|
AL4 OTOMATİK ŞANZUMAN PROBLEMİ |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | |
kizilhakan
1. Vites 05 - Temmuz - 1976 Kayıt Tarihi: 18 Temmuz 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 57 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı kizilhakan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2010 Saat 09:03 |
206 AL4 OTOMATİK ŞANZUMAN ARACIMDA SABAH İLK 2 KİLOMETREDE 3. VİTESE 3000 DEVİRİN BİRAZ ÜZERİNDE GEÇİYORDU AYAĞIMLA GAZI AYARLAMAYA ÇALIŞSAMDA OLMUYORDU NERELERE GÖSTERDİYSEM ŞANZIMANAIN AÇILIP TAMİR EDİLMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİLER USTAMLA BİR DENEME YAPTIK YURT DIŞINDAN GELEN OTOMATİK ŞANZUMAN TEMİZLEYİCİSİNDEN KOYDUK 2 GÜN ÖYLE KULLANDIM VE HERŞEY NORMALE DÖNDÜ 3. VİTESE SORUNSUZ GEÇMEYE BAŞLADI VE YAĞI KOMPLE BOŞALTIP YENİ YAĞ KOYDUK YİNE 2 GÜN HERŞEY SORUNSUZ DEVAM ETTİ FAKAT BUSABAH KULLANDIĞIMDA YİNE ESKİ HASTALIĞINA DÖNDÜĞÜNÜ GÖRDÜM BU KONUDA YORUM VE BİLGİ RİCA EDİYORUM.
|
|
206 x line 2004 otomatik benzin bağımlısı
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ılgınc bır arızaymıs :( Allah kolaylık versın. ınsallah en kısa surede uygun sekılde cozersın...
|
|
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bende de 307 var al4 otomatik şanzuman. benimde hararet yüksekken kalkışlarda 1. vitesten 2. vitese geçerken vuruyordu çok şanzumancı araştırdım çoğu hazır müşteri bulmuşum kazıklayayım çabalarındalar. komple şanzumanı indirip yenilemek isteyenlerle bile karşılaştım. neyseki araştırmalarm sonucu bostancı sanayideki avni ustayla tanıştım halletti iki dakkada tavsiye ederim bide ona göster. |
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
qw12
1. Vites Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 29 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bende de 1den 2 ye geçişte bazen vurma yapıyor (307sw otomatik). aracınıza yapılan işlem nasıl bir işlemdi acaba? hatırlıyormusunuz?
|
|
ramtas
1. Vites 21 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 27 Haziran 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 157 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
1.6 xt 307 2005 benzinli otomatik istanbul
|
|
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
öncelikle şöyle açıklayayım. servis şanzuman yağlarını ömürlük diyor ki bu imkansız. avni ustanın dediği bu vites geçişleri yağ basıncı ile oluyor ve yağ özelliğini kaybettiğinde vurma oluyor. en çok basınç gerektiren vites geçişi 1. vitesten 2. vitese geçerken yaşanıyormuş. tam sentetik yağdan başka olmaması gerekiyormuş (ben yarı sentetik mobil ile değiştirmiştim sorun çözülmemişti.) avni usta işçilik dahil 80 tl ye halletti ama eski yağdan tamamen kurtulmak için 1 kez daha yağ değişimi gerekli olduğunu söyledi bir kez daha gidicem. benim sorun kalmadı daha doğrusu %90 vurma oluyorsa %5 e düştü takibe aldılar ona göre ikinci yağ değişiminden sonrada yapmaya devam ederse müdahale edicekler. orjinal yağ kullanın 20.000-30.000 km de bir mutlaka değiştirin. saygılar. |
|
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
qw12
1. Vites Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 29 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
cevap için teşekkürler. servis bana da ömürlük dedi ama otomatik şanzıman hakkında yazıları okuduktan sonra bana da mantıklı gelmedi. servis yağ değişmez dedi. sıkıntı olursa 400-450 tl ya elektrovalfler değişir sıkıntılar çözülür dedi. anlamadım gitti. yağ değişmeli bence de ama servis dışında da bildiğim usta yok ankarada.
|
|
BAHTİYAR
1. Vites 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL. |
|
Onur
1. Vites Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1305 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
arkadaşlar peugeot oto.şanzımanda kullanım klavuzu vs de yağı değiştiriniz ibaresi yok bunun içinde servisten ömürlük diyorlar fakat 60000 km de bir seviye kontrolü ibaresi var buda demekki sağlıklı çalışması için 60000 km de bir şanzıman yağı değişirse iyi olur. atf 71141 zorunlu olarak kullanılması gereken yağdır.
|
|
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA
|
|
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
|
qw12
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
arabam 36binde. 60bine kadar bekleyeyim mi yoksa 40 bin bakıma gidince servise illa değiştirin diyeyim mi?
|
|
Onur
1. Vites Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1305 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
valla ben tam 134000 de değiştridim yağ+selenoid. içim rahatlar dersen değiştir şanzıman yağı çok pahalı değil ama işçilik alırlar şanzımanında bi sıkıntı yoksa gerek yok 1 den 2 ye geçerken soğukda vuruntu olur o normal
|
|
|
|
BAHTİYAR
1. Vites 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
BAHTİYAR KILCI
|
qw12
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
arabam 2006 model. yazın boğaz kelebeği temizliği için görala gittiğimde program da atıldı demişlerdi ama farkı anlayamamıştım. onur arkadaşımızın dediği gibi 1den 2 ye geçerken soğukta vuruntu normalse değiştirtmeyeyim o zaman.
|
|
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
|
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
|
Onur
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
1 den 2 ye geçerken soğukda ilk kalkışka bazen vuruntu yapabilliyor 1 den 2 ye geçerken en yüksek yağ basıncı oluşması oluşması lazım ilk çalışrıtıp kalkışka bazen bu basınç tam sağlanamayabilir onun için normal dedim bunu söyleyen usta ben ustadan duydugumu aktardım ama sürekli vuruntu oluyorsa normal değil tabiki baktırmakta yarar var
|
|
|
|
BAHTİYAR
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
BAHTİYAR KILCI
|
qw12
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
1 den 2 ye her zaman vuruntu olmuyor sadece 1 den 2 ye geçeceği sırada kararsız kalıp vites değiştireceği devire çıkarıp sonra gazdan çekince 2 ye geçerken vurma yapıyor bazen. sadece şehiriçinde düşük hızda oluyor. bir problem mi bu bilmiyorum.
aracım 2006 307sw otomatik. istanbul-ankara arasında son zamdan önce 100tl benzin yakıyordu. ankara şehir içinde teleflex lpg taktırdıktan sonra 35lt lpg ile 260km gidiyor.
|
|
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |