![]() |
|
Lpg Sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2011 Saat 23:50 |
Siz hava emiş deyince benim aklıma o geldi.Neyse tabi önemli olan sorunun düzelmesi.
![]() |
|
![]() |
|
Üçyüzaltı ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Eylül - 1988 Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2011 Konum: ÇORUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1454 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Açıklaman için teşekkür ederimde benim kassettiğim o önden havayı alıp süzüm kelebekle pistona gönderen sistem deil , aracın başında olmadan derdimi anlatamayacağım sanırım herneyse sorun düzelsin gerisi teferruat
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tesekkürler Arkadaşlar Bende Muhtemelen Yazılımdan Kaynaklanıyor Gibime Geliyor Sanki...
|
|
![]() |
|
Sayın üçyüzaltı,şöyle izah edeyim..
Hava emiş hortumu lpg sistemiyle alakasızdır.Hava filtresinin temizlediği havayı kelebek boğazı aracılığıyla yanma odasına gönderir borudur.Bu borunun yırtık olma durumunda araçta rolanti dengesizliği,tekleme hatta stop etme gibi sorunlar görülür. Sıralı sistem lpg beyinlerinde gaz pedalına basma ile doğru orantılı olarak rolanti yükselmesiyle beraber lpg beyni benzine otomatik geçiş yapar.Bundaki amaç aracın motorunun daha az erozyona uğrması istenmesindendir. |
|
![]() |
|
Üçyüzaltı ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Eylül - 1988 Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2011 Konum: ÇORUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1454 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
Tüplü arabada patlak olurmu , anlaşılan siz yeni nesil lpg sisteminin nasıl çalıştığını bilmiyorsunuz , benim patlak dediğim yer emiş hortumu yani hava emişi bu emişle regületör basıncı ayarlanır bu hortum patlak olursa araç benzine atar . Nerdenmi biliyorum aynısı başıma geldi servise götürdüm pcye bağladılar adam direk hortum patlamış dedi açtı kaputu baktıki hortum patlak , her patlayan hortumun için lpg yakıtı yok daha doğrusu arka tanktan motora lpgyi getiren boru inanın acayip bişe kalınca çok sağlam bir demir , yanlız hava hortumları pilastik ve bazen patlayabiliyor bunun sonucundada dedimiz sorunlar çıkıyor . Yazılımsal sorunda olmaz demiyorum saten olmassa yazılımı bakın lpg istasyona götürün yazdım bende .
Düzenleyen Üçyüzaltı - 03 Aralık 2011 Saat 22:37 |
|
![]() |
|
kaan__ ![]() 2. Vites ![]() ![]() 02 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: konya/selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 571 |
+1
|
|
sahip olduğun herşey bir gün sana sahip olur...
2004 307 sw 1.6 auto 110hp 2009 308 sw 1.6hdi 110hp 2011 3008 feline MCP-Auto6R 112hp |
|
![]() |
|
Emiş hortumundan kasıt nedir anlayamadım,bir de nasıl patlak,ne patlak?Türplü arabada hortum patlak olur mu?Belli ki yazılımla ilgili bir sorun.Lütfen..
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
Aracınızda basınç sorunu var yani sensörler gaz gelmiyor sanıyor benzine atıyor , bunun nedeni olarak hortumlarda biri patllamış olabilir emiş hortumu özellikle hortumları bir kontrol et patlak varsa düzelt .
Düzelmesse lpg istasyona gidin basınç ayarını yapsın büyük ihtimal geçer sorununuz . |
|
![]() |
|
kaan__ ![]() 2. Vites ![]() ![]() 02 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: konya/selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 571 |
aracınızın lpg yazılımında benzinden takviye diye bi seçenek olması lazım....
bi ara lpg ustasının bilgisayarında ki menüden görmüştüm.. belli bir devirden sonra benzin devreye giriyodu muhtemelen o seçenek aktiftir.... |
|
sahip olduğun herşey bir gün sana sahip olur...
2004 307 sw 1.6 auto 110hp 2009 308 sw 1.6hdi 110hp 2011 3008 feline MCP-Auto6R 112hp |
|
![]() |
|
Araca lpg takılan yerde veya lpg bakım servisinde bilgisayar yardımı ile çözülebilecek bir sorun..
|
|
![]() |
|
Aracım 2001 Xr Platinium Arac 3000 Devirden Sonra Otomatik Olarak Benzin e Geçiş Yapıyor Bununla İlgili Bilgi Sahibi Kişilerden Yardım Bekliyorum İyi Günler Stefenali LPG ...
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |