![]() |
|
hararet problemi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Yazar | ||
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Motor çalışırken genleşme tankından su fokurdayarak şişme yapıyor ve taşıyorsa silindirler üst kapağın su kanallarına kompresör veriyor demektir.Bu da = silindir kapak contasında bir sorun gözüküyor. Silindirlerin su kanalına kompresör vermesi sadece contanın tahribatıyla ilişkilidir. |
||
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
||
![]() |
||
toga406 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 656 |
|
peki azizim bu durum aracın sogutma tertibatında sorun olduğu anlamına gelir mi. çözümü basit midir birde su sıcaklığının 90 da sabit durması hiç yukarı aşağı kıpırdamaması da bir sorun olabilir mi
ger gelen su oldukça temizdi. yağ izi emaresi yoktu. conta sorunu olsa suya yağ veya yağa su karışır biliyorum ne dersin
|
||
![]() |
||
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
|
Dikkat ederseniz conta yakmış demiyorum azizim.Bir sebepten dolayı deforme olmuş ve bu bir iğne deliği kadar bir şeydir.Bu durumda motor yağına su zaten karışamaz,ama önlemini almazsanız bu delik büyür ve en son hararet yapar kalır. Bir bosh-car servisine gidin,conta kontrolü yaptırmak istediğinizi söyleyin. Onlarda mavi bir sıvı var ve bunu şırınga gibi bir şeye çekiyorlar,motor sıcak ve çalışır haldeyken genleşme kabının ağzına getirip (suyla temas etmiyor) bu mavi sıvının içine su buharını çekiyorlar.Mavi sıvı sarı renge dönerse conta gidik,aynı mavi kalırsa conta sağlam demektir. Ben Bosh-Car service dedim ama sadece onlarda gördüm bu olayı,tanıdığınız ustalarınız da yapıyorsa onlara da yaptırabilirsiniz.
|
||
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
||
![]() |
||
toga406 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 656 |
|
çok teşekkür ederim üstad şimdi anlaşıldı
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |