Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL >Sohbet \ Muhabbet
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Maddi Hasarlı Kaza ve Tutanak Hakkında
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Maddi Hasarlı Kaza ve Tutanak Hakkında

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
samet206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı samet206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Maddi Hasarlı Kaza ve Tutanak Hakkında
    Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2016 Saat 03:10
Merhaba arkadaşlar orta şeritte 60 km hızla giderken sol şeritten bir aracın önüme kırması ve frenlemesiyle birlikte bende frenledim ben öndekine vurmadan durdum ama frenlememle arkamdaki araç yüksek hızla bana çarptı.Sorsan herkes kendince haklı ama bu durumda bana göre en madur olan kişi benim.Önümdekinin biranda şerit değiştirmesi ve arkamdaki aracın takip mesafesini koruyamaması hızlı gelmesi benim suçum değil.Aracımda ciddi hasar var ve hakkımı istiyorum,tutanağı nasıl doldurmalıyım ? öndeki araçta hasar olmadığından olay yerinden ayrıldı,ben bana çarpan araçla tutanak tuttum.Nasıl bir yol izlenmeli ?

Düzenleyen samet206 - 15 Ekim 2016 Saat 23:09
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...
Yukarı Dön
mbsb44 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mbsb44 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2016 Saat 08:18
hocam önde ki aracı ancak mahkeme yoluyla işin içine sokabilirsiniz zaten adam olay yerini terk ettiği için ona tutanakla yapılabilecek bişey kalmamış. dilerseniz plakayı mahkemeye verip varsa kaza yerinin mobese görüntülerini isteyip dava açabilirsiniz. Size ve ardınızda ki araca gelince tutanağı olay nasıl cereyan ettiyse aynı şekilde tutanağa geçirin bi ihtimal kusuru yarı yarıya verecektir komisyon arkanızdaki araca takip mesafesine uymadığı için sizi kusursuz bulma ihtimali düşük ama olada bilir. ama siz durum nasılsa aynını yazın. Geçmiş olsun Allah beterinden korusun sizi. Çok can sıkıcı bi durum biliyorum Allah kolaylık versin.
MBSB44
Yukarı Dön
GökhaN Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
KURUCU / ID=1

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı GökhaN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2016 Saat 10:33
tutanağı tuttun resmini çektiysen gerisi trafikte ama arkadan vuran hep suçlu benzer bir olay temde başıma geldi geçen aylarda önüme biri fırladı bastı gitti bende ani fren yapınca arkadaki vurdu % 100 suçlu cıktı öndeki ani önüme kırınca diye tutanağada yazmıştım bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum
106->206->208->207->301->308->3008->C4X

Peugeot Yedek Parça -> www.pejo.com.tr
Yukarı Dön
seamad Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı seamad Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2016 Saat 12:45
Merhaba ;

Öncelikle geçmiş olsun,
malesef benimde forumda sürekli yazdığım trafik magandaları ben onlara trafik canavarı diyorum çünkü onlar insan gibi araç kullanmayı bilmiyorlar ve bu canavarlar yüzünden ölümlü ve yaralamalı kazalar meydana geliyor ve masum insanların ocakları sönüyor,

sizin kazanıza gelince arkadaşlar doğru bilgi vermiş seyir halinde iken arkanızdan gelen aracın takip mesafesini koruması gerekiyor, bundan dolayı büyük ihtimal kusurlu çıkacak birde yeni bir düzenleme var şu an yürürlüğe girmiş olması gerekiyor incelerseniz iyi olur şöyle önceden kaza anında kusur oranı çıkabilmesi için temas şarttı fakat şu an yeni düzenlemeye göre kusur girilebilmek için temasın olmamaası buna engel değil kazaya sebebiyet vermesi yeterli, aşağıdaki linkten bakabilir ve ona göre bir yol izleyebilirsin tekrar geçmiş olsun

http://www.hurriyet.com.tr/trafikte-hata-yapan-yandi-40193692

Yukarı Dön
Mesut48 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Mesut48 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2016 Saat 20:23
Geçmiş olsun, Allah korusun.
İnşallah hakkınızı alırsınız.Araç içi kamera şart oldu.
__B0DRUMLU__
Yukarı Dön
samet206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı samet206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2016 Saat 23:40
Öncelikle herkese teşekkür ederim tabi can kaybı veya sakatlıkların oluştuğu kazaları allah kimsenin başına vermesin.Sigorta işiyle uğraşanlarlada görüştük öndeki araç sebebiyetten çok şöyle ben onun yuzunden yavaşladım durdum arkadaki duramayıp yüksek süratle bana vurdu ben durmuştum bu yüzden iki araç arasında tutanak düzenledik aracın önüyle ilgili bir hasar yok zaten bana arkadan vuran kişide kabul edince konu kapandı.Benim tavsiyem takip mesafesini koruyalım arkadaşlar.Böylece bu tarz durumlarda sebep aramaya gerek kalmaz.

Düzenleyen samet206 - 12 Ekim 2016 Saat 02:30
Yukarı Dön
samet206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı samet206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2016 Saat 23:53
Şimdi birde muadil parça derdi var tabi :)
Yukarı Dön
Gokcesel Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Gokcesel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2016 Saat 23:43
Geçmiş olsun, Allah daha beterinden saklasın. Arkadan vuran sürücü suçlu herkesin dediği gibi takip mesafesini koruması gerekirdi. Umarım başın ağrımadan yaptırıp gönül rahatlığıyla kullanırsın aracını. 

Dikkat etmek gerek valla ani fren yaptığım zaman dikiz aynasına bakıyorum gelen var mı diye hep. Ben de bir iki defa düşük hızlarda arkadan vurdum dalgınlıktan dolayı ama vurduğum aracın biri transit biri de dolmuştu olan benim aracıma olmuştu. Şu an farların ayakları kırık mesela LOL

Temassız kazaya sebebiyet veren araç suçlu ama nasıl kanıtlanacak ? O bölgeyi atıyorum mobese görmüyor veya araç içi kameran yok nasıl ispatlanacak bu durum merak ediyorum. 
Yukarı Dön
samet206 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı samet206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2016 Saat 02:27
Teşekkürler hepimizi Allah beterinden korusun.Olay eğer öndeki araç ve benim aramda geçseydi şahıs kontrolsüz şerit değiştirdiği için ben arkadan vursaydım ben makas attım böyle birşey oldu asla demezdi ve ozaman nasıl ispatlardık bilmiyorum.Bu tarz durumların en uğraşsız ispatı araç kamerası sanırım.Ama benim olayda konu net arkamdaki araç yüksek hızla geldiği için ve takip mesafesi yok ben yavaşlayınca frene basmaya bile zamanı kalmadın direk olarak aracıma vurdu.Ama olay heycanıyla bana çarpan kişi neden yavaşladın deyince öndeki araç dedim öndeki araçta ben makas atmadım şerit değiştirdim biz durduk senin arkandan gelende dursaymış dedi.Olaya ilgisi olmayan bir aracı sadece önümüzde diye katmaya çalışınca karşı taraf nasıl bir yol izlenmeli diye konu açtım daha sonra kabul etti.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 87 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 4454 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 3719 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 980 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 211 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 1762 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 36013 2 elbir55
konu icon 206, 206+ ve 307....3 Satır Yol Bilgisayarı Ekranı son mesaja git 105354 591 ersin61
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 2444 3 Serdar102
konu icon Teyp Sessiz Modu son mesaja git 32129 15 Mehmetx
konu icon Al4 şanzıman hakkında bilmemiz gerekenler son mesaja git 54304 165 Fatih4624
konu icon 4 lü ikaz lamba hatası son mesaja git 1233 0 Hasan7478
konu icon 3008 - 2017 Allure P2563 Hata kodu. son mesaja git 18516 2 by_bozkurt
konu icon 2016 308 1.6 E-Hdi Classic Edition Plus son mesaja git 2556 0 kralbaba22
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 496 0 aziz271
konu icon Peugeot 206 Otomatik Vites Geçişlerinde Vuruntu son mesaja git 447 0 Samet.akky
konu icon 308 1.6 Bluehdi marş esnasında sarsıntılı alıyor son mesaja git 16991 10 serdarcan34
konu icon Peugeot 1.6 Bluehdi N75 sorunu çözümü son mesaja git 2213 0 serdarcan34
konu icon Urban move airbag son mesaja git 2259 0 Westbornova
konu icon 206 xt reset sorunu son mesaja git 3944 14 Buketstlmş
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 MAY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Serdar102 2
torekV 1
AtomAdnan 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English