![]() |
|
Motor arıza lambası yardım!!! |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
math_sevko ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Haziran 2011 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı math_sevko
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2011 Saat 19:24 |
|
Slm arkadaşlar 2 hafta önce 206 XR (benzinli) aldım kullanmaya başladım hiçbir sorunum yoktu, taaki bikaçgün önce bakım yaptırmaya gidene kadar
yapılan bakım:
-Yağı-suyu yenilendi
-triger kayışı ve bilyası yenilendi
-Bujiler yenilendi
-yağ filtresi yenilendi
-Polen filtresi yenilendi
ustadan çıktığımda arabamda motor arıza lambası yandı ve frene bastığımda devir düşerek stop etmeye başladı,ustanın işi olduğu için ertesi gün bakalım dedi ve eve gidene kadar her ışıkta defalarca stop etti,acayip sıkıntı çektim :(
ertesin gün gittik bujilerdendir diye tekrar yeni bujileri taktık tık yok aynı problem :(
bilgisayara bağlattık bobin arızası dediler değiştirdik gene aynı :(
bikaçgündür böyle biniyorum durum biraz düzeldi çok nadir yanıyor lamba ama rolantide çalışırken bazen devir düşerek stop ediyor ve asıl problem geri vitese takıp hareket ettiğim anda lamba (motor arıza lambası) yanarak stop ediyor :((
bakım yaptırana kadar hiçbir problemim yoktu,ustam da anlamadı durumu yardım edebilecek varmı ?
Şimdiden teşekkürler...
Düzenleyen math_sevko - 09 Temmuz 2011 Saat 22:34 |
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Lutfen ayni konuyu iki yerde dile getirmeyiniz.
Ayrica: Yeni üyeliğini tamamlamış ve foruma girmiş üyelerimiz, "Üyelerimizi Tanıyalım" başlığı altında lütfen yeni konu açarak kendinizi tanıtınız, Tüm bilgileri eksiksiz doldurmanız sizi daha iyi tanımamız açısından bizlere yardımcı olacaktır, Bilginize... 1.- Adınız, soyadınız: 2.- Yaşınız: 3.- Aracınız (Markası, modeli): 4.- Hobileriniz: 5.- Mesleğiniz: 6.- Siteyi nereden duydunuz: 7.- Kan Grubunuz: 8.- Burcunuz: 9.- Taraftarı olduğunuz takım: 10.- Hangi ilçe yada İldesiniz: 11.- Msn adresiniz: İlginiz için teşekkür ederiz. Peugeot Türkiye Fun Club Yönetimi www.peugeotturkey.com & www.peugeotturkiye.com |
||
![]() |
||
aslanparcası ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Nisan - 1981 Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2010 Konum: ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 59 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aslanparcası
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Bu yazdığınız stop etme, devir düşmesi probleminin yağ, filtreler, su değişimi gibi unsurlardan olma ihtimali yok. Geriye triger değişiminden kaynaklı olması olasılığı yada bu işlemleri yaparken başka bir yere yanlışlıkla zarar verilmesi olasılığı kalıyor. Araçta geç çalışma varmı? Yani marşa basınca önceden olduğu gibi hemen çalışıyormu yoksa birkaç saniye sonramı çalışıyor?
|
||
![]() |
||
math_sevko ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Haziran 2011 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı math_sevko
|
Hemen çalışıyor, çalışmada hiçbir problem yok. nerdeyse düz giderken de problem yok (çok nadiren geride herzaman yaptığı lambayı yakma ve stop etme oluyor) , ama geride herzaman devir düşüp lamba yakıp stop ediyor.
|
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
çok ama çok geçmiş olsun..sıkıntılı bir durum aracıda yeni almışsınız...en kısa zamanda umarım sıkıntınız çözülür..tuhaf bir durum.... bu arada konum yazan kısma il yada ilçe yada ikisini bir yazrsanız memnun oluruz..
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı math_sevko
|
Teşkkrler evt durum bayaa tuhaf 2 ustaya gittim önce güldüler problemi söyleyince inanmadılar :)) Binip baktıklarında şaşıp kaldı 2 si de :))
|
||
![]() |
||
|
ya dostum bi yerdede dellenmemek elde değil.. buna benzer olay benimde başıma geldi.. düşünsene yeni araba alıyosun sıkıntısız... ustaya veriosun yağını sıyunu değiştir yeni aldım yp işte bakımlarını diyorsun.. araba arıza çıkartıyor iş değil ya.... bak benden sana bir dost tavsiyesi.. arabamı nisanda aldım tık ses yıoktu mükemmeldi.. aynen ustanın birisine al ne gerekiyorsa yap dedim.. bir gün bir gece kalcak dedi ok deidm.. bir aldım aracı.... ön yükselmiş... sibob sesi çıkmış.. triger sente atmış.. neyse abi o usta bu usta inan bana maddi olarakta pisikolojik olarakta paramparça oldum... sadedec o usta bu usta işçilik 1000 tl vermişimdir.. en sonunda kafam attı götürdüm servise ne var ne yok yaptırdımmm.... eğer sorunun çözülmez ise sana tavsiyem hiç parçalanma götür bi servise... bakırköydeki berkeyi tavsiye ederim. ben çok memnun kaldım şahsen..işçilikleride ucuz ...belkide çok basit bir şey var..nerden bileceğizki.. ama kesin ve kesin servise git göster derim... |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı math_sevko
|
Haklısın dostum ,hiç problem yokken ustadan sonra olması canımı fazlasıyla sıktı,daha dk 1 soğudum arabadan hiçbişii olmamasına rağmen :( ama servislerinde fazla ücret çıkardıkları aşikar, üstelik şu bozuk bu bozuk sağlam parçaları dahi değiştirip hemde çözüme ulaşamadıklarına şahit oldum. Bakalım burdan problemi anlayacak bi arkadaş yardımcı olur inşllh :(
|
||
![]() |
||
|
abi bendede 306 var sana yemin ederim servis konusunda bu güne kadar bende senin gibi düşünüyordum... onca araba kullandım 1 kere servise gitmedimki korkuyordum... ne zamanki 306 aldım piyasada ustalar beni parçaladılar anladımki pejoyu servisten başka bir yere götürmicekmişim... kimse kusura bakmasın. ( .bunu söylerken her usta için söylemiyorum yani kurunun yanında yaşıda yakmayalım ... ) gelelim servis fiyatlarına evet tuzludur.. mesela ben bir hava filtre tertibatımı komple 250 tl ye bitirdimki parçanın bir kaçınıda fransadan getirdiler.. işçilik sadece 50 tl aldılar... neyse artık ben sana fikirlerimi sundum... burda işin ehli bir sürü dostumuz arkadaşımız var ..eminimki seni yönlendirecekler ve fikir vereceklerdir.. bir sürü arkadaşımızın sorunlarıda böyle çözüldü zaten.. seninkide umarım çözülür...
Düzenleyen by_ersin - 06 Temmuz 2011 Saat 23:12 |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı math_sevko
|
Tavsiyelerin için teşkkr ederim bakalım biraz daha binicez böyle, bi çözüm bulamazsak illaki servis tabiki :(
|
||
![]() |
||
|
Ya öncelikle büyük geçmiş olsun. by_ersin arkadaşıma sonuna kadar katılıyorum, bende de ilk olay v-kayışta bir hasar meydana geldi servise götürdüm sağolsun usta altına üstüne falan baktı kayışı değiştirdi bir de motorun terlediğini söyledim (sanayi tabiriyle söyledim ve güldü zaten usta :D) o da contalarda vs sorun yok yağ kapağın acayipleşmiş onu değiştirdim yazdı, sesini dinledim parçalara baktım maşallah güzel araban dedi anahtarı verirken ve kayışa 17, kapağa 5 tl işçiliğe de yanılmıyorsam 20 tl falan yazdı ki ben en az 100 derler diyordum ön yargımla gittiğim için.
arkadaşlar pahalı bile olsa biraz fazla verip servislere bırakın arabanızı, inşallah uygun bir şekilde hallederler
|
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
bunları okuyunca benim başıma gelen bir olay aklıma geldi ustaya trigeri değiştirtmiştim aynı gün motor keçelerden yağ kaçırmaya başladı uzun araştırmalarım sonucu keçenin gibindeki yağ tahliye tapasının gevşetildiğini öğrendim, meğer usta yeniden ona gidyim diye yapmış eksantrik keçelerini ve silindir kapak contasını değiştirecekti yani anlayacağın sırf para kazanmak için böyle bişey yaptığını öğrendim. senin sorunun görünce direk aklıma bu geldi
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı math_sevko
|
|
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
ben yine anlamadım, yağ kaçağını görünce ikinciye gittiğimde arıza tespiti yaptı herşey gayet güzeldi ama 450 tl masraf çıkarttı ve tek bir tl bile inmedi. ozaman durumdan şüpelendim. bir kaç ustaya daha gösterdim onlarda aynı arızaları söylediler fakat daha uygun fiyat verdiler. öyle böyle derken son gittiğim usta baktı etti sonra tapa gevşetilmiş dedi sıktı ve o bölgedeki yağları temizledi. Üzerinden yaklaşık 6 ay geçti Maşallah tek damla yok.
|
||
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı math_sevko
|
Ya başka forumları şöyle bi kurcaladım benzer 2 sorun tespit ettim;
1. si Triger değiştirilirken sente atlatmış olabilir deniyo 2. si şanzumandan çıkan kablolardan dolayı ger viteste şase alan bi araç var bunlardan biri olabilir mi ki ? varmı yardımcı olabilecek ? (NOT: Rampa aşağı durdurduğumda arabayı geri hiç hareket edemediğini farkettim bugün, düzde lamba yakıp devri düşürüp stop ettirse bile, fazla gazla bi şekilde hareket ettiriliyo ama rampada geri kalkmaya çalıştığımda, daha kavrama yapmak üzereyken stop edip kalıyo :((( |
||
![]() |
||
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
|
senin araç otomatik mi
|
||
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
||
![]() |
||
|
hala sorun çözülmemiş ... merakla bekliyorum..
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı math_sevko
|
Hayır Manuel
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı math_sevko
|
bu gün diğer forumları da şööle iice kurcaladım, triger kayışını değiştirdikten sonra benimle hemen hemen aynı sıkıntıları yaşayan ark lar var hatta bilgisayara bağlatıp bobin arızası demişlerdi bana bu arkadaşlara da denmiş değiştirip sonuç alamamışlar, çözüm olarakta hepsinde sente atlaması görülmüş. acaba banim araçta da problem bu mu ki ? Bilen varmı ?
Problemler; -Geri viteste (kavrama anında) Rolanti düşürek arıza lambası yakıp stop etme, -Rolantide çalışırken bi süre sonra dalgalanarak düşme,sonucu stop etme, -Çekişte Biraz düşme, -Kırmızı ışıkta dururken Stop Etme (En sinirlerinden biri) -Düz yolda giderken nadir de olsa vites değiştirirken arıza lambası yakıp stop etme (Çok sakat oluo bazen) |
||
![]() |
||
|
sende çok önemli trigeri değiştiren senteyi bir diş atlatsa zaten motor kafayı yiyor.
|
||
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |