![]() |
|
Sinyal Sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123 |
Yazar | |
erbilist ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Mart 2011 Konum: Üsküdar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sağa sinyal verip direksiyonu ters yönde toplarken, sinyal kolu otomatik olarak sola sinyal konumuna geçiyordu. Forumdaki sünger çözümü kaba ve estetikten uzak bir çözüm. En genci 11 yaşına basmış bir araç için minimum 500-600TL masraf yapacaksam bu motor ve yürüyen aksam için olabilir. Ben bez bant tercih ettim. Sinyal kolu dışarıdan bakıldığında, sabit bir kare çerçeve içinde yukarı aşağı hareket eden bir parça. Sabit çerçeve ile hareketli kısım arasına bez bant yerleştirip, falçata yardımı ile nazikçe ittirdim. Bantın yapışkan yüzeyi boşluğa yapıştığı için herhangi bir kayma da söz konusu olmuyor. Sonuç tam istediğim gibi. Hem estetik, yani varlığı belli olmayacak kadar şık hem de neredeyse sıfır maliyet. Eli yakışan arkadaşların dikkatine...
Düzenleyen erbilist - 03 Şubat 2017 Saat 23:07 |
|
![]() |
|
pepecura ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 374 |
biraz daha açarmısın konuyu
bez bant nerden buluruz tam olarak nereye yapıstırıcaz ?
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
pepecura ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 374 |
buyuk konuşmak gibi olmasında su suz kalsam bu sıteden su almam :)
bu bantı nereye sarıcaz ? foto olsa super olur
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Bende de aynı problem var. Sünger olayini denedim fayda etmedi.
Soner hocam hafta sonu ankarada sadece peugeot parçası satan yere gittim. Sinyal kolu almak istiyorum dedim. Sase no dan bakti senin kol komple birleşik ayrı olarak olmaz dedi. Ben internete var yurt disinda falan satılıyor dedim uymaz dedi. 2001 modelden öncekilerde ayrı oluyormus. Şimdi bu parçayı almaya alırız da ya uymazsa diye korkuyorum. Gerçekten can sıkan bir durum her dönüşte sinyal ile kavga ediyorum. Arkadan geleninde kafası karışıyor |
|
![]() |
|
uguur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Kasım 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 16 |
Evet arkadaslar bu sorun cogu 307 lerde var biraz hassas kullanmak gerekiyor sinyal kolu soketlidir kendiniz birşey yapamassınız soketli oldugu için ve zamanla hava kosullarından soguk sıak olaylarından dolayı oksitlenme oluyor orjinali işçiliği ile 600 tl diye biliyorum söküp takıyım derseniz ayarı tutturamaya bilirsiniz. yani sorun oksitlenmeden oluyor ve değişim gerektiriyor.
|
|
İstanbulTR
|
|
![]() |
|
erbilist ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Mart 2011 Konum: Üsküdar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
Aslında sorun oksitlenme sorunu değil. Indicator olarak adlandırılan minik bir parçanın sürtünmeye dayalı deformasyonundan kaynaklanıyor. Topuz kısmı, zamanla aşınıyor ve bu problem ortaya çıkıyor. Yani bu indicator değişse olay bitiyor. Yurtdışında bu işler kolay da biz tüketim toplumu olmuşuz. Onarmak yerine değiştirmekten yana bir tavır içinde ustalarımız. Bahsettiğim parça 7€ ve alibaba ebay gibi sayfalardan sipariş edilebilir. Ücretsiz gönderim yapıyorlar. İlgilenen ve halledebileceğini düşünen arkadaşlar aşağıdaki linki inceleyebilirler.
Dav2000 indicator Bez bant Hepsiburada ya da yapı marketlerde bulunabilir. Nalburlarda bile rastlıyoruz. Ulaşılmaz bir ürün değil. Bazı oto elektrikçilerde bile bulabilirsiniz. Foruma fotoğraf ekleyemiyorum; ama onu da halledeceğim. Düzenleyen erbilist - 04 Şubat 2017 Saat 23:03 |
|
![]() |
|
Eakarsu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ekim 2012 Konum: İst/Ç.kale Durum: Aktif Değil Mesajlar: 24 |
Faydali bilgi, tesekkurler su anki 307 aracimda da ayni sorun var. Eski 206'mda cok ilginctir park lambalarini actiktan 5 sn sonra araliksiz korna caliyordu. Park, far kapaliyken kendi kendine far aciyordu. Hatta arac kilitliyken kendiliginden far acip aku bitirmisligi de vardir. Cozum: aractan inmeden once kolu yukarida yani sag sinyalde birakmak.
![]() |
|
307 1.4 HDI
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123 |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |