Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bu arıza nedir lütfen yardım edin kafayı yicem

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=19185
Tarih: 01 Mayıs 2025 Saat 19:12
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: bu arıza nedir lütfen yardım edin kafayı yicem
Mesajı Yazan: istanbullu_3886
Konu: bu arıza nedir lütfen yardım edin kafayı yicem
Mesaj Tarihi: 18 Ekim 2011 Saat 21:57
selam arkadaşlar
yaklaşık 3 aydır ugrasıyorum turbo egr dahil her yer elden geçti son olarak aracın motor elektirik tesisatı degişti enjektörler yapıldı ama arıza duzelmedi araç sılçrayarak stop ediyor kendim pp 2000 programı ve arıza tespit cihazı bile aldım bu akşam sildim arızayı ve yola cıktım araç ısınınca tekrar sıçrayarak arıza lambasını yaktı hemen bilgisayarı bagladım arızaya baktım  2 çeşit arıza vardı 1.sürekli arıza mazot yüksek basınç ayarlama devresi minumum basınçtan düşük ray basıncı 2. sürekli arıza mazot basınç regülatör sinyali sasiye kısa devre yazıyordu daha bugun üzerindeki soket degişmişti ama hala kısa devre gösteriyodu burada sorun parçanın kendisinde kısa devre olabilirmi bu parçanın adı nedir nette bulamıyorum  fiyatı falan ne kadar buarıza nedir bana allah rızası için yardım edin lütfen üstadlar vallahi sıyırcam bende

-------------
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci

Cevaplar:
Mesajı Yazan: I Love My Pug
Mesaj Tarihi: 18 Ekim 2011 Saat 22:10
Benzin regülatörü tarafindan denetlenen, yakıt pompası enjektörlere yüksek basınçla yakıt püskürtür. Tipik olarak, regülatör ayarlanabilir değildir ve 3 bar maksimum basınca göre ayarlanmıstır. Motor düşük devirlerde çalışıyorken, benzin regülatörü basıncı 0.5 bar aşağı çekip, 2.5 bar'a indirir. Düşük devirde, ani hızlanmaya çalısıldığında, yakıt basıncı orantılı olarak E.E.C.’nin (yeni otomobiller için) gerekli gördüğü miktar sonucu oluşan fakir yakıt karışımı ile artar. Bunun etkilerini incelemek gerekirse; 

- Gaz pedalına zayıf tepki 
- Yavaş trafik seyrinde zaman zaman sürüş problemleri 
- Orta derecede performans 
- Hızlanma esnasında tekleme

Fiyatı 105 TL İçindeki diyafram patlarsa benzin emme manifolduna gidiyor, benzinde silindirlere gidiyor zengin karışımdan dolayı aracı boguyor.

-------------
306 GTI - 2.0LT 200 HP
"Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e" Daniel Dumoulin
0507 750 39 37

Mesajı Yazan: zavur
Mesaj Tarihi: 18 Ekim 2011 Saat 22:21
Eğer ısınınca stop ediyorsa , devirsensörüydü sanırım şanzımanın üstünde elektirionik bir parça onunlada alakalı olabilir 

Mesaj Tarihi: 18 Ekim 2011 Saat 22:42
aracım 1.6 110 beygir hdı motor arkadaşlar

-------------

Mesaj Tarihi: 18 Ekim 2011 Saat 22:45
Orjinalini yazan: istanbullu_3886 istanbullu_3886 Yazdı:

abicim mazot regülatörü benzin regülatörü ikisinin görevide aynı,

-------------
306 GTI - 2.0LT 200 HP
"Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e" Daniel Dumoulin
0507 750 39 37

Mesaj Tarihi: 18 Ekim 2011 Saat 22:53
Orjinalini yazan: I Love My Pug I Love My Pug Yazdı:

abicim mazot regülatörü benzin regülatörü ikisinin görevide aynı,
bilgisayarın verdigi arıza bu regretördenmi sence bunun içersinde kısa devre verebilirmi

-------------

Mesaj Tarihi: 18 Ekim 2011 Saat 23:08

selam arkadaşlar
1.sürekli arıza mazot yüksek basınç ayarlama devresi minumum basınçtan düşük ray basıncı
2. sürekli arıza mazot basınç regülatör sinyali sasiye kısa devre yazıyordu daha bugun üzerindeki soket degişmişti ama hala kısa devre gösteriyodu burada sorun parçanın kendisinde kısa devre olabilirmi bu parçanın adı nedir nette bulamıyorum  fiyatı falan ne kadar buarıza nedir bana allah rızası için yardım edin lütfen üstadlar vallahi sıyırcam bende

Bilgisayarın gösteriği arızaya göre bence sorun basınç regülatöründe, gereken yüksek basıncı sağlayamıyor, düşük basınç yüzünden araç stop ediyor diye düşünüyorum. Kısa devreye neden olan soketmi yada parçanın kendisimi o konuda tam bi fikir yürütemedim ben açıkcası ama bence sokettir. Parçanın kendisinin şaseye neden olacağını pek sanmıyorum. Aracı stop etmek dışında başka bir soruna sebep oluyor mu ? Yığılma vb. gibi eğer öyleyse kesinlikle regülatördendir diyebiliriz tahliye edilmesi gereken fazla benzini tahliye edemiyor gereken basınç olmadığı için. Tabi ben bu konuda çok profesyönel değilim bana kalırsa gittiğinizden farklı bir ustaya daha danışın. Benzin regülatörünün internette fiyatı 105 TL, mazot için olanını bulamadım fakat aşağı yukarı aynıdır fiyatları.

-------------
306 GTI - 2.0LT 200 HP
0507 750 39 37

Mesajı Yazan: muzaffer
Mesaj Tarihi: 18 Ekim 2011 Saat 23:27
Abilerim kardeşlerim geçenlerde yine bahsettim bir arkadaşta  yaşamış stop etme olayı diye 407 1.6 hdi lerde sağ ön tekerin iç tarafında motora yakın kısımda devirsensörüne ait bir soket var o kablo grubu yada sokete de baktırın ondan olması muhtemel bir sorun.Motor aynı olduğu için 307 de de aynı bölgede olabilir.Umarım dediğim gibi basit bir kablo arızasıdır.

-------------
407 Executive Black CD 2007

Mesaj Tarihi: 28 Ekim 2011 Saat 17:23
sorun çözüldü arkadaşlar bu yazıyı yazdıktan sonraki gün maslak parıs oto dursun ustaya internetten ismini çok duymuştum pejo üzerine götürdüm ve reil müşürü degişti bu parça tek olarak satılmıyormuş daha önce nettede okumuştum mecburem çıkma taktık
ve sorun çözüldü  burdan dursun usta ve arkadaşlarına saygılarımı sunuyor tşk ediyorum

-------------

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 28 Ekim 2011 Saat 17:34
Arkadaşım 1.4lerin çoğunda görülüyor ama 1.6dada olabilir emin değilim.
hava filtre kutusunun altında incik boruları var mazotun geçtiği.Hava filtre kutusunun köşesi zamanla titreşimden yaralıyor bu boruyu o kadar küçük delik açıyoki lastik patlağı gibi dıaşrı mazot çıkmıyor ama içeri hava giriyor buda yakıta hava karışmasına sebep oluyor.Burnunu havada park edince mazot geri kaçma,zor çalışma yapıyosa sorunun budur çekişi yakıtı çok şeyi etkiliyor ufacık delik.Hava alma pompasını pompala şeffaf boruda hava kabarcığı görürsen sorunu yüksek ihtimal budur

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 28 Ekim 2011 Saat 17:38

sorun çözüldü arkadaşlar bu yazıyı yazdıktan sonraki gün maslak parıs oto dursun ustaya internetten ismini çok duymuştum pejo üzerine götürdüm ve reil müşürü degişti bu parça tek olarak satılmıyormuş daha önce nettede okumuştum mecburem çıkma taktık
ve sorun çözüldü  burdan dursun usta ve arkadaşlarına saygılarımı sunuyor tşk ediyorum

tam olarak ne işe yarıyor o reil müşürü?

Mesajı Yazan: Haksen016
Mesaj Tarihi: 28 Ekim 2011 Saat 18:01
geçmiş olsun.

-------------
2006 Peugeot 307 XT Triptonik

1973 - Bursa

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 28 Ekim 2011 Saat 20:30
Reil musurude neymis?

Ne oldu hiz sabitleyici isi?

Mesajı Yazan: ahmet_bjk
Mesaj Tarihi: 03 Mayıs 2017 Saat 21:51

onarımdan sonra herhangi bir sıkıntı çıktı mı? aynı sorun benim de başıma geldi de rail müşüründen başka değişmesi gereken birşey var mı acaba?

-------------
308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net