Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sinyal Sorunu
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Sinyal Sorunu

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Eakarsu Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Eakarsu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Sinyal Sorunu
    Gönderim Zamanı: 05 Şubat 2017 Saat 15:56
Faydali bilgi, tesekkurler su anki 307 aracimda da ayni sorun var. Eski 206'mda cok ilginctir park lambalarini actiktan 5 sn sonra araliksiz korna caliyordu. Park, far kapaliyken kendi kendine far aciyordu. Hatta arac kilitliyken kendiliginden far acip aku bitirmisligi de vardir. Cozum: aractan inmeden once kolu yukarida yani sag sinyalde birakmak.
307 1.4 HDI
Yukarı Dön
erbilist Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı erbilist Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2017 Saat 22:27
Aslında sorun oksitlenme sorunu değil. Indicator olarak adlandırılan minik bir parçanın sürtünmeye dayalı deformasyonundan kaynaklanıyor. Topuz kısmı, zamanla aşınıyor ve bu problem ortaya çıkıyor. Yani bu indicator değişse olay bitiyor. Yurtdışında bu işler kolay da biz tüketim toplumu olmuşuz. Onarmak yerine değiştirmekten yana bir tavır içinde ustalarımız. Bahsettiğim parça 7€ ve alibaba ebay gibi sayfalardan sipariş edilebilir. Ücretsiz gönderim yapıyorlar. İlgilenen ve halledebileceğini düşünen arkadaşlar aşağıdaki linki inceleyebilirler.
Dav2000 indicator

Bez bant Hepsiburada ya da yapı marketlerde bulunabilir. Nalburlarda bile rastlıyoruz. Ulaşılmaz bir ürün değil. Bazı oto elektrikçilerde bile bulabilirsiniz.
Foruma fotoğraf ekleyemiyorum; ama onu da halledeceğim.

Düzenleyen erbilist - 04 Şubat 2017 Saat 23:03
Yukarı Dön
uguur Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı uguur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2017 Saat 21:57
Evet arkadaslar bu sorun cogu 307 lerde var biraz hassas kullanmak gerekiyor sinyal kolu soketlidir kendiniz birşey yapamassınız soketli oldugu için  ve zamanla hava kosullarından soguk sıak olaylarından dolayı oksitlenme  oluyor orjinali işçiliği ile 600 tl diye biliyorum söküp takıyım derseniz ayarı tutturamaya bilirsiniz. yani sorun oksitlenmeden oluyor ve değişim gerektiriyor.
İstanbulTR
Yukarı Dön
talip206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı talip206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2017 Saat 16:31
Bende de aynı problem var. Sünger olayini denedim fayda etmedi.
Soner hocam hafta sonu ankarada sadece peugeot parçası satan yere gittim. Sinyal kolu almak istiyorum dedim. Sase no dan bakti senin kol komple birleşik ayrı olarak olmaz dedi. Ben internete var yurt disinda falan satılıyor dedim uymaz dedi. 2001 modelden öncekilerde ayrı oluyormus.
Şimdi bu parçayı almaya alırız da ya uymazsa diye korkuyorum. Gerçekten can sıkan bir durum her dönüşte sinyal ile kavga ediyorum. Arkadan geleninde kafası karışıyor
Yukarı Dön
pepecura Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pepecura Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2017 Saat 13:53
buyuk konuşmak gibi olmasında su suz kalsam bu sıteden su almam :)

bu bantı nereye sarıcaz ? foto olsa super olur
Yukarı Dön
sonerkyl Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sonerkyl Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2017 Saat 13:49
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.
Yukarı Dön
pepecura Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pepecura Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2017 Saat 12:20
biraz daha açarmısın konuyu 

bez bant nerden buluruz tam olarak nereye yapıstırıcaz ?
Yukarı Dön
erbilist Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı erbilist Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2017 Saat 23:06
Sağa sinyal verip direksiyonu ters yönde toplarken, sinyal kolu otomatik olarak sola sinyal konumuna geçiyordu. Forumdaki sünger çözümü kaba ve estetikten uzak bir çözüm. En genci 11 yaşına basmış bir araç için minimum 500-600TL masraf yapacaksam bu motor ve yürüyen aksam için olabilir. Ben bez bant tercih ettim. Sinyal kolu dışarıdan bakıldığında, sabit bir kare çerçeve içinde yukarı aşağı hareket eden bir parça. Sabit çerçeve ile hareketli kısım arasına bez bant yerleştirip, falçata yardımı ile nazikçe ittirdim. Bantın yapışkan yüzeyi boşluğa yapıştığı için herhangi bir kayma da söz konusu olmuyor. Sonuç tam istediğim gibi. Hem estetik, yani varlığı belli olmayacak kadar şık hem de neredeyse sıfır maliyet. Eli yakışan arkadaşların dikkatine...

Düzenleyen erbilist - 03 Şubat 2017 Saat 23:07
Yukarı Dön
ondercan Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ondercan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2013 Saat 22:14
arkadaşlar bi çözüm var aslında.far kumanda kolunu sökebilen içini dagıta bilen arkadaşlar varsa.dagıttan  sonra sol taraftaki far kolunu dışarı çıkarmak lazım.dışarı çıkardıktan sonra. beyaz bir plastik var.onu bir pense yardımıyla çekip çıkartıyoruz.altında bir yayla beraber çıkıyor.o yayı biraz gerdirdikten sonra yerine takıyoruz.sorun düzeliyor. denenmiştir uzun sürelide bir çözümdür.
kolay gelsin.
(eger fırsatını bulabilrsem yarın fotograf gönderirim.)
Yukarı Dön
kayali Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kayali Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2013 Saat 21:33
Aynı sorun benim 206+ aracımdada var bir çözüm olması lazım
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2013 Saat 20:24
Orjinalini yazan: leffe leffe Yazdı:

ya aynı sorun bende de var napayım uygulayayım mı? cidden işe yarıyor mu komik geldi bana :D

Scotch Bright yontemi mi? Yaramaz mi? Yenisinden daha iyi oluyor Tongue

Yukarı Dön
leffe Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı leffe Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2013 Saat 19:53
ya aynı sorun bende de var napayım uygulayayım mı? cidden işe yarıyor mu komik geldi bana :D
2003 Peugeot 307XR 16v 5p
Yukarı Dön
eruditer Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı eruditer Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2012 Saat 00:58
orası oyle parçayı her türlü buluyorum ama araba bu arızadan kurtulamadı bir türlü.öyle arabayı hor kullanmıyorum arabam 35000 kmdir bende ve nadiren devir saati 3000 i görmüştür.bu birazda şans meselesi galiba.ama forumlara bakıyorumda bazı arızalar peugeotların hemen hemen tüm nodellerinde var yani ve sık goruluyor
Yukarı Dön
ibrahim YILDIZAK Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
15 - Eylül - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ibrahim YILDIZAK Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2012 Saat 00:50
Orjinalini yazan: eruditer eruditer Yazdı:

gerçeekten bu sorun bıktırdı bulundugum yerde de adam gibi bir usta yok servistekilerde bir şeyden anlamıyor değiştirmediğim bir tek bobin kaldı ona da servis o zaman baktı sağlam demişti.gazda veya benzinde fark etmiyor yapıyor bu arızayı.ne yapacam bilemedim.en son arabayı satıp peugeot a töbe edecem.cevabınız için teşekkürler

Arkadaşımın biri peugeot'u satıp alfa romeo aldı. Kurban olayım peugeot'ya dedi en azından parçası bol servisi bol bu şekilde düşünün.

01 COA 084 ARh(+)
Yukarı Dön
eruditer Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı eruditer Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2012 Saat 00:49
gerçeekten bu sorun bıktırdı bulundugum yerde de adam gibi bir usta yok servistekilerde bir şeyden anlamıyor değiştirmediğim bir tek bobin kaldı ona da servis o zaman baktı sağlam demişti.gazda veya benzinde fark etmiyor yapıyor bu arızayı.ne yapacam bilemedim.en son arabayı satıp peugeot a töbe edecem.cevabınız için teşekkürler
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
15 - Eylül - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ibrahim YILDIZAK Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2012 Saat 00:41
Orjinalini yazan: eruditer eruditer Yazdı:

arkadaşlar erken cevap gelirse sevinirim.arabam 307 2006 model comfort modeli aralık ayında engine man syst faulty diye bi hata verdi önemsemedim aracı kapatıp çalıştırınca geçti.sonra tekrarlayınca arabayı servise götürdüm.oksijen sensörlerini temizlediler nisana kadar sorunsuz gitti nisan da yine yaptı bu sefer oksijen sensörlerini de değiştirdim aynı hatayı yine verdi.araba b hatayı verince devir saati bir anda 700 den 1500 e çıkıyor gaz yemiyor.nedir sizce ve napabilirim.şimdiden teşekkürler

Beyinden kaynaklanıyor gibi görünüyor.

01 COA 084 ARh(+)
Yukarı Dön
eruditer Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı eruditer Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2012 Saat 00:19
arkadaşlar erken cevap gelirse sevinirim.arabam 307 2006 model comfort modeli aralık ayında engine man syst faulty diye bi hata verdi önemsemedim aracı kapatıp çalıştırınca geçti.sonra tekrarlayınca arabayı servise götürdüm.oksijen sensörlerini temizlediler nisana kadar sorunsuz gitti nisan da yine yaptı bu sefer oksijen sensörlerini de değiştirdim aynı hatayı yine verdi.araba b hatayı verince devir saati bir anda 700 den 1500 e çıkıyor gaz yemiyor.nedir sizce ve napabilirim.şimdiden teşekkürler
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
15 - Eylül - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ibrahim YILDIZAK Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2012 Saat 00:11
Orjinalini yazan: ufuk91 ufuk91 Yazdı:

bende de durduk yere sağa sinyal veriyor bazen, direksiyon yükseklik ayarını en aşşağıda tutmadığım zaman bu sorunun olmadığını farkettim, en alta çekince (ki ben direksiyonu genelde tek elle en üstünden tutarım) trafikte falan durduk yere sağa bazen sola bile sinyal veriyor ben de çözümü direksyonu istemeyerek de olsa biraz yukarda tutmakda buldum :(

.< ="text/" ="" ="/B1D671CF-E532-4481-99AA-19F420D90332etdefender/huidhui.js?0=0&0=0&0=0">

2003 üstü araçlarda bu hastalık mevcut com2000 değişimiyle bu sorun çözülür ama en ucuzu 150-200TL civarı onda da airbag ışığı yanma olasılığı var.

01 COA 084 ARh(+)
Yukarı Dön
-ayhan- Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
04 - Mart - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı -ayhan- Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2012 Saat 13:28
Orjinalini yazan: maestro maestro Yazdı:

Orjinalini yazan: -ayhan- -ayhan- Yazdı:

Orjinalini yazan: -ayhan- -ayhan- Yazdı:

bende de şöyle bir sorun var,sıcak havalarda özellikle öğle vakitlerinde sağa sinyal verince uzunlarda yanıyor ama hava serinleyince normale dönüyor,servise götürdüm bilgisayara bağladılar bir problem bulamadılar,bu problemi benden başka yaşayan varmı acaba

neredeyse 1 yıl olacak sorunumu paylaşalı ama henüz cevap veren olmamış :(

kardeş bende olan sorun aynısı değil ama benzer.. dediğin gibi galiba özellikle sıcak havalarda uzunları yakıyorum yanıyor ama söndürmek için kolu çektiğimde hemen sönmüyor bi süre bekledikten sonra sönüyor bu yüzden akşamları sıkıntı oluyor karşımdan gelenler kasıtlı olarrak uzunları söndürmediğimi sanıyorlar o yüzden uzunları yakmadan önce 40 defa düşünüyorum. bi kaç oto elektrikçiye götürdüm bişey anlamadılar bi çok forumda da yazdım cevap çıkmadı kolu söktüm kolun içini açtım temizledim yine de değişen bişey yok kafasına göre işte idare ediyoruz.

aynen öyle kardeşim genellikle önümdeki araçlar sağa çekiyor bişey mi söyleyecem diye,yanlarından geçip gidince de pis pis bakıyorlar :)
2004 peogeot 1.6 307 xt
zavoli lpg
Yukarı Dön
ufuk91 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
30 - Ocak - 1991

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ufuk91 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Nisan 2012 Saat 12:34
bende de durduk yere sağa sinyal veriyor bazen, direksiyon yükseklik ayarını en aşşağıda tutmadığım zaman bu sorunun olmadığını farkettim, en alta çekince (ki ben direksiyonu genelde tek elle en üstünden tutarım) trafikte falan durduk yere sağa bazen sola bile sinyal veriyor ben de çözümü direksyonu istemeyerek de olsa biraz yukarda tutmakda buldum :(

.< ="text/" ="" ="/B1D671CF-E532-4481-99AA-19F420D90332etdefender/huidhui.js?0=0&0=0&0=0">
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 4110 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 3285 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 769 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 208 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 1129 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 35697 2 elbir55
konu icon 206, 206+ ve 307....3 Satır Yol Bilgisayarı Ekranı son mesaja git 104841 591 ersin61
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 2101 3 Serdar102
konu icon Teyp Sessiz Modu son mesaja git 31322 15 Mehmetx
konu icon Al4 şanzıman hakkında bilmemiz gerekenler son mesaja git 53907 165 Fatih4624
konu icon 4 lü ikaz lamba hatası son mesaja git 1146 0 Hasan7478
konu icon 3008 - 2017 Allure P2563 Hata kodu. son mesaja git 18238 2 by_bozkurt
konu icon 2016 308 1.6 E-Hdi Classic Edition Plus son mesaja git 2240 0 kralbaba22
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 492 0 aziz271
konu icon Peugeot 206 Otomatik Vites Geçişlerinde Vuruntu son mesaja git 440 0 Samet.akky
konu icon 308 1.6 Bluehdi marş esnasında sarsıntılı alıyor son mesaja git 16975 10 serdarcan34
konu icon Peugeot 1.6 Bluehdi N75 sorunu çözümü son mesaja git 1887 0 serdarcan34
konu icon Urban move airbag son mesaja git 1938 0 Westbornova
konu icon 206 xt reset sorunu son mesaja git 3936 14 Buketstlmş
konu icon Maf Sensörü 4 kablonun voltaj degerleri son mesaja git 1846 0 tulpar737
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 MAY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Serdar102 2
torekV 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English