Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Euro Dieselden normal dizele geçiş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Euro Dieselden normal dizele geçiş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Euro Dieselden normal dizele geçiş
    Gönderim Zamanı: 26 Mayıs 2010 Saat 22:11
Arkadaşlar slm öncelikle konuyu açmamın hikayesini çok kısa olarak özetlemek istiyorum daha sonra zaten sorum otomatik olarak gelecektir. Arkadaşlar bizim alt komşumuzun evinde çok uzun zamandır kullanmadığı bi mazotlu kat kaloriferi var. Çok uzun zamandır kullanılmıyor ki 2000 yılından beri. Geçtiğimiz günlerde kalorifer kazanının balkonda fazla yer kaplamasından dolayı ve özellikle sadece yaz aylarında gelmesinden dolayı kaloriferi iptal etti. Bende yardım amaçlı malum yaşlı insanlar, kazanın yerini değiştirdim. Ancak iş mazot deposuna gelince öğrendimki içinde şu andabiraz fazla mazot var. Ne yapacağını sordum yada nasıl değerlendireceğini bana söylediği arabana olursa kullan dedi. Numune alıp burdaki hemen hemen tüm akaryakıt istasyonlarına götürdüm. Mazotun biraz eski olduğu ancak herhangibir zararının olmadığını söylediler. Yeni nesil sıfır dizel araçların bile normal mazot aldığını söylediler. Biliyorsunuz ki veya dizel 206 kullanan arkadaşlar bilir genelde çoğumuz euro dizel kullanıyoruz. Ben bu mazotu aracımda değerlendirsem sorun çıkartırmı acaba oldukça da fazla mazot. Aracım 2005 model 206 1.4 X-desing

Düzenleyen KP206 - 26 Mayıs 2010 Saat 22:26
Yukarı Dön
BuRÇaK Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
16 - Temmuz - 1981

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı BuRÇaK Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mayıs 2010 Saat 22:29
10 senelik mazot ve kırsal mazot. ne kadar çok olursa olsun eğer bir sorun olursa arabanda yapacağı tahribat ve çıkaracağı sorunlar seni mutsuz edecektir. Al o mazotu kamyoncu yada minibüsçüye uygundan sat satabiliyosan. Ama 2005 model aracıma o mazotu koymazdım ben. Eskiden 307 HDI vardı bende. Turbosu arıza yapmıştı ve bayağı canımı yakmıştı. Mazot pompan bozulsa yada enjektörlerin pert olsa sağlam bir bütçe ayırırsın. zaten o parayada arabana mazot koyardın??? Göz Kırpma

Dizel arabanın şakası yok kanımca. 10 senedir kalorifer kazanının deposunda beklemiş mazotu aracınıza koyarak aracınıza riske atmaya değmez şahsi fikrim.
Yukarı Dön
ibrahim YILDIZAK Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
15 - Eylül - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ibrahim YILDIZAK Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mayıs 2010 Saat 22:37
Ben aracı aldıktan sonra bir süre kırsal motorin koydum sonuç: enjektörleri temizletmek zorunda kaldım 400TL  

01 COA 084 ARh(+)
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mayıs 2010 Saat 22:50
yapma !! walla ben o zaman yarın geri çekeyim depodan fullemiştim depoyu 10-15 km yaptım sanırım onun zararı olmaz.. Walla isteyen olursa satayım gitsin 700 lt kadar mazot olsaydı aslında ii olurdu.. Bilmiyorumki ne yapayım..
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
15 - Eylül - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ibrahim YILDIZAK Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mayıs 2010 Saat 22:56
Depoyu boşaltmakta tehlike diye biliyorum yanlış biliyor olabilirim. Tavsiyem azaldıkça euro ile takviye etmen ama ustalar daha iyi bilir bir araştır (depoyu boşaltmak pisliklerin depoda kalması demektir üzerine mazot aldıkça mazot pompasına orayı geçerse de enjektörlere gelmesi demektir.)

01 COA 084 ARh(+)
Yukarı Dön
berko Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
02 - Temmuz - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı berko Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mayıs 2010 Saat 22:59
walla biz 206 hdi yi 2002 senesinde aldığımızda eurodiesel yoktu 6 aydan fazla normal mazotla kullandık hiçbi sorun çıkarmadı... Ama eurodiesel geldiğinden beri bi daha almadım araba ölü gibi oluyo normal mazotla gitmiyor...
Yukarı Dön
Long Beach Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
Forumdan Banlandı

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Long Beach Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mayıs 2010 Saat 23:04
dinlenmis mazot daha kaliteli olur. Kullan zarari olmaz, eskiden eurp dizel mi vardi ?
Yukarı Dön
rifatseker Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
02 - Ağustos - 1981

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı rifatseker Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2010 Saat 09:28

Bir yerde gördüm fikir vermesi açısından ; ALINTIDIR

1- EuroDizel yakıtında farklı firmaların farklı oranlarda kullandıkları alkol ( etanol ) vardır. Bu sayede daha ince bir yakıt ve daha sessiz bir yanma sağlanıyor. Çok açık ifadesiyle dizel motor, içine konulan karbon içeren hemen hemen herşeyi yakacak bir mühendislik tasarımıdır. Yani zeytinyağıdan tutun motor yağına kadar her türlü yüksek basınç altında yanabilir nitelikli karbonlu sıvıları içine eklenecek katkı maddeleri sayesinde yakacabilecek bir tasarımdır.

2- Kükürt oranı 7000ppm yerine sadece 350ppm. Bu arındırma işlemi nedeniyle ürünün üretim maliyeti artıyor. Kükürt yani sülfat yanma esnasında havadaki oksijen ve yakıttaki hidrojenle birleşek H2SO4 (kükürt asidi) oluşturuyor. Bu asit yeni nesil dizel motorlar için aşındırıcı özelliği nedeniyle tavsiye edilmiyor. Ayrıca çevre açısından da sülfür atığı ve partikül miktarı azaldığı için yakın ( 3-4 yıl ) zamanda tüm dizel araçlar bu yakıtı kullanmaya başlayacak.

3- Firmaların yakıta ekledikleri koruyucu maddeler sayesinde silindir cidarında ve enjektörlerde tortu oluşumu engelleniyor.

Bu nedenlerle Euro-3 standardı motorlarda Eurodizel kullanılması tavsiye ediliyor.

Euro-3 bir motorda normal dizel kullanırsanız çekişteki hafif düşüşün dışında kısa vadede bir sorun çıkmaz. Yalnız yukarıda açıkladığım nedenlerden dolayı motorunuzda uzun vadede sorunlar çıkması da olası.

Eurodizel kullanımı yakıt sarfiyatında çok az artışa neden olur. Bunun sebebi birim hacim başına düşen C (karbon) sayısının azalmasıdır. Yani ne kadar karbon o kadar güç üretimi.

Teorik olarak motorun silindir hacminden bağımsız olarak, aracın ağırlığı, yerle ve havayla sürtünmesinden dolayı hareket etmesi için gerekli bir güç vardır. Ancak motor teknolojisi/verimi ve aktarma aksamının kayıp toleransı nedeniyle araçtan araca da yakıt tüketimi değişmektedir.

Ancak dizel araçlarda (aslında benzinlilerde de böyledir) gaz pedalının kullanımına daha fazla özen göstermek gerekecektir. Özellikle de akselerasyon (hızlanma) esnasında pedala çok hafif yüklenmek yani aracın yavaş yavaş hızlanmasına özen göstermek gerekecektir. Aksi halde halk arasında “çiğ atma” denen yakıtın tam olarak yakılmadan egzoz edilmesi durumu oluşacaktır.

Tekrar anımsatmak gereken bir nokta da dizel motorun maksimum verimde çalıştığı devrin motorun maksimum tork verdiği nokta olmasıdır. Bunu aracınızın fabrika verilerinden öğrenebilirsiniz. Burada da dikkat edilecek bir hava sürtünme eşik noktası vardır. Yani 5. viteste bu değeri aşmanız durumunda 100km’de tüketeceğiniz ortalama yakıt aynı devirde 4. viteste tüketeceğinizden çok olabilir. En düşük yakıt tüketim değerini ancak yol bilgisayarı olan (ve tabii ki adam gibi çalışan ) bir araçta görebilirsiniz.

Çıktığın kapıyı sert çarpma, geri dönüp açman gerekebilir. (Atasözü)

Leon 1.6 DSG / 206 XT 1.4
Yukarı Dön
Onur Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Onur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2010 Saat 11:47
hiç koyma bence enjektörleri tıkar pompa gider araba gitmez zaten o mazotla
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA
Yukarı Dön
H-a-d-i Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı H-a-d-i Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2010 Saat 12:25
bence yarım depo mazotun içine karıştırılarak (10-15 lt ilave ederek) kullanılabilir.
Hadi, 1981, İstanbul
Yukarı Dön
t@lip Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
06 - Nisan - 1978

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı t@lip Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2010 Saat 14:30
Orjinalini yazan: H-a-d-i H-a-d-i Yazdı:

bence yarım depo mazotun içine karıştırılarak (10-15 lt ilave ederek) kullanılabilir.
Madem o mazot bedava işte mantıklı çözüm.
En iyisi senin olandır
Yukarı Dön
tayfunyesilyurt Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tayfunyesilyurt Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2010 Saat 17:19

bencede gayet mantıklı fikir ;)
Peugeot 307 1.4 Hdi
Yukarı Dön
SahinGün Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı SahinGün Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2010 Saat 18:17

Mazot az da değilmiş hani 700lt yazmıs arkadaş... Bence sadece bu mazotu kullanmak yerine yeni mazotla kullanılarak değerlendirilir. Ama bir minibüs ya da kamyoncu da bu mazota hayır demiyecektir uygun biri bulunup satılabilir..

Şahin Gündoğan QuiK_
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge
15 - Eylül - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ibrahim YILDIZAK Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2010 Saat 20:30
Orjinalini yazan: SahinGün SahinGün Yazdı:

Mazot az da değilmiş hani 700lt yazmıs arkadaş... Bence sadece bu mazotu kullanmak yerine yeni mazotla kullanılarak değerlendirilir. Ama bir minibüs ya da kamyoncu da bu mazota hayır demiyecektir uygun biri bulunup satılabilir..

En mantıklı bir fikir bu bence neden riske gireceksin ki?

01 COA 084 ARh(+)
Yukarı Dön
cerci07 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cerci07 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2010 Saat 21:05
2002 model ford fiesta tdci aracima bu gune kadar hic eurodizel koymadim hic bir sorunlada karsilasmadim arac suanda 130 binde
dnlenmis mazot iyidir bence enjektor temizleyici koy ve kullan 700lt mazot sonucta
Yukarı Dön
BAHTİYAR Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
16 - Ekim - 1991

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı BAHTİYAR Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2010 Saat 21:09
bencede katılıyorum size
Yukarı Dön
can32 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı can32 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2010 Saat 21:22
normal dizelin sıkıntısı çoğu zaman içindeki yabancı maddeler. yanıcılığı biraz daha düşük ve euro dizelden daha kalın. ancak bu motorda rahatlıkla yanabilir. benim fikrim, o mazotu iyi bir şekilde filitreden geçirip temizlersen aracına zarar vermeyeceği yönünde.
Yukarı Dön
shamed Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
31 - Mart - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı shamed Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2010 Saat 21:35

bcede
Sen Giderken Ben Dönüyodum Diyenler! Bir Gün Beraber Yürüyelim

Bakalım Kim Önce Dönücek
Yukarı Dön
ErolSen Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
21 - Şubat - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ErolSen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2010 Saat 22:02
ben askerliğimi yüksekovada yapmıştım. orda hiç hayatımda görmediğim kadar çok toyota corolla  vardı  herkes bunları kullanıyo tabi dikkatimi çekti merak ettim niye herkeste bu araba var. bi gün taksiye bindim çarşıya gidecem takside toyota şöföre dedim dayı hayrıdır yaw niye burda herkeste toyota var. dayı dediki burası kaçak memleketi  kaçak benzin gani gani bu kaçak benzini de en iyi ,en sorunsuz yakan araba toyotaymış ondan milet paso bunlara biniyomuş. hani araban  toyota olsa fulle fulle gez hiç bişey olmaz diyecem. ama pejoya koyma bunlar biraz nazik arabalar. arkadaşlarında felan varsa toyota doldurun gezin hiç bişey olmaz. yoksa da sat gitsin.
Erol ŞEN
ESKİŞEHİR
21.02.1985
B Rh +
2005 206 X Line 1.4 O.V
Yukarı Dön
drakman Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
01 - Ocak - 1976

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı drakman Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2012 Saat 23:42
Bende Yüksekova'da belli bir süre kaldım. Orada gördüğüm kadarı ile belki normalden fazla Toyota olabilir ama ben abartılı sayıda Toyota Corolla görmedim. Kaçak benzin meselesine gelince, kaçak benzin 7-8 yaşından küçük otomobillerde sorun yaratır, eski teknolojiye sahip otomobillerde sorun çıkarmaz. Eğer Toyota Corolla sorun çıkarmıyorsa yakıt teknolojisi olarak geri kaldığı sonucu çıkmaktadır. Çünkü yakıt teknolojisi daha hassas ve gelişmiş yakıt formlarına geçmektedir. Örneğin yerli otomobiller Toros, Şahin, Brodway'de de fazla ayrıştırılmamış benzin sorun çıkarmaz çünkü bu araçlar seçici değildir.
PEUGEOT 3008 ALLURE ETG6(FULL) DİZEL+OTOM.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 508-Fren Sistemi Arızası son mesaja git 16818 16 tga508
konu icon 307 klima yönlendirme sorunu son mesaja git 309 0 KerimSahin
konu icon 206 Akü ŞArj Problemi son mesaja git 631 0 rekasparov
konu icon 5008 ELEKTRİKLİ BAGAJ son mesaja git 4952 1 efe24
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2451 1 peugeot301
konu icon İZMİR - SİNYAL KOLU TAMİRİ YARDIM son mesaja git 4726 7 Sorgum
konu icon Peugeot 206 Garip Sorun Lütfen Yardım son mesaja git 436 0 muratatalay
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 7933 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 684 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12639 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 851 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 547 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5486 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 701 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 494 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 867 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 385 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 610 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 787 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2507 0 Bayer
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Sorgum 1
peugeot301 1
efe24 1
rekasparov 1
muratatalay 1
KerimSahin 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English