![]() |
|
PERFORMANS HAKKINDA |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <1234> |
Yazar | ||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
neyse benım sana saygım sonsuzz :) sen haklısın...
yalnız bırseyı acıklamanı ısteyecegım. otomobılın guc uretım ve aktarım sıstemlerıyle denk prensıpte calısan vıteslı bır bısıkletten soru soracagım :))
18 vıteslı bır bısıklet dusun.
once sıradan bır cocugu bındır.
18. vıtese alsın ve dakıkada 30 pedal cevırsınkı motorun 3000 devırınden oranlı olsun :)
cocuk bu durumda belırlı bır surate ulasacak. mısal 20km hız yapsın .
sonra aynı bısıklete profesyonel bır yarışçı bınsın. aynı yolda yıne 18. vıtes ıle yıne aynı sekılde dakıkada 30 pedal cevırsın.
bu durumda yarıscı cok daha guclu zaten.
cocuk 20km hız yaparken yarıscının suratı ne olacak??????????
Düzenleyen CeCoLi - 02 Mayıs 2011 Saat 20:24 |
||
![]() |
||
tigerland ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
alırım anahtarlarınızı :D
|
||
![]() |
||
|
dur abı acele etme once soruyu cozelım sonra alırsın anahtarlarımızı :))
|
||
![]() |
||
106_arts ![]() 1. Vites ![]() Forumdan Banlandı. Kayıt Tarihi: 23 Mart 2011 Konum: niğde ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
|
cevap veriyorum A şıkkı 20 km hızla gider hız değişmez :)
|
||
![]() |
||
tigerland ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
|
bu soru üniversite sınavlarında var mı :)
|
||
![]() |
||
|
@106_arts = tamam oturabılırsın sana sozluden 100 verıyorum :DDDDDDDDDD
|
||
![]() |
||
|
yok canım daha neler :)) bu soruyu ben turettım ![]() Düzenleyen CeCoLi - 02 Mayıs 2011 Saat 21:01 |
||
![]() |
||
106_arts ![]() 1. Vites ![]() Forumdan Banlandı. Kayıt Tarihi: 23 Mart 2011 Konum: niğde ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
|
hehuehe saolun hocam
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
|
ohhoo hemen böle 100 alamıyoduk biz sen hemen yüz veriyon :)
|
||
![]() |
||
|
ama bu 100 puanlık soruydu :)))))))))))
|
||
![]() |
||
|
bu arkadasn aynı durumu benım başıma gelmstı bi ara bende bi sanayide birine sordum oda böyle demıstı sen bana ver arabayı ben 3bin devirde 180 yaptırırım demişti cok gulmstm
|
||
![]() |
||
gist ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 21 Ocak 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
|
herkese tesekkur ederım..
ıyı bır usta bılen varmı beylıkduzu tarafında oturuyorum arkadaslar |
||
![]() |
||
onur1980 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Haziran - 1980 Kayıt Tarihi: 30 Mart 2011 Konum: -1 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 25 |
|
hiç bir problem yok benimkide yaklasık 105 civarında.
|
||
![]() |
||
|
evet olması gerekende tam 105 gıbı zaten :)) masallah dıyelımde nazar degmesın
|
||
![]() |
||
xdesign ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2011 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 336 |
|
Arkadaşlar hepiniz ustasınız maşallah. Hepiniz kardeşimsiniz tartışma yaratmak gibi kesinlikle bi niyetimiz yoktur. Gecikmeli cevap veriyorum malesef işlerden dolayı. Arkadaşlar ince teferruat gerektiren bir olay bu. Cecoli verdiğin bisiklet örneği "normal" statüde kesinlikle mantıklı. Ancak ekstra yakıt tüketimiyle aynı devir modülünü şanzumana en ufak dişli vs. ayar yapmadan da hızı artırmak mümkün. Dereceli egzantirikten tutun da sibop ayarından tutun da birçok katakulli aynı devirde daha hızlı gitme olanağı sağlayabilmektedir. Bakın cümleyi direk onu yapıyormuş gibi algılamayın. 3500 devirin kranka iletim gücünü şanzumanla oynaşmadan 3000 devirle yapma olanağı var. Aslında bunları sizlerle konuşuyor olmam bile ironik. Siz kesin konuşuyorsunuz ben kesin konuşuyorum. Bence konuyu kapatalım burda. Allah nasip eder de birgün görüşme imkanımız olursa bunu size görsel olarak anlatma imkanım olur. Saygılar kardeşlerim...
|
||
Dünyaya 206 defa da gelsem sadece sen!
|
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Sahsen ben ogrenmek icin buradayim. Eger mantikli, bilimsel kanitlara dayandirarak ve guzel bir dille anlatirsaniz ben ikna edilmeye hazirim. Vaktiniz varsa ben sahsen bekliyorum. |
||
![]() |
||
SAVAŞ ![]() 2. Vites ![]() ![]() 15 - Mart - 1980 Kayıt Tarihi: 06 Mart 2011 Konum: Üsküdar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 106 |
|
aracın vites kutusuna dokunmadan üst kapak sibop vs düzenlemeleri yapıldığında 1-2-3-4 vitesin daha üst devirlere ve daha yüksek sürate çıkması daha rahat sağlanıyor. hal böyle olunca normal kullanımda, stok motorlarda 80-90 km ye gelince 5 nci vitese atarken, modifiyeli motorlarda ise rahatlıkla 120-130 km süratte 5 nci vitese atılabiliyor. araç bu ivmelenmeden sonra sizce hala 3000 devirde 105 km sürattemi gider yoksa daha yüksek sürattemi gider?? bunu bir arkadaşımın aracında gördüm. kendisi 3 ncü viteste 130 yapıyordu :) aracının şanzumanında en ufak bir değişikliğe gitmeden daha düşük devirlerde daha yüksek süratlere çıkabiliyor. çeviren çevrilen mantığı jeneratörlerde daha makuldür, çünkü vites yok. peki bir jeneratörün üst kapağı yeniden işleme konsa, sibop ayarları vs vs yapılsa, jeneratör aynı gücü yine aynı devirdemi üretirdi??
|
||
![]() |
||
Muhammet ÇAKIR ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Eylül 2010 Konum: Kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3134 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Muhammet ÇAKIR
|
yaw mıllet ben bıraz once kuş almak ıcın bir yere gıtmem gerektı denedım :) 125 falan cıktı:D duz yol hatta yol bıraz bozukdu ama dumduzdu 110u 25000 devırde gordum sasırdım bı yanlıslıkmı var dedım kı aracım 1,4 HDİ 206 :) sanırım xdesing arkadasımız dogru soyluyor :D ıstersnz sızde deneyın
|
||
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!! |
||
![]() |
||
|
Yalnız dizelle benzinliyi karıştırmayalım. Dizellerde benzinliye göre her zaman düşük devirde yüksek hız yapar. Zaten ekonomik olmasının bir nedeni de bu.
|
||
![]() |
||
Muhammet ÇAKIR ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Eylül 2010 Konum: Kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3134 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Muhammet ÇAKIR
|
![]() |
||
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!! |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <1234> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |