Dış Isı Göstergesi Yanlış Göstermeye Başladı
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=14075
Tarih: 30 Temmuz 2025 Saat 03:51 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: Dış Isı Göstergesi Yanlış Göstermeye Başladı
Mesajı Yazan: cagdasi
Konu: Dış Isı Göstergesi Yanlış Göstermeye Başladı
Mesaj Tarihi: 11 Nisan 2011 Saat 12:00
Merhabalar, forumu arattım ama herhangi bir sonuç bulamadığım için yeni konu açtım. Aracımda bulunan dış ısı döstergesi bir kaç gündür doğru çalışmamaya başladı. Şöyle ki; dış sıcaklık +5 derece civarındayken aracımda bulunan ekranda görünen değer 0 veya -1 gibi olabiliyor hatta daha da aşağılarda. Sensörün çalışıp çalışmadığını elimle ya da başka ısı kaynaklarıyla denedim, değişimleri gösteriyor. Daha önce bu sorun başına gelen var mı, sensöre su, çamur vb birşey kaçmış olmasından dolayı böyle birşey olabilir mi? Aracım 2004 307 XT Benzin/LPG, şimdiden teşekkürler.
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 11 Nisan 2011 Saat 12:20
kirlenmiş olabilir evet.
forumda buna benzer bir konu görmüştüm orada bahsediyorlardı.
aynayı tam katladığında çıkarıp söküp temizleyebiliyorsun diye biliyorum, yinede bilen arkadaş varsa daha iyi bilgilendirecektir.
------------- Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
|
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 11 Nisan 2011 Saat 12:22
Muhtemelen omrunun son demlerinde. Isterseniz bir temizleme yoluna gidebilirsiniz. Belki bacaklarinda oksitlenme ya da sivi temasi vardir ve bu ekstra dirence sebep oluyordur. Sensor icin sema bir zamanlar foruma koymustum. Aratip bulabilirsiniz.
|
Mesaj Tarihi: 11 Nisan 2011 Saat 12:34
koliva Yazdı:
Muhtemelen omrunun son demlerinde. Isterseniz bir temizleme yoluna gidebilirsiniz. Belki bacaklarinda oksitlenme ya da sivi temasi vardir ve bu ekstra dirence sebep oluyordur. Sensor icin sema bir zamanlar foruma koymustum. Aratip bulabilirsiniz. |
bende nasıl iza etsem diye düşünürken aklıma sen geldin gelir şimdi şemayı yapıştırır diye (:
------------- Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
|
Mesaj Tarihi: 11 Nisan 2011 Saat 12:54
koliva Yazdı:
Muhtemelen omrunun son demlerinde. Isterseniz bir temizleme yoluna gidebilirsiniz. Belki bacaklarinda oksitlenme ya da sivi temasi vardir ve bu ekstra dirence sebep oluyordur. Sensor icin sema bir zamanlar foruma koymustum. Aratip bulabilirsiniz.
|
Mesajlarınıza baktım ama bulamadım, rica etsem tekrar ekler misiniz bahsettiğiniz şemayı. Bu sensörün yenisi var mıdır veya bu şekilde olması bir problem teşkil eder mi?
|
Mesaj Tarihi: 11 Nisan 2011 Saat 12:54
metin Yazdı:
bende nasıl iza etsem diye düşünürken aklıma sen geldin gelir şimdi şemayı yapıştırır diye (: |
O zaman koyayim bir sema 

|
Mesaj Tarihi: 11 Nisan 2011 Saat 12:57
cagdasi Yazdı:
Mesajlarınıza baktım ama bulamadım, rica etsem tekrar ekler misiniz bahsettiğiniz şemayı. Bu sensörün yenisi var mıdır veya bu şekilde olması bir problem teşkil eder mi?
|
Bu sekilde calismasi hicbir problem teskil etmez. Bu sensorun motorun calismasina hicbir katkisi yoktur. Sadece eger eksi gosteriyorsa ekranda yanip soner o kadar. Pahali bisey olmadigini dusunuyorum. Forumda sponsor var onun basligina yazarsaniz fiyatini size soyler.
|
Mesaj Tarihi: 11 Nisan 2011 Saat 13:03
Ustteki sema sizin pek isinize yaramaz gibi duruyor cunku o sensorun nerede oldugunu anlatmak icin verilmis bir cevapti. Sensoru cikarmak icin Metin'in de dedigi gibi aynayi tam tamina kiriyorsunuz (mecazi anlamda kiriyorsunuz yani egiyorsunuz ). Bu sayede uzun bir tornavidayi araliktan sokarak icerdeki klipsi acabilirsiniz. Kablolarini keserek ekski sensoru cikarin. Yenisini takarkende lehimleyerek yerine takarsiniz. Yoksa yeni kabloyu bir daha dolastirmaniz gerekecek.
|
Mesaj Tarihi: 11 Nisan 2011 Saat 14:37
koliva Yazdı:
Ustteki sema sizin pek isinize yaramaz gibi duruyor cunku o sensorun nerede oldugunu anlatmak icin verilmis bir cevapti. Sensoru cikarmak icin Metin'in de dedigi gibi aynayi tam tamina kiriyorsunuz (mecazi anlamda kiriyorsunuz yani egiyorsunuz ). Bu sayede uzun bir tornavidayi araliktan sokarak icerdeki klipsi acabilirsiniz. Kablolarini keserek ekski sensoru cikarin. Yenisini takarkende lehimleyerek yerine takarsiniz. Yoksa yeni kabloyu bir daha dolastirmaniz gerekecek.
|
İsminizi bilmiyorum kusuruma bakmayın, sayın Koliva; bilmem doğru anlamış mıyım, bu sensörü sökebilmek için kapı iç trimini sökmeme gerek yok yani, sadece aynayı söksem yeter. Bir kaç gün takip edeceğim, sonra sensörü bulabilirsem az çok elimden iş gelir söküp yenileyeceğim ama tabi sensörü bulmak mesele.
|
Mesaj Tarihi: 11 Nisan 2011 Saat 14:54
cagdasi Yazdı:
koliva Yazdı:
|
İsminizi bilmiyorum kusuruma bakmayın, sayın Koliva; bilmem doğru anlamış mıyım, bu sensörü sökebilmek için kapı iç trimini sökmeme gerek yok yani, sadece aynayı söksem yeter. Bir kaç gün takip edeceğim, sonra sensörü bulabilirsem az çok elimden iş gelir söküp yenileyeceğim ama tabi sensörü bulmak mesele.
|
aynayı da sökmene gerek yok.
aynayı tam katla ama zorlayıp kırma. katladıkdan sonra aradan tornavida yardımı ile sökmen mümkün klipslerini çıkarıp sökülmersi lazım.
|
Mesaj Tarihi: 11 Nisan 2011 Saat 15:02
cagdasi Yazdı:
|
Metin'in dedigi gibi olmasi gerek. Birde sensoru cikardiginda ohmmetren varsa test edebilirsin. Direnc okumasi gerekiyor.
|
Mesajı Yazan: Serhun
Mesaj Tarihi: 11 Nisan 2011 Saat 16:26
PTC Termistör bulursanız işinizi görür, ama şimdi tam bilgileriniz hatırlayamıyorum. Genelde aynanın oradan su girip konnektöründe oksitlenme oluyor, normal şartlarda çok bozulabilecek bir devre elemanı değil.
|
Mesaj Tarihi: 21 Nisan 2011 Saat 11:45
Sıcaklık sensöründeki sıkıntı devam ediyor, sanırım değişecek başka çare yok gibi. Bu sensörün bozuk olması dijital klimanın çalışmasında bir olumsuzluk yaratır mı, bu konuda bilginiz var mı?
|
Mesaj Tarihi: 21 Nisan 2011 Saat 11:52
valla dijital klimayı açtığında autoya bastığında içerinin ısısına göre kendi sıcaklığını ayarlıyor diye biliyorum, pek sanmıyorum alakası olacağını.
|
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 21 Nisan 2011 Saat 11:58
cagdasi Yazdı:
Sıcaklık sensöründeki sıkıntı devam ediyor, sanırım değişecek başka çare yok gibi. Bu sensörün bozuk olması dijital klimanın çalışmasında bir olumsuzluk yaratır mı, bu konuda bilginiz var mı? |
ayna ıcındekı sensorun klima ıle baglantısı varmı bılemıyorum. ama benım aracımdakı otomatık klimada ayrı bır dıs ısı sensoru var. o da hava gırısının agzında duruyor.
307 lerde nasıl bılemıyorum. klima sıstemı semasını bulup bakmak lazım
|
Mesaj Tarihi: 21 Nisan 2011 Saat 12:25
cem abi şema dedin de aklıma koliva geldi (:
birazdan şemayı koyar 
|
Mesaj Tarihi: 21 Nisan 2011 Saat 12:42
Sabah deneme amaçlı çalıştırdım klimayı, komprasör bir devreye giriyor bir çıkıyor (rolantide) ve soguk hava gelmedi, aklıma dış ısının düşük olmasından kaynaklı olabileceği geldi, 20 derecede çalıştırdım.
|
Mesajı Yazan: volkan_uysal
Mesaj Tarihi: 21 Nisan 2011 Saat 12:57
Aynı araçtan bende de var, genelde benimkide 3-4 derece düşük gösterir. Ama bunun otomatik klimayla ilgisi yok, en azından benim aracımda yok. Soğuk bir havada icerisini auto modunda 24 derece olduğunu düşünelim. Kapıyı biraz acık bırakırsanız fan son hızda başlayacaktır çalışmaya 
İçerideki ısıyı orta aydınlatmanın oradan ölçtüğünü biliyorum.
Varsın düşük göstersin önemli değil benim icin....
-------------
307 XT 1,6 110 BG / 81 BF 307
|
Mesajı Yazan: Serhun
Mesaj Tarihi: 21 Nisan 2011 Saat 13:23
Dijital klima olmayan bir araçda dış ısı göstergesi yanlış gösterdiği için kaloriferi (aracı sıstmadan) çalıştırırdığımızda elektrikli ısıstıcı da devreye giriyordu. Benzer bir sistem arsa yapabilir.
------------- http://img850.imageshack.us/i/yenibitelemresmi2.png/" rel="nofollow">
Uploaded with
|
Mesajı Yazan: hasansinayan
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 19:56
Konuyu hortlatmis olacagim ama baska konu acmayayim dedim sensoru sokmeden nasil temizleyebilirim acaba yapan varmi kolaymidir birde oksitkenme varsa ne ile temizlemeliyim.
------------- 2003 PEUGEOT 307 XT 1.6 16v 110hp Ege Mavisi A Rh(+)
|
Mesajı Yazan: tazmaniac
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 20:01
enteresan ya sizinkiler düşük gösteriyormuş benimki de 20li derecelerdeyken 45 falan gösteriyordu:) evet aynanın hemen altında gözüken su damlası gibi plastik parça.1 cm falan da aynanın içinde devam ediyor ben aynayı komple sökmüştüm cam rezistanslı bir kızağa oturuyor arkasında motorun kabloları falan var onları söküyorsunuz çok zor değil ama o ufacık parçaya ulaşana kadar bayağı ıvır zıvır bişeyler eğip büküp çıkardımdı kırmamak için nazik olmanız zlaım yalnız temizlemeyle olacağını sanmam çünkü zaten etrafı komple döküm plastik kaplı kablolar da güzel yalıtılmış yani zamanla hassasiyetini yitiriyor bence.ben sanayiden kazalı bi arabadan çıkarttırmştım 15 liraya
------------- 2004 Quiksilver
|
Mesajı Yazan: I Love My Pug
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 20:04
Kardeşim bu sensör dediğiniz şey sağ aynanın altındaki su damlası gibi olan şeymi ? Yoksa o termometremi ? Eğer sensörse temizlencek bi yanı yokki onun ? Varsa nasıl olduğunu bende merak ettim doğrusu
------------- 306 GTI - 2.0LT 200 HP "Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e" Daniel Dumoulin 0507 750 39 37
|
Mesajı Yazan: tazmaniac
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 20:04
bu ne ya ben en sona yazdımdı saate bakıyorum şu an 22.05 yazdığım ortaya nasıl gitti öyle
------------- 2004 Quiksilver
|
Mesajı Yazan: hasansinayan
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 20:09
Bilmem bakmadimki ben daha :) Sadece 2 gun once bi eksi 5 yapti sonra gitti :) ayaklari falan oksitleniyomus diyo yaziyodu o yuzden dedim temizlik nasil oluyor en iyisi bi elle gozle kkntrol yarin.
------------- 2003 PEUGEOT 307 XT 1.6 16v 110hp Ege Mavisi A Rh(+)
|
Mesajı Yazan: I Love My Pug
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2011 Saat 20:18
hasansinayan Yazdı:
Bilmem bakmadimki ben daha :) Sadece 2 gun once bi eksi 5 yapti sonra gitti :) ayaklari falan oksitleniyomus diyo yaziyodu o yuzden dedim temizlik nasil oluyor en iyisi bi elle gozle kkntrol yarin. |
Valla benim bildiğim sağ aynanın altında su damlası gibi küçücük bişey abi, hatta benimki boştaydı sallanıyodu japonla yapıştırdım :)) plastik bişey 2 tane kablo giriyo içine tam dikkat etmedim ama öyle içi açılan bir parçaya benzemiyo presli gibi :))
------------- 306 GTI - 2.0LT 200 HP "Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e" Daniel Dumoulin 0507 750 39 37
|
|