|
Hoparlör vs. Yardım. Özellikle herry hocam konuya |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Barut
4. Vites Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2641 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2016 Saat 13:55 |
Goldmaster 1600 lük amfi ve cadence kutu bass,pioneer teyp var aracımda, arka hoparlörlerim patlak. Almışken ön kapılardaki hoparlörleride değişeyim diyorum. Yani hoparlör önerisi istiyorum :) bir sorum daha var bagaj pandizotuna 2 hoparlör taksam kaldırır mı? Herry üstadım özellikle sana soruyorum zira hiç anlamam bu işlerden, aracı bu şekilde tesisatlı aldım
|
|
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver 206 1.4 Feline 206 1.6 Xs 206 1.4 Bva Colorline |
|
mimit
1. Vites Kayıt Tarihi: 16 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 145 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
amfi modeli ve ya çıkış sayısını biliyor musunuz, öyle tahmin ediyorum 4 kanal lı gücü abartılmış amfilerden biri, ve bass ı köprüleyerek beslemişlerdir, yani kafadan iki kanal gitti, kaldı iki kanal pandizota iki adet oval koyup onları da amfiden beslerseniz, bu sefer araçta akustik adına bir şey kalmaz ses yoğun olarak arkadan gelir, amfinin çıkışlarından ön componentleri besleyip teybide ovaller için kullanırsanız ve hem teyp hemde amfi üzerinden güzel bir ayar yapılırsa biraz daha düzgün ve dengeli bir ses elde etmek mümkün olabilir, ama stereo amfi ile bass beslemek zaten işin özünde mantıksız.
Elinizdeki amfiyi değerlendirip 5 kanallı bir amfiye geçmek daha sağlıklı bir sistem kurmak için yerinde bir hareket olacaktır, jbl 5355 yada xetec 172.5 kullanılabilir, xetec güç olarak daha yüksek ama ısı sorunu var aşırı yükte sesi kesiyor aşırı yükten kastım cihazın değerlerinde ürünler ile yüksek seste, jbl de ise güç olarak uyumlu cihazlar ile ses kesme olmuyor, bir süre sonra bass çıkışı sesi kesiyor, tamiri ise çıkışın lehimlerini tazelemek,uzun bir süre daha sorunsuz çalışır işlem sonrası. elinizde ki cihazın güç bilgileri olmadığı için hoparlör tavsiyesinde bulunamadım. |
|
Barut
4. Vites Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2641 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
206 1.6 Quicksilver
|
mimit
1. Vites Kayıt Tarihi: 16 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 145 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
amfiye baktım da internetten,tahmin ettiğim gibi,arka kapı ölçüleri nedir bilmiyorum ama amfisiz bağlanacaksa jbl ve pioneer ın çakmaları çok olduğundan iki yollu coaxial ler almanı tavsiye ederim alpine yada sony olabilir mesela. arka hoparlör ün boyutuna göre alpine sxe serisi yada sony xs-gt serilerinden uygun boyut seçilebilir.
Amfinn boş çıkışlarını kullanayım dersende ön yada arka fark etmez component kullanmak gerekir, pandizota oval de olur ama araç içinde akustik diye birşey kalmaz bence rahatsız edici olur. Component olarak uygun yollu vibe slick serisi,yada powerbass ın alt kademe ürünleri tercih edilebilir.
şahsi tavsiyem ise kademeli olarak sistemi güncellemek olur.5 kanal bir amfi ve iki takım component ile mevcut bass ı kullanarak güzel bir ayar ile daha kaliteli net bir ses alınabilir. |
|
Barut
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
206 1.6 Quicksilver
|
herry
4. Vites Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3168 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
hocam oncelikle davetin icin tesekkur ederim, bu konuda benden daha bilgili arkadaslarım olduguna inanıyorum, hatta konyuya yazan arkadas cok güzel acıklamıs, benimde nacizane tavsiyem 5 kanallı kaliteli bir anfi almakla ise baslaman olucak, zamanla geri kalanı tamamlarsın. bas kutun zaten var o is gorecektir.
|
|
Peugeot 206 CC 1.6 (109 Hp)
|
|
Barut
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
206 1.6 Quicksilver
|
mimit
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Sadece yüksek ses olarak bakmayın olaya kaliteli müzik uzun yolculukları daha keyifli bir hale getirir aynı şekilde şehir içinde de özellikle sıkışık trafikte insanı neşelendirir, ucu çok açık bir sektör ama doğru cihazlar ve iyi bir ayar ile uygun fiyata da güzel sonuçlar alınabilinir. Tamamen keyif almakla ilgili bir durum, gürültü değil müzik dinlemek amaç :)
|
|
Barut
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
206 1.6 Quicksilver
|
mimit
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
uygun fiyatlı olsun dersen gene alpine sxe serisine bakabilirsin,pioneer tsg 132Cİ modelleri var,bu sistem görüntü olarak componentleri andırıyor bass ve tiz ayrı yerlerde kullanılabilir ama normal bir hoparlör aslında,daha uygun fiyatlı normal pioneer tsg 1332i olabilir.
bütçeyi biraz daha arttırabilirsen de alpine spg13c2 yada hertz dcx serisinin 13 lüğü olur. biraz fazla seçenek oldu ama bu ürünlerden birini almanı tavsiye ederim ve mümkünse dinleyip al,her mark ve model kullanılan malzeme ve yapı gereği farklı tonlamalar sunuyor. alpine lerin tizleri daha yumuşaktır mesela pioneer a oranla.
|
|
Barut
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
206 1.6 Quicksilver
|
okan77
2. Vites Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2008 Konum: KasımpaşaKartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 840 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
paylaşımlarınız için çok teşekkürler... benimde aracım için kafamda bir şeyler canlandı...
|
|
Mesut48
3. Vites Kayıt Tarihi: 29 Ekim 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1010 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Yazanlardan Allah razı olsun,çok işime yaradı ben teyp ile başlayacağım :)
|
|
__B0DRUMLU__
|
|
Barut
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Arkadaşlar amacım sadece ben değil herkez faydalansın, burda az çok birbirimizi tanıyoruz zira özelden de fikir alabilirdim Herry ve Mimit abilerimizden, ama bu sayede çoğu kişi faydalanmış oldu, forumun amacı da bu zaten
|
|
206 1.6 Quicksilver
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |