Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 206 Kat iptali
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

206 Kat iptali

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ibrahim YILDIZAK Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
15 - Eylül - 1982

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ibrahim YILDIZAK Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2012 Saat 00:52
Benim katalizör bitmiş durumda bende muayeneden sonra sökmeyi düşünüyordum o zaman emisyondan sonra içini boşalttırim gitsin. Aracı çok kasıyor.

01 COA 084 ARh(+)
Yukarı Dön
MBozkurt Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı MBozkurt Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2013 Saat 00:57
yapmak isteyen arkadaşlar için anlatayım.kat iptali yaptım ve arıza ışığı yanmadı.katı arabayı kaldırarak söktük ve içini tamaamen kırarak boşalttık hiçbir problem yok.
Yukarı Dön
serkan719 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı serkan719 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2013 Saat 01:00
evet kat iptalinde arıza ışığınız yanmaz 
muayenede hiçbir sorun çıkmaz. çünkü görüntü olarak duruyo

Düzenleyen serkan719 - 02 Ocak 2013 Saat 01:03
Yukarı Dön
furkanyakar Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı furkanyakar Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2013 Saat 01:02
benim kat yerine bildiğiniz kalın boru var :)) performans da artış oldu ama tıkalı olduğu için normal performansına gelmiştir. egzoz emisyondan geçiyorum ve 2. seferim bu muayeneden de geçtim. ağrıza lambası da yakmadı hiç. ama içini boşalttırmadım direk söktürdüm boru taktırdım ben.
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı serkan719 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2013 Saat 01:04
Orjinalini yazan: furkanyakar furkanyakar Yazdı:

benim kat yerine bildiğiniz kalın boru var :)) performans da artış oldu ama tıkalı olduğu için normal performansına gelmiştir. egzoz emisyondan geçiyorum ve 2. seferim bu muayeneden de geçtim. ağrıza lambası da yakmadı hiç. ama içini boşalttırmadım direk söktürdüm boru taktırdım ben.

oda sizin şansınız. ankarada katı söküp düz boru ile muayenenin önünden geçemezsin :) 
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı furkanyakar Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2013 Saat 01:12
muayeneden geçmediğini de burada duydum ilk defa öyle diyeyim. kahramanmaraş ta da halbuki çok sıkıdır muayene olayı
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı serkan719 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2013 Saat 01:16
yok hocam geçmiyor. atıyorum bu sene diyelimki geçtin seneye geçemiyosun. adama dediğinde de ben şimdiye bakarım diyo. 
başıma geldi çünkü yoksa bende katı söküp downpipe yapıcaktım
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı furkanyakar Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2013 Saat 01:35
2 ay önce geçtim ya.. ama onda da xenonları söktürmeyi unutmuşum bıraktılar xenondan. sarı far takıp geçtim tekrar.. şans o zaman benimki
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı serkan719 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2013 Saat 01:49
Aynen Öyle.
Yukarı Dön
tellotello Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tellotello Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2013 Saat 09:03
Orjinalini yazan: serkan719 serkan719 Yazdı:

evet kat iptalinde arıza ışığınız yanmaz 
muayenede hiçbir sorun çıkmaz. çünkü görüntü olarak duruyo

Eğer araçta iki tane oksijen sensörü varsa arıza ışığı yanıyormuş bu nedenle katalizör iptali sonrasında katalizörün sonrasındakii sensörü yanıltıcı bir işlem yapmak gerekiyor. Tek sensörlüyle arıza ışığı yanmadığı söyleniyor. 

Ayrıca gelecek nesiller ve temiz bir çevre için katalizör iptali YAPMAYALIM, önermeyelim düşüncesindeyim.

2005 307 1.4 HDI XR 70bg
Yukarı Dön
moschino Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı moschino Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2013 Saat 09:09
Orjinalini yazan: MBozkurt MBozkurt Yazdı:

benim kat ı boşaltmamdaki amaç performanstan çok artık bitmiş olması.parçaları sürekli egsoz borusunun içine düşüyor ve ses yapıyor söküp boşaltmaktan başka çarem kalmadı. ( tabiki 2. amacımda performanss Hug

Aynı sorun bendede var, ayrıca abart egzos ve açık hava filteresi var. 
O tıkır tıkır ses olunca o muhteşem booooommmm sesini çok kötü bozuyor. Şimdi gidipte ona dünya para vermemin bi manası yok. Cünkü ben o arabayı satarken 1000 lira buna verdim dersem adama adam banane kardeşim demezmi.

Yukarı Dön
umut_25 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı umut_25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2013 Saat 11:26

Ben aracı yeni aldım. 206 Quiksilver. Motor Arıza Işığı Yanıyordu. Ustaya baktırmaya götürdüğümde bilgisayara bağladı ve sadece katalizatör de sorun olduğunu gördü. Orjinali 900 muadili 500 TL civarıymış. O parayı düştük aracı satın aldık. Sonra aracın diğer sorunlarıyla birlikte onu da yaptırmak ıcın başka servıse bıraktım. Tüm sorunları giderildi fakat usta bana katalizatörün içi boşaltılmış dedi. Işığı söndürdü ama ara ara yakabilir ne olur ne olmaz benzin ışığını yakmamaya çalış dedi. Aracı servısten aldım 1 hafta sonra gene motor arıza ısıgını yaktı. Param olunca muadil bir katalizatör taktırcam. Motor arıza ışığının yanması beni psikolojik olarak rahatsız ediyor. İnsan ister istemez acaba katalizatör değilde başka bir arızamıdır diye düşünüyor. Muadil taktırcam ki ışık sönsün.
Yukarı Dön
cinar87 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cinar87 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2013 Saat 14:54
kat iptali yapılmış ya da içi boşaltılmış araçlar araç muayene kontrolleri esnasında yapılan incelemeler sonucu muayenede ağır kusurlu sayılır. arıza lambası yanar ve araç daha fazla yakmaya başlar.
Yukarı Dön
tellotello Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tellotello Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2013 Saat 15:30
Orjinalini yazan: cinar87 cinar87 Yazdı:

kat iptali yapılmış ya da içi boşaltılmış araçlar araç muayene kontrolleri esnasında yapılan incelemeler sonucu muayenede ağır kusurlu sayılır. arıza lambası yanar ve araç daha fazla yakmaya başlar.

Hepsi ağır kusurlu sayılmaz, önemli olan egzos muayenesinden geçebilmektir (muayenede görüntüde varsa ve egzosdan gectiyse yeterlidir), hepsi arıza lambası yakmaz, hepsi teoride fazla yakar (düşük viteslerde özellikle bu belirginleşir fakat araç yüksek viteslerde daha atak olur çünkü motorla egzos arasında ekstra bir parça yoktur LOL).
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
Yukarı Dön
MBozkurt Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı MBozkurt Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2013 Saat 23:28
gün itibariyle aracım arıza ışığını yaktı.kat iptalinden sonra yanıltıcı koymalısınız :/
Yukarı Dön
cinar87 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cinar87 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2013 Saat 00:00
Orjinalini yazan: tellotello tellotello Yazdı:

Orjinalini yazan: cinar87 cinar87 Yazdı:

Hepsi ağır kusurlu sayılmaz, önemli olan egzos muayenesinden geçebilmektir (muayenede görüntüde varsa ve egzosdan gectiyse yeterlidir), hepsi arıza lambası yakmaz, hepsi teoride fazla yakar (düşük viteslerde özellikle bu belirginleşir fakat araç yüksek viteslerde daha atak olur çünkü motorla egzos arasında ekstra bir parça yoktur LOL).

Tüv sertifikalı araç muayene uzmanıyım sistemden pek anlamayan bir uzman muayene ederse geçmesi mümkün.. yakıt konusunda genel konuştum.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Peugeot 206 Garip Sorun Lütfen Yardım son mesaja git 124 0 muratatalay
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 7655 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 508 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12639 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 641 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 395 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5209 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 617 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 405 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 713 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 279 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 570 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 769 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2324 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 1034 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5687 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4932 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2100 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 524 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 2239 1 heavyburak26
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
muratatalay 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English