![]() |
|
307 1.4 HDİ yakıt tüketimi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2011 Saat 22:34 |
|
baskı balatası değişti aracımın yaklaşık 2 ay oldu ama değiştirttiğim yer lanet bi yermiş ön takımı felan maf ettiler baskı balatayıda adam gibi topladıklarında şüpheliyim şehir içinde 2.82 tl litre fiyaatı olan sheel mazotunun 30 tlsiyle 93 km yaptım yarı klimalı normalmidir fazlamıdır 1.4 hdi 307 için?
|
||
![]() |
||
huseyinnn ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Nisan 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı huseyinnn
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
2004 model 307 1.4 hdi aracım ile en son 40 tl aldığım mazot 200km gibi bir yol yaptı
|
||
![]() |
||
teknikerrr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Nisan 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 72 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı teknikerrr
|
bende 2005 307 1.4 HDI var 130 binde
3 kere farklı farklı zamanlarda aydın istanbul arası gidip geldim.Her seferinde aşağı yukarı tam yarım depo mazot yaktı aydın istanbul arası körfezi dolaşınca 650 km!
110-130 arası kullandım bursa ve aydın izmir otobanında 150-160 arası ortalama hızla ilerledim.
şehir içide ay başında fulledim bu güne kadar 750 km oldu.mazot işiği yanmadı daha.900 e yaklaşacak sanırım.
Lastikler 195/65/15 5 kol ç.jant var michelin energy lastikler ile bu veriler alındı.
Bakımlarınıda 10bin km de bir yaptırıyorum
şimdi lastikleri değiştirdim.şimdi ne yakacak merak ediyorum.haziranda görecez nasipse.
|
||
__307 1.4 HDI XR__
_______2005_______ |
||
![]() |
||
aRm ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2011 Konum: Lüleburgaz Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Şehirler arası 85-90 km/h arası gittiğimde mümkün değil 4.5 Lt'yi geçmez motor çok uç yol ve yük şartları olmadıkça...
Şehiriçinde ise araçtan 1.6 HDI gibi hızlanmasını beklediğiniz takdirde net en az 6.5 litre yakar ancak usulünle kullandığınız durumda 6 litreyi kolay kolay geçmezsiniz. :) Bu arada katalitik konvektörlerinizi kontrol ettirin, benim araçtaki tıkanmıştı 150'yi ıkımsıkım geçiyordu araç ve rampalarda çok zorlanıyordu, haliyle yakıt da fazlaydı. Boşaltınca araç kendine geldi... |
||
![]() |
||
my.ozkara ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ocak 2011 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı my.ozkara
|
peki arkadaşlar.307 1.4 HDi XR nin yedek deposu kaç lt bilgisi olan varmı?
|
||
Peugeot 307 2005 1.4 HDİ XR
Şeytan Kırmızı 84.000 km |
||
![]() |
||
AliERYILMAZ ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Mart 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı AliERYILMAZ
|
2004 307 1.4 hdi xr, 300 km şehir içi, 1100 km şehirlerarası (100-150 km arası hızla) toplamda 1400 km, 85 litre.
yani ortalama 6.07 lt 100 km'de normal mi sizce? Düzenleyen AliERYILMAZ - 07 Mart 2011 Saat 15:56 |
||
![]() |
||
dbmaster ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2010 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 230 |
|
arkadas aracın fazla yakıyor kım ne derse desın, bende 1.6 110 hp lık hdi si var 307 nın 50 lıra ıle sehır ıcı 270 280 km yapıyorum ben.
|
||
2006 307 HDI 110 HP Premium... (MR T.)
|
||
![]() |
||
Çağrı ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Şubat 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
|
Dizelde 0.27 kuruş yakan arkadaş bence benzili kullansa kim bilir napacak 1 tl yaktırırsın belkide =)
|
||
2007 307 Black
|
||
![]() |
||
my.ozkara ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ocak 2011 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı my.ozkara
|
Anladığım kadarıyla konuya katılan herkes 200-220 kr aralığında seyrediyor.oda normal geldi bana. kış şartları gerçekten yakışı arttırıyor.yazın sonlarına doğru 180-190 kr yakıyordu çünkü.
|
||
Peugeot 307 2005 1.4 HDİ XR
Şeytan Kırmızı 84.000 km |
||
![]() |
||
|
1320kg olması lazım 307'nin yanlış hatırlamıyorsam..
|
||
![]() |
||
|
bende mustafaya katılıyorum
motorlar aynı olsada ıkı kasanın agırlıgı arasında 250 kg dan fazla fark var...
206 hdı 985 kg gıbı, 307 1.4 hdı 1250 kg gıbı... Düzenleyen cecoli - 11 Şubat 2011 Saat 13:57 |
||
![]() |
||
|
Düzenleyen albaydemircan - 11 Şubat 2011 Saat 09:34 |
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
okadar olamaz ya mümkün değil.
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
ask307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Nisan 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 190 |
|
iyide arkadaşlar nerde nasıl kullanıldığıda önemli aracın ben normal diyorum 100 km 8 litre mazota ama gelin bakın kllandığımız yere her yer yokuş bayır trafik sabah arabanın motoru buz gibi hareket et 5 km git stop et akşam aynı şeyi tekrar et. adam şehir içi diyor trafik yok dümdüz yol 20 km gidiyor 20 km geliyor eeee araba 15 kuruş yakıyor ve bu şehiriçi oluyor. ben izmirden 30 tl ye kuşadasına gittim geldim 220 km yol ama şehir dışı tabi şehir dışında bu kadar iyi yakan araç nasıl oluyorda şehir içi 0.27 kuruş yakıyor neyse uzatmaya gerek yok bence yakıtta kullanılan yer ve gidilen km çok önemli
|
||
peugeot 307 1.4 hdi
|
||
![]() |
||
muratgulen07 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 05 - Ocak - 1989 Kayıt Tarihi: 18 Eylül 2010 Konum: ÇORUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 619 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı muratgulen07
|
![]() |
||
3'07 1.6 hdi 110 HP 0 RH(+)
507 207 00 27 MuraT GÜLEN |
||
![]() |
||
ali öncü ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1155 |
|
benim aracım yakmıyor o zaman :)) 206 dizel şehir içi ama ankara 4.8 yakıyor. son ölçüm :)) bence 275 liralar çok fazla bence 200 kuruş ollmalı gibi geliyor banada hadi 220 olsun
|
||
![]() |
||
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
|
bu yakıtlarla fazla uğraşmak anlamsız sürekli mazota zam geliyor 3.4 tl litresi ortalama bir dizel araç şehir içi trafiğinde yaklaşık 5.5 la - 7 lt arası yakıyor zaten gidilen km ve trafiğin durumuna göre kış şartlarıda var. Tavsiyem 7 lt den çok yakmadığı takdirde sakin kullanımda pek düşünmemeniz 10 kr 20 kr milletin az yakıyor demesiyle kafanızda tartmayın aslandan soğumayın
![]() |
||
![]() |
||
UGuRs ![]() 2. Vites ![]() ![]() 21 - Ocak - 1989 Kayıt Tarihi: 19 Ocak 2011 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 185 |
|
albay seninkinin benzinlisi-tüplüsü var bende 330 ları gördüğüm oluyor
enson 250 km şehirler arasında gittim otobanda 220 lira yaktı benimki jeep mübarek:S
|
||
KahramanKentli...
|
||
![]() |
||
|
aynen kış şartları normal bi tüketim bencede |
||
![]() |
||
|
Babamda var 2005 1,4 HDi. 18 kuruş civarı yakıyor.
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |