|
ARKADAŞLAR Bİ SORUNUMA ÇÖZÜM BULALIM LÜTFEN. |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
samet2461
3. Vites Kayıt Tarihi: 24 Eylül 2012 Konum: trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1047 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı samet2461
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 11 Kasım 2014 Saat 18:19 |
arkadaşlar abiler sorduğum hiçbir soruda cevap alamıyorum. şu anda bir sorunum var ve buna yardımcı olmanızı bekliyorum. 307 1.6 dizel aracımda elektronik EGR var heralde bu egr beyninde bi problem var sürekli açık kalıyor ve arabayı düşük devirde boğuyor. bunu nasıl iptal edebilirim. lütfen bi yardımcı olun
|
|
YOUTUBE KANAL: youtube; ghostK
|
|
driver-can
1. Vites Kayıt Tarihi: 25 Eylül 2014 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 89 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı driver-can
|
Bildiğim kadarıyla egr valfinin arasına conta koyup kapatıyorlar böylece iptal olmuş oluyor.Sanayide ustalar da bilir.
|
|
driver-can
1. Vites Kayıt Tarihi: 25 Eylül 2014 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 89 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı driver-can
|
egr iptali egr nin emme manifolduna açılan kısmına düz metal conta kesilip geçişi iptal etmek şeklinde yapılır..egzoz gazı emme manifolduna geçemez ve aynı yoldan geri döner..eğer contayı egzoz manifoldu tarafına koyarsanız hem tüketimi arttırırsınız hem de egr içindeki sensör okuma yapmayacağından motor arıza lambası yanar..o yüzden egr sistemi yerinde bırakılarak egr nin emme manifolduna açılan ağzına metal bir conta kesilir..valf yerinde bırakılır..egr yapamayan egzoz gazı aynı yoldan dışarı atılır..bu durum chip tuning yapılmasını gerektirmez..ve performansı düşürmez..lambda düzgün çalıştığı sürece emisyon da oynamaz..hatta emme manifolduna egzoz gazından arınmış temiz hava girdiğinden yanma daha iyi gerçekleşir..zaten egr nin amacı yanmadan taviz vererek emisyon düzenlenmesidir..emisyon uğruna egr yapan araçların tüketimi sürekli benzin yönünden zengin karışım yapacağından egr iptali yapılmış aynı araca göre daha yüksek çıkar..emisyon da da çok fazla farketmiyor..egr iptali yapılan araçlarda önceye göre güç artışı sağlanması da bu yüzdendir..
|
|
samet2461
3. Vites Kayıt Tarihi: 24 Eylül 2012 Konum: trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1047 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı samet2461
|
hocam motorun emme manifolduna egzoz gazını karıştıran boru var onun tam oraya bağlanan kısmını tıkasak olur mu. resimde işaretlediğim yeri yani : |
|
|
|
driver-can
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı driver-can
|
Sanmıyorum öle olucağını conta keserek yapar ustalar siz bu işi bilen bi ustaya yaptırın
|
|
samet2461
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı samet2461
|
burdaki ustalara güvenmiyorum ki ben kendim yapayım diyorum. sadece biraz bilgi edinmem lazım. o demir borunun egr ye bağlandığı yere conta koymak en iyisi. zaten orayı bahsettiniz heralde.
Düzenleyen samet2461 - 11 Kasım 2014 Saat 19:42 |
|
|
|
samet2461
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı samet2461
|
hocam SARI renkle işaretlediğim yerden hortumun başından mi kapatacağım yoksa egr ye ilk bağlanan blok tarafından mı ?
Düzenleyen samet2461 - 16 Kasım 2014 Saat 00:07 |
|
|
|
ahmetkertik42
1. Vites Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2014 Konum: konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ahmetkertik42
|
Samet arkadasim sagolsun cok iyi anlattin eger valfinin arka kizmindan cikan borunun o kizma conta koyarsaniz olur parcacilarda o borunun kaplisi var zaten saygilar ayrica kendinizin takmasida hem arac hemde sizin icin problem olacaltir sahsen ben bir usta olarak tavsiye etmiyrm
|
|
samet2461
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı samet2461
|
asıl siz sağolun. o borunun kapalısı olduğunu bilmiyordum ustaya değiştireceğim ama ustalar iptal olmaz diyip duruyor bende inanmıyorum bi çaresi kesin verdır diyip çareyi bulup ustaya yaptıracam. sağolun
|
|
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |