım.:) KONYA |
|
![]() |
|
ibrahim YILDIZAK ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Eylül - 1982 Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2010 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 753 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibrahim YILDIZAK
Ancak şöyle bir durum var aracın neden pert'e ayrıldığı bilinmiyor o yüzden pert kaydı olan araçlar alıp ömür boyu binecek arkadaşlar için ideal ama ben sıkıntılı bir adamım toplamda 9 adet araç değiştirdim 30 yaşındayım. Benim gibi biri içinde evlenmelik değil flörtlük araç lazım :)
|
|
01 COA 084 ARh(+) |
|
![]() |
|
smn ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2012 Konum: HATAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
tebrikler kaan çok güzel bir örnek +1 :) lakin her pert böyle olsa keşke değilmi :)
|
|
![]() |
|
furkan ![]() 1. Vites ![]() ![]() 08 - Mart - 1984 Kayıt Tarihi: 25 Ekim 2010 Konum: izmir buca Durum: Aktif Değil Mesajlar: 396 |
bence bu araba bedava toplasan çıkmalarla 2000 tl masraf var
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |