![]() |
|
206 Kat iptali |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Yazar | ||
ibrahim YILDIZAK ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Eylül - 1982 Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2010 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 753 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibrahim YILDIZAK
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Benim katalizör bitmiş durumda bende muayeneden sonra sökmeyi düşünüyordum o zaman emisyondan sonra içini boşalttırim gitsin. Aracı çok kasıyor.
|
||
01 COA 084 ARh(+) |
||
![]() |
||
MBozkurt ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ekim 2011 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 63 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
yapmak isteyen arkadaşlar için anlatayım.kat iptali yaptım ve arıza ışığı yanmadı.katı arabayı kaldırarak söktük ve içini tamaamen kırarak boşalttık hiçbir problem yok.
|
||
![]() |
||
serkan719 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Aralık 2012 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 410 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan719
|
evet kat iptalinde arıza ışığınız yanmaz
muayenede hiçbir sorun çıkmaz. çünkü görüntü olarak duruyo Düzenleyen serkan719 - 02 Ocak 2013 Saat 01:03 |
||
![]() |
||
furkanyakar ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Aralık 2012 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 566 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı furkanyakar
|
benim kat yerine bildiğiniz kalın boru var :)) performans da artış oldu ama tıkalı olduğu için normal performansına gelmiştir. egzoz emisyondan geçiyorum ve 2. seferim bu muayeneden de geçtim. ağrıza lambası da yakmadı hiç. ama içini boşalttırmadım direk söktürdüm boru taktırdım ben.
|
||
![]() |
||
![]() |
||
serkan719 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Aralık 2012 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 410 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan719
|
oda sizin şansınız. ankarada katı söküp düz boru ile muayenenin önünden geçemezsin :)
|
||
![]() |
||
furkanyakar ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Aralık 2012 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 566 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı furkanyakar
|
muayeneden geçmediğini de burada duydum ilk defa öyle diyeyim. kahramanmaraş ta da halbuki çok sıkıdır muayene olayı
|
||
![]() |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan719
|
yok hocam geçmiyor. atıyorum bu sene diyelimki geçtin seneye geçemiyosun. adama dediğinde de ben şimdiye bakarım diyo.
başıma geldi çünkü yoksa bende katı söküp downpipe yapıcaktım |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı furkanyakar
|
2 ay önce geçtim ya.. ama onda da xenonları söktürmeyi unutmuşum bıraktılar xenondan. sarı far takıp geçtim tekrar.. şans o zaman benimki
|
||
![]() |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan719
|
Aynen Öyle.
|
||
![]() |
||
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
|
Eğer araçta iki tane oksijen sensörü varsa arıza ışığı yanıyormuş bu nedenle katalizör iptali sonrasında katalizörün sonrasındakii sensörü yanıltıcı bir işlem yapmak gerekiyor. Tek sensörlüyle arıza ışığı yanmadığı söyleniyor. Ayrıca gelecek nesiller ve temiz bir çevre için katalizör iptali YAPMAYALIM, önermeyelim düşüncesindeyim. |
||
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
||
![]() |
||
moschino ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Kasım 2012 Konum: Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 259 |
|
Aynı sorun bendede var, ayrıca abart egzos ve açık hava filteresi var. O tıkır tıkır ses olunca o muhteşem booooommmm sesini çok kötü bozuyor. Şimdi gidipte ona dünya para vermemin bi manası yok. Cünkü ben o arabayı satarken 1000 lira buna verdim dersem adama adam banane kardeşim demezmi. |
||
![]() |
||
umut_25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Aralık 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 325 |
|
Ben aracı yeni aldım. 206 Quiksilver. Motor Arıza Işığı Yanıyordu. Ustaya baktırmaya götürdüğümde bilgisayara bağladı ve sadece katalizatör de sorun olduğunu gördü. Orjinali 900 muadili 500 TL civarıymış. O parayı düştük aracı satın aldık. Sonra aracın diğer sorunlarıyla birlikte onu da yaptırmak ıcın başka servıse bıraktım. Tüm sorunları giderildi fakat usta bana katalizatörün içi boşaltılmış dedi. Işığı söndürdü ama ara ara yakabilir ne olur ne olmaz benzin ışığını yakmamaya çalış dedi. Aracı servısten aldım 1 hafta sonra gene motor arıza ısıgını yaktı. Param olunca muadil bir katalizatör taktırcam. Motor arıza ışığının yanması beni psikolojik olarak rahatsız ediyor. İnsan ister istemez acaba katalizatör değilde başka bir arızamıdır diye düşünüyor. Muadil taktırcam ki ışık sönsün.
|
||
![]() |
||
cinar87 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Aralık 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 38 |
|
kat iptali yapılmış ya da içi boşaltılmış araçlar araç muayene kontrolleri esnasında yapılan incelemeler sonucu muayenede ağır kusurlu sayılır. arıza lambası yanar ve araç daha fazla yakmaya başlar.
|
||
![]() |
||
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
|
Hepsi ağır kusurlu sayılmaz, önemli olan egzos muayenesinden geçebilmektir (muayenede görüntüde varsa ve egzosdan gectiyse yeterlidir), hepsi arıza lambası yakmaz, hepsi teoride fazla yakar (düşük viteslerde özellikle bu belirginleşir fakat araç yüksek viteslerde daha atak olur çünkü motorla egzos arasında ekstra bir parça yoktur
![]() |
||
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
||
![]() |
||
MBozkurt ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ekim 2011 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 63 |
|
gün itibariyle aracım arıza ışığını yaktı.kat iptalinden sonra yanıltıcı koymalısınız :/
|
||
![]() |
||
cinar87 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Aralık 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 38 |
|
Tüv sertifikalı araç muayene uzmanıyım sistemden pek anlamayan bir uzman muayene ederse geçmesi mümkün.. yakıt konusunda genel konuştum.
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |