Astra Classic III Dizel vs 308 1.6 e-HDI auto 6R |
Yanıt Yaz
|
Sayfa <12 |
| Yazar | ||
Guests
MISAFIR
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2013 Saat 02:48 |
|
|
Tüm yaz altımda 1.3 cdti beyaz Astra ve Chevrolet Captiva vardı. Performansından bahsedeyim mi? Ege bölgesindeydim ve malum bulunanlar ne kadar sıcak oldugunu bilirler, klima acmadan gezilmiyor ama hos, klima acıkken astra gitmiyor otomatik olunca cekis hepten sıfıra dusuyor. Onun dısında klima kapalıyken de tatmin olamadım hic bir sekilde. 1.6 110 hp hdi 307'im kadar yakıyor. İkisinde de klima acık gezdigimde ve gaza yüklendigimde emin olun Astra daha cok yakıyor. Gelelim Opel'le aynı fabrikadan cıkan Captiva'ya, yokus cıkarken 100 cc scooter ile cıkan performans ile aynını sergiliyor arac. İki aracında plastik aksamı o kadar keskin ki, Captiva'nın torpidosunda elimi sıyırdım. Ben aracı kötülemiyorum, gercekler bunlar.
|
||
![]() |
||
| Sponsor Bağlantısı | ||
![]() |
||
Can Oksuz
1. Vites
Kayıt Tarihi: 15 Temmuz 2013 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 285 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Can Oksuz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2013 Saat 12:00 |
|
Ukalalık olarak almayın lütfen. Böyle tartışmalara girmek istemem normalde. Benim de size katıldığım ve katılmadığım noktalar var. Fakat yakıt tüketim değerlerine baktım 308in. Astra ile (fabrika verilerini kıyaslarsak) birebir aynı olduğunu gördüm. Tabi gerçekte nasıl değişir kıyasını iki aracı da sürüp görmek lazım. 308in yarı otomatik olduğunu hesaba katmamız lazım. Otomatik performansı nasıldır bilmiyorum. Yani bastınız mı gider mi giderse yakıtı içer mi... Bilgim yok. Otomatik olarak civic kullandım ve tepkilerine oldum olası alışamadım. 1.3 motor 1.6 motor ömrü konusuna gelince kişiden kişiye kullanımdan kullanıma değişir. 220bine gelip biten motor da var 100bini çıkarmayan da. Sizin yarı yarıya ömür biçmeniz de bir varsayım sonuçta. Motor ömrüne sadece çevirim etki etmez. Kullandığınız yağdan aldığınız yakıta, kullanım tarzınıza, bakım sıklığınıza.. Ama yine de 1.6 dizelin avantajı konusunda size katılıyorum. 308in araç yüklüyken yığılmadığını bastınız mı gittiğini mi söylüyorsunuz. 1.6 110beygir 307 ile adanadan ankaraya gittim. Boş haline göre ciddi performans farkı vardı. Yani yüklü halde performans kaybetmeyeceğini söyleyemeyiz. Her araç yüklü haliyle yüksüz halinden farklı gider. Bu soruyu soran arkadaş eğer sıfır araç alıcam astra mı 308 mi şeklinde sormuş olsaydı cevabım 308di tereddütsüz. Fakat bahsi geçen şartlar altında memnun kalınan bir astraya 10bintl fark verip 308 almak bana pek iyi bir hamle olarak gelmiyor. Tabi 10bin tl benim için iyi paradır sizin için önemsizdir konunun bu kısmı sizin yorumunuza kalıyor. Ben kendi açımdan değerlendirdim.
Astradan memnun kalınmamışsa 308 alınır mı alınır. Ona bi diyeceğim yok. |
||
![]() |
||
EmSul
2. Vites
Kayıt Tarihi: 06 Mart 2012 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 874 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2013 Saat 12:42 |
|
|
Arkadaşım sıfır olarak almıştı 1.3cdti astra ve o motora göre gerçekten çok iyi bi yakıt-performans oranı var .. İlk bindiğimde bilmiyordum 1.3cdti olduğunu erzurumdaydık şunu söyleyebilirim 0 dan 190a çıkışı ilk kalkış haricinde neredeyse benim şu anki aracımla aynıydı bir anda baktım 6.vites 190a gelmiş araç üstelik 5 kişiyle yokuşlarda falan bence çok başarılı aynı dönemde 0 1.4hdi 206 kullanmıştım resmen 206 dan soğumuştum..Şöyle diyebilirim 1.6hdi motoru kullanmadım ama peugeot nun 1.4hdi si ile opelin 1.3cdtı si arasında çok bariz fark var..1.6hdi elbette daha performanslı olacaktır diye düşünüyorum ama yakıt pek fark etmeyecektir..arkadaşın o dönemde yakıt ortalaması 4lt civarlarındaydı yakıtı da çok iyiydi astranın..Bence astra 308den daha hoş daha konforlu ve bana göre daha da kaliteli bir araçtır bence değmez değiştirmeye..
|
||
|
"2001 Peugeot 206 GTI"
"2002 Peugeot 206 Roland Garros 1.6 16v" "1998 Ford Mondeo 2.0 glx" "2005 Peugeot Partner 2.0hdi" "2004 Peugeot 307 1.6 bva" |
||
![]() |
||
Serkan
5. Vites
Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2013 Saat 13:15 |
|
|
Astra J olsa bende değiştirmeyin derdim ama H kasa çok eskidi artık, 10 senedir piyasada nerdeyse, astranın performansı çok kötü değil ama 308 ile kıyaslandığında bariz fark var. Şahsen ben astra H kasayı baştan almazdım.
|
||
![]() |
||
elsoberano
4. Vites
Kayıt Tarihi: 09 Şubat 2012 Konum: Ankara Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2517 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı elsoberano
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2013 Saat 15:45 |
|
|
308 1,6 hdi bence ideal bir araç iyi bir tercih .
|
||
|
307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON
|
||
![]() |
||
Guests
MISAFIR
|
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2013 Saat 17:11 |
|
Uzmanlık alamın eski arabalar yeni arabaların donanımlarını pek bilmiyorum, arkadaşlar yeni OPEL'lerin motorunun eskisi gibi iyi olmadığını söylemişler. Mümkündür olabilir. Ama genede orta seviye ve arıza çıkarmıyan bi motor' a sahip olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bi araç sadece motordan ibaret değildir. Diğer tüm parçaları benim düşünceme göre Peugeot' tan iyidir.( Alt takım ,Şase, Şanzıman,Parça ömrü, Enjektör, Klima , Ve Hata oranı vs.) Ayrıca aracınız daha 1 yaşında ve sadece 20.000 km' de ödeme güçlüğünüzünde olmadığıda yazınızdan belli. Nacizade tavsiyem birkaç yıl daha aracınıza binmenizdir. Fakat para benim param derseniz. Tabiki keyfinize en hitab eden aracı alırsınız. Bu hayatın adaletide malesef böyle
Düzenleyen dogan106 - 24 Aralık 2013 Saat 17:12 |
||
![]() |
||
GökhaN
YÖNETİCİ
KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11689 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2013 Saat 15:53 |
|
|
308 beyaz spor paketli bir Auto6R alırsan bence memnun kalırsın. Kullanımı keyifli az yakıt tüketen konforlu bir araç Görüntüsüde çok güzel.
|
||
![]() |
||
Yanıt Yaz
|
Sayfa <12 |
| Foruma Git | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |