![]() |
|
Dış Isı Göstergesi Yanlış Göstermeye Başladı |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
cagdasi ![]() 1. Vites ![]() ![]() 14 - Ekim - 1983 Kayıt Tarihi: 12 Mart 2011 Konum: Ankara/Batıkent Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Nisan 2011 Saat 12:00 |
|
Merhabalar, forumu arattım ama herhangi bir sonuç bulamadığım için yeni konu açtım. Aracımda bulunan dış ısı döstergesi bir kaç gündür doğru çalışmamaya başladı.
Şöyle ki; dış sıcaklık +5 derece civarındayken aracımda bulunan ekranda görünen değer 0 veya -1 gibi olabiliyor hatta daha da aşağılarda. Sensörün çalışıp çalışmadığını elimle ya da başka ısı kaynaklarıyla denedim, değişimleri gösteriyor. Daha önce bu sorun başına gelen var mı, sensöre su, çamur vb birşey kaçmış olmasından dolayı böyle birşey olabilir mi? Aracım 2004 307 XT Benzin/LPG, şimdiden teşekkürler. |
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
kirlenmiş olabilir evet. forumda buna benzer bir konu görmüştüm orada bahsediyorlardı.
aynayı tam katladığında çıkarıp söküp temizleyebiliyorsun diye biliyorum, yinede bilen arkadaş varsa daha iyi bilgilendirecektir.
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Muhtemelen omrunun son demlerinde. Isterseniz bir temizleme yoluna gidebilirsiniz. Belki bacaklarinda oksitlenme ya da sivi temasi vardir ve bu ekstra dirence sebep oluyordur. Sensor icin sema bir zamanlar foruma koymustum. Aratip bulabilirsiniz.
Düzenleyen koliva - 11 Nisan 2011 Saat 12:23 |
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
bende nasıl iza etsem diye düşünürken aklıma sen geldin gelir şimdi şemayı yapıştırır diye (:
|
||
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
cagdasi ![]() 1. Vites ![]() ![]() 14 - Ekim - 1983 Kayıt Tarihi: 12 Mart 2011 Konum: Ankara/Batıkent Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
|
Mesajlarınıza baktım ama bulamadım, rica etsem tekrar ekler misiniz bahsettiğiniz şemayı. Bu sensörün yenisi var mıdır veya bu şekilde olması bir problem teşkil eder mi? |
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
O zaman koyayim bir sema ![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
Bu sekilde calismasi hicbir problem teskil etmez. Bu sensorun motorun calismasina hicbir katkisi yoktur. Sadece eger eksi gosteriyorsa ekranda yanip soner o kadar. Pahali bisey olmadigini dusunuyorum. Forumda sponsor var onun basligina yazarsaniz fiyatini size soyler. |
||
![]() |
||
|
Ustteki sema sizin pek isinize yaramaz gibi duruyor cunku o sensorun nerede oldugunu anlatmak icin verilmis bir cevapti.
Sensoru cikarmak icin Metin'in de dedigi gibi aynayi tam tamina kiriyorsunuz (mecazi anlamda kiriyorsunuz yani egiyorsunuz ![]() |
||
![]() |
||
|
İsminizi bilmiyorum kusuruma bakmayın, sayın Koliva; bilmem doğru anlamış mıyım, bu sensörü sökebilmek için kapı iç trimini sökmeme gerek yok yani, sadece aynayı söksem yeter. Bir kaç gün takip edeceğim, sonra sensörü bulabilirsem az çok elimden iş gelir söküp yenileyeceğim ama tabi sensörü bulmak mesele. |
||
![]() |
||
|
aynayı da sökmene gerek yok.
aynayı tam katla ama zorlayıp kırma. katladıkdan sonra aradan tornavida yardımı ile sökmen mümkün klipslerini çıkarıp sökülmersi lazım.
|
||
||
![]() |
||
|
Metin'in dedigi gibi olmasi gerek. Birde sensoru cikardiginda ohmmetren varsa test edebilirsin. Direnc okumasi gerekiyor. |
||
![]() |
||
Serhun ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mart 2011 Konum: ÇORLU 59,5 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 478 |
|
PTC Termistör bulursanız işinizi görür, ama şimdi tam bilgileriniz hatırlayamıyorum. Genelde aynanın oradan su girip konnektöründe oksitlenme oluyor, normal şartlarda çok bozulabilecek bir devre elemanı değil.
|
||
![]() |
||
|
Sıcaklık sensöründeki sıkıntı devam ediyor, sanırım değişecek başka çare yok gibi.
Bu sensörün bozuk olması dijital klimanın çalışmasında bir olumsuzluk yaratır mı, bu konuda bilginiz var mı? |
||
![]() |
||
|
valla dijital klimayı açtığında autoya bastığında içerinin ısısına göre kendi sıcaklığını ayarlıyor diye biliyorum, pek sanmıyorum alakası olacağını.
|
||
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
ayna ıcındekı sensorun klima ıle baglantısı varmı bılemıyorum. ama benım aracımdakı otomatık klimada ayrı bır dıs ısı sensoru var. o da hava gırısının agzında duruyor.
307 lerde nasıl bılemıyorum. klima sıstemı semasını bulup bakmak lazım
|
||
![]() |
||
|
cem abi şema dedin de aklıma koliva geldi (: birazdan şemayı koyar
![]() |
||
||
![]() |
||
|
Sabah deneme amaçlı çalıştırdım klimayı, komprasör bir devreye giriyor bir çıkıyor (rolantide) ve soguk hava gelmedi, aklıma dış ısının düşük olmasından kaynaklı olabileceği geldi, 20 derecede çalıştırdım.
|
||
![]() |
||
volkan_uysal ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Temmuz 2010 Konum: Düzce Durum: Aktif Değil Mesajlar: 356 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı volkan_uysal
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Aynı araçtan bende de var, genelde benimkide 3-4 derece düşük gösterir. Ama bunun otomatik klimayla ilgisi yok, en azından benim aracımda yok. Soğuk bir havada icerisini auto modunda 24 derece olduğunu düşünelim. Kapıyı biraz acık bırakırsanız fan son hızda başlayacaktır çalışmaya
![]() İçerideki ısıyı orta aydınlatmanın oradan ölçtüğünü biliyorum. Varsın düşük göstersin önemli değil benim icin....
Düzenleyen volkan_uysal - 21 Nisan 2011 Saat 12:58 |
||
307 XT 1,6 110 BG / 81 BF 307 |
||
![]() |
||
Serhun ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mart 2011 Konum: ÇORLU 59,5 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 478 |
|
Dijital klima olmayan bir araçda dış ısı göstergesi yanlış gösterdiği için kaloriferi (aracı sıstmadan) çalıştırırdığımızda elektrikli ısıstıcı da devreye giriyordu. Benzer bir sistem arsa yapabilir. |
||
![]() |
||
hasansinayan ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 22 Eylül 2011 Konum: Ankara/Gölbaşı Durum: Aktif Değil Mesajlar: 95 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasansinayan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Konuyu hortlatmis olacagim ama baska konu acmayayim dedim sensoru sokmeden nasil temizleyebilirim acaba yapan varmi kolaymidir birde oksitkenme varsa ne ile temizlemeliyim.
|
||
2003 PEUGEOT 307 XT 1.6 16v 110hp Ege Mavisi
A Rh(+) |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |