Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bosch super 4 buji

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=15956
Tarih: 08 Ağustos 2025 Saat 12:12
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Bosch super 4 buji
Mesajı Yazan: tolga35
Konu: Bosch super 4 buji
Mesaj Tarihi: 28 Haziran 2011 Saat 16:44

Selam arkadaşlar;

daha önceleride birkaç aracımda deneyi de harika sonuçlar aldığım bosch super 4 bujileri yeni pug 307'mde

de denemeye karar verdim ve kendim taktım.

ne marifeti var bu bujilerin???öncelikle yakıt ekonomisi,alt devirlerde canlanma,kalkışta serilik ve ara hızlanmalarda bile hissettiğim atiklik.

bu sonuçları hali hazırda kullandığım fiat siena 1.6 16v ve hyundai era 1.4 araçlarımda keşfettim.erayı takside kullanmaktayım halen.

peugeot'mu aldığımda klasik arıza ışığı yanma sorunu vardı lpg olduğu için öncelikle o sorun ortadan kalktı 500 km kadardır kullanıyorum bir an bile yanmadı (aman maşallah deyin) artı önceden dediğim gibi hemen bir çeviklik oluştu araçta bunu eşim bile hissetti kullanırken.izmirde lpg litresi 2.60 tan 100 tl lpg aldım şehiriçi normal trafikte 375 km yaptı hala tek ışık yanıyor sanırım bi 50-60 km daha yapar,takmadan önce 370 kmde bitiyordu 100 tl lpg.

küçük bir not:bujileri takmadan önce sentille 0.8 mm'ye ayarladım sonuç daha iyi oldu...

-------------
2004 peugeot 307 XT BVA Tiptronic devilred zavoli lpg

Cevaplar:
Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 28 Haziran 2011 Saat 16:49
abi ne yaptın izmirde lpg 2,60 oldumu?

istanbulda 2,29. Arada çok fark var.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 28 Haziran 2011 Saat 16:51
ah çok özür dilerim 2.260 olacak kusura bakmayın 

-------------

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 28 Haziran 2011 Saat 16:52
Orjinalini yazan: tolga35 tolga35 Yazdı:

Bende dıyorum lpg ye zammı geldı Embarrassed

Mesaj Tarihi: 28 Haziran 2011 Saat 16:56
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

Bende dıyorum lpg ye zammı geldı Embarrassed

Sırıtma 

Mesaj Tarihi: 28 Haziran 2011 Saat 17:36

kalp krizi geçiriyordum az kalsın Embarrassed

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Haziran 2011 Saat 17:37
abi senin dediğin bujiler bosch lpg platinium bujiler mi? yoksa farklı bişeymi

bende taktım düşük devirde yüksek performans sergiliyor ama benim bildiğim orjinal bujinin tırnak aralığı 0,9 lpg bujisinin de 0,7 olduğu. seninki neden 0,8

acaba eksik yada yanlış mı biliyorum

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Haziran 2011 Saat 17:41
hocam bunları fiyatları ne kadar eğer gerçekten dedğiniz gibi işe yarıyorsa bende alıcam....

Mesaj Tarihi: 28 Haziran 2011 Saat 17:46
   yok dostum bunlar farklı 4 tırnaklı buji bunlar nette bosch super 4 olarak arat.0.8 tavsiyesini de bi parçacı dostum verdi,bu bujiler 4 tırnak olduğundean 0.7 tırnakları da birbirine yaklaştırdığı için 0.8 ideal oluyormuş.dediğim gibi ben bu bujileri diğer araçlarımda 5 senedir kullanıyorum pug dada yeni takmama rağmen istediğim olumlu sonucu aldım gibi 

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Haziran 2011 Saat 18:26

yok dostum bunlar farklı 4 tırnaklı buji bunlar nette bosch super 4 olarak arat.0.8 tavsiyesini de bi parçacı dostum verdi,bu bujiler 4 tırnak olduğundean 0.7 tırnakları da birbirine yaklaştırdığı için 0.8 ideal oluyormuş.dediğim gibi ben bu bujileri diğer araçlarımda 5 senedir kullanıyorum pug dada yeni takmama rağmen istediğim olumlu sonucu aldım gibi 

hocam 0.7 0.8 derken kastettiğin nedir

Mesaj Tarihi: 28 Haziran 2011 Saat 18:35
Orjinalini yazan: gadaş307 gadaş307 Yazdı:

hocam bunları fiyatları ne kadar eğer gerçekten dedğiniz gibi işe yarıyorsa bende alıcam....
4ü 35-40TL civarında..

Mesaj Tarihi: 28 Haziran 2011 Saat 19:45
dostum, 0.7yada 0.8 milimetre olarak buji tırnak aralığıdır.tek tırnak bujiler genelde fabrikasyon 0.9 mm olur ama sanırım bu 4 tırnaklar 1 mm olacak.

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Haziran 2011 Saat 21:25

dostum, 0.7yada 0.8 milimetre olarak buji tırnak aralığıdır.tek tırnak bujiler genelde fabrikasyon 0.9 mm olur ama sanırım bu 4 tırnaklar 1 mm olacak.

sağol

Mesaj Tarihi: 28 Haziran 2011 Saat 21:42
vallahi nisan ayında değişti...parçacı aracın şase numarasına göre verdi...ustada taktı..hiç anlamıyorum bujiden .. 

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 28 Haziran 2011 Saat 21:57
Bu tirnak araligini nasil daraltiyorsunuz? Daraltirken aciyi kaybetme olasiligini goz onune aliyor musunuz?

Mesajı Yazan: 106_arts
Mesaj Tarihi: 28 Haziran 2011 Saat 22:06
niğdede 1.89 lpg

Mesaj Tarihi: 28 Haziran 2011 Saat 22:31
slında tırnak aralığıyla oynamayı pek tavsiye etmezler ama özellikle lpgde tırnak aralığını biraz düşürmek faydalı oluyor bunu yaparkende çok dikkatli olup dediğiniz gibi açıyı bozmamaya gayret etmek gerekir.ayrıca ben bu bujileri direk orijinal ayarıyla da kullandım ama 0.8 yapınca sanki daha iyi gibi geldi bana.tabii bunlar benim nacizane görüşüm kesin hüküm değil sadece denemelerimi paylaşmak istedim

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Haziran 2011 Saat 22:41

Geçen bosch car servisine gittim. CECOLİ nin platinyum-iridyum tavsiyesi vardı. Dedim bujileri alayım. Sonra vazgeçtim. Kutusunda sadece irriydium mu böyle garip bir şey yazıyordu. Bujinin platinyum-iridyum buji olup olmadığını nasıl anlarız acaba bilen var mıdır?

Bir de platinyum iridyum bujiler mi daha iyidir yoksa bu 4 tırnaklı bujiler mi daha iyidir?

Mesaj Tarihi: 28 Haziran 2011 Saat 22:54
Orjinalini yazan: kapagan kapagan Yazdı:

Geçen bosch car servisine gittim. CECOLİ nin platinyum-iridyum tavsiyesi vardı. Dedim bujileri alayım. Sonra vazgeçtim. Kutusunda sadece irriydium mu böyle garip bir şey yazıyordu. Bujinin platinyum-iridyum buji olup olmadığını nasıl anlarız acaba bilen var mıdır?

Bir de platinyum iridyum bujiler mi daha iyidir yoksa bu 4 tırnaklı bujiler mi daha iyidir?

bende bu soruyu merak ettim,

-------------

Mesajı Yazan: Haksen016
Mesaj Tarihi: 28 Haziran 2011 Saat 23:44
paylaşım için tşk.

-------------
2006 Peugeot 307 XT Triptonik

1973 - Bursa

Mesaj Tarihi: 28 Haziran 2011 Saat 23:48
Arkadasın yazdıklarınada saygım var. Ama lpg ıcın en ıyısı platınıum ırıdyum bujıdır. Cunku lpg ıcın ozel uretılmıstır. Arkadasın soyledıgı uzere orjınal bujının tırnak aralıgı daraltılabılır. Dıkkat edersenız platınıum bujının tırnak aralıgı orjınal bujıye gore dardır zaten... Mesela benım motorun orjınal bujısı 0.9mm ıken benım motor ıcın olan platınıum ırıdyum bujı 0.7mm...

Ayrıca bu bujının kutusunun ustunde platınıum ırıdyum dıye yazıyor.. Lınkı ınceleyın... Bujının orta elektrodunun ınce olması ırıdyum ozellıgını ve tırnagının alt kısmındakı parlak metal platınıum metalını gosterıyor...
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13558&KW=306+buji&title=306-motor-ya-ve-bosch-lpg-buji-deiimi" rel="nofollow - http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13558&KW=306+buji&title=306-motor-ya-ve-bosch-lpg-buji-deiimi

Bosch bunları lpg ıcın ozel uretmıs zaten. 4 tırnak daha ıyı olsa onu tavsıye ederdı...

Bosch un lıstesını sızlere gosterdım. her arac ıcın 2-3 bujı onermıs. ama bunların arasında 4 tırnak bujı yok..

4 tırnak bujıyı kendım kullanmadım denemedım ama etrafımda hep yakıtı artırıyor gıbı cumleler duydum ne kadar dogrudur yanlıstır bılemıyorum.

Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2011 Saat 00:06

Bilgilendirme için teşekkürler. Bana önerilen bujiler böyle değildi. Demek ki servis de bilmiyor. platinyum iridyum bujiyi. Orta kısımdaki uç ince değildi. Ayrıca üzerinde platinyum da yazmıyordu. İyi ki son anda vazgeçmişim :) Bu platinyum iridyum bujileri bosch car servislerinde de bulamazsak nereden bulacağız _? 25.000 km yi devirdim ben bu üzerindeki bujilerle. 

Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2011 Saat 00:11
sen bujının kodunu onlara vereceksın onlar getırecekler :))

Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2011 Saat 09:30
üstadım sen bir sayfa vermiştin bosch ile ilgili fakat ben o sayfayı ne kadar karıştırdımsa da benim araca uygun bujiyi göremedim. :(

Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2011 Saat 09:55

üstadım sen bir sayfa vermiştin bosch ile ilgili fakat ben o sayfayı ne kadar karıştırdımsa da benim araca uygun bujiyi göremedim. :(

Buji, Platin-Ir CNG/LPG gazı(FR 7 NI 332 S) 0 242 236 577

Buji, Süper CNG/LPG gazı(FR 7 NES) 0 242 236 578

Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2011 Saat 09:58
bi dakka ya .. yani lpg olan araçlar içinmi bu buji öneriliyor ??? bende bu gün ustayı arıcaktım sen araca nasıl buji taktın diye soracaktım Gülme o zaman ben hiç karıştırmım arabayı ölemi ???

Mesajı Yazan: alikocer
Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2011 Saat 10:08
Orjinalini yazan: 106_arts 106_arts Yazdı:

niğdede 1.89 lpg

Nerde 1,89 ya ?
 ben niğde de 2,34 aşağı lpg görmedim :)))

-------------
3008 2012 allure

Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2011 Saat 10:24

Buji, Platin-Ir CNG/LPG gazı(FR 7 NI 332 S) 0 242 236 577

Buji, Süper CNG/LPG gazı(FR 7 NES) 0 242 236 578

abi kapaganın imzasında aracının marka model ve motor hacmi vs yazmıyorki, yanlış buji tavsiye etmiş olmayasın.

-------------

Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2011 Saat 10:27

Kanaatimce 4 tirnak buji tamamen pazarlama stratejisi, biraz dizayn ve yeni bir urun piyasaya surme cabasinin sonucudur diye dusunuyorum. Bujiye baktigimizda 1 tirnak ya da 4 tirnak ya da 20 tirnak olmasi hic mi hic farketmez. Cunku kivilcim bir elektrottan diger elektrota gecerken kafasina gore simdi 4 elektrottan hangisini seceyim diye dusunmez. Dogasi geregi en kisa mesafede olani sececektir. Dolayisiyla diger 3 tirnak muhtemelen hicmi hic kullanilmayacaktir. Hani diyorum belki zamanla eger bir tirnakta asinma, yipranma olursa diger tirnak daha kisa mesafeye duser ve oraya atlamaya baslar. Ama bu dedigim bujinin zaten omrunun sonuna dogru olur ve hele hele bizim gibi bu isin uzerine cok dusenler zaten bujiyi zamanindan once degistirirler.

Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2011 Saat 10:29
Hazır sen demişken şu imzayı da düzenleyeyim. 307 Teknoplus 2004 Otomatik

Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2011 Saat 10:50

Imzanı duzenle ıste bak lazım oluyor boyle yerlerde...

1.6 benzın + lpg sıstemının marka modelınıde yaz

Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2011 Saat 11:11

Imzanı duzenle ıste bak lazım oluyor boyle yerlerde...

1.6 benzın + lpg sıstemının marka modelınıde yaz

evet aracın 307 ama ne olduğu belli değil.

buji aradığına göre dizel değil onu anladık peki 1.4 mü 1.6 mı lpg varsa marka modeli nedir bunları imzanda bizim gibi belirtirsen senin yararına olur.

-------------

Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2011 Saat 12:58
aklım çok karıştı  okuya okuya Sırıtma şimdi ben bu platinyum-iridyum bujiden alıp taktırayımmı.... ama bende lpg yok ??? sadece lpg li araçlara özel bişemi ?

Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2011 Saat 13:02
Orjinalini yazan: by_ersin by_ersin Yazdı:

aklım çok karıştı  okuya okuya Sırıtma şimdi ben bu platinyum-iridyum bujiden alıp taktırayımmı.... ama bende lpg yok ??? sadece lpg li araçlara özel bişemi ?

Bu konusmalar zaten LPG'li araclar icin. Yoksa diger turlu siradan bir buji fazlasiyla is gorecektir.

Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2011 Saat 17:03

Ersınım lpg bujısı dıyıp duruyoruz sen hala kendın ıcın soruyorsun ya :))) Gulduruyorsun adamı yanı :)))))) SırıtmaSırıtmaSırıtma

Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2011 Saat 17:59
Ersin bey bence al şimdiden. Nasıl olsa sen o kiti taktıracaksın.EmbarrassedDil ÇıkarmaEmbarrassed

Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2011 Saat 18:01
 vayyy Sırıtma.. abi resim yüklemekten beynim durdu okey..sorun yok... lpg ye geçersem buji den alırım Sırıtma 

Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2011 Saat 18:59

vayyy Sırıtma.. abi resim yüklemekten beynim durdu okey..sorun yok... lpg ye geçersem buji den alırım Sırıtma 

Vallahi geçecekseniz bulursanız bir yerde bu bahsi geçen bujilerden alıp yedekte bekletin. Ben sabahtan beridir Samsun ve Amasya Bosch car servisleriyle telefon trafiği yaşayıp duruyorum. Yok. Diğer servislerin stoklarında da olmadığı bilgisi verildi. En son Amasya Bosch car servisi olmazsa Almanya'dan istetelim gibi bir şey söyledi. Peşinden ben size bir 15 dakika sonra dönerim dedi. Akşam oldu. Ses soluk yok. Bulursanız kaçırmayın bana da haber verin.

Mesajı Yazan: volkan_uysal
Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2011 Saat 19:08
LPG taktırdıgım zaman kımse bana platilnyum - iridyum bujiden bahsetmedi.
Bu hafta arabaya bakım yaptırıp bujileri değiştirmeyi dusunuyordum, isabet oldu,
Yalnız bir sorum, LPG icin buji takılınca LPG cı ayar yapması gerekırmı, bırde hazır ayarları bozmayalım ne dersınız ?

-------------

307 XT 1,6 110 BG / 81 BF 307

Mesaj Tarihi: 29 Haziran 2011 Saat 19:33
cecoli biliyor ben taktırdım suanda arıza basımda arac benzıne gecınce zıplıya zıplıya geziyor servise gittim bujıler dedıler lpg de 10 numara ama araba  belli süre sonra benzınde rahatsız duruma geciyor

Mesaj Tarihi: 30 Haziran 2011 Saat 16:04
Ben taktırdığımda ayara ihtiyaç duymadım ama bir ihtimal isteyebilir. Cem üstadım daha detaylı bilgi verebilir. Bizim aklımıza da o düşürdü.
Orjinalini yazan: volkan_uysal volkan_uysal Yazdı:

Bu hafta arabaya bakım yaptırıp bujileri değiştirmeyi dusunuyordum, isabet oldu,
Yalnız bir sorum, LPG icin buji takılınca LPG cı ayar yapması gerekırmı, bırde hazır ayarları bozmayalım ne dersınız ?

Mesaj Tarihi: 30 Haziran 2011 Saat 16:17

Herhangı bır ayara gerek yok genel olarak.

Mesaj Tarihi: 30 Haziran 2011 Saat 16:20
Orjinalini yazan: 60de106 60de106 Yazdı:

cecoli biliyor ben taktırdım suanda arıza basımda arac benzıne gecınce zıplıya zıplıya geziyor servise gittim bujıler dedıler lpg de 10 numara ama araba  belli süre sonra benzınde rahatsız duruma geciyor

Bugune kadar bırcok kısıye bu bujıden aldırdım. Sadece sen tatlı bır sıkayette bulundun. Senınkıde yıne lpg de sorun yok. Sorunun benzıne gecınce. Artık senın aracta olan bır durumla alakalı olabılır.

Bu kadar kullanın ıcınde 1 kısıde memnun olmayabılır yanı Gülme Bu da genelı kapsamaz

Mesaj Tarihi: 30 Haziran 2011 Saat 16:21
Orjinalini yazan: Menderes Menderes Yazdı:

Ben taktırdığımda ayara ihtiyaç duymadım ama bir ihtimal isteyebilir. Cem üstadım daha detaylı bilgi verebilir. Bizim aklımıza da o düşürdü.

Evet yukarıdada arkadasa soyledım zaten. Genel olarak ayar gerekmez. Ama belkı bakıma gıdıldıgınde ufak bır dokunus belkı daha ıyı bır sonucta verebılır...

Mesajı Yazan: pug♥lovers
Mesaj Tarihi: 30 Haziran 2011 Saat 17:02
bugün bende bi parçacıya uğradım parçacıya söyledim platinyum iridyum felan diye adam dondu kaldı sonra orda arkada bi parça almaya gelen ustaya baktı ondan yok ama öyle şeylere gerek felan yok vs vs dediler işin içinden çıktılar sonra diğer ustada kartını verdi lpg ustasıymış birde 4 tırnaklıları felan sordum en son dedi ki onların hepsi lpg araçlarda iyi olmaz lpg araçlara normal buji en iyisi diğerleri patlama felan yapar dedi işin içinden çıktı söylerken bile çok güven vermedi

Mesaj Tarihi: 30 Haziran 2011 Saat 17:29

Vallahi geçecekseniz bulursanız bir yerde bu bahsi geçen bujilerden alıp yedekte bekletin. Ben sabahtan beridir Samsun ve Amasya Bosch car servisleriyle telefon trafiği yaşayıp duruyorum. Yok. Diğer servislerin stoklarında da olmadığı bilgisi verildi. En son Amasya Bosch car servisi olmazsa Almanya'dan istetelim gibi bir şey söyledi. Peşinden ben size bir 15 dakika sonra dönerim dedi. Akşam oldu. Ses soluk yok. Bulursanız kaçırmayın bana da haber verin.

kapagan uğraşmıyorlar

ben iki yere sordum hiç bir yerde yok 15 gün sonra gelir dediler ertesi gün İstanbuldaki başka bir yerde buldum aldım taktırdım. Kendin araştır İstanbul kartaldaki bayiyi ara havale eft yada istanbulda varsa tanıdığın bi şekilde al kargo yapsınlar.

-------------

Mesaj Tarihi: 30 Haziran 2011 Saat 17:31
Orjinalini yazan: pug♥lovers pug♥lovers Yazdı:

bugün bende bi parçacıya uğradım parçacıya söyledim platinyum iridyum felan diye adam dondu kaldı sonra orda arkada bi parça almaya gelen ustaya baktı ondan yok ama öyle şeylere gerek felan yok vs vs dediler işin içinden çıktılar sonra diğer ustada kartını verdi lpg ustasıymış birde 4 tırnaklıları felan sordum en son dedi ki onların hepsi lpg araçlarda iyi olmaz lpg araçlara normal buji en iyisi diğerleri patlama felan yapar dedi işin içinden çıktı söylerken bile çok güven vermedi

patlama mı :D

ne güzel hikaye yazmışlar ße,

-------------

Mesaj Tarihi: 30 Haziran 2011 Saat 18:00
Boschun satış yapan yerlerinde bulamazsanız araba servislerine bakın derim. Ben oradan buldum.

Mesaj Tarihi: 30 Haziran 2011 Saat 18:12
Orjinalini yazan: pug♥lovers pug♥lovers Yazdı:

Ne anlar oyle adam lpgden lpg bujısınden... At gozlugu takmıs bırak ustayı once ınsandan uzak duracaksın. Resmen bol keseden sallamıs. Nasıl olsa sallamak parayla degıl ya SırıtmaSırıtmaSırıtma

Bu bujıyı ılk olarak ben denedım test ettım ve sızlere tavsıye ettım. Bende denemıs kısılerden bu tavsıyeyı almıstım zaten. Sızler burada kac tane peugeot da test ettınız ve genel olarak herkes memnun. Sımdı boyle bırsey ınkar edılebılır mı yanı Göz Kırpma

At gozlugu takmıs usta yenılıge kapalı, bıldıgının ustune 1 bılgı koymayı ıstemeyen veya bunu akıl edemeyen, bıldıgının aksını ıddıa ıspat etsen bıle asla kabul etmeyen, sıkıstıgında "ben bu kadar yıllık ustayım" deyıp ısın ıcınden cıkan kısılerdır...

Boyle kısılerı dıkkate almayacaksın...

Bazı ustalar vardır bırsey sordugunuzda bılmıyorsa bılmıyorum deyıp o bılmedıgı konu hakkında mumkunse sızden veya arastırma yaparak o konu hakkında bılgı sahıbı olmaya calısır. Iste boyle ustalar gercek ustadır...

Kısı herhangı bırınden bırsey ogrendıgınde bıle sorgulamayı yanı "neden nıye nıcın" sorularını sormayı bılmelıdır.

Mesajı Yazan: pug♥lovers
Mesaj Tarihi: 30 Haziran 2011 Saat 18:44
valla çok doğru söylüyorsun işte böyleleri atıp tutarak para kazanıyorlar birde ben bakım yaptırmaya düşünüyorum yakın zamanda usta arayışındayım ankarada tam denk geldi parçacıda diye kartını alayım dedimde o konuşmalardan sonra bi civata sıktırmam ona

Mesaj Tarihi: 30 Haziran 2011 Saat 19:23
Bu gün aradı bosch car servisi fakat ne stoklarında ne de diğer servislerde böyle bir bujinin olmadığını şu an için bulmalarının imkansız olduğunu söyledi. Ben de sanayiideki parçacıya gittim. Sorum. tanesine 15lira fiyat çekti. Getirtebilirim istersen Ankaradaki çalıştığım firmaların birinin stoğunda var dedi. Açıkçası ben de güvenemedim. Bosch car servisinde yoksa parçacıda nasıl olabiliyor. Hem de daha ucuza. Bosch servisi 75-80 lira arasında olur demişti. Siz alanlar ne kadar ödediniz bujiler için ?

Mesaj Tarihi: 30 Haziran 2011 Saat 19:46
kapagan ben bostancı bosch car servidece buldum elimde yok gelcek dedi tanesi 13 tl dedi, daha sonra kartal bosch car servicede buldum var dedi bende ayır yarın gelip alcam dedim gittim altım 4 tanesi 60 tl ye.

bu arada şahin peugeot murat abi ile de görüştüm oda getirtcekti kendisi ile bir görüş varsa elinde sana kargo yapar.

-------------

Mesaj Tarihi: 30 Haziran 2011 Saat 21:19

arkadaşlar bu bahsettiğiniz lpg bujisini deneyenler yakıt bilgisi verebilirmi? belki benim 4 tırnaklardan daha iyidir el elden üstündür ama ben gerçekten mükemmel sonuç aldım.

patlama konusuna gelince 4 tırnakla tanışmama sebep olan şeydir;eski boğazdan beslemeli lpg sistemlerinde yaşanan en büyük sorunlardan biridir.sıralı sistem piyasaya çıkmadan önce benim aracım da boğazdan beslemeli lpg sistemle çalışıyordu sonra sıralıya geçtik kurtulduk ,neyse.tabi bende de zaman zaman patlatma sorunu vardı bir ww servisçi arkadaşıma danıştım bu bujileri taktı hemen ateşleme hataları azalacağı için sorunun ortadan kalkacağını söyledi.sonuç mükemmeldi sıralı sisteme geçene kadar ki buda 3 yıldır birkez bile patlatmadı...

-------------

Mesajı Yazan: GANDALF
Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2011 Saat 23:57
hikaye arkadaşlar ben kullanıyorum ilk gunler bariz iyi cunku yeni olduğu için.. daha sonra eskisinden farkı yok hatta gaza geçene kadar sure içinde benzini 3 kat fazla yakıyor.. 60 tl ye taktırmıştım ilk fırsatta sokturecem orjinaline gececem ...

-------------
2006 sw 1.6 16 valf otomatik

Mesajı Yazan: volkan_uysal
Mesaj Tarihi: 02 Temmuz 2011 Saat 00:54
Sn. metin LPG bujisi benzinde tekleme v.b. sorun çıkmayacak mı ?

Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

kapagan ben bostancı bosch car servidece buldum elimde yok gelcek dedi tanesi 13 tl dedi, daha sonra kartal bosch car servicede buldum var dedi bende ayır yarın gelip alcam dedim gittim altım 4 tanesi 60 tl ye.

bu arada şahin peugeot murat abi ile de görüştüm oda getirtcekti kendisi ile bir görüş varsa elinde sana kargo yapar.

-------------

307 XT 1,6 110 BG / 81 BF 307

Mesaj Tarihi: 04 Temmuz 2011 Saat 20:06

''hikaye arkadaşlar''   ne kadar saygısızca bir üslup!!! gandalf kardeş sen bu cümlenle bana bir nevi yalancı dediğinin farkındamısın benle hemfikir değilsen katılmadığını söylersin,kaldı ki daha sözlerimin başlarında bunların kesin bir hüküm olmadığını sadece benim tecrübelerim olduğunu belirtmiştim.litresi 2.26 tl'den 100 tl'lik lpg ile şehir içinde tam 411 km den fazla yapabilecek bir sistem bul seni dinleyelim.

ben bu bujileri üç ayrı marka ve model araçta denedim ki birisi ticari taksi yani ortalama günde bir depoya yakın lpg yakıyor ve diğer aracımla 3-4 ayda bir istanbula gidip geliyorum.hal böyleyken ben delimiyim iyi sonuç vermeyen birşeyi aracımda tutayım.

burada amaç yardımcı olmaktı ama isteyen istediğini taksın.moderatör arkadaştan ricam bu konuyu kilitlerse sevinirim,saygılar...

-------------

Mesaj Tarihi: 04 Temmuz 2011 Saat 20:14
Kilitlenmistir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net