![]() |
|
206 1.4 x-line yakıt sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
orcunkalayci ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mart 2011 Konum: 1 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı orcunkalayci
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2011 Saat 22:49 |
Arkadaşlar merhaba. Aracımı yeni aldım. 206 1.4 X-line 2003 model benzinli. Aracımdan genel olarak çok memnunum. Fakat yakıt konusunda aynı memnuniyette olduğumu söyleyemeyeceğim. Aracımı alır almaz yağını, bujilerini, filtrelerini değiştirttim. Dört tekerleğide açtırıp balatalarını değiştirttim. Depomu fulledim yaptığım hesaplama sonucunda şehir dışı 9lt/100 km gibi bir değerle karşılaştım. Arabama olan bütün ilgim şevkim kaçtı. Forumlarda baktığım değerler ortalama 5-6 lt gibi değerler. Aracımın bu kadar fazla yakma sebebi ne olabilir sizce? Bu arada kullanım 5. vites 2000-2500 devir 90km/h geçmiyorum. Şimdiden çok teşekkürler...
|
|
![]() |
|
Muhammet ÇAKIR ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Eylül 2010 Konum: Kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3134 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Muhammet ÇAKIR
![]() ![]() ![]() ![]() |
bıraz kullan bakalım kardesım duser elbet balatalar hava fıltresı bujıler degıstıgı ıcın kaynaklanabılır |
|
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!! |
|
![]() |
|
3rkans ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2010 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 356 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
çok yakmışş o kadar yakmaması gerekıo.
|
|
206 X-line the Orginal
Mersin |
|
![]() |
|
106_arts ![]() 1. Vites ![]() Forumdan Banlandı. Kayıt Tarihi: 23 Mart 2011 Konum: niğde ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
aracın kac bınde _? km orjınalmı _?
birde benzın aldıgın yerı degıstır en kısa zamanda o sekılde dene opetten aldysan cok yakar
|
|
![]() |
|
Serhun ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mart 2011 Konum: ÇORLU 59,5 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 478 |
Bakım olarak yapılabilecek herşey yapılmış. Verilere göre debriyaj da kaçırmıyor. Aklıma ilk gelen bogaz kelebeği temizletilmeli. Bir de yazılımdan kaynaklı bir sorun olması muhtemel.
|
|
![]() |
|
dukenukem82 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 04 - Aralık - 1982 Kayıt Tarihi: 14 Ekim 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 887 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dukenukem82
biraz fazla ama araç yüklü ise normal gibi geldi bana . |
|
pug 206 1.4 75 hp 8v 1999
zavoli sıralı lpg |
|
![]() |
|
orcunkalayci ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mart 2011 Konum: 1 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı orcunkalayci
Arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkürler. Boğaz kelebeğini temizletmedim. Onuda temizleteyim. Birde şu problemim var, aracımla rampadan inerken (bazen oluyor genellikle soğuk havada) debriyaja bastığımda yada boşa attığımda aracım stop ediyor. Daha sonra marşa basıp çalıştırıyorum. Buda boğaz kelebeğinden olabilir mi? Olamaz ise sebebi ne olabilir? Yardımlarınız için çok teşekkürler şimdiden...
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı orcunkalayci
Bu arad aracım 105.000 km de ve orjinal. Aracımı tanıdığımdan aldım zaten. Ama dediğim gibi 1,4 arabada bu yakıt durumu beni şok etti. Aracımdan soğuma durumundayım. :(
|
|
![]() |
|
Serhun ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mart 2011 Konum: ÇORLU 59,5 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 478 |
|
|
![]() |
|
Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Önemli; rolanti motorunu sökerseniz, pc ye bağlayıp senkron ayarı yaptırmanız gerekecektir...Uploaded with ImageShack.us Resimler alıntıdır, buradan teşekkürler ediyorum arkadaşıma bilgiler ve fotolar için, emeğine sağlık.Düzenleyen Serhun - 04 Nisan 2011 Saat 11:30 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı orcunkalayci
Çok teşekkürler Serhun. Bu sorun tabi yakıt durumunuda etkiliyordur değil mi?
|
|
![]() |
|
Yakıtı çok etkiler evet, bu işlemi yapanlardan arada dağlar kadar fark var, aracım sanki bambaşka bir araç oldu diyor.
|
|
![]() |
|
dukenukem82 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 04 - Aralık - 1982 Kayıt Tarihi: 14 Ekim 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 887 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı dukenukem82
evet sorun ondandır boğaz kelebeğinden benim araçtada olmuş önceki sahibi halletmiş tık yok şimdi
|
|
pug 206 1.4 75 hp 8v 1999
zavoli sıralı lpg |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı orcunkalayci
Arkadaşlar bir sorum daha olacak. Bu boğaz temizliğiyle birlikte enjektörleride temizlemek için WURTH kullanmamı önerir misiniz? Bu yakıt sorununu çözüp cok sevdigim aracıma icime sinerek binmek istiyorum artıkın. Hafta sonu bu işlemleri yaptırabileceğim. Sonuçları buradan paylaşırım. B.rde benim 206 dan olan arkadaşlar sizin aracınız şehır ıcı sehır dısı kac lt yakıyor?
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Arkadaşlarımında dediği gibi bendede Aynı Sorun Mevcut idi..
Boğaz kelebeğini Temizledikten sonra büyük bir fark çıkmıştı ortaya Bide Önemli bir etken daha var jant ve lastiklerin ölçüleride yakıtı ekstra etkileyene faktörlerdir. |
|
![]() |
|
semih ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şubat 2011 Konum: kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 321 |
geçmiş olsun
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı orcunkalayci
Arkadaşlar bogaz kelebegını temızlettım. Aracın cekısınde bıraz fark oldu. Va yakıtı 8,2lt/100 km ye dustu. Herkese tesekkur ederım. Yalnız bır sorum olacak 1,4 motor ıcın bu nominal bir deger midir? Bana hala yuksek gıbı geldı de :(
|
|
206 X line 2003 model
|
|
![]() |
|
toprakk ![]() 2. Vites ![]() ![]() 03 - Mart - 1979 Kayıt Tarihi: 09 Nisan 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 168 |
Geçmiş olsun. bu arada benim araçta hemen hemen seninki gibi yakıyor. ama bende egsoz + hawa filtresi 16 jant 205 taban lastik war. o yüzden bana normal geliyor. aracında modifikasyon varmı ?
|
|
2003 model 206
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı orcunkalayci
Hayır aracımda modifikasyon yok. Herşeyi orjinal haliyle. Sizinki modifikasyonlu halde bu değerlerde yakıyorsa benimki hala yüksek demektir. :(
|
|
206 X line 2003 model
|
|
![]() |
|
murat deniz ![]() 1. Vites ![]() ![]() 24 - Temmuz - 1981 Kayıt Tarihi: 26 Nisan 2011 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 311 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı murat deniz
bendede aynı araç var 2004 model benimki. ben öyle hesaplamadım ama şöyle bir rakam verebilirim sana. 100 tl benzin koydum araca depo bitmek üzereyken 100 km şehir içi olmak üzere 400 km yol yaptım. km'de ne kadar yaptığını hesaplarsan banada söyle bende biliyim :)
|
|
2004 PEUGEOT 206 x-linE 1.4 75 bg benzin / Ariane 15" jant + 185 55 15 goodyear efficientgrip 0 RH +
kara böcükk :) |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |