![]() |
|
Elektronik çözüm ve Fikirler bekliyorum |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Feyribas ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ocak 2013 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 81 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2013 Saat 22:02 |
Arkadaşlar hepinize merhaba... Daha öncende ses sistemleri konusunda paylaşımlarım oldu. Bu paylaşımlarım denk çevirisi üzerine idi. Arabam 407 black exe cd versiyonu. Orijinal teybinin deck dönüştürücü ile anfi çıkışına dönüştürdüm. Aracımdaki ses sisteminde yaklaşık %40 bir kayıp yaşıyorum. Bunun nedeni ise orijinal teybinden kaynaklanıyor.
Şimdi fikrimi paylaşmak istiyorum. Elimde kullanamadığım Pioneer AVH-P4350DVD double din ünite var. 407 min bütün ön göğsü sökmeme rağmen bu üniteyi yerleştiremedim. Göğsün iç gövdesinde bir dünya Demir koruma barları var mümkün olmadı. Bende buna istinaden Pioneer üniteyi dağıttım ve asma navigasyon tarzı sadece dokunmatik ekranı ön göğse monte ettim. Ünitenin geri kalan kısmınızda torpidonun içine koydum. Tek sorunum ünitenin ekran kısmı ile arka kasa kısmında kalan film şerit kablonun uzatılması yada bununla ilgili yeni film şerit bulabilirmiyim.... Yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar... Selamlar herkese... |
|
![]() |
|
hsnsnl ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2012 Konum: ögrenci Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1254 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam, orjınal teybine deck donusturucu ıle anfı bağlayan arkadaşlarım var 407 ye, 10no 5yıldız.. markalı cevırıcı ve anfıyı cok ıyı seçmen lazım.. bende de 407var sesi durunca arkadasın araçta tahrık ediyo:)
okadar uzun fılm serıtını zor bulursun.. sole bısı yapabılırsın bence, serıtı sök soketlerinden, ses frekans kabloları var bunu tek tek lehım yaparak tasıyabılırsın ama ne kadar sağlıklı olur kablolun kalıtesıne ve ıscılıgıne bakar..
|
|
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Foto olsa bişiler yapılabilir diye düşünüyorum.
Bu bahsettiğiniz filmin pin sayısı önemli. Mesela şöyle bişi yapılabilir; Bu filmi önce ayak ile normal pinout haline getiririz. Bu pinoutları eski kasalarda IDE kabloları yardımı ile uzatabilir sonrasında yine bu kablo ucuna pinout yapıp filme çevirip kasaya girebilriz. Bir demi uzatma olur ama size iki film ve bu pinoutları bulmak işi düşer. |
|
![]() |
|
Feyribas ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Ocak 2013 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 81 |
İlginiz için teşekkür ederim. Belliki bu konuya vakıfsınız. Bu filmdeki yolların herhangi bir omajları varmıdır? Ayrıca resimleride yükliyecem. Tabi bu dediğiniz IDE kablosu esttik açıdan sıkıntı olabilir. Ben resimleri paylaşayım onun üzerinden daha net fikirler oluşur bence... Selamlar... |
|
![]() |
|
errör ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1134 |
hocam bu iş için üç adet çözüm var kolaydan zora doğru sıralıyorum
1. torpidoda traşlama yaparak üniteyi yerleştirmek 2. flex kablo işiyle uğraşan yerlere giderek elindeki kablonun uzununu aramak "bu bile baya zor bir olayken sen 3. yü düşün :)" 3. filmi izolasyonlu olarak uzatma şansın var, "paneli söküp gövdeyi torpidoya koymayı düşünecek seviyedeysen lehimde yapabiliyorsundur diye düşünüyorum :)" öncelikle panele giden kablonun adı flex kablodur sen elindeki flex kablonun aynısından bir tane daha bulacaksın sonrasındada bu flex kablo için 2 adet dişi soket temin etmen gerekecek ![]() baştada söylediğim gibi baya ince bir iştir flex kablonun dişisine lehim yapmak eğerki gerekli ekipmana ve sabra sahip değilsen hiç bulaşma ek işine son bir not daha eğer ekranın floresan aydınlatma ise ve invertörün panelde değilde ana ünitenin üzerindeyse invertörden floresana kablo uzattığında ekranın ışığını yakamayabilirsin. floresanı besleyen sinyal yüksek frekans ve yüksek gerilime sahiptir ve uzun kablolarda sağlıklı taşınamazlar.. kolaygelsin ben 1. seçenekte ısrar ediyorum..ç.
Düzenleyen errör - 05 Ekim 2013 Saat 23:13 |
|
307 xsi 2.0 petrol
|
|
![]() |
|
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Rica ederim. Muhakkak bir omajı vardır ama egale edilir mi bilmiyorum. Uzatmada güçlendirme amaçlı bir modül gerekebilir. Denemeden bişi diyemem. Fotolara bakmak lazım ama ide dışında o tarz bir uzatma kablosu zor. Film uzun ömürlü olmaz. |
|
![]() |
|
Hocam tesisat baya baya iyi ana ünitede sıkıntı var... Buradan bakabilirsin... Selamlar... http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=28036&title=sonunda-baardm |
|
![]() |
|
Çok doğru tavsiyelerde bulunuyorsun. Katılıyorum lakin bu üniteyi torpido, göğüs vs. Gömemiyorum bir dünya koruyucu boru şeklinde barlar var göğsün içerisinde. Tek koyabileceğim yer torpidonun içi yada kol dayatmanın içi. Ama ekrana en yakın yer torpido içi oluyor... Ben fotoları yükliyeyim hocam ondan sonra yardımlarınızı bekliyor olacağım... Selamlar... |
|
![]() |
|
benim dediğim 3. yol idi ![]() Denenebilir ama ![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
uzun fleks sakat olur bana kalırsa. Çok fazla pin var sayamadım ![]() |
|
![]() |
|
Cd sürücüyü söktüm orijinal ünitenin yerine takayım diye oraya bile sığmadı.... Su teybi bir türlü takamadım.... Nasıl olacak bilmiyorum hala çözemedim... :(
|
|
![]() |
|
errör ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1134 |
hocam merakım ve çevrem var diyorsan olmayacak bir şey değil uzatma işlemi ayrıca iyi haber invertörün panelde yani uzatma yapmak sorun olmaz.
bulman gereken şey anakarta giren flex kablonun dişisinden 2 adet bu iki dişinin arasına uzatma kablolarını lehimleyeceksin dişinin bir ucuna ekrandan gelen soketi takacaksın diğer ucuna ise aynı pin sayısına sahip temin ettiğin flexi takacaksın flexin diğer ucuda anakarta işlem adımları bunlar hadi dişi flexleri teypçilerden temin ettin diyelim o kısımda çok zorlanmazsın seni en çok zorlayacak olan ekrandan gelen ve anakarta giren kablonun pin sayısına sahip bir flex bulman olur türkiye gibi üretimin ü sünün üstündeki tek noktanın dahi olmadığı bir ülkede olmasan kabloyu sipariş ederekte sorununu iki dakikada çözebilirdin ama malesef bu flexleri sipariş üzerine üreten bir kaç firma var örn Düzenleyen errör - 06 Ekim 2013 Saat 00:05 |
|
307 xsi 2.0 petrol
|
|
![]() |
|
ayrıca ide kablosu 40 pindir ama pioneer flexlerde 50 civarı pin var bildiğim kadarıyla
|
|
307 xsi 2.0 petrol
|
|
![]() |
|
Pekala hocam mühadilini bulma şansımız yom mu? Yada dişi soketlerin bacaklarına başka bir kablo ekleyerek uzatma yapsak olmaz mı? |
|
![]() |
|
yan yana iki ide işinizi görür burada iki adet kilit nokta var
1. resimde anakarta giren flexi bulabilecek misin? 2. iki dişi soket arasına lehim yapabilecek misin ? ![]() |
|
307 xsi 2.0 petrol
|
|
![]() |
|
![]() |
|
ali pin sayısının uymasıda yetmiyor malesef pinler arası mesafe önemli yoksa eski mürekkepli printerlerin ve tarayıcıların içinde yarım metreden uzun flex bulabilirsin ama soketteki pinler arası merafeyi karşılaması şart..
|
|
307 xsi 2.0 petrol
|
|
![]() |
|
abi senin 1. seçeneğe mi yoğunlaşsak daha kolay aolacak gibi cidden. ![]() |
|
![]() |
|
olacağı o zaten abi diyelim hakkaten teyp yuvaya oturmuyor gidip yeni teyp almak bile 3. seçenekten karlı çıkar ham maddi olarak hemde psikolojik olarak
![]() |
|
307 xsi 2.0 petrol
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |