![]() |
|
Motordan su damlıyor ?? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
keaven ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 20 Nisan 2017 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 22 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2017 Saat 12:26 |
http://i.hizliresim.com/gq0GpR.png
http://i.hizliresim.com/P0WVNN.jpg Merhaba iyi forumlar Ok ile İşaretlediğim yerden çizgi halinde su gelip radyatöre doğru vuruyordu. Bi süre sonra damla damla antifirizli su akmaya başladı. 2. resimde daha net sizce nereden geliyor bu su? Sorun nedir fikirlerinizi bekliyorum. Düzenleyen keaven - 01 Mayıs 2017 Saat 21:39 |
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bence resimde işaretlediğim yerden geliyor akıntı gayet belli oradan kaynaklandığı
![]() |
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
keaven ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 20 Nisan 2017 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 22 |
Bana da öyle geldi fakat bi ara çizgi şeklinde su çıkıyordu ordan çizgi şeklinde çıkmasına pek ihtimal verememiştim. Sorun nedir sizce çatlak falan mı var motorun içinden mi geliyor bu
|
|
![]() |
|
onlycihan ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Aralık 2016 Konum: İzmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 810 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı onlycihan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
eksilen su var mı peki araçta cam suyu radyatör vb ?
|
|
![]() |
|
Radyatöre giden su kutusunda eksilme vardı zaten damlayan su antifirizli benim bildiğim bi o kutuda oluyor antifiriz ama çok fazla değil eksilme tam boşaltmıyor kutuyu ara ara damlıyor |
|
![]() |
|
Haixiseytan23 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Mart 2017 Konum: Elazığ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Haixiseytan23
Motor bloğu su tapası girişi olabilir galiba benimde aynı sıkıntım vardı 2 gün öncesine kadar bi çok araştırma yaptım en sonunda sanayi ye gitmek yerine kendim sun fix kaynak macun alıp sürdüm Su an için bi sızıntı Yok eksilme kalmadı aracımda gösterdiğiniz yeri tam anlayamadım ama yağ filtresinin üzerinde hatta damlayan su yağ filtresine gelip ordan aşağıya damlıyordu motor sıcakken 20 25 km yol yaptıktan sonra arabayı stop edip bakarsan daha net görebilirsin
|
|
![]() |
|
Dün otobanda 150 km hızla gittim bi süre acaba ondan mı kaynaklandı sizin yöntemde iyimiş bu şekilde zaten kullandım ama çatlama falan olmamıştır inşallah |
|
![]() |
|
baybaba ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Mayıs 2013 Konum: Diyarbakır Durum: Aktif Değil Mesajlar: 221 |
3 ay önce benim de arabanın altına antifriz damlamaya başladı ,
Termostad kapağı değiştirildi sorun düzeldi,
|
|
![]() |
|
Haixiseytan23 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Mart 2017 Konum: Elazığ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Haixiseytan23
Pejo Yen'i kullanmaya başladım çok rahat araba yanlız bana sorarsan motoru çok ısındığı için motor su tapası çabuk deforme olmuş olabilir çatlayan blok değildir tapa da yıpranma vardır aynı sıkıntıyı yaşadım sızıntıyı yüzde 99 kestim diyebilirim uğraşmadım tapa değişmekle çünkü kimi üst kapak sökülecek diyor kimi tamamen arabanın suyunun boşaltılacağını söylüyor en iyisi mi kaynak macunla sıvadım iyice hallettim iyice incelemelisin eğer sorun tapaysa ya yenisini taktır ya da dediğimi yap sızıntı iyice artar ve farketmezssen hararete yol açabilir tabi onun masrafını biliyorsun çok sıkıntı çıkarır başına
|
|
![]() |
|
İzlenimim kadarıyla 70-80'i geçmedi hiç motor ısısı ama yinede olabiliyor demek ki haftasonu fırsat bulamadım bi baktırayım uygun olduğumda gelen yanıtlara göre yol izlerim artık sizin çözümü kullanırım daha ağır bi masraf çıkartmadan, teşekkürler yorumlar için |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Haixiseytan23
Ben teşekkür ederim sonuca dair bilgi verirsen bende faydalanırım teşekkürler :-)
|
|
![]() |
|
Tabi baktırdıktan sonra mutlaka paylaşırım aynı durumda olanlar faydalansın en azından |
|
![]() |
|
Kurosaki Ichigo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Mayıs 2017 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Kurosaki Ichigo
Benim başıma da gelmişti. Önceleri ara sıra eksiltiyordu damlama oluyordu. Sonradan arabanın altına baktığımda damlamanın arttığını gördüm. Yağ sızıntısı sanıp korkmuştum. Sanayiye gittim. Termostat değişti. Problem giderildi. Çıkan termostata baktım contaları falan eğilmiş oradan kaçırıyormuş. Termostat değiştikten sonra yanınızda antifriz ve su bulundurun. Değiştikten sonra sanayide antifriz koyuyorlar ama sonra motor istenilen sıcaklığa ulaştığında açıyor suyu kanala basıyor azaltıyor içerisinde. Tamamlarsınız motor zarar görmez.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |