Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206 Kat iptali

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=25834
Tarih: 29 Haziran 2025 Saat 11:08
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206 Kat iptali
Mesajı Yazan: MBozkurt
Konu: 206 Kat iptali
Mesaj Tarihi: 29 Kasım 2012 Saat 00:24
merhaba arkadaşlar 206 quicksilver aracım var ve kat iptali yapmayı düşünüyorum.nette okuduğum birsürü şey neticesinde aklım fazlasıyla karıştı.kimisi arıza ışığı yakar diyor kimisi yakmaz diyor.kat iptali yapan kullanan varmı ? arıza ışığı yanar mı ? ustam bana katı yarıp içini boşaltırsak bişey olmayacağını söyledi hem böylelikle muayenede de problem yaşamıycaz.yorumlarınız nelerdir ?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: MagicPerformance
Mesaj Tarihi: 29 Kasım 2012 Saat 00:33
arıza ışığı yakmaz, katı boşaltırsan muayeneden geçemessin katı iptal et bir köşeye ayır muayeneye giderkende tak.

Mesaj Tarihi: 29 Kasım 2012 Saat 18:41
Orjinalini yazan: umutrizaergen umutrizaergen Yazdı:

arıza ışığı yakmaz, katı boşaltırsan muayeneden geçemessin katı iptal et bir köşeye ayır muayeneye giderkende tak.

bildiğim kadarıyla katın görünüyor olması muayene için yeterli.açıp katın içine bakmıyorlar.

Mesajı Yazan: EErgul
Mesaj Tarihi: 29 Kasım 2012 Saat 19:21
içini açıp bakamazlar tabi ama kat iptalinden sonra egsoz emisyon değerleri değişiyor. emisyondan geçemessen de muayene yapmazlar biliyorsun. katalizör zararlı atıklarıda filtreleyen bir parça bildiğim kadarıyla.

-------------
206 CC 1.6 16V 110 HP Roland Garros
2004 Model

Mesajı Yazan: xMEGANx
Mesaj Tarihi: 29 Kasım 2012 Saat 19:25
http://www.uzmantv.com/katalitik-konvertoru-iptal-ettirerek-aracimiza-ne-kadar-guc-kazandirabiliriz

İzlemekte Fayda var Usta hiçbir beygir etkisi olmaz diyor.;)

-------------

AIRBUS 307
-Peugeot 307 1.6 HDI 2007 Alp Beyaz Makyajlı Kasa

Mesajı Yazan: inandugcar
Mesaj Tarihi: 29 Kasım 2012 Saat 20:37
Eğer katalitik konvertörünüzün içi tıkanma seviyesine geldiyse,içinin boşaltılmasının aracın rahatlamasında mutlak pozitif etkisi olacaktır.Araçlarımızın yaşıyla ve ülkemizin malum çok kaliteli yakıtlarıyla alakalı olarak 10 yaşında bir araçta tıkanmış olması kesindir.2007 model dizel araçta dahi ara hızlanmalardaki faydasını bizzat yaşadım arkadaşlar.

Mesajı Yazan: DeRyCK
Mesaj Tarihi: 29 Kasım 2012 Saat 23:43
içi boşaltıldığında işlevini yitirmiş olmuyor mu? ben katı temizleteyim mi diye sormuştum ustama temizlettin mi kat biter demişti. Yanlış anlamış olabilir söylemek istediğimi belkide.

Mesaj Tarihi: 30 Kasım 2012 Saat 00:42
hocam benim ustamın söylediği katı söküp içini yarıp boşaltıp tekrar kaynatmak.bana mantıklı geldi acaba arıza yakarmı

Mesaj Tarihi: 30 Kasım 2012 Saat 00:56
Orjinalini yazan: EErgul EErgul Yazdı:

içini açıp bakamazlar tabi ama kat iptalinden sonra egsoz emisyon değerleri değişiyor. emisyondan geçemessen de muayene yapmazlar biliyorsun. katalizör zararlı atıklarıda filtreleyen bir parça bildiğim kadarıyla.<div id="isChromeWebToolbarDiv" style="display:none"><div id="isChromeWebToolbarDiv" style="display:none">

egsoz muayenesi problem olmaz hocam ondan her türlü geçeriz

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 30 Kasım 2012 Saat 20:18
Orjinalini yazan: MBozkurt MBozkurt Yazdı:

hocam benim ustamın söylediği katı söküp içini yarıp boşaltıp tekrar kaynatmak.bana mantıklı geldi acaba arıza yakarmı

Olmaz oyle. Katalizor doldugunda motor ariza isigi yanar. Yanmasinin sebebi ise kabaca su yuzdendir. Katalizorun girisinde ve cikisinda oksijen sensorleri bulunur. Egzos gazi katalizorde temizlendigi icin cikistaki oksijen sensoru farkli deger olcer. Ne zaman ki iki oksijen sensoru ayni degeri uretir, o zaman katalizor ya dolmus demektir ya da ici bosaltilmis demektir. Yani aslinda iki oksijen sensorunun arasinda egzos gazina herhangi bir degisim olmuyor demektir. Siz yari bosaltsaniz da tam bosaltsaniz da su haliyle hic bosaltmasaniz da motor ariza isigi yanar ve yenisi ile degistirmedikce ya da sistemi kandirmadikca da sonmez.

Mesaj Tarihi: 01 Aralık 2012 Saat 00:33
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Olmaz oyle. Katalizor doldugunda motor ariza isigi yanar. Yanmasinin sebebi ise kabaca su yuzdendir. Katalizorun girisinde ve cikisinda oksijen sensorleri bulunur. Egzos gazi katalizorde temizlendigi icin cikistaki oksijen sensoru farkli deger olcer. Ne zaman ki iki oksijen sensoru ayni degeri uretir, o zaman katalizor ya dolmus demektir ya da ici bosaltilmis demektir. Yani aslinda iki oksijen sensorunun arasinda egzos gazina herhangi bir degisim olmuyor demektir. Siz yari bosaltsaniz da tam bosaltsaniz da su haliyle hic bosaltmasaniz da motor ariza isigi yanar ve yenisi ile degistirmedikce ya da sistemi kandirmadikca da sonmez.

çok teşekkür ederim bu açıklama için.peki yanıltıcı nerden temin edebilirim ?

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 01 Aralık 2012 Saat 11:56
arkadaşlar benim de katalizörümün içi boş hatta uygun olduğumda görüntüsünüde buraya koyarım...

muayeneden hiçbir sıkıntı olmadan geçiyorsunuz egzos muayenesine gelince zaten artık birçok özel şirket bilgisayara bağlamadan bu işi çözüyor=)   beygir konusunu gelince 2.0 gtı için konusuyorum rampalarda ve özellikle vites geçişlerinde çok etkisi oldu.... arıza ışığı faln da yakmıyor ayrıca !!!

haa şu konuya da değinmeden edemiyeceğim çevreyi kirletmesine ne diyeceksin diyen bazı arkadaşlar var....
bu memlkette kuş serileri çakal kasa bmw ler  varken bence bizim ki pekte sorun gibi görünmüyor ! hele ki lpg varsa

Mesaj Tarihi: 01 Aralık 2012 Saat 13:57

çok teşekkür ederim bu açıklama için.peki yanıltıcı nerden temin edebilirim ?

Egzoscularda bulunuyordur diye tahmin ediyorum.

Mesaj Tarihi: 01 Aralık 2012 Saat 14:03
Orjinalini yazan: berkayakülker berkayakülker Yazdı:

arkadaşlar benim de katalizörümün içi boş hatta uygun olduğumda görüntüsünüde buraya koyarım...

muayeneden hiçbir sıkıntı olmadan geçiyorsunuz egzos muayenesine gelince zaten artık birçok özel şirket bilgisayara bağlamadan bu işi çözüyor=)   beygir konusunu gelince 2.0 gtı için konusuyorum rampalarda ve özellikle vites geçişlerinde çok etkisi oldu.... arıza ışığı faln da yakmıyor ayrıca !!!

haa şu konuya da değinmeden edemiyeceğim çevreyi kirletmesine ne diyeceksin diyen bazı arkadaşlar var....
bu memlkette kuş serileri çakal kasa bmw ler  varken bence bizim ki pekte sorun gibi görünmüyor ! hele ki lpg varsa

Ariza isiginiz icin ustaniz mutlaka bir onlem almistir. Yoksa yanmamasinin ihtimali hic yok.

Su sonda yazdiklarinizda benimsediginiz mantigi nedense cok okuyorum bu forumda. Milletin yanlis bir seyi yapmasi sizin yanlisinizin ustunu ortmez. Daha dogrusu yapilan yanlisi dogru ornek olarak gosterilemez. Yanlis anlamayin, katalizatorun bosaltilmasiyla cevreye verilen kirlilikten bahsetmiyorum. Deginmek istedigim nokta bu anlayis.

Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 01 Aralık 2012 Saat 14:44
Hocam o kuş serisi dediğiniz arabalardan çok kullandık, hepsininde egsoz muayenesini kara yollarının muayene istasyonlarında usulüne uygun yaptırdık, 3-5 beygir güç kazanmak için neden bu işlerle uğraşılır onuda hiç anlamış değilim, ucuz bi parçada değil içini boşalttırdığınız, yarın birgün taktırma mecburiyetiniz olsa dünyanın parası

Mesaj Tarihi: 01 Aralık 2012 Saat 15:28
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Orjinalini yazan: berkayakülker berkayakülker Yazdı:

Ariza isiginiz icin ustaniz mutlaka bir onlem almistir. Yoksa yanmamasinin ihtimali hic yok.

Su sonda yazdiklarinizda benimsediginiz mantigi nedense cok okuyorum bu forumda. Milletin yanlis bir seyi yapmasi sizin yanlisinizin ustunu ortmez. Daha dogrusu yapilan yanlisi dogru ornek olarak gosterilemez. Yanlis anlamayin, katalizatorun bosaltilmasiyla cevreye verilen kirlilikten bahsetmiyorum. Deginmek istedigim nokta bu anlayis.

Kesinlikle haklısınız yalnız bu konuda  bize düşen herhangi bir yaptırım yok bu gevşek bir muayene sistemi içerisinde ben bunları   0 hata ile geçirebiliyorsam burda sorgulanması gereken ben değilim ! ben yaptığımın doğru oldugunu savunmuyorum sadece nasıl yapıldıgından bahsediyorum...

Mesaj Tarihi: 01 Aralık 2012 Saat 15:30
Orjinalini yazan: Serco05 Serco05 Yazdı:

Hocam o kuş serisi dediğiniz arabalardan çok kullandık, hepsininde egsoz muayenesini kara yollarının muayene istasyonlarında usulüne uygun yaptırdık, 3-5 beygir güç kazanmak için neden bu işlerle uğraşılır onuda hiç anlamış değilim, ucuz bi parçada değil içini boşalttırdığınız, yarın birgün taktırma mecburiyetiniz olsa dünyanın parası

bakın siz de aynı şeyi söyledniz kullandık !  şuan 5 yaşın üzerinede ki neredeyse tüm araçlar zaten mevcut co2 salınım sistemine uygun değil !  bu forumdan 500 kişi geçsek muayeneye 400 kalır bu na da cok eminim

Mesajı Yazan: Zagorka
Mesaj Tarihi: 01 Aralık 2012 Saat 15:36
egzoz emisyon pulunu biraz zor alırsınız o şekilde böyle oluncada muayneye giremezssiniz . arıza lambası yanması egzoz sistemindeki sensörler ile alakalı bazı araçlarda arıza lambası yakmazken bazılarında yakıyor bunları da çeşitli yanıltıcı yada montaj yerini değiştirerek çözebiliyorlar.

Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 01 Aralık 2012 Saat 15:43
    Hocam babamda halen 95 model broadway var sene 97'nin ocak ayında almıştık,99 yılında da tüp taktırdık, 16 senedir bizde ve temmuz ayında hem lpg hem egzos hemde fenni muayeneden sorunsuz geçti, araca bakınca geçmez diye bişey yok.

Şunu anlarım katalizörü bozulmuştur zaten aracı 13-14 bin liradır tutupda katalizöre bin, iki bin lira veremez, ama keyfi söktürüp yada boşaltanları anlamıyorum

Mesaj Tarihi: 01 Aralık 2012 Saat 15:57
benim kat ı boşaltmamdaki amaç performanstan çok artık bitmiş olması.parçaları sürekli egsoz borusunun içine düşüyor ve ses yapıyor söküp boşaltmaktan başka çarem kalmadı. ( tabiki 2. amacımda performanss Hug

Mesajı Yazan: ibrahim YILDIZAK
Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2012 Saat 00:52
Benim katalizör bitmiş durumda bende muayeneden sonra sökmeyi düşünüyordum o zaman emisyondan sonra içini boşalttırim gitsin. Aracı çok kasıyor.

-------------

01 COA 084 ARh(+)

Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2013 Saat 00:57
yapmak isteyen arkadaşlar için anlatayım.kat iptali yaptım ve arıza ışığı yanmadı.katı arabayı kaldırarak söktük ve içini tamaamen kırarak boşalttık hiçbir problem yok.

Mesajı Yazan: serkan719
Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2013 Saat 01:00
evet kat iptalinde arıza ışığınız yanmaz 
muayenede hiçbir sorun çıkmaz. çünkü görüntü olarak duruyo

Mesajı Yazan: furkanyakar
Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2013 Saat 01:02
benim kat yerine bildiğiniz kalın boru var :)) performans da artış oldu ama tıkalı olduğu için normal performansına gelmiştir. egzoz emisyondan geçiyorum ve 2. seferim bu muayeneden de geçtim. ağrıza lambası da yakmadı hiç. ama içini boşalttırmadım direk söktürdüm boru taktırdım ben.

-------------

Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2013 Saat 01:04
Orjinalini yazan: furkanyakar furkanyakar Yazdı:

benim kat yerine bildiğiniz kalın boru var :)) performans da artış oldu ama tıkalı olduğu için normal performansına gelmiştir. egzoz emisyondan geçiyorum ve 2. seferim bu muayeneden de geçtim. ağrıza lambası da yakmadı hiç. ama içini boşalttırmadım direk söktürdüm boru taktırdım ben.

oda sizin şansınız. ankarada katı söküp düz boru ile muayenenin önünden geçemezsin :) 

Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2013 Saat 01:12
muayeneden geçmediğini de burada duydum ilk defa öyle diyeyim. kahramanmaraş ta da halbuki çok sıkıdır muayene olayı

-------------

Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2013 Saat 01:16
yok hocam geçmiyor. atıyorum bu sene diyelimki geçtin seneye geçemiyosun. adama dediğinde de ben şimdiye bakarım diyo. 
başıma geldi çünkü yoksa bende katı söküp downpipe yapıcaktım

Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2013 Saat 01:35
2 ay önce geçtim ya.. ama onda da xenonları söktürmeyi unutmuşum bıraktılar xenondan. sarı far takıp geçtim tekrar.. şans o zaman benimki

-------------

Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2013 Saat 01:49
Aynen Öyle.

Mesajı Yazan: tellotello
Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2013 Saat 09:03
Orjinalini yazan: serkan719 serkan719 Yazdı:

evet kat iptalinde arıza ışığınız yanmaz 
muayenede hiçbir sorun çıkmaz. çünkü görüntü olarak duruyo

Eğer araçta iki tane oksijen sensörü varsa arıza ışığı yanıyormuş bu nedenle katalizör iptali sonrasında katalizörün sonrasındakii sensörü yanıltıcı bir işlem yapmak gerekiyor. Tek sensörlüyle arıza ışığı yanmadığı söyleniyor. 

Ayrıca gelecek nesiller ve temiz bir çevre için katalizör iptali YAPMAYALIM, önermeyelim düşüncesindeyim.

-------------
2005 307 1.4 HDI XR 70bg

Mesajı Yazan: moschino
Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2013 Saat 09:09

benim kat ı boşaltmamdaki amaç performanstan çok artık bitmiş olması.parçaları sürekli egsoz borusunun içine düşüyor ve ses yapıyor söküp boşaltmaktan başka çarem kalmadı. ( tabiki 2. amacımda performanss Hug

Aynı sorun bendede var, ayrıca abart egzos ve açık hava filteresi var. 
O tıkır tıkır ses olunca o muhteşem booooommmm sesini çok kötü bozuyor. Şimdi gidipte ona dünya para vermemin bi manası yok. Cünkü ben o arabayı satarken 1000 lira buna verdim dersem adama adam banane kardeşim demezmi.

Mesajı Yazan: umut_25
Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2013 Saat 11:26

Ben aracı yeni aldım. 206 Quiksilver. Motor Arıza Işığı Yanıyordu. Ustaya baktırmaya götürdüğümde bilgisayara bağladı ve sadece katalizatör de sorun olduğunu gördü. Orjinali 900 muadili 500 TL civarıymış. O parayı düştük aracı satın aldık. Sonra aracın diğer sorunlarıyla birlikte onu da yaptırmak ıcın başka servıse bıraktım. Tüm sorunları giderildi fakat usta bana katalizatörün içi boşaltılmış dedi. Işığı söndürdü ama ara ara yakabilir ne olur ne olmaz benzin ışığını yakmamaya çalış dedi. Aracı servısten aldım 1 hafta sonra gene motor arıza ısıgını yaktı. Param olunca muadil bir katalizatör taktırcam. Motor arıza ışığının yanması beni psikolojik olarak rahatsız ediyor. İnsan ister istemez acaba katalizatör değilde başka bir arızamıdır diye düşünüyor. Muadil taktırcam ki ışık sönsün.

Mesajı Yazan: cinar87
Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2013 Saat 14:54
kat iptali yapılmış ya da içi boşaltılmış araçlar araç muayene kontrolleri esnasında yapılan incelemeler sonucu muayenede ağır kusurlu sayılır. arıza lambası yanar ve araç daha fazla yakmaya başlar.

Mesajı Yazan: tellotello
Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2013 Saat 15:30
Orjinalini yazan: cinar87 cinar87 Yazdı:

kat iptali yapılmış ya da içi boşaltılmış araçlar araç muayene kontrolleri esnasında yapılan incelemeler sonucu muayenede ağır kusurlu sayılır. arıza lambası yanar ve araç daha fazla yakmaya başlar.

Hepsi ağır kusurlu sayılmaz, önemli olan egzos muayenesinden geçebilmektir (muayenede görüntüde varsa ve egzosdan gectiyse yeterlidir), hepsi arıza lambası yakmaz, hepsi teoride fazla yakar (düşük viteslerde özellikle bu belirginleşir fakat araç yüksek viteslerde daha atak olur çünkü motorla egzos arasında ekstra bir parça yoktur LOL).

-------------
2005 307 1.4 HDI XR 70bg

Mesaj Tarihi: 03 Ocak 2013 Saat 23:28
gün itibariyle aracım arıza ışığını yaktı.kat iptalinden sonra yanıltıcı koymalısınız :/

Mesajı Yazan: cinar87
Mesaj Tarihi: 04 Ocak 2013 Saat 00:00
Orjinalini yazan: tellotello tellotello Yazdı:

Orjinalini yazan: cinar87 cinar87 Yazdı:

Hepsi ağır kusurlu sayılmaz, önemli olan egzos muayenesinden geçebilmektir (muayenede görüntüde varsa ve egzosdan gectiyse yeterlidir), hepsi arıza lambası yakmaz, hepsi teoride fazla yakar (düşük viteslerde özellikle bu belirginleşir fakat araç yüksek viteslerde daha atak olur çünkü motorla egzos arasında ekstra bir parça yoktur LOL).

Tüv sertifikalı araç muayene uzmanıyım sistemden pek anlamayan bir uzman muayene ederse geçmesi mümkün.. yakıt konusunda genel konuştum.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net