Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Guests
MISAFIR
|
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2011 Saat 23:48 |
Arkadasın yazdıklarınada saygım var. Ama lpg ıcın en ıyısı platınıum ırıdyum bujıdır. Cunku lpg ıcın ozel uretılmıstır. Arkadasın soyledıgı uzere orjınal bujının tırnak aralıgı daraltılabılır. Dıkkat edersenız platınıum bujının tırnak aralıgı orjınal bujıye gore dardır zaten... Mesela benım motorun orjınal bujısı 0.9mm ıken benım motor ıcın olan platınıum ırıdyum bujı 0.7mm...
Ayrıca bu bujının kutusunun ustunde platınıum ırıdyum dıye yazıyor.. Lınkı ınceleyın... Bujının orta elektrodunun ınce olması ırıdyum ozellıgını ve tırnagının alt kısmındakı parlak metal platınıum metalını gosterıyor...
Bosch bunları lpg ıcın ozel uretmıs zaten. 4 tırnak daha ıyı olsa onu tavsıye ederdı...
Bosch un lıstesını sızlere gosterdım. her arac ıcın 2-3 bujı onermıs. ama bunların arasında 4 tırnak bujı yok..
4 tırnak bujıyı kendım kullanmadım denemedım ama etrafımda hep yakıtı artırıyor gıbı cumleler duydum ne kadar dogrudur yanlıstır bılemıyorum.
|
 |
Guests
MISAFIR
|
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2011 Saat 00:06 |
Bilgilendirme için teşekkürler. Bana önerilen bujiler böyle değildi. Demek ki servis de bilmiyor. platinyum iridyum bujiyi. Orta kısımdaki uç ince değildi. Ayrıca üzerinde platinyum da yazmıyordu. İyi ki son anda vazgeçmişim :) Bu platinyum iridyum bujileri bosch car servislerinde de bulamazsak nereden bulacağız _? 25.000 km yi devirdim ben bu üzerindeki bujilerle.
|
 |
Guests
MISAFIR
|
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2011 Saat 00:11 |
sen bujının kodunu onlara vereceksın onlar getırecekler :))
|
 |
Guests
MISAFIR
|
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2011 Saat 09:30 |
üstadım sen bir sayfa vermiştin bosch ile ilgili fakat ben o sayfayı ne kadar karıştırdımsa da benim araca uygun bujiyi göremedim. :(
|
 |
Guests
MISAFIR
|
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2011 Saat 09:55 |
kapagan Yazdı:
üstadım sen bir sayfa vermiştin bosch ile ilgili fakat ben o sayfayı ne kadar karıştırdımsa da benim araca uygun bujiyi göremedim. :( |
Buji, Platin-Ir CNG/LPG gazı(FR 7 NI 332 S) |
|
0 242 236 577 |
Buji, Süper CNG/LPG gazı(FR 7 NES) |
|
0 242 236 578 |
|
 |
Guests
MISAFIR
|
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2011 Saat 09:58 |
bi dakka ya .. yani lpg olan araçlar içinmi bu buji öneriliyor ??? bende bu gün ustayı arıcaktım sen araca nasıl buji taktın diye soracaktım  o zaman ben hiç karıştırmım arabayı ölemi ???
|
 |
alikocer
1. Vites
Durum: Aktif Değil
|
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2011 Saat 10:08 |
106_arts Yazdı:
niğdede 1.89 lpg |
Nerde 1,89 ya ?
ben niğde de 2,34 aşağı lpg görmedim :)))
|
3008 2012 allure
|
 |
metin
4. Vites
24 - Ağustos - 1986
|
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2011 Saat 10:24 |
CeCoLi Yazdı:
kapagan Yazdı:
üstadım sen bir sayfa vermiştin bosch ile ilgili fakat ben o sayfayı ne kadar karıştırdımsa da benim araca uygun bujiyi göremedim. :( |
Buji, Platin-Ir CNG/LPG gazı(FR 7 NI 332 S) |
|
0 242 236 577 |
Buji, Süper CNG/LPG gazı(FR 7 NES) |
|
0 242 236 578 | |
abi kapaganın imzasında aracının marka model ve motor hacmi vs yazmıyorki, yanlış buji tavsiye etmiş olmayasın.
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
|
 |
koliva
YÖNETİCİ
P.T. Yönetici
|
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2011 Saat 10:27 |
Kanaatimce 4 tirnak buji tamamen pazarlama stratejisi, biraz dizayn ve yeni bir urun piyasaya surme cabasinin sonucudur diye dusunuyorum. Bujiye baktigimizda 1 tirnak ya da 4 tirnak ya da 20 tirnak olmasi hic mi hic farketmez. Cunku kivilcim bir elektrottan diger elektrota gecerken kafasina gore simdi 4 elektrottan hangisini seceyim diye dusunmez. Dogasi geregi en kisa mesafede olani sececektir. Dolayisiyla diger 3 tirnak muhtemelen hicmi hic kullanilmayacaktir. Hani diyorum belki zamanla eger bir tirnakta asinma, yipranma olursa diger tirnak daha kisa mesafeye duser ve oraya atlamaya baslar. Ama bu dedigim bujinin zaten omrunun sonuna dogru olur ve hele hele bizim gibi bu isin uzerine cok dusenler zaten bujiyi zamanindan once degistirirler.
|
 |
Guests
MISAFIR
|
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2011 Saat 10:29 |
Hazır sen demişken şu imzayı da düzenleyeyim. 307 Teknoplus 2004 Otomatik
|
 |
Guests
MISAFIR
|
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2011 Saat 10:50 |
kapagan Yazdı:
Hazır sen demişken şu imzayı da düzenleyeyim. 307 Teknoplus 2004 Otomatik |
Imzanı duzenle ıste bak lazım oluyor boyle yerlerde...
1.6 benzın + lpg sıstemının marka modelınıde yaz
|
 |
metin
4. Vites
24 - Ağustos - 1986
|
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2011 Saat 11:11 |
CeCoLi Yazdı:
kapagan Yazdı:
Hazır sen demişken şu imzayı da düzenleyeyim. 307 Teknoplus 2004 Otomatik |
Imzanı duzenle ıste bak lazım oluyor boyle yerlerde...
1.6 benzın + lpg sıstemının marka modelınıde yaz |
evet aracın 307 ama ne olduğu belli değil.
buji aradığına göre dizel değil onu anladık peki 1.4 mü 1.6 mı lpg varsa marka modeli nedir bunları imzanda bizim gibi belirtirsen senin yararına olur.
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
|
 |
Guests
MISAFIR
|
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2011 Saat 12:58 |
aklım çok karıştı okuya okuya  şimdi ben bu platinyum-iridyum bujiden alıp taktırayımmı.... ama bende lpg yok ??? sadece lpg li araçlara özel bişemi ?
|
 |
koliva
YÖNETİCİ
P.T. Yönetici
|
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2011 Saat 13:02 |
by_ersin Yazdı:
aklım çok karıştı okuya okuya şimdi ben bu platinyum-iridyum bujiden alıp taktırayımmı.... ama bende lpg yok ??? sadece lpg li araçlara özel bişemi ? |
Bu konusmalar zaten LPG'li araclar icin. Yoksa diger turlu siradan bir buji fazlasiyla is gorecektir.
|
 |
Guests
MISAFIR
|
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2011 Saat 17:03 |
by_ersin Yazdı:
aklım çok karıştı okuya okuya şimdi ben bu platinyum-iridyum bujiden alıp taktırayımmı.... ama bende lpg yok ??? sadece lpg li araçlara özel bişemi ? |
|
 |
Guests
MISAFIR
|
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2011 Saat 17:59 |
|
 |
Guests
MISAFIR
|
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2011 Saat 18:01 |
vayyy  .. abi resim yüklemekten beynim durdu okey..sorun yok... lpg ye geçersem buji den alırım
|
 |
Guests
MISAFIR
|
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2011 Saat 18:59 |
by_ersin Yazdı:
vayyy .. abi resim yüklemekten beynim durdu okey..sorun yok... lpg ye geçersem buji den alırım |
Vallahi geçecekseniz bulursanız bir yerde bu bahsi geçen bujilerden alıp yedekte bekletin. Ben sabahtan beridir Samsun ve Amasya Bosch car servisleriyle telefon trafiği yaşayıp duruyorum. Yok. Diğer servislerin stoklarında da olmadığı bilgisi verildi. En son Amasya Bosch car servisi olmazsa Almanya'dan istetelim gibi bir şey söyledi. Peşinden ben size bir 15 dakika sonra dönerim dedi. Akşam oldu. Ses soluk yok. Bulursanız kaçırmayın bana da haber verin.
|
 |
volkan_uysal
1. Vites
|
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2011 Saat 19:08 |
LPG taktırdıgım zaman kımse bana platilnyum - iridyum bujiden bahsetmedi. Bu hafta arabaya bakım yaptırıp bujileri değiştirmeyi dusunuyordum, isabet oldu, Yalnız bir sorum, LPG icin buji takılınca LPG cı ayar yapması gerekırmı, bırde hazır ayarları bozmayalım ne dersınız ?
|
307 XT 1,6 110 BG / 81 BF 307
|
 |
Guests
MISAFIR
|
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2011 Saat 19:33 |
cecoli biliyor ben taktırdım suanda arıza basımda arac benzıne gecınce zıplıya zıplıya geziyor servise gittim bujıler dedıler lpg de 10 numara ama araba belli süre sonra benzınde rahatsız duruma geciyor
|
 |