Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Normal hararet değerleri
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Normal hararet değerleri

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2012 Saat 23:17
Orjinalini yazan: gibso gibso Yazdı:

aynen benimde öyle. size bir kaç örnek veriyim;  bu kış ankaradaydım 25 km yol gidiyodum erymandan ulusa 70 dereceyi milim geçmiyodu. aynı şekilde dönsem de hiç bir zaman geçmedi. termostatta sorun olsa kaloriferde ısıtmaz dediler ama maşallah kaloriferim araba çalştıktan  2 dk snra acayip ısıtıyodu.
şu sıralarda mersindeyim sıcaklıkları tahmin edebiliyosunuz, işte zar zor 80 derece 85 derecde falan geziyo ibre imkanı yok 90 ı görmedim arkadaşlar.

Bu bir problem ve ustune gitmeniz lazim.
Termostati kontrol etmeniz icin soyle bir yontem var. Bu yontem en iyi sabah ilk arac calistirmada sonuc verir. Kaputu acin ve araci calistirin. Sonra arac rolantide calisirken, bir elinizle radyatore ustten giren hortuma tutun. Eger motorun isinmasiyla paralel olarak suyun hortumun da sicakligi artiyorsa kesin termostat acik kalmistir. Eger sorunu burada bulamazsaniz hararet musurune ve o da olmazsa gosterge paneline baktirmaniz gerekebilir. Gosterge paneline is varmadan aracinizi bilgisayara baglatin oradan herseyi test edebilirsiniz.
Yukarı Dön
gibso Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
21 - Aralık - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı gibso Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2012 Saat 23:45
peki ozaman bu dediklerinizi yapıcam en kısa zamanda teşekkür ederim, motor fanı erken açıyor olablrmi peki?
206 x-line 2005 atıker manuel
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2012 Saat 00:00

peki ozaman bu dediklerinizi yapıcam en kısa zamanda teşekkür ederim, motor fanı erken açıyor olablrmi peki?

Olamaz. Cunku fan erken acsa bile termostat sicak suyun radyatore gecisini engellemesi gerek. Hararet musur motor tarafindaki sicakligi olcer, radyatordeki sicakligi degil.

Fan sadece radyatordeki suyu soguttugu icin ve dusuk sicakliklarda normalde radyatordeki su devridaim olmadigi icin bu soylediginiz ihtimal disi.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2012 Saat 00:05
Aykut Bey acaba resimli olarak 307 araçtaki termostatın nerde olduğunu gösterebilir misiniz?Bir de değişiminin nasıl yapılacağını açıklar mısınız?
Yukarı Dön
gibso Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
21 - Aralık - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı gibso Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2012 Saat 00:07
ben bugune kadar nasıl olsa yüksek derecelerde hararet gibi sorunum yok varsın düşük derecede çalşşsın ne gibi zararı olur diyordum ama anlaşılan zararı var hatta yakıtı bile etkiler dimi
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2012 Saat 00:21

ben bugune kadar nasıl olsa yüksek derecelerde hararet gibi sorunum yok varsın düşük derecede çalşşsın ne gibi zararı olur diyordum ama anlaşılan zararı var hatta yakıtı bile etkiler dimi

Azda olsa etkiler. Motorun optimum calismasi icin gerekli sicaklik bellidir ve arac ureticileri termostat degerlerini ona gore belirlerler. Aracinizda motor ariza isigi yaniyor mu?
Yukarı Dön
gibso Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
21 - Aralık - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı gibso Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2012 Saat 00:25
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Azda olsa etkiler. Motorun optimum calismasi icin gerekli sicaklik bellidir ve arac ureticileri termostat degerlerini ona gore belirlerler. Aracinizda motor ariza isigi yaniyor mu?

hayır yanmıyor şuanda
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2012 Saat 00:26
Orjinalini yazan: laedri laedri Yazdı:

Aykut Bey acaba resimli olarak 307 araçtaki termostatın nerde olduğunu gösterebilir misiniz?Bir de değişiminin nasıl yapılacağını açıklar mısınız?

Bu resim 206'dan cekilme ama 307'de de aynisi. Motora ustten asagiya baktigin zaman hemen motorun sag tarafinda yesil bir musur goreceksin. O hararet musuru. O hararet musurunun on tarafinda ise termostat bulunuyor. Baska bir yolda izah etmek gerekirse, radyatorun ust kismindan cikar hortumun motor bolmesine baglandigi noktadadir termostat. Zaten o boruyu cikartinca gorursunuz.

Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2012 Saat 00:27

hayır yanmıyor şuanda

Siz bir soyledigim yontemi deneyin. Bana termostatinizda problem yok gibi geliyor ama siz yine de bir deneyin. Nasil olsa denemesi bedava Smile
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2012 Saat 00:29
Teşekkür ederim. Thumbs Up
Yukarı Dön
gibso Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
21 - Aralık - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı gibso Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2012 Saat 00:46
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

hayır yanmıyor şuanda

Siz bir soyledigim yontemi deneyin. Bana termostatinizda problem yok gibi geliyor ama siz yine de bir deneyin. Nasil olsa denemesi bedava Smile

aynen, teşekkür ettim :)
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (2) Teşekkür(2)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2012 Saat 00:59
Kisiye tesekkur etmek icin ilgili mesajin
   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)
butonunu kullanabilirsiniz. Simdi ise yaramiyor ama ilerleyen gunlerde cok ise yarayacak Wink

Düzenleyen koliva - 29 Temmuz 2012 Saat 00:59
Yukarı Dön
Alekto Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alekto Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2012 Saat 01:26
307 nin kitapcığında yazdığına göre kırmızıya gelmedikce sorun yok
Yukarı Dön
monur Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
09 - Nisan - 1974

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı monur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2012 Saat 11:22
Motor yağınızada dikkate etmenizi öneriyorum. Yağ bakımı yaklaşan araçlarda da hararet yükselmesi sorunları yaşanabiliyor (örnek ben) Radyatör yeni,termostat yeni,ısı müşürü yeni,%45 mobil kırmızı antifiriz 2 günlük, motora silindir kapak contası testi yapıldı contada en ufak sorun çıkmadı ve hala bu dertle uğraşıyorum. Giderken sorun yok ama araç durunca stop ettiğim an hemen kontağı açayım haharet ibresi kırmızıya yaklaşıyordu.Radyatörden basıncını kontrol ediyorum basınç normal hortum yumuşaktı.<Aracı çalıştırıyorum saniyeler içinde 90 a düşüyordu ve sonunda aracın yağı aklıma geldi,zaten havalar sıcak birde yıpranmış yağ gömlekleri soğutamayacaktır ve motor hararetini yükselticektir diye düşünüyorum. 
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
Yukarı Dön
s_tech Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı s_tech Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2012 Saat 10:26
kardeş o dediğin söz öyle değil tam tersi...(Bayiri hangi vitesle iniyorsan o vitesle cikman gerekir)
doğrusu şu şekilde hangi vitesle çıkabiliyorsan o vitesle ineceksin...yani senin dediğinin tam tersi...
o senin dediğin gibi olursa misal 5. vitesle de iniyorum ama 5. vites ile aracın yiyorsa çık..!
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2012 Saat 10:28
Orjinalini yazan: s_tech s_tech Yazdı:

kardeş o dediğin söz öyle değil tam tersi...(Bayiri hangi vitesle iniyorsan o vitesle cikman gerekir)
doğrusu şu şekilde hangi vitesle çıkabiliyorsan o vitesle ineceksin...yani senin dediğinin tam tersi...
o senin dediğin gibi olursa misal 5. vitesle de iniyorum ama 5. vites ile aracın yiyorsa çık..!

Harbiden ters olmus LOL

Hemserim bu arada kendini tanitan bir baslik ac bakalim neredensun Wink

Imzamdaki linke tikla bir zahmet.
Yukarı Dön
sezar206 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
18 - Haziran - 1984

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sezar206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2012 Saat 15:38
termostatı çalışan araba 90 derecenin altında çalışmaz. Evin önünde rolantıda çalıştırsan yine 90 ın altına düşmez. Ben yazlık termostat diye bir şey duymuştum (eğer öyle bir şey varsa) 70 derecede açıyormuş fanı. Aksi halde, Ya ondan vardır ya temostat yoktur ya da bozuktur.
Benim araç da uzun yol ve şehir içinde 90 ın bir üstündeki beyaz çizgiyi geçmiyor. Bir defasında resmen dağa tırmanmıştım bi onda en üstteki beyaz çizgiye dayandı (korktum valla bir saatten fazla öyle tırmandı araba) bir de bu temmuzda Kırıkkade den Ankaraya giderken ELmadağ diye bir yer var orayı çıkarken yine en üstteki beyaz çizgiye dayanmıştı (Dışarısı 43 dereceydi, araba yüklüydü).

Son olarak araç kullanırken yokuş aşağı inerken araç viteste kalsın ve ayağınızı gazdan çekin sonrasında hararet ibresine bakın. Aracınızın soğuk bir duş almış gibi rahatladığını göreceksiniz.
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg
Yukarı Dön
EErgul Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı EErgul Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2012 Saat 21:19
benim aracın radyatöründe saf su var. 100 derecede su kaynamıyormu yahu. 
206 CC 1.6 16V 110 HP Roland Garros
2004 Model
Yukarı Dön
Sedat Yıldırım Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Sedat Yıldırım Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2012 Saat 21:25
Orjinalini yazan: EErgul EErgul Yazdı:

Bu araçlar 97 derecede termostatı açıyor ve bunlar yüksek ısıda çalışıyor.
Ben de 2000 model Opel Korsa vardı,hararet göstergesindeki rakamlar 90 'dan başlıyordu.
Düşün bir kere normal araçlarda 90 derecede termostat açarken,Opel'de gösterge
90'dan başlıyor.Ben çok yere sordum,hepside Peugot'ların yüksek derecede çalıştığını söylediler...
( 2002-206 XR-Otomatik Peugeot )
O' ne derse o olur.
O' ne derse o odur.
Eğ başını ey gönül.
Gerçek dost ancak O'dur...
Sedat Yıldırım
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2012 Saat 21:34
Orjinalini yazan: EErgul EErgul Yazdı:

Standart atmosferik basinc altinda su yaklasik 100 derecede kaynar. Araclarimizdaki sogutma sistemi kapali sistemdir ve basinclidir. O yuzden kaynama noktalarida daha yukaridadir. Ayrica sogutma suyunda antifiriz olmasi da kaynama noktasini yukariya tasir. Aracinizda her zaman sogutma suyu olarak antifirizli karisim kullanmalisiniz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Selülozik tiner silinen yerleri matlaştırdı iz yap son mesaja git 5855 12 stayk
konu icon 206 Otomatik Viteslerde Gazdan Cekince Devir sorun son mesaja git 1048 4 muratzengin
konu icon 2024 yılında 407 almak son mesaja git 231 0 Kazu59
konu icon "Clarion pu-2859a(l) rd3-01" Radyodan Aux alma son mesaja git 3569 1 Baki TANRISEVEN
konu icon 307 otomatik vites sorunu son mesaja git 49196 50 Pejo58
konu icon Tablet ekran dış bolumleri son mesaja git 472 0 Miskinler
konu icon 308 T7 Dizel Araç Aküden Akan Asitli Su Sorunu son mesaja git 290 0 Kalenders
konu icon 106 gti vites çubukları son mesaja git 511 0 SerkanPinar
konu icon Yeni 106 GTI a Yeni Usta - İstanbul Anadolu Yakası son mesaja git 85 0 SerkanPinar
konu icon 206 otomatik vites sorunu son mesaja git 4357 15 MMYILMAZ
konu icon 208 şanzıman vuruntu son mesaja git 1743 2 208adem1
konu icon PEUGEOT PANORAMİK CAM TAVAN MAĞDURİYETİ son mesaja git 986 0 Just for Justice
konu icon Acil Yardım! 1.4 quicksilver stop ediyor son mesaja git 763 0 ozcank
konu icon 307 1.6 xt yürüyünce gelen ses son mesaja git 1747 11 Pejo58
konu icon Peugeot 307 Otomatik Vites Arızası (ÇÖZÜLDÜ) son mesaja git 28754 22 Pejo58
konu icon 407 ÇEKMİYOR son mesaja git 3676 6 Oyk2147
konu icon peugeot 308 star-stop sorunu? (2015- ) son mesaja git 26071 19 wolkan35
konu icon P0087 Hata kodu son mesaja git 2497 5 yigitmustafa
konu icon 1.4hdi / 1.4tdci rölanti arızası yardım edin lütfe son mesaja git 234 0 omersardogan
konu icon Kolçak Montajı son mesaja git 871 0 2016active1.6Hdi
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2024 NOVEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Kesim 4
muratzengin 3
Pejo58 3
wolkan35 2
yigit0060 2
yigitmustafa 2
ulamburias 2
Oyk2147 2
208adem1 2
SerkanPinar 2
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2024
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English