![]() |
|
Oksijen Sensörü |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
lead38 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ağustos 2012 Konum: kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 154 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2012 Saat 18:45 |
Merhaba arkadaşlar Arabam 2004 model pejo partner 1400 motor lpgli.Lavato gaz beyni var. Ben de bu arıza ışığından bıktım.Yanması neyse yanık dursun fakat araba belli bir süre hiç çekmiyor,çakılıp kalıyor.Olur olmaz yerde,genelde yüklü rampa çıkarken ışık yanıyor sanki araba felç oluyor.Bu arızayı lpgde yapıyor.Geçen Mersinden Kayseri yönüne Pozantı d lamba yandı çekiş bitti sağa zor çektim yarım saat bekledim çekiş biraz düzeldi Kayseriye öyle gelebildim. Katalizör tıkalı dediler.boşallttırdım yine ışık yandı demekki ondan değil.Özel servise gittim arıza lambası yandı,bilgisayarda lambda sensörü arızası var dediler fakat bunu değiştirelim yine yanar dediler çünkü beyin lpgyi tanımıyor dediler yani lpg araca uygun değilmiş.Normalde ışık yanmazken arabamın çekişi çok iyi Çoğu arabayla yarışır.Benzini shell den gazı da akpet alıyorum.Yalnız farkettim aygaz alınca arıza ışığı daha çok yanıyor.Usta dediki rampaları benzinle çık o zaman yapmaz dedi. Şimdi benim ne yapmam lazım.İyi bir lpg ustası ince bir ayar yaparak bu işi çözer mi (fakir karışım falan olabilirmi) Bazıları benzin çeyrek depodan az olmasın demişler.Benim çoğunlukla depoda çok az benzin oluyor.Bundan olabilirmi. Beni rezil ediyor bu arızanın illaki bir çözümü vardır yardımcı olabilirmisiniz.
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Eger cok yakit yakma sorununuzun lambda sensorunden oldugunu dusunuyorsaniz bu yontemi izleyebilirsiniz. Lambda sensorunun bozuklugunu anlamak icin, lambda sensorunden gelen sinyal kablosunun uzerindeki genellikle siyah olan izolasyon malzemesini siyirin. Sonra ciplak kabloyu iki parmaginizin ucuna sikistirin ve diger elinizin parmaginla akunun pozitif terminaline dokunun. Bu sayede vucudunuzun uzerinden yaklasik 1 Volt zengin karisimda calisan lambda sensorunden gelen sinyal kablosuna akacaktir. Eger emisyon azaliyorsa, ya lambda sensoru arizali ya da kablolamada sorun var. Eger emisyon sabit kaliyor ise baska yerlerde sorun var. Eger denerseniz sonuclari buradan paylasirsaniz sevinirim. Düzenleyen koliva - 29 Temmuz 2011 Saat 08:50 |
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
En guzel yolu motor kismindan yakit basincini olcmek ve yeterli miktarda olup olmadigini test etmek. Düzenleyen koliva - 29 Temmuz 2011 Saat 08:30 |
|
![]() |
|
vbmaster ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2010 Konum: Konya/Selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 837 |
gncl
|
|
Sabır doğruyu yapmakta ısrar etmektir ...
Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model 1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II) Otoban faresi :) ARh(+) |
|
![]() |
|
vbmaster ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2010 Konum: Konya/Selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 837 |
yaw şu benzin pompasının nasıl test ettirecem yaw düzgün mü değil mi yok u fikri olan ...
|
|
Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model 1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II) Otoban faresi :) ARh(+) |
|
![]() |
|
özel mesaj atamıyorum kutusu dolmuş sanırım Konyadaki arkdaşalar bahsi geçen efsanevi ustaya acilen ihtiyacım var lütfen mesaj atar mısnız? sorumu gene tekrarlıyorum yakıt pompasına sıkıntı olup olmadığını nsaıl ölçerim ve bu sıkıntı fazla yakmasına neden olur mu?
|
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
bak madem konyadasız bu konuda şanslısın. konyada Ramazan usta var peugeotun elektriğinden çok iyi anladığı söyleniyor giden herkez memnun. Kendisi ile forumumuzdan "HRMNKY" ve "kaan__" kullanıcı adlı arkadaşlarımız görüşüyorlar. bu arkadaşlarımız ile iletiişime geç seni ramazan ustaya götürürler sıkıntını halledeceğine inanıyorum.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
bilen birisi derken adam nasıl bakıyor bile aleti falan mı var ölçüyor mu yoksa deneme sürüşü falan mı yapıyor?
|
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
sen anlayamazsın. bilen birisi bakmalı.
|
|
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
yakıt pompasına sıkıntı olup olmadığını nsaıl ölçerim ve bu sıkıntı fazla yakmasına neden olur mu?
|
|
|
![]() |
|
yakıt pompasına sıkıntı olup olmadığını nsaıl ölçerim ve bu sıkıntı fazla yakmasına neden olur mu?
|
|
|
![]() |
|
gncl
|
|
|
![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
evet yan sanaı taktırman taraftarı degılım acıkcası ama karar senın hocam
|
|
![]() |
|
carbon cleandan sonra lamda arızası gitmişse eğer, carbon temizleme işleminde lamdanın ucundaki karbon temizlendiği için daha rahat okumaya başlamıştır düzelmiştir. tekleme devam ediyorsa eğer kesinlikle bobindendir, yada benzin pompası yeterli yakıtı yollayamıyordur. ilk olarak bir bobin bulup dene bişey kaybetmezsin. |
|
|
![]() |
|
sahin-peugeot ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Mart 2011 Konum: ÜMRANİYE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 906 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sahin-peugeot
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
yan sanayi taktıracaksan o kadar yan sanayi taktırma biraz daha kalitelisi olsun :))
|
|
Peugeot & Citroen Yedek Parça
Peugeot Yedek Parça Bayii Şahin Peugeot Oto Yedek Parça Ltd.Şti. İstanbul/Ümraniye (533)3018806 - (216)6311080 |
|
![]() |
|
hocam sennsör 350 bobin 220 kabloda farketmez artık o kadar geçtikten sonra 100 de o olsun :) yan sanayi fiyatları sensör 150 bobin 80 kablo 20 :) yan sanayi taktırasım var ...
|
|
|
![]() |
|
eger tekleme varsa bobın kablosundan olabılır benım aractada 1 kereye mahsur oldu bobın kablosu yuvasında agzında duruyodu yerıne ıttırınce duzeldı ıns bobın kablosundandırda ucuz malıyet le yırtarsın usta dogru solemıs lamba yansın gıt yada bana dusmez ama maddı durumun ıyı ıse kafanda sorun ısaretı kalmasınn der bobın kablolarını ve oksıjen sensorunu degıstır derım taktır sızın
|
|
![]() |
|
cihaza bağlandı hata şu : bobin hata verdi ardından oksijen sensörü hatası toplam 2 hata. Hatalar sıfırlandı. yardırdım çevreyolunda hemen tekrar lamba yansın diye ama carbon clean yaptıktan sonra alet tekliyo ama ışık yakmaz oldu. haliyle gidip yine bağlattım nafile hata mata yok. napcam anlamadım. adam dedi ki git sür ışıüı yak gel yakmadan gelme. hatayı kaydetmesse parça değiştirmem parana yazık dedi :) ulan dedim adama bak bölesi de yok :) sonuçta NE YAPMALIYIM alet nerde ise 0,50 yakacak utancından yakamıyo:)
|
|
|
![]() |
|
murat abıme katılıyorum aynen ole ımkanınız varsa cıhaza baglatmak mantıklı
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |