![]() |
|
Güzelim Ülkemdeki Elektrik Faturam.. !!! |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |||
rifatseker ![]() 3. Vites ![]() ![]() 02 - Ağustos - 1981 Kayıt Tarihi: 27 Ekim 2009 Konum: ADANA-ÇUKUROVA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1371 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rifatseker
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2012 Saat 13:41 |
||
Diyecek çok bir lafım kalmadı..... 120.08 Lira Elektrik Tüketim Bedeli , K/K Bedeli 21.20 Lira , Personel Saat Hizm. Bed. 2.68 Lira , Sayacı Okuma , 0.42 Lira , İle. Sis. Kull. Bedeli. 5.41 Lira , Dağıtım Bedeli 24.57 Lira , Enerji Fonu 1.41 Lira , TRT Payı 2.83 Lira , Elk. tüketim vergisi 7.07 Lira , Yani VELHASIL TOPLAMDA 120 lira için 219.10 LİRA fatura ödüyorum.... Düzenleyen rifatseker - 04 Ocak 2012 Saat 14:11 |
|||
Çıktığın kapıyı sert çarpma, geri dönüp açman gerekebilir. (Atasözü)
Leon 1.6 DSG / 206 XT 1.4 |
|||
![]() |
|||
06ÖzGüR06 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 14 - Eylül - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1559 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
İşte böyle soyuluyoruz.
![]() |
|||
![]() |
|||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Siz hatirlattiniz ben de simdi actim online olarak baktim ben ne kadar vermisim diye:
Bu dokumanin orjinali: ![]() Sabit ucret:38,94 EUR Gunduz kullanim: 27,49 EUR Gece kullanim: 62,76 EUR Yeşil enerji maliyetleri: 11,49 EUR WKK maliyetleri: 3,63 EUR Bedava elektrik: -44.22 EUR Toplam: 100,09 EUR Sebeke tarifeleri: Dagitim ucreti: 112,16 EUR Anlamadigim biseyin ucreti: 2,25 EUR Tasima ucreti: 15,88 EUR Toplam: 130,29 EUR Vergi ve servis ucretleri: Enerji vergisi: 4,10 EUR Federal kati payi: 8,03 EUR Toplam: 12,13 EUR Komple toplam: 242,51 EUR Yani benim gece ve gunduz kullanimimin ucreti 27,49 EUR + 62,76 EUR = 90.25 EUR ama odedigim 242.51 EUR. Yani yaklasik 268 %. Sadece karsilastirabilmek, diger ulkelerde ne kadar veriliyor diye karsilastirabilmeniz icin yazdim. Baska bir amacim yok ![]() Edit: Yukarida yazdigim rakamlar 21% vergi haricmis ![]() ![]() Düzenleyen koliva - 04 Ocak 2012 Saat 14:33 |
|||
![]() |
|||
06ÖzGüR06 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 14 - Eylül - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1559 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
||
Gece ve gündüz farklı ücretlendiriliyor demek o da kötüymüş ya bizde öyle değil en azından yoksa faturalar ikiye katlar
![]() Düzenleyen 06ÖzGüR06 - 04 Ocak 2012 Saat 14:36 |
|||
![]() |
|||
bulent 77 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 14 - Mart - 1977 Kayıt Tarihi: 12 Nisan 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 419 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bulent 77
||
bu fatura 5 ayda bir geliyor heralde belçikada
|
|||
ch cr
|
|||
![]() |
|||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
||
Evet gece ve gunduz farkli ucret. Aslinda boylesi daha ekonomik. Cunku cogu zaman elektrik gece kullaniliyor yani aksam 9 sabah 6. Zaten burada pek cok beyaz esyada zamanlayici var, biz hep gece calistiriyoruz ![]()
Burada aslinda senelik. O fatura 5 aylik cunku o ay sonunda tasinmistim ve faturami kesmek zorunda kalmislardi. |
|||
![]() |
|||
aspirinxlarge ![]() 2. Vites ![]() ![]() 23 - Ocak - 1983 Kayıt Tarihi: 01 Ekim 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 325 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı aspirinxlarge
||
Oda bişey mi bana 2850 TL toplam geldi, rakam nasıl ama ? Şantiye elektriği kullanan yeni binalarda fiyatlar iki katı bu rakamı toplamda 4 daire bölüp ödeyeceğiz. Bu arada rakam 1 senelik. ama şöyle bir durum var rakamı eşit bölmeyeceğiz. yine en çok kim kullanmışsa o ödeyecek yani ana saatlerinn dışında herkesin kendi saati de var. Rakam yine büyü olucak yani ! Çünkü binaya ilk taşınan benim : (
|
|||
Sevene Can Feda Sevmeyene Elveda ! 206 XS 110hp Full Tesco
|
|||
![]() |
|||
||
Bu tehlikeli bir durum. Su yaziyi bir okuyun derim: http://aksam.medyator.com/2009/06/11/yazar/13067/metin_tas_sezgin_ozcan_/santiye_elektrigi_basiniza_dert_acabilir.html |
|||
![]() |
|||
qqyyxx ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mart 2011 Konum: trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 910 |
||
Bu kaçak kullanımla alakalı yasal bir düzenleme söz konusu idi bununla ilgili bir gelişme yokmu acep. birilerinin kullandığı kaçak elektiriği ödemek ne kadar adaletli. Buna bir çözüm bulunsa iyi olur faturada ciddi bir kalem olarak görünüyor.
|
|||
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg Focus ghia 2008 1,6 109 bg Astra 2012 1,3 cdti 90 bg 2011 golf tdi 105bg |
|||
![]() |
|||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
||
şşttt hadi hadi hamd olsun. adam çalışıyo ondan iyisimi var =)
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
||
Herşey yolunda herşey mükemmel ![]() |
|||
![]() |
|||
||
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
||
![]() |
|||
![]() |
|||
feline ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ekim 2011 Konum: erzurum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 445 |
||
biz yolunmayı seviyoruz ne yapalım,hoşumuza gidiyor kaçak kullanan adamın parasını ödemek,hoşumuza gidiyor herşeye %50 vergi vermek,hoşumuza gidiyor ki %50 zam ve vergiler gelirken bizde %50 oy veriyoruz.helal olsun bize
Düzenleyen feline - 04 Ocak 2012 Saat 19:05 |
|||
206 1.4 hdi feline 2006 model
EDİRNEDEN KARSA,JAPONYADAN RUSYAYA BİZE HER YER TRABZON |
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
||
Konuşan susturuluyor ağzı kapatılıyor.
![]() |
|||
![]() |
|||
||
Resmen soygunculuk.... şu Kaçak kullanım bedeli ödediğimizi birçok vatandaş farkında degil bu durumun.. yazık yazık vala yazık bu ülkemin insanlarına.... |
|||
![]() |
|||
feline ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ekim 2011 Konum: erzurum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 445 |
||
her ülkeyi kendi içerisinde değerlendirmek lazım ,belçikada ki alım gücünü ve yaşam standardını bilemem
ama karşılaştırmak yanlış bence,yani bu vergi hırsızlıktır,günahtır hak değildir
sevimli göstermeye çalışırsam bende örnek veririm ama elma ile armutu karıştırmayayım.
|
|||
206 1.4 hdi feline 2006 model
EDİRNEDEN KARSA,JAPONYADAN RUSYAYA BİZE HER YER TRABZON |
|||
![]() |
|||
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
||
Yani böyle birşey varmı? Kaçak kullanım bedelini ben niye ödeyeyim ya.
![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
||
Bu duruma bende çok kızıyorum dediğiniz gibi adam kaçak kullansın bizler ödemeyelim varmı böle adalet...İnsanlar zaten kıt kanaat geçiniyo bide bunlar yüklenio insanlara daha niceleri varda çözümü yok..olan bize oluyo öfkeyle kalkıyoruz kendimize stres yapıp oldugumuz yere geri oturuyoruz...Allah'a havale edelim...Allahından bulsunlar ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
rifatseker ![]() 3. Vites ![]() ![]() 02 - Ağustos - 1981 Kayıt Tarihi: 27 Ekim 2009 Konum: ADANA-ÇUKUROVA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1371 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rifatseker
||
Kaçak kullanım bedellerini namuslu vatandaştan alınca da , kaçak kullananları yakalamak gibi bir çaba sarf etmeleri de gerekmiyor.
Toplu davalar açılabilse güzel ülkemde sivil toplum kuruluşları biraz sivilleşebilseler , devletler , hükumetler bazı kanunları değiştirir , günceller vatandaş lehine kanunlar çıkartır. Gerçi artık 30 lira kaçak kullanım bedelini alabilmek için dava açmaya kalksak 500 liraya yakın mahkeme masraflarını hemen ödememiz gerekiyor. Yeni kanuna göre.... sonrasında geri alabilirsek iyi.. Vatandaşın cebinden paralarını alıyorlar buna itiraz edecek halde bırakmıyorlar. O %50 hiç bu durumlar ile karşılaşmıyor mu merak ediyorum. :) |
|||
Çıktığın kapıyı sert çarpma, geri dönüp açman gerekebilir. (Atasözü)
Leon 1.6 DSG / 206 XT 1.4 |
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |