Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Maddi Hasarlı Kaza ve Tutanak Hakkında

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL
Forum Adı: Sohbet \ Muhabbet
Forum Tanımlaması: Sohbet ve Muhabbet alanı. Araç sorunları haricinde ki tüm konuları bu başlıkta paylaşabilirsiniz.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=43046
Tarih: 16 Ekim 2025 Saat 14:39
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com


Konu: Maddi Hasarlı Kaza ve Tutanak Hakkında
Mesajı Yazan: samet206
Konu: Maddi Hasarlı Kaza ve Tutanak Hakkında
Mesaj Tarihi: 10 Ekim 2016 Saat 03:10
Merhaba arkadaşlar orta şeritte 60 km hızla giderken sol şeritten bir aracın önüme kırması ve frenlemesiyle birlikte bende frenledim ben öndekine vurmadan durdum ama frenlememle arkamdaki araç yüksek hızla bana çarptı.Sorsan herkes kendince haklı ama bu durumda bana göre en madur olan kişi benim.Önümdekinin biranda şerit değiştirmesi ve arkamdaki aracın takip mesafesini koruyamaması hızlı gelmesi benim suçum değil.Aracımda ciddi hasar var ve hakkımı istiyorum,tutanağı nasıl doldurmalıyım ? öndeki araçta hasar olmadığından olay yerinden ayrıldı,ben bana çarpan araçla tutanak tuttum.Nasıl bir yol izlenmeli ?


-------------
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...



Cevaplar:
Mesajı Yazan: mbsb44
Mesaj Tarihi: 10 Ekim 2016 Saat 08:18
hocam önde ki aracı ancak mahkeme yoluyla işin içine sokabilirsiniz zaten adam olay yerini terk ettiği için ona tutanakla yapılabilecek bişey kalmamış. dilerseniz plakayı mahkemeye verip varsa kaza yerinin mobese görüntülerini isteyip dava açabilirsiniz. Size ve ardınızda ki araca gelince tutanağı olay nasıl cereyan ettiyse aynı şekilde tutanağa geçirin bi ihtimal kusuru yarı yarıya verecektir komisyon arkanızdaki araca takip mesafesine uymadığı için sizi kusursuz bulma ihtimali düşük ama olada bilir. ama siz durum nasılsa aynını yazın. Geçmiş olsun Allah beterinden korusun sizi. Çok can sıkıcı bi durum biliyorum Allah kolaylık versin.

-------------
MBSB44


Mesajı Yazan: GökhaN
Mesaj Tarihi: 10 Ekim 2016 Saat 10:33
tutanağı tuttun resmini çektiysen gerisi trafikte ama arkadan vuran hep suçlu benzer bir olay temde başıma geldi geçen aylarda önüme biri fırladı bastı gitti bende ani fren yapınca arkadaki vurdu % 100 suçlu cıktı öndeki ani önüme kırınca diye tutanağada yazmıştım bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum

-------------
106->206->208->207->301->308->3008->C4X

Peugeot Yedek Parça -> https://www.pejo.com.tr" rel="nofollow - www.pejo.com.tr


Mesajı Yazan: seamad
Mesaj Tarihi: 10 Ekim 2016 Saat 12:45
Merhaba ;

Öncelikle geçmiş olsun,
malesef benimde forumda sürekli yazdığım trafik magandaları ben onlara trafik canavarı diyorum çünkü onlar insan gibi araç kullanmayı bilmiyorlar ve bu canavarlar yüzünden ölümlü ve yaralamalı kazalar meydana geliyor ve masum insanların ocakları sönüyor,

sizin kazanıza gelince arkadaşlar doğru bilgi vermiş seyir halinde iken arkanızdan gelen aracın takip mesafesini koruması gerekiyor, bundan dolayı büyük ihtimal kusurlu çıkacak birde yeni bir düzenleme var şu an yürürlüğe girmiş olması gerekiyor incelerseniz iyi olur şöyle önceden kaza anında kusur oranı çıkabilmesi için temas şarttı fakat şu an yeni düzenlemeye göre kusur girilebilmek için temasın olmamaası buna engel değil kazaya sebebiyet vermesi yeterli, aşağıdaki linkten bakabilir ve ona göre bir yol izleyebilirsin tekrar geçmiş olsun

http://www.hurriyet.com.tr/trafikte-hata-yapan-yandi-40193692" rel="nofollow - http://www.hurriyet.com.tr/trafikte-hata-yapan-yandi-40193692



Mesajı Yazan: Mesut48
Mesaj Tarihi: 10 Ekim 2016 Saat 20:23
Geçmiş olsun, Allah korusun.
İnşallah hakkınızı alırsınız.Araç içi kamera şart oldu.


-------------
__B0DRUMLU__


Mesajı Yazan: samet206
Mesaj Tarihi: 10 Ekim 2016 Saat 23:40
Öncelikle herkese teşekkür ederim tabi can kaybı veya sakatlıkların oluştuğu kazaları allah kimsenin başına vermesin.Sigorta işiyle uğraşanlarlada görüştük öndeki araç sebebiyetten çok şöyle ben onun yuzunden yavaşladım durdum arkadaki duramayıp yüksek süratle bana vurdu ben durmuştum bu yüzden iki araç arasında tutanak düzenledik aracın önüyle ilgili bir hasar yok zaten bana arkadan vuran kişide kabul edince konu kapandı.Benim tavsiyem takip mesafesini koruyalım arkadaşlar.Böylece bu tarz durumlarda sebep aramaya gerek kalmaz.


-------------
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...


Mesajı Yazan: samet206
Mesaj Tarihi: 10 Ekim 2016 Saat 23:53
Şimdi birde muadil parça derdi var tabi :)


-------------
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...


Mesajı Yazan: Gokcesel
Mesaj Tarihi: 11 Ekim 2016 Saat 23:43
Geçmiş olsun, Allah daha beterinden saklasın. Arkadan vuran sürücü suçlu herkesin dediği gibi takip mesafesini koruması gerekirdi. Umarım başın ağrımadan yaptırıp gönül rahatlığıyla kullanırsın aracını. 

Dikkat etmek gerek valla ani fren yaptığım zaman dikiz aynasına bakıyorum gelen var mı diye hep. Ben de bir iki defa düşük hızlarda arkadan vurdum dalgınlıktan dolayı ama vurduğum aracın biri transit biri de dolmuştu olan benim aracıma olmuştu. Şu an farların ayakları kırık mesela LOL

Temassız kazaya sebebiyet veren araç suçlu ama nasıl kanıtlanacak ? O bölgeyi atıyorum mobese görmüyor veya araç içi kameran yok nasıl ispatlanacak bu durum merak ediyorum. 


Mesajı Yazan: samet206
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2016 Saat 02:27
Teşekkürler hepimizi Allah beterinden korusun.Olay eğer öndeki araç ve benim aramda geçseydi şahıs kontrolsüz şerit değiştirdiği için ben arkadan vursaydım ben makas attım böyle birşey oldu asla demezdi ve ozaman nasıl ispatlardık bilmiyorum.Bu tarz durumların en uğraşsız ispatı araç kamerası sanırım.Ama benim olayda konu net arkamdaki araç yüksek hızla geldiği için ve takip mesafesi yok ben yavaşlayınca frene basmaya bile zamanı kalmadın direk olarak aracıma vurdu.Ama olay heycanıyla bana çarpan kişi neden yavaşladın deyince öndeki araç dedim öndeki araçta ben makas atmadım şerit değiştirdim biz durduk senin arkandan gelende dursaymış dedi.Olaya ilgisi olmayan bir aracı sadece önümüzde diye katmaya çalışınca karşı taraf nasıl bir yol izlenmeli diye konu açtım daha sonra kabul etti.


-------------
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net