![]() |
|
bu arıza nedir lütfen yardım edin kafayı yicem |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
istanbullu_3886 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Aralık - 1973 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: ist/esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 841 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Ekim 2011 Saat 21:57 |
|
selam arkadaşlar
yaklaşık 3 aydır ugrasıyorum turbo egr dahil her yer elden geçti son olarak aracın motor elektirik tesisatı degişti enjektörler yapıldı ama arıza duzelmedi araç sılçrayarak stop ediyor kendim pp 2000 programı ve arıza tespit cihazı bile aldım bu akşam sildim arızayı ve yola cıktım araç ısınınca tekrar sıçrayarak arıza lambasını yaktı hemen bilgisayarı bagladım arızaya baktım 2 çeşit arıza vardı 1.sürekli arıza mazot yüksek basınç ayarlama devresi minumum basınçtan düşük ray basıncı 2. sürekli arıza mazot basınç regülatör sinyali sasiye kısa devre yazıyordu daha bugun üzerindeki soket degişmişti ama hala kısa devre gösteriyodu burada sorun parçanın kendisinde kısa devre olabilirmi bu parçanın adı nedir nette bulamıyorum fiyatı falan ne kadar buarıza nedir bana allah rızası için yardım edin lütfen üstadlar vallahi sıyırcam bende
|
||
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci
|
||
![]() |
||
I Love My Pug ![]() 1. Vites ![]() ![]() 13 - Haziran - 1985 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2011 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1076 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı I Love My Pug
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Benzin regülatörü tarafindan denetlenen, yakıt pompası enjektörlere yüksek basınçla yakıt püskürtür. Tipik olarak, regülatör ayarlanabilir değildir ve 3 bar maksimum basınca göre ayarlanmıstır. Motor düşük devirlerde çalışıyorken, benzin regülatörü basıncı 0.5 bar aşağı çekip, 2.5 bar'a indirir. Düşük devirde, ani hızlanmaya çalısıldığında, yakıt basıncı orantılı olarak E.E.C.’nin (yeni otomobiller için) gerekli gördüğü miktar sonucu oluşan fakir yakıt karışımı ile artar. Bunun etkilerini incelemek gerekirse;
![]() Fiyatı 105 TL İçindeki diyafram patlarsa benzin emme manifolduna gidiyor, benzinde silindirlere gidiyor zengin karışımdan dolayı aracı boguyor. Düzenleyen I Love My Pug - 18 Ekim 2011 Saat 22:14 |
||
306 GTI - 2.0LT 200 HP
"Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e" Daniel Dumoulin 0507 750 39 37 |
||
![]() |
||
zavur ![]() 2. Vites ![]() ![]() Forumdan Banlandı... Kayıt Tarihi: 07 Eylül 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Eğer ısınınca stop ediyorsa , devirsensörüydü sanırım şanzımanın üstünde elektirionik bir parça onunlada alakalı olabilir
|
||
![]() |
||
istanbullu_3886 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Aralık - 1973 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: ist/esenyurt Durum: Aktif Değil Mesajlar: 841 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
aracım 1.6 110 beygir hdı motor arkadaşlar
|
||
|
||
![]() |
||
I Love My Pug ![]() 1. Vites ![]() ![]() 13 - Haziran - 1985 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2011 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1076 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı I Love My Pug
|
abicim mazot regülatörü benzin regülatörü ikisinin görevide aynı, Düzenleyen I Love My Pug - 18 Ekim 2011 Saat 22:49 |
||
306 GTI - 2.0LT 200 HP
"Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e" Daniel Dumoulin 0507 750 39 37 |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
|
||
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı I Love My Pug
|
Bilgisayarın gösteriği arızaya göre bence sorun basınç regülatöründe, gereken yüksek basıncı sağlayamıyor, düşük basınç yüzünden araç stop ediyor diye düşünüyorum. Kısa devreye neden olan soketmi yada parçanın kendisimi o konuda tam bi fikir yürütemedim ben açıkcası ama bence sokettir. Parçanın kendisinin şaseye neden olacağını pek sanmıyorum. Aracı stop etmek dışında başka bir soruna sebep oluyor mu ? Yığılma vb. gibi eğer öyleyse kesinlikle regülatördendir diyebiliriz tahliye edilmesi gereken fazla benzini tahliye edemiyor gereken basınç olmadığı için. Tabi ben bu konuda çok profesyönel değilim bana kalırsa gittiğinizden farklı bir ustaya daha danışın. Benzin regülatörünün internette fiyatı 105 TL, mazot için olanını bulamadım fakat aşağı yukarı aynıdır fiyatları.
|
||
306 GTI - 2.0LT 200 HP
||
![]() |
||
muzaffer ![]() 2. Vites ![]() ![]() 02 - Haziran - 1987 Kayıt Tarihi: 08 Eylül 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 198 |
|
Abilerim kardeşlerim geçenlerde yine bahsettim bir arkadaşta yaşamış stop etme olayı diye 407 1.6 hdi lerde sağ ön tekerin iç tarafında motora yakın kısımda devirsensörüne ait bir soket var o kablo grubu yada sokete de baktırın ondan olması muhtemel bir sorun.Motor aynı olduğu için 307 de de aynı bölgede olabilir.Umarım dediğim gibi basit bir kablo arızasıdır.
|
||
407 Executive Black CD 2007
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı istanbullu_3886
|
sorun çözüldü arkadaşlar bu yazıyı yazdıktan sonraki gün maslak parıs oto dursun ustaya internetten ismini çok duymuştum pejo üzerine götürdüm ve reil müşürü degişti bu parça tek olarak satılmıyormuş daha önce nettede okumuştum mecburem çıkma taktık
ve sorun çözüldü burdan dursun usta ve arkadaşlarına saygılarımı sunuyor tşk ediyorum
|
||
|
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
Arkadaşım 1.4lerin çoğunda görülüyor ama 1.6dada olabilir emin değilim.
hava filtre kutusunun altında incik boruları var mazotun geçtiği.Hava filtre kutusunun köşesi zamanla titreşimden yaralıyor bu boruyu o kadar küçük delik açıyoki lastik patlağı gibi dıaşrı mazot çıkmıyor ama içeri hava giriyor buda yakıta hava karışmasına sebep oluyor.Burnunu havada park edince mazot geri kaçma,zor çalışma yapıyosa sorunun budur çekişi yakıtı çok şeyi etkiliyor ufacık delik.Hava alma pompasını pompala şeffaf boruda hava kabarcığı görürsen sorunu yüksek ihtimal budur |
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
tam olarak ne işe yarıyor o reil müşürü? |
||
![]() |
||
Haksen016 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Temmuz - 1973 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2010 Konum: Bursa,Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1952 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
|
geçmiş olsun.
|
||
2006 Peugeot 307 XT Triptonik
1973 - Bursa |
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Reil musurude neymis?
Ne oldu hiz sabitleyici isi? |
||
![]() |
||
ahmet_bjk ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Şubat 2013 Konum: MERSİN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1416 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ahmet_bjk
|
onarımdan sonra herhangi bir sıkıntı çıktı mı? aynı sorun benim de başıma geldi de rail müşüründen başka değişmesi gereken birşey var mı acaba? |
||
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |