Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Oksijen Sensörü

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=16685
Tarih: 28 Temmuz 2025 Saat 08:30
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Oksijen Sensörü
Mesajı Yazan: vbmaster
Konu: Oksijen Sensörü
Mesaj Tarihi: 27 Temmuz 2011 Saat 15:23
Sevgili üyeler ;

service boxdan 1628HR modeli olduğunu öğrendiğim Lambda Sensörü 350.00 TL fiyata sahipmiş :) şaka gibi. aracımın çok aşırı yakıt tüketiminde bu parçanın arızlaı olmasının bir etkisi var mdır yoksa arızlaı olsa zaten anlarsın sakın değiştirme mi dersiniz. bobin ile beraber lambda sensörü de arıza lambası yakmıştı. eme herkes bobindendir diyor. bobin ise 220 lira :) o da şaka gibi . sizce yan sanayi olayına girsek sakat mı olur acilinden sevabına bir cevap yazar mısınız?

-------------
Sabır doğruyu yapmakta ısrar etmektir ...

Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model
1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II)
Otoban faresi :) ARh(+)

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 27 Temmuz 2011 Saat 15:45
bilgisi olan yok mu?

-------------

Mesaj Tarihi: 27 Temmuz 2011 Saat 16:12
Lambda sensörü diyorum bobin diyorum ... :) cevap lütfen diyorum :)

-------------

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 27 Temmuz 2011 Saat 17:19

bobin arızalıysa ateşlemiyorsa benzin yanmadan dışarı atılıyordur. dışarı çıkan gazdaki yakıt hava karışımını ölçen lamda sensörü ise düzgün karışım olmadığı için arıza kaydı oluştuyuordur. ilk olarak bobini orjinal olarak değiştirmelisin.

bobin arızalı olduğunda aracın çekişi düşer hafiften tekler gaz yemez falan. senin nasıl bir sıkıntın var ona göre bakılır.

ayrıca orjinal lamda sensörü bosch dur. servisten alırsan 350 tl bosch bayinden alırsan 150 yada 170 tl olması gerekiyor. 

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 27 Temmuz 2011 Saat 19:34
gecenlerde bı arkadasımızın basına geldı kendısı forumda mevcut saten adı denız aynı sekılde yakıttan sıkaytetcıydı oksıjen sensoru arızalıymıs yakıtta felaket farkedıyodu sonra 300 tl cıvarında parca bedelı degıstırdı suan sıkıntısı yok sanırım sızın  sorununuzda oksıjen sensoru olabılır 

Mesajı Yazan: sahin-peugeot
Mesaj Tarihi: 27 Temmuz 2011 Saat 20:09

Bence cihaza bağlat hatayı tespit ettir ondan sonra değiştir deneme yanılama yapma bobinde olabilir oksijen sensörüde olabilir,

-------------
Peugeot & Citroen Yedek Parça
Peugeot Yedek Parça Bayii

Şahin Peugeot Oto Yedek Parça Ltd.Şti.
İstanbul/Ümraniye
(533)3018806 - (216)6311080

Mesaj Tarihi: 28 Temmuz 2011 Saat 00:27
murat abıme katılıyorum aynen ole ımkanınız varsa cıhaza baglatmak mantıklı 

Mesaj Tarihi: 28 Temmuz 2011 Saat 00:33
cihaza bağlandı hata şu : bobin hata verdi ardından oksijen sensörü hatası toplam 2 hata. Hatalar sıfırlandı. yardırdım çevreyolunda hemen tekrar lamba yansın diye ama carbon clean yaptıktan sonra alet tekliyo ama ışık yakmaz oldu. haliyle gidip yine bağlattım nafile hata mata yok. napcam anlamadım. adam dedi ki git sür ışıüı yak gel yakmadan gelme. hatayı kaydetmesse parça değiştirmem parana yazık dedi :) ulan dedim adama bak bölesi de yok :) sonuçta NE YAPMALIYIM alet nerde ise 0,50 yakacak utancından yakamıyo:)

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Temmuz 2011 Saat 00:48
eger tekleme varsa bobın kablosundan olabılır benım aractada 1 kereye mahsur oldu bobın kablosu yuvasında agzında duruyodu yerıne ıttırınce duzeldı ıns bobın kablosundandırda ucuz malıyet le yırtarsın usta dogru solemıs lamba yansın gıt yada bana dusmez ama  maddı durumun ıyı ıse kafanda sorun ısaretı kalmasınn der bobın kablolarını ve oksıjen sensorunu degıstır derım taktır sızın  

Mesaj Tarihi: 28 Temmuz 2011 Saat 02:19
hocam sennsör 350 bobin 220 kabloda farketmez artık o kadar geçtikten sonra 100 de o olsun :) yan sanayi fiyatları sensör 150 bobin 80 kablo 20 :) yan sanayi taktırasım var  ...

-------------

Mesajı Yazan: sahin-peugeot
Mesaj Tarihi: 28 Temmuz 2011 Saat 07:52
yan sanayi taktıracaksan o kadar yan sanayi taktırma biraz daha kalitelisi olsun :))

-------------
Peugeot & Citroen Yedek Parça
Peugeot Yedek Parça Bayii

Şahin Peugeot Oto Yedek Parça Ltd.Şti.
İstanbul/Ümraniye
(533)3018806 - (216)6311080

Mesaj Tarihi: 28 Temmuz 2011 Saat 09:24

carbon cleandan sonra lamda arızası gitmişse eğer, carbon temizleme işleminde lamdanın ucundaki karbon temizlendiği için daha rahat okumaya başlamıştır düzelmiştir. tekleme devam ediyorsa eğer kesinlikle bobindendir, yada benzin pompası yeterli yakıtı yollayamıyordur. ilk olarak bir bobin bulup dene bişey kaybetmezsin.

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Temmuz 2011 Saat 10:41
evet yan sanaı taktırman taraftarı degılım acıkcası ama karar senın hocam

Mesaj Tarihi: 28 Temmuz 2011 Saat 12:59
yakıt pompasına sıkıntı olup olmadığını nsaıl ölçerim ve bu sıkıntı fazla yakmasına neden olur mu?

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Temmuz 2011 Saat 13:16
gncl

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Temmuz 2011 Saat 14:01
yakıt pompasına sıkıntı olup olmadığını nsaıl ölçerim ve bu sıkıntı fazla yakmasına neden olur mu?

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Temmuz 2011 Saat 15:10

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Temmuz 2011 Saat 15:44
Orjinalini yazan: vbmaster vbmaster Yazdı:

sen anlayamazsın. bilen birisi bakmalı.

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Temmuz 2011 Saat 15:48
bilen birisi derken adam nasıl bakıyor bile aleti falan mı var ölçüyor mu yoksa deneme sürüşü falan mı yapıyor?

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Temmuz 2011 Saat 16:07

bilen birisi derken adam nasıl bakıyor bile aleti falan mı var ölçüyor mu yoksa deneme sürüşü falan mı yapıyor?

bak madem konyadasız bu konuda şanslısın. konyada Ramazan usta var peugeotun elektriğinden çok iyi anladığı söyleniyor giden herkez memnun. Kendisi ile forumumuzdan "HRMNKY" ve "kaan__" kullanıcı adlı arkadaşlarımız görüşüyorlar. bu arkadaşlarımız ile iletiişime geç seni ramazan ustaya götürürler sıkıntını halledeceğine inanıyorum. 

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Temmuz 2011 Saat 21:21
özel mesaj atamıyorum kutusu dolmuş sanırım Konyadaki arkdaşalar bahsi geçen efsanevi ustaya acilen ihtiyacım var lütfen mesaj atar mısnız? sorumu gene tekrarlıyorum yakıt pompasına sıkıntı olup olmadığını nsaıl ölçerim ve bu sıkıntı fazla yakmasına neden olur mu?

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Temmuz 2011 Saat 23:19
yaw şu benzin pompasının nasıl test ettirecem yaw düzgün mü değil mi yok u fikri olan ...

-------------

Mesaj Tarihi: 28 Temmuz 2011 Saat 23:47
gncl

-------------

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 29 Temmuz 2011 Saat 08:23

yaw şu benzin pompasının nasıl test ettirecem yaw düzgün mü değil mi yok u fikri olan ...

En guzel yolu motor kismindan yakit basincini olcmek ve yeterli miktarda olup olmadigini test etmek.

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 29 Temmuz 2011 Saat 08:39

Eger cok yakit yakma sorununuzun lambda sensorunden oldugunu dusunuyorsaniz bu yontemi izleyebilirsiniz. Lambda sensorunun bozuklugunu anlamak icin, lambda sensorunden gelen sinyal kablosunun uzerindeki genellikle siyah olan izolasyon malzemesini siyirin. Sonra ciplak kabloyu iki parmaginizin ucuna sikistirin ve diger elinizin parmaginla akunun pozitif terminaline dokunun. Bu sayede vucudunuzun uzerinden yaklasik 1 Volt zengin karisimda calisan lambda sensorunden gelen sinyal kablosuna akacaktir. Eger emisyon azaliyorsa, ya lambda sensoru arizali ya da kablolamada sorun var. Eger emisyon sabit kaliyor ise baska yerlerde sorun var. Eger denerseniz sonuclari buradan paylasirsaniz sevinirim.

Mesajı Yazan: lead38
Mesaj Tarihi: 31 Ağustos 2012 Saat 18:45
Merhaba arkadaşlar  Arabam 2004 model pejo partner 1400 motor lpgli.Lavato  gaz beyni var.
  Ben de bu arıza ışığından bıktım.Yanması  neyse yanık dursun fakat araba belli bir süre hiç çekmiyor,çakılıp kalıyor.Olur olmaz yerde,genelde yüklü rampa çıkarken ışık yanıyor  sanki araba felç oluyor.Bu arızayı lpgde yapıyor.Geçen Mersinden Kayseri yönüne Pozantı d lamba yandı çekiş bitti sağa zor çektim  yarım saat bekledim  çekiş biraz düzeldi Kayseriye öyle gelebildim.
   Katalizör tıkalı dediler.boşallttırdım  yine ışık yandı  demekki ondan değil.Özel servise gittim  arıza lambası yandı,bilgisayarda lambda sensörü arızası var  dediler  fakat bunu değiştirelim yine yanar  dediler  çünkü  beyin lpgyi tanımıyor  dediler  yani  lpg  araca uygun değilmiş.Normalde ışık yanmazken arabamın çekişi çok iyi  Çoğu arabayla yarışır.Benzini  shell den  gazı da akpet alıyorum.Yalnız farkettim aygaz alınca arıza ışığı daha çok yanıyor.Usta dediki rampaları benzinle çık  o zaman yapmaz  dedi.
    Şimdi benim  ne yapmam lazım.İyi  bir lpg  ustası ince  bir ayar yaparak bu işi çözer mi (fakir karışım falan olabilirmi) Bazıları  benzin çeyrek depodan az olmasın demişler.Benim  çoğunlukla depoda çok az benzin oluyor.Bundan olabilirmi.
     Beni rezil ediyor bu arızanın illaki bir çözümü vardır  yardımcı olabilirmisiniz.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net