![]() |
|
km. hesabı |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2011 Saat 08:02 |
||
Yahu ben 70 km/h ortalama hizini soyledin diye dusunmustum ![]() Ikinci soyleyecegim sey ise, bebegi sallayarak uyutarak bastan yanlis yapmissiniz. Bunun icin farkli yollar var ama 1 yasinda icin sanirim biraz gec kalinmis. Insallah yolculugunuzda fazla sikinti cikarmaz. Dedigim gibi aglamasi hadi cekilirde hasta olmasi tatilinizi mahveder. |
|||
![]() |
|||
forewer_fb ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 05 Mart 2011 Konum: üsküdar/küçüksu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 844 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı forewer_fb
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
katılıyorum, türkiyede gitmediğim il sayısı bir elin parmaklarını geçmez ama ben bile yolda nelerle karşılaşıyorum, çümkü olay sadece senle bitmiyor karşıdaki şöförün durumuda önemli. o nedenle acemiliğin dolayısıyla maverick arkadaşıma katılıyorum. lütfen yanlış anlama dost acı söyler. saygılarımla |
|||
İETT, metrobüs, dolmuş, vapur :)hala peugeot sevdalısı
B Rh(+) 0533 484 26 08 |
|||
![]() |
|||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Abi her zaman en idaal hız en yüksek vitesin en düşük devirinde olur.Kasma kendini at vitesi 5e sabitlen 90a devir 20lerde oluyo bizim arabada seninkini bilmem o şakil git hem az yakar hem sessiz gürültüsüz gidersin 850 km uzun bir yol bol bol mola ver yolda yanındakinide uyutma mümkünse arabada muhabbet etmeye birileri olsun gerçi zaten bebek varmış o sizi uyutmaz için rahat olsun.Ve arabandan poşeti ıslak mendili eksik etme ne olurr ne olmazzz
|
|||
![]() |
|||
UGuRs ![]() 2. Vites ![]() ![]() 21 - Ocak - 1989 Kayıt Tarihi: 19 Ocak 2011 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 185 |
||
|
|||
KahramanKentli...
|
|||
![]() |
|||
||
gokhan abı sana sole cevap verım ben 780 km lık yolu sabıt 110km hızla ve 3 mola vermek sartıyla 10 saatte aldım abı bundan sonrasını sen hesapla yanlıs bılgı vermım bı 14 15 saat surer belkı daha fazla
|
|||
![]() |
|||
||
gökhan kardeşim sana gecenin son mesajı.(yatıcam çünki)
sen gerçekten yola cıkma. vites atarken deviri soruyorsun.devire de bakma zaten.oraya bakıyım devire göre atayım derken direksiyon hakimiyetini kaybedersin. atla mis gibi Ağrı Tur'a bin git. ben kendi başıma olsam bu cesareti gösterirdim.normal. ama arkadaki çocuğun ve eşin için bir daha düşün. hayırlı geceler herkese. |
|||
![]() |
|||
||
Gökhan arkadaşım,bu forumun samimiyetine sığınarak söylüyorum ki,uzun yol hele hele 850 km için çok tecrübesizsin,arabada can da taşıyacaksın Allah muhafaza , otobüsle v.s gitmeni tavsiye ederim..
Yok giderim dersen; 1) Mutlaka arabadan anlayan biri ( motor ustası v.s) telefonunu al yolda ne olur ne olmaz. 2)Pratik bilgileri öğren,mümkünse yola çıkmadan lastik sök tak.. 3)Molasız ve uykusuz yolu bitireceğim diye uğraşma.. 4)Biraz kendine güven.. 5) Gözün yolda kulağın motorda olsun.Araba sana vites değiştirip değiştirmemen gerektiğini söyler.. |
|||
![]() |
|||
Gökhan_S ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1983 Kayıt Tarihi: 06 Temmuz 2011 Konum: AĞRI Durum: Aktif Değil Mesajlar: 191 |
||
hiç sorma bu çocuk sallama olayını şehirler arası otobüste yapsaydın benim gibi ...düşün halimi bebek 5 aylıktı,ağrıdan maraşa gidiyoruz bingöle varmadan çocuk bagırmaya başladı uykusu var uyuyamıyo otobüs tıklım tıklım dolu allah allah diyom artık ben,arkadaş battaniyeye yatırdık çocugu yarım saat ayakta salladım ,olmadı gene bagırıyo otobüsü durdurduk
![]() |
|||
Peugeot 206 Xr Presence<< gerekirse peugeotumu balkona koyarım okadar seviyorum arkadaş ...
|
|||
![]() |
|||
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
||
elazığ malatya yolu da iyi diye biliyorum ya.acele etmeden boş yolda bas araç sollarken riske girme yol rahatlayınca geçersin 850 km de hakikaten uzun ya allah kolaylıkversin tek şöför.
|
|||
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
|||
![]() |
|||
||
12 saat sadece aktif olarak direksiyon başında olacak. 4 saatte bir yarım saat mola verse. 1.5 saat de dinlenme molası tabii kolivanın da dediği gibi çocuk varsa hesap yapılmaz :D Çocuk ne zaman gitmene müsaade ederse o zaman gidersin, ne zaman dur derse o zaman durursun. Ankara-Tokat yolunda 8-10 sefer arabadan inip battaniye içinde çocuk salladığımı bilirim. :) Allah kolaylık versin. |
|||
![]() |
|||
||
ya kanka o kadar milim hesabına girme. 4. vitestede uzun yol okdar bağırtma arabayı. uzun yolda 2000 devir 5. vites 90 km /s git dur. bukadar hesap yapma allah aşkına yaa
![]() |
|||
![]() |
|||
Gökhan_S ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1983 Kayıt Tarihi: 06 Temmuz 2011 Konum: AĞRI Durum: Aktif Değil Mesajlar: 191 |
||
erzincan güzergahına girmeden ben,ağrı -erzurum- bingöl -elazıg- malatya istikametine gidecem
|
|||
Peugeot 206 Xr Presence<< gerekirse peugeotumu balkona koyarım okadar seviyorum arkadaş ...
|
|||
![]() |
|||
||
1.sorum : şimdi arabayı çalıştırdım 1 vitese taktım devir 2000-3000 arasına gelince 2 ye taktım ibre aşagı indi gaza bastıkça devir yükseldi 2000-3000 arası 3 e taktım yine aynı ibre indi yüklendikçe 2000-3000 devir aralıgına gelince 4.vitese taktım diyelim,bana bu vites aralıgında yani 90.km hızla gidebilecegim ideal vites ve aralığı hangisi olur?2.sorum:uzun yolda giderken 4.viteste devam ediyorum ve daha fazla hız yapmak istemesem bu vites konumu kaç km.yi gösterir?3.sorum : acemi olduğumu forumdaki cümle alem ögrendi nerdeyse;sizce ben uzun yola çıkabilirmiyim :d
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
sezar206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 18 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 08 Mart 2011 Konum: adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1426 |
||
slmlar ben bir ayönce patnostan ankaraya geldim.ağrıya kadar kötüydü yol ama ağrıyı geçtikten sonra yol o kadar geniş ve ferah ki başlangıçta 90 100 arası geliyordum yolu gördükçe 130 ve 160 km hız arası geldim.yollar ferah korkulacak bi şey yok.sadece erzincana yaklaşınca biraz daha tedbirli ol yeter. hayırlı yolcuklar. ha bi de sen 70 i unut 90 ile 100 arası iyi çok yavaş kalırsın kamyoncularla uğraşma.
|
|||
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg |
|||
![]() |
|||
||
Hocam 70 diye şartlama kendini..Yolun müsait durumlarında 90la da gidebilirsin.Ayrıca acemi şoför oldugunu söylüyorsun.İnşallah arabada yedek şoför vardır.850 km çok uzun mesafe..Benim diyen şoför bile çok zorlanır özellikle 500 kmden sonra..İmkanın varsa aracınla gitme paşam, benden tavsiye..
|
|||
![]() |
|||
||
ya bu kadar kuruntu yapmana gerek yok dostum. 70 km si 100 km si takılma bu kadar vesvese yapma. Allahın izniyle besmele çekerek çık yola var gideceğin yere hayırlısıyla. şuanda seni daha önce hiç araç kullanmamış gibi hissettim
![]() |
|||
![]() |
|||
||
kanımca sen biraz acemisin heralde kardeş...bak 1 yaşında çocuğum var diyorsun.uzun yol şakaya gelmez. benim aracım klimalı olmasına rağmen tatilde 750 km bir seferde zor geldim. insan yoruluyor.gideceğin mesafe de az uz değil.850 km tek şöför. bence yanına bilen birsini de al veya pekiştirmeden gitme.
sen 70 ile gitmeyi hesaplıyorsun.arkadan birisi kaptırdı geldi.ne yapcaksın.sıkıştırırlar ibne dolu memlekette. sana örnek vereyim. akçakoca ereğli yolunda sollamaya çıktım önümdeki aracı ağır gidiyordu.ben sollamaya çıkınca serefsiz o da basmaya başladı.ben bastım o bastı.makas oldum anlıcan. var böle cinsler. uzun yol deneyimin yoksa tek şöför uzun mesafe çıkma. hele hele tam ramazan ayı millet bir milyon zaten.
|
|||
![]() |
|||
statistican ![]() 1. Vites ![]() ![]() 15 - Şubat - 1989 Kayıt Tarihi: 06 Haziran 2011 Konum: /38/34 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı statistican
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
abi 70 kmile yol mu gidilir..90-100 arası gidersin yavaş gitmek de tehlikeli ağır vasıtalar 90 la gidiyor gelir yapışır arkana...
|
|||
406 st 2.0hdi 2000 110hp
|
|||
![]() |
|||
||
sen sor abi bizimkiler gelir 1 saate en kötü sabah yanıt bulursun soruna ...
|
|||
![]() |
|||
||
Bişey daha sorsam ? burdamısınız acaba
|
|||
|
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |