|
206 component coaxialli sistem |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | |||
Mrttt53
1. Vites Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2016 Saat 11:29 |
||
Merhaba arkadaşlar; sanayideki sömürme amaçlı tavsiyelerden çok sıkıldım iyi niyetli tavsiyeye ihtiyacım olduğundan foruma kaydoldum.
Aracım 2004 model 206 xt. Orjinal teybi bikaç gün önce Pioneer Deh-x3850ui ile değiştirdim.Orjinal hoparlörleri ise çok kötü durumda olduklarndan birkaç ay önce idareten roadstar 13 ve 16cmlerle değiştirmiştim.Şimdi derdim roadstarlarla özelikle arkalar rezalet durumda tahammül edemiyorum. Önlere Jbl Gto-6508c 16cm component, arkaya Sony Xs-Fb1330 13cm coaxial düşünüyorum. Subwoofer istemiyorum.Anlattığım şekilde kullanmak önceliğim ancak belki birkaç ay sonra amfi ekleyebilirim. Açıkçası şuan hoparlör almaya 300 350Tlden fazla ayırmak istemediğim için en iyi tercih bu şekilde geldi. Hoparlörleri internetten sipariş edip yakın bir yerde taktırmayı düşünüyorum.(Teybide internetten aldım sorun yaşamadım.) Bu componentları takmak için ön kapıya çok işlem yapılması gerekecek mi derinliği daha fazla sanırm componentların daha sonra cam açılışını falan engelleme durumu olur mu? Ayrıca teybe bağlayarak temiz bir ses almak hedefim bangır bangır bas zaten aramıyorum woofersız olmayacağını da biliyorum tavsiyeleriniz neler? |
|||
Barut
4. Vites Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2641 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Amfi olmadan komponent verimsiz olur ayrıca teybin çokışlarına zarar verebilir. Jbl gto 6508c bende kullanıyorum memnunum ama wofeer olmazsa tadı çıkmıyor, bas sesinden pek hoşlanmadığım halde bunu söylüyorum. Tavsiyem bir jbl komponent bir anfi birde woofer alman yönünde. Arka kapıları es geçersin zaten bu ses yeterli gelir.
|
|||
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver 206 1.4 Feline 206 1.6 Xs 206 1.4 Bva Colorline |
|||
cnrx9004
1. Vites Kayıt Tarihi: 25 Mart 2016 Konum: SANCAKTEPE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 49 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
amfin yoksa dört kapıyada coaxial hoparlör en mantıklısı ön kısımada 2 adet pilippo nun 40 tlye satılan tweeterlerini koy alabileceğin en iyi sesi alırsın birçok arkadaşa uyguladık sonuç harika
|
|||
XGB17S
|
|||
Mrttt53
1. Vites Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Woofer almamakta kararlıyım ancak daha sonra amfi bağlatabilirim bikaç ay component teybe bağlı olsa bu kısa sürede zarar görebilir mi yani teyp bu sebepten coaxiale dönebilirim.Componenti teybe bağladığını söyleyenler duydum da. Düzenleyen Mrttt53 - 02 Haziran 2016 Saat 12:02 |
|||
Mrttt53
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Coaxial olarak önlere Sony xb-160 16cm 350 watt 60rms, Arkaya da sony xs-fb1330 ve dediginiz tarz bi tweeterla nasıl olur.En azından temiz 50ye kadar bozulmayan bir ses olsun. |
|||
Barut
4. Vites Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2641 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
|
|||
206 1.6 Quicksilver
|||
Mrttt53
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Peki kardeşim şöyle bir durum var esasında zaten dediğin gibi arka ön component düşünüyordum aynen jbl 6508 ve 508 olarak yalnız arkada tweeter yeri yok malum ben öyle ortada durmasını falanda istemem arkalara tweetersz taksam nasıl olur? |
|||
Barut
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Arkaya twrter olmazsa ses iş yapmıyor. Takan kişi tweter yerini ayarlar bence.
|
|||
206 1.6 Quicksilver
|||
Mrttt53
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Peki sana son olarak hoparlör yuvasına kolayca oturuyor mu jbller yoksa derinlik icin bir işlem gerekiyor mu? Ve sonrası icin woofersız jblleri beslemek icin 2ohm empedanslı olarak satılıyorlar hangi amfiyi önerirsin? |
|||
Barut
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Düzenleyen Barut - 02 Haziran 2016 Saat 13:22 |
|||
206 1.6 Quicksilver
|||
Barut
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Ucuz olsun 4 kanal olsun dersen, jbl 75.4. Ve pioneer 6500f bunların 2. Ellerini uygun bulursun.
Düzenleyen Barut - 02 Haziran 2016 Saat 13:25 |
|||
206 1.6 Quicksilver
|||
Mrttt53
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Asıl merak ettiğim bu işlemdi aslında cam açılışını falan engelleyecek bir işlem degil dmi bu tam olarak nasıl bir şey yapıyorlar? İşçilik olarakda roadstarları verebilsem keşke .Çok teşekkür ederim ilgin için.
|
|||
Barut
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Rica ederim :) cam açma kapamada sıkıntı olmaz kesinlikle. Sedece plastik yuvayı biraz kestiler sonra cuk diye oturtu yerine :)
|
|||
206 1.6 Quicksilver
|||
Mrttt53
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Hoparlör işlemleri bittiğinde hortlatabilirim konuyu yorum amaçlı:D Bahsettiğin jbl amfilere baktm 350 lira civarı 0ları o da aklımda bulunacak;) Tekrar sağol:) |
|||
Barut
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
|
|||
206 1.6 Quicksilver
|||
madblueblacksea
2. Vites Kayıt Tarihi: 13 Nisan 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 873 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı madblueblacksea
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
||
6508 lerin 2 ve 4 ohm olarak iki çeşidi var. 4 olanı tavsiye ederim tonlaması daha yumuşak ve uzun süreli dinlemek için idealdir. Bi takım aldım ama henüz bağlamadım fırsatım olmadığı için. Şuan ön kapılarda Pioneer Ts-G1615R bağlı arkalar iptal jvc 4300 bas pioneer gm-a6604 amfi jvc avx22 ünite ile gayet tatmin edici ses alıyorum. Sesi hiç bozmadan son haddine kadar kullanıyorum. Aynı hoparlörleri amfisizde kullandım (normalde amfi hoparlörü değiller) şuan aldığım sesin yüzde 40 ını alabildim diyebilirim. Bütçe yüzünden amfiden vazgeçiyorsan arkaları şimdilik iptal edip amfiyle önlere comp almanı öneririm. Müsait olunca arkalara twitteri göbeğinde kendinden croslu mid alırsın twitteri koyacak yer derdinde olmaz. Kapılardan amfiye direk kablo çeker orjinal tesisatla paralel yaparsın. Amfi takmasan bile bunu yaptır taktırınca çok rahat edersin. Benimki şuan öyle, amfiyi söksem bile teybin çıkışlarını orjinal tesisata bağlayınca yola devam ederim. Amfi ihtiyacı doğmasa arka pandizota bi takım eski seri pioneer 6975 bağlıycam. Bası çıkartıp coaxları bağlamayıda düşünmüyorum değil. Arka kapılara bağlamak yerine pandizotuda düşünebilirsin
Düzenleyen madblueblacksea - 03 Haziran 2016 Saat 18:28 |
|||
206 1.4 HDI Look 2004
|
|||
Mrttt53
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Açıkcası çok güzel bi zamanda yorum kattın:); çünkü woofer olmadan bu işe kalkıştığıma pişman olma korkusuyla, mid-tiz compenantlar yerine kapılara bulabildigimin en kalitelisi olan sony xb serisi (50rms çıkışlı 3 yollu 300 watt) Coaxial almayı düşünüyordum çünkü hem dedigin gibi 6508in 4ohmlugunu bulamadım hem arka kapılarda tweeter icin delik falan istemiyorum hem de bagajda woofer istemiyorum böyle sıkıntılı bi adam olarak coaxialden şaşmam hata olur gibi düşünüyordum.:D Kafamda bu konuyu açarken amfi önlere compenant arkaya coax belki panzilota oval fikrim vardı ama kapılara coax alıp susmak en iyisi gibi :D.Panzilotu deldirmeyi bile cok zor kabul ettirdim kendime.Amortisörlerimi yan sanayi taktırmış olsamda biraz orjinallik takımtım var.:DD |
|||
Mrttt53
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Bu kafa karışıklığıyla son bir araştırma ve son bir fikirle geldim
Şimdi; *arkalara hertz dieci dcx 130.3 coax(4ohm min=40w max=80w) *önlere hertz dieci dsk 165.3 comp (4ohm min=80w max=160w) Ve amfi(pioneer/jbl/sony) Yalnız şöyle bir durum var bunlari seçme nedenim bunlardan sonra ne woofer ne oval düşünmemek bas mid tiz tüm ihtiyacı en kötü asgari düzeyde halledip hoparlör mevzusunu kapatmak.Yalnız sıkıntı şu ki hoparlörleri kısa sürede hallederim ama 3 4 ay teybe bağlı kullanmam gerekecek amfiyi anca 3 4 ay sonra alabilirim bu 3 4 aylık sürede teyp yada çıkışları rahmetli olmaz mı😄😄 |
|||
madblueblacksea
2. Vites Kayıt Tarihi: 13 Nisan 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 873 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı madblueblacksea
|
||
Şu konuda bi anlaşalım.. kapılara ne takarsan tak bagajdaki subwoofer in sesini yada benzerini alma şansın teknik olarak yok. Kuzenimde bagaja bas koymaya gerek yok kapılar iyi çalıyor diyordu (2013 passat orjinal tesisatı) ki gerçekten ses olarak güzeldi ama benim 750 peak 250 watt lık bası dinlemek 2 takım mid kabinli bas 5 kanal amfi alması için yeterli neden oldu Bendeki jbl 6508 leride onun tesisatı alırken yanında eşantiyon gibi aldım. Demem oki önce ne istediğine tam olarak karar ver. Bu işin sonu yok ama şuan başına gelen kapı kolonlarını tekrar değiştirmek olayı çok fazla olan bişey. Bunun nedenide idarelik tesisat yapmak. Hepsini aynı anda almak zorunda değilsin ama aldığını iyi seç bikere al. hertz kicker güzel çalar net çalar ama uzun süreli kullanımda kafa şişirir serttir tonlamaları
|
|||
206 1.4 HDI Look 2004
|
|||
madblueblacksea
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı madblueblacksea
|
||
Benim düşüncem önce midleri alıp teybe girmek yerine önce amfiyi alıp mevcut kolonlara gir. ( yanar patlar çatlar derler ama amfi kaliteliyse ve sesin bittiği yeri anlayabiliyorsan sorun çıkmaz) Daha sonra mid leri ve bası alırsın. O bası alacan hocam kaçarın yok bulaştın bikere bu işe
|
|||
206 1.4 HDI Look 2004
|
|||
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |