![]() |
|
arac düşürme işlemi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
masumserseri ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Ocak 2011 Konum: GÜNGÖREN/İST Durum: Aktif Değil Mesajlar: 361 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı masumserseri
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2011 Saat 21:59 |
mrb
arkadaslar aacı dusurmeye karar verdım fakat bır kac sorum olacak
bu arka torsıyonları dusururken yay kesılıyormu yoksa bır ayarı falanmı vardır?.
sonra eskı halıne gelebılıyormu?
onlere 3.5 luk yay almayı dusunuyorum bu nedenle amatsorlerı degıstırmeye gerek varmıdır.?
3.5 luk yay dusurmeye yeterlımıdır.konfor acısından bır etkı edermı?
sımdıden gorus ve onerılerınız ıcın tesekkur dıleklerımı sunarım
aracım
|
|
2009 FİESTA TDCİ STİL PAKET
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
arka torsiyonları hiççççç düşürme pişman olursun,,,aracınada takacaksan 3.5cm lik takıp ta boşa para harcama :)
üye araçlarından 06 sp 873 aracı bul bak benim resimlere :) detaylı haliyle görürsün... arka torsiyon düşünce arkada oturan zıp zıp zıplıyo rahatsız ediyo...
|
|
![]() |
|
masumserseri ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Ocak 2011 Konum: GÜNGÖREN/İST Durum: Aktif Değil Mesajlar: 361 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı masumserseri
![]() ![]() ![]() ![]() |
bulamadım dedıgın aracı:( |
|
|
|
![]() |
|
bak şimdi forumda en altta 12 tane konu başlıgında.
|
|
![]() |
|
106_arts ![]() 1. Vites ![]() Forumdan Banlandı. Kayıt Tarihi: 23 Mart 2011 Konum: niğde ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
neden düşürmesın ön inecek arka leylek gıbı olacak olmaz öle şey
bence 3.5 luk yayları öne takın ama düşürmeyebılır 5lık takın 3-3.5 düşer arkalarına ona göre düşürsün usta torsıyondan zaten arkalarda yay yok kesemez:) Düzenleyen 106_arts - 19 Nisan 2011 Saat 22:17 |
|
![]() |
|
106_arts ![]() 1. Vites ![]() Forumdan Banlandı. Kayıt Tarihi: 23 Mart 2011 Konum: niğde ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
bu aracı bu şeklıyle düşürürsen bomba olur
|
|
![]() |
|
ben düşürdüm arka torsiyonları sonrada kaldırdım valla hiçde leylek gibi durmadı isterseniz yarın detaylı fotosunu yüklerim...
boş yerede torsiyon düşürme ücreti ödedim,arkaya 3 kişi biniyor araç iyice yere yapışıyor en ufak bi yol bozulmasında arkadakilerin hoplamaktan midesi bulanıyor :)
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı masumserseri
usta konusunda sıkıntı yok para vermıyecem:D
enıstem yapacak.kesme falan yoksa ıyıde konfor daha onemlı benım ıcın.tabı goruntu ıkıncı planda
|
|
|
|
![]() |
|
konfor önemli ise hiç torsiyon işine girmeyeceksin kardeşim.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı masumserseri
5mm lık yaylarda da on takım cok cabuk bozuluyormus.herkes sıkayetcı bu nasıl ıs anlamadım
|
|
|
|
![]() |
|
benim resimleri gördünmü bende 3.5eıbach var harika memnunum orjinali gibi yumuşak kullanışlı :)
|
|
![]() |
|
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=14137 burdan bak benim araca..
|
|
![]() |
|
valla bızım araclarımızda hep düşük ön ve arka ama hiç zıplama falan yok kullanmaya göre degısır arabayı dusurdugun zaman dıkkatlı ve cool takılmaya dıkkat edıceksın bılmedıgın yollarda özellıkle
|
|
![]() |
|
ama arkadaş konfor düşermi diye en baş sayfaya yazmış,bende ona istinaden bunları söyledim :)
konfor tabi düşecek :) hele arkaya bi kaç kişi filan binerse jantında büyük oda sürtebilir,bunları göz önünde bulundurmak gerekir ama... arkadaş benim için konfor öenmli demiş.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı masumserseri
evet konfor en basta.jantlar 15ınc.
o zman arkaları gecelım onlerı orantılı olması ıcın 3.5mm lık yeterlı olur sanırım
|
|
|
|
![]() |
|
benim aracımda aynen senin gibi çok havadaydı 3,5eıbach taktım mis gibi pıstı valla,çokda güzel oldu.
hem konfor açısından da kaybım olmadı... ama 5lik takarsan amartisörlerin esneme mesafesini daraltırsın,onlarda esneme görevini yerine getiremedigi için erken deforme olur,ayrıca konfordan da baya bi ödün verirsin.
|
|
![]() |
|
Emre Ekrem ![]() 1. Vites ![]() ![]() 17 - Eylül - 1980 Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 358 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Emre Ekrem
Eibach 3.5 mm sportline, 220 tl civarı olması lazım. 5mm düşünürsen ayarlı koni gerekir, aksi takdirde her çukur yada eğimde amortisörlere oturur araç
|
|
![]() |
|
hasretgönül ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Şubat 2011 Konum: samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 363 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasretgönül
hocam senin aklından geçenleri ben 5 ay önce arabama uyguladım, çok pişman oldum. konfor 0 ın altına indi , bütün yol takır tukur, canıma tak etti koni amortisor kullanan bi arkadaşla konuştum, aldım, taktım sonuç mükemmel, tabii aracı satmaya karar verdiğim için tadını çıkaramadım ama kesinlikle koni tavsiye ediyorum, torsiyon düşürme yay kesme gibi işlemler 3 liradan kaçayım diyenlere 5 lira masraf çıkarıyor, bizzat yaşadım. iyice düşün ve bu işi daha iyi bilen abilerimizin yorumlarını al derim ben
|
|
A
|
|
![]() |
|
Emre Ekrem ![]() 1. Vites ![]() ![]() 17 - Eylül - 1980 Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 358 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Emre Ekrem
Koniler olsun olmasın zaten torsiyon düşecek aksi takdirde araç pickup a döner, ayarlı konileri alması ise bir nebze olsun konforuna artı katacak, karar verir de 5mm leri takmak isterse şayet, koniler de şart olacak. "Tavsiyem sarı ayarlı koniler olur çifti 550 tl civarlarında"
|
|
![]() |
|
ön düşürüp arkayı düşürmiceksen hiç bulaşma derım cok ayarsız ve tipsiz olur araba bu işin yol tutuşuda var hersey konfor degıl arkalar havada kalırsa düzensız olur araba.
ayrıca konfor düşünüyorsan sen jantları bıle sökmen lazım aracı düşürüpte arkaya 3 kişi bindirirsen tabıkı konfor bekleme o araçtan
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |