![]() |
|
Türkçesi varken! |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
göktuğ ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Eylül 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 661 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2011 Saat 20:07 |
Arkadaşlar gerek inrternet ortamında gerek iş hayatında dağarcığımıza giren, halbuki çok güzel türkçe karşılıkları olduğu halde kullanılmakta ısrar edilen bazı yabancı kökenli sözcüklerin dilimizi ve dolayısıyla milli düşünme biçimimizi değiştirdiğini hepimiz görmekteyiz. İşte bu dilde yozlaşmaya karşı forum olarak bir tepki amacıyla elimizden geldiğince, dilimizin döndüğünce ve bilgimiz sınırları içerisinde, Türkçe karşılıkları olan yabancı sözcükleri kullanmayalım ve bildiğimiz karşılıkları buraya yazarak dilimize katkıda bulunalım... |
|
2004 PEUGEOT 307 xr 1.4 hdı
|
|
![]() |
|
göktuğ ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Eylül 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 661 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Burak07 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 24 - Kasım - 1992 Kayıt Tarihi: 22 Aralık 2010 Konum: Antalya/Alanya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 908 |
haklısınız bizi dilimizden kültürümüzden vuruyorlar içerden çökertiyorlar Allah sonumuzu hayır etsin.
|
|
1999 Model Peugeot 106 XR (öğrenci uçağı)
1.4 Benzinli Liseli 0Rh+ Alanya/Antalya 0538 945 18 95 "07" |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Çok Bravo Tebrik Ediyorum Neden Özeniriz Başkalarına Sanki Anlam Veremiyorum Bırakalım Onlar Bize Özensin... |
|
![]() |
|
Çok Bravo Tebrik Ediyorum Neden Özeniriz Başkalarına Sanki Anlam Veremiyorum Bırakalım Onlar Bize Özensin...
teşekkürler destek için kardeşim. bütün arkadaşlar burada yabancı kelimelere karşılık bildiği türkçe kelimeleri paylaşsın istiyorum.. Düzenleyen göktuğ - 06 Mayıs 2011 Saat 23:42 |
|
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
![]() |
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
AydinBeyol ![]() P.T. TEAM ![]() ![]() GALERİ SORUMLUSU Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2008 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3163 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı AydinBeyol
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
açıkçası bazısının yabancı kelime olduğunu bilmiyordum. teşekkürler
|
|
![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
|
![]() |
|
katılıyorum cok guzel bır paylasım olmus. hepımız bundan boyle bu noktaya daha cok onem verelım...
|
|
![]() |
|
Arkadaşlar, "OTO TRANSMİTTER" yerine de "ÇAKMAKÇALAR" diye güzel bir sözcük türetmiş üniversitedeki hocalarımız. en çok kullandığımız kavramlardan birisi diye düşünüyorum. yaygınlaştıralım bence....
|
|
|
|
![]() |
|
|
|
|
|
![]() |
|
cerci07 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2008 Konum: FR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 958 |
buna benzer bir konu birzamanlar acilmisti diye hatirliyorum guzel ve uzerinde tartisila billinecek bir konu
1- turkcede kullandigimiz kelimelerin aslinda yabanci dillerden turkceye gecmistir ve biz nekadar istemesekte bu kelimeleri kullanacagiz 2- bazi kelimeleri turkcelestiremeyiz turk dil kurumu deniyor ve sacma sapan kelimeler cikiyor ortaya bu kelimeleri dilimizdeki zenginlik olarak kabul etmeliyiz milliyetcilik iyidir ama asiri milliyetcilik iyi degildir |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
|
![]() |
|
hhuzun ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2010 Konum: FRANSA /AKSARAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 217 |
uyari ve paylasim icin sagol
|
|
306 2.0 HDI 2000 MODEL BREAK PETROL MAVISI FRANSIZ
|
|
![]() |
|
cerci07 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2008 Konum: FR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 958 |
bazi kelimelerin orjinali daha anlasilirdir hic degistirmeye veya turkcesini aramaya gerek yok
mesela huzun arkadasimiz aracini tarif ederken break yazmis yada stationwagon un ne anlatmak istedigini herkez bilir bir baskasi izolasyon kelimesi bana daha yakin ve anlasilir geliryor ve bagaja izolasyon yaptiricam degince herkez ne oldugunu gayet rahat bir sekilde anlar ve bu bana gore dilimizdeki bir zenginliktir |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Peki izolasyon yerine yalıtım deyince kimse anlamıyor mu? Bu işin bahanesi çoktur. İstanbul sokaklarında gezerken işyerlerinin, mağazaların çok olduğu yerlerde tabelaları bir okuyun lütfen. Yüzde doksanı yabancı kelime (showroom, center, shop v.s.) dolu. Ama bunların yerine Türkçe kelime kullanılsa, belki sen biraz zorlanırsın ama çocularımız hiç zorlanmaz emin olun.
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Sn. cerci07'nin verdigi ornek cok guzel ve yerinde. Bazi kelimeler vardir (ozellikle teknolojik terimler) orjinal ismini dilimize cevirmeye bile gerek yoktur oyle kabul etmek gerekir. LCD, plazma, televizyon gibi terimler hep yabancidir ve oylede kalmalidir. Diger taraftan kalkip portakala, cinsi washington portakali diye, washington diye hitap edilmez. Onun adi elmadir ve oyle kalmalidir.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
|
|
|
![]() |
|
Yusuf Tekoglu ![]() 2. Vites ![]() ![]() 22 - Ocak - 1992 Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2010 Konum: Çamlıca Durum: Aktif Değil Mesajlar: 340 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Yusuf Tekoglu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Yes Abicim Türkçe Eğitime Bendende Okeyy :D
Şaka Yaptım tabi Çok Doğru Düşünülmüş Destekliyorum Konuyu..
|
|
Honda Gibi Gazlarım BMW Gibi Yanlarım...
Mercedes Vito 112 CDI VIP 34 CTC 01 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |