![]() |
|
trafik cezası itirazı hk |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
gastauskas87 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ekim 2016 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 44 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı gastauskas87
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2017 Saat 19:58 |
arkadaşlar merhaba ,
sitenize yeniyim peugeot 206 aracım için ne zaman bir bilgiye ihtiyacım olsa buraya yazarım . şimdiki sorum ise hukuki bir mesele özetle: 01.01.2017 tarihin de https://goo.gl/maps/a1dTKL26dyk link te gösderilen izmir menemen yolu üzerinde gece saatin de 50-70 km/s hızla giderken trafik kontrol noktasında trafik polisi fenerle yüzümü görmek için camıma fener ışığı tuttu ve yoluma devam ettim kenara çek felan diye bir işaret görmedim yoluma devam ettim . 18 ocak 2017 tarihin de ise bu olaydan dolayı bana KTK 47/1-A maddesi gereği 206 tl ceza kesmiş . sulh ceza mahk. itiraz edicem ama görüşlerinizi almak istiyorum . 1. aracımın sıgortası yok ıtıraz edsem sakıncalımı ? ( sigortaı ivedi olarak yapıcam zaten gene de sorım dedim ) 2. olay günü izmir de terör olayları çalkanıyor du ve trafık polısı aracı yanında bir de otomotik silahlı bir polis aracı vardı fener olayı acaba belirli araçlar için mi yapıldı . yani bir ihbar listesi vardır o araçları durdurmak ıcın trafık oradaydı gibi 3. mahkemeye itiraz eddiğim de bilindiği gibi 2 3 ay surecek bu mahkeme kararı bu sure ıcınde odemek zorundamıyım yoksa kararı mı beklıcem .. 4. karar aleyhıme gelırse ne olur lehıme gelırse neler olacak ? yardımlarınızı beklıyorum
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Muhtemelen size dur dedi sizde farketmediniz gectiniz. plakadan sorgulama yapmışlardır ve sigortanın olmadığını görünce bilerek durmadığınızi sanmislardir.
Şahsi fikrime gelince bence uğraşmayın. Çünkü aracınızin o tarihte sigortası olmadığı sistemde cikar. Bu davayi kaybetsenizde kazansanızda ordan ceza yersiniz. Astarı yüzünden pahalıya gelebilir. Bir avukattan görüş alabilirsiniz. Ceza yüzünüze yazılırsa yazıldığı tarihten itibaren 15 gün ,arkadan yazılirsa size teblig edilen tarihten 15 gün sonraya kadar itiraz edebilirsiniz. Ayrıca orada silahlı bir polis aracı varsa muhtemelen kamerasida vardır. Eğer dedikleri gibi dur ikazı varsa ve siz görmediyseniz kamerada belli olur. Ki genelde böyle durumlarda kamera kayıtlarına güvenerek ceza yazarlar. Cezayı her durumda ödeyin hatta erken ödeyin indirimli ödersiniz. Eğer dur ihtarini kesinlikle yapmadigindan eminseniz dava açıp kazanırsınız paranizi faizi ile birlikte alırsınız.ama sigortasizlik cezası yersiniz. Kaybederseniz mevcut ceza, avukatlık masrafı, pul parası, ıvır zıvır parası karşı tarafın avukatlık parasi, sigortasizlik cezasi gibi ücretler ödersiniz. Düzenleyen talip206 - 18 Ocak 2017 Saat 20:39 |
|
![]() |
|
ggitaristt ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1277 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ggitaristt
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hiç uzatmayayım şahsen aynı durumda ben olsam öderim başka ceza gelmesin diye de dua ederim..
|
|
![]() |
|
fkundak ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Aralık 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 200 |
Bence de şansınızı zorlamayın, 206 TL ile yırttıysanız opun başınıza koyun...
|
|
![]() |
|
gastauskas87 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ekim 2016 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 44 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı gastauskas87
erken odersem ne kadar oderım
|
|
![]() |
|
fkundak ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Aralık 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 200 |
2/3 ünü ödersiniz, 15 gün içinde öderseniz
|
|
![]() |
|
pepecura ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 374 |
açıklamada ne yazıyor merak ettım?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı gastauskas87
tutanak acıklamasında 47/1a yı ıhlal etmısım yanı trafık duzenı ve denetımı ıle gorevlı kısının uyarısını dıkkate almamak
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı gastauskas87
nereye odenıyor ..
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı gastauskas87
bılgıler ıcın tskr ederım ama araştırdıgım kadarı ıle ;
mahkeme olmuyor dırek karar cıkıyor yanı dedıgınız gıbı vekıl avukat gıbı ıfadeler mahkemeler olmuyor mus ıncenelıp dırek karar
|
|
![]() |
|
1. Www.gib.gov.tr den kredi kartı ile
2. Anlaşmalı banka şubeleri, internet bankacılığı ile 3. Herhangi bir vergi dairesinde nakit ile Ödeyebilirsiniz... |
|
![]() |
|
Oktkor ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Ocak 2017 Konum: Isparta Durum: Aktif Değil Mesajlar: 871 |
Babam trafiğe çıkmadığı bir gün park cezası yedi. İtiraz etti mahkeme masraflarını da ödedi. :) ben mahkemelerin net olmayan konularda polis aleyhine yani devlet aleyhine karar verdiğine şahit olmadım henüz.
Yalnız şu aklıma takıldı. Terör olayları var adam dur ihtarına uymuyor geçip gidiyor ki normal seyrinde ve kimse arkasına takılmıyor mu? O zaman ne diye çevirme yapıyorlar? |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı gastauskas87
sana katılıyorum sonucda polis aracı da vardı ve ohal deyız ayrıca o gunlerde bomba patlamısdı ve yavaşladım ayrıca trafık polısını 100 metre gectıkden sonra hızımı 30 40 km /s indirirek sağ şeritden onları ızledım herhangı bır dur işaretı de gormedım
|
|
![]() |
|
KILIÇ ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Mayıs 2013 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3438 |
valla hocam son bir kolcanları kalmıştır o da sana denk gelmiştir :))
|
|
2011 Clio SW Gümüş
2010 207 Millesim Opsiden Siyah 2005 Opel Corsa Lila 2000 Clio sümbül Gri 2003 307 XT Lacivert 2004 Palio Go Kırmızı 2005 307 XR Gri 2006 206 Desing Kum gri 2003 c3 Kırmızı |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı gastauskas87
bencede oyle oldu ıtırazımı guzel bısekılde edıcem
|
|
![]() |
|
ggitaristt ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1277 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ggitaristt
Arkadaşım senin durumunda ben olsam itiraz etmem.. Ceza yediğin gün sigortan da yoktu bunu unutma.. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı gastauskas87
bende sıgortasız olmakdan korkuom zaten yoksa bugun ıtırazımı yapardım dava örneklerı lazım o gun kı sıgortama bakarlar mı bunla ılgılenırler mı vs
|
|
![]() |
|
Oktkor ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Ocak 2017 Konum: Isparta Durum: Aktif Değil Mesajlar: 871 |
Sigortasız olmasının konuyla alakası olduğunu düşünmüyorum. Şahsi fikrim tabi size akıl vermek için söylemiyorum. O kadar çok Sigortasız araç var ki devlet bunların peşine düşmek istese sistemden tek bir tuşla hepsini sıralar. Ama ne olur hiç bir fikrim yok itiraz sürecinde.
Sizin de Sigortasız trafiğe çıkmanız büyük bir olay. İnşallah olmaz ama en ufak bir aksilikte çok daha fazla meblağ çıkar. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ggitaristt
Yıllar önce polisle bir tartışma yaşadık, istesem aracınızı bağlarım dedi. bağlayamazsın dedik..
Arabanın sağına soluna baktı sonra ilk iş kornaya bastı, korna alarm sireniyle beraber çaldı. Çekiciye yükleyip gittiler.. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı gastauskas87
bende bır yandan ıtıraz etmeyı dusunuom bır yandan öde gıtsın dıyorum ;
kazanırım haklı cıkcagıma emınım faakat tek problem sıgortasız olmam o kdar derın araştırcaklarını sanmıyorum . trafık polıs arac yonu bıle benım geldıgım yolun zıttına bakıyordu yanı kamera kaydı bıle olcagını sanmıom kı yuzume fener tutuldu o yuzden anlık körluk oldu ayrıca trafık polısını gecınce daha da yavaslayıp dıkız aynasından bakdım polıs rutın kontrolune devam edıyordu
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |