Astra Classic III Dizel vs 308 1.6 e-HDI auto 6R
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 308 T7 (2008-2013)
Forum Tanımlaması: Peugeot 308 'in 2008'de üretimine başlanmış 2013 sonrasıda yeni versiyonu çıkmıştır ve X08 serisi Peugeot modellerinin ilkidir.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32531
Tarih: 21 Ağustos 2025 Saat 20:12 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: Astra Classic III Dizel vs 308 1.6 e-HDI auto 6R
Mesajı Yazan: anil_2801
Konu: Astra Classic III Dizel vs 308 1.6 e-HDI auto 6R
Mesaj Tarihi: 13 Aralık 2013 Saat 23:15
Merhaba peugeot forum üyeleri;
Konu başlığında geçen araçlar ile ilgili sizlerin değerli görüşlerine ihtiyacım var. Şu anda 2012 model 20.000 km de dizel astra classic III manuel aracım var. Liste fiyatından epey düşük olarak cazip bir teklifle 308 1.6 e-HDI Auto 6R araç sunuldu. İki araç hakkında fikri olan arkadaşlar varsa bu konuda görüşlerini paylaşabilirler mi. Kendi aracımı satıp 308 alma konusu kafamı çok karıştırıyor. Sizler ne dersiniz?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 13 Aralık 2013 Saat 23:23
Konfor olarak hemen hemen eşdeğer araçlar, ama performans olarak 308 çok daha üstün, astrada yanılmıyorsam 1.3 90 hp dizel motor var, 308'de ise 1.6 110 hp, auto 6r yarı otomatik olduğu için kullanımı tam otomatikler kadar rahat değil biraz alışmak gerekiyor.
|
Mesaj Tarihi: 13 Aralık 2013 Saat 23:28
Hocam arada 10.000 tl gibi bir rakam olacak. 308 in fiyatı uygun olacak belki ama 10.000 tl lik fark var mıdır gerçekten diyorum. Otomatik vites olması beni çok fazla cezbetti ama 308 in astra dan külfeti biraz fazla olacak hem yakıt hem de vergi anlamında. Çok kararsız kaldım :)
|
Mesaj Tarihi: 13 Aralık 2013 Saat 23:35
Yakıt konusunda pek fark olacağını sanmıyorum, zira astrada o kasayı kaldırmak için az yakıt harcamıyor, yarı otomatik vitesler manuelden bile az yakıyor, ama dediğim gibi biraz alışmak lazım daha önce yarı otomatik kullanmadıysanız biraz garip gelebilir. Görsellik olarakta kesinlikle 308 diyorum. Fiyat konusunda bir şey diyemem aracınızın piyasasını da bilmiyorum 308 için aldığınız fiyatı da.
|
Mesajı Yazan: kursat3006
Mesaj Tarihi: 13 Aralık 2013 Saat 23:36
Yakit konusunda iki arac araç arasında cok fark olacagini düşünmüyorum
------------- ANGARA ASLANI (06 PJP 91) ARABADA "EMEK" VAR ! ARAÇ LİNKİ ; http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32201&title=angara-aslani06pjp91
|
Mesaj Tarihi: 13 Aralık 2013 Saat 23:38
Aracımı sanırım 40.000 tl ye vereceğim. 308 için aldığım fiyat 51.000. 308 sıfır bu arada.
|
Mesaj Tarihi: 13 Aralık 2013 Saat 23:46
308 için güzel fiyat almışsınız bence değerlendirilir, ama dediğim gibi auto6r'yi önce bi test edin yoksa gelip burda pişmanlık konuları açabilirsiniz, çoğu kişi alırken tam otomatik sanıp alıyor sonra gelip burda şanzımanı kötülüyor :)
|
Mesajı Yazan: lion_white
Mesaj Tarihi: 14 Aralık 2013 Saat 00:10
auto6r şanzumanı daha önce kullanmadıysanız size sıkıntılı gelebilir. Yarıotomatik olduğundan tam otomatik gibi düşünerek kullanırsanız bu şanzumandan ve araçtan soğursunuz. İlk aldığımda bana çok sıkıntılı gelmişti. Vites geçişlerinde çok sallıyordu. 3-5 gün içinde alıştım. Kullanmasını bildikten sonra çok keyiflidir. Motor olarak astra ile kesinlikle mukayese edilemez. Harika bir araçtır. Bende ki 1.6 hdi 112 hp auto6r. daha önce 1,6 hdi 110 manuel kullandım. Hiç bir zaman yolda, dağda, bayırda, düzde üzmez. auto6r direksiyondan kumandası varsa eğer, 11 tık düşürerek gaza dokunduğunuzda uçurur sizi. Astra 1,3 kendini toplayana kadar 308 ile gözlerden kaybolursunuz. Serkan arkadaşımın dediği gibi en azından bayi ye giderek bir test sürüşü yapın derim.
|
Mesajı Yazan: Alicilik
Mesaj Tarihi: 14 Aralık 2013 Saat 00:28
General motor fiata gectikten sonra opel motoru bozdu. Yakit konusunda daha az bile yakabilir ama performans konusunda 1.6nin tadi baska.
1.3 astra ile 1.4 206+ ile cok rahat oynuyordum. Ama corsa apayri 1.3 cdti corsayla butunlesmis
------------- http://fb.me/hizimsabit" rel="nofollow - Hız sabitleme ve limitleme için DiagBox v7.82 PP2000 v22 Lexia 3 v45 Sedre/Doc Backup 11.2013
|
Mesajı Yazan: kivanc
Mesaj Tarihi: 14 Aralık 2013 Saat 01:30
308 kullanıcısıym performans yakıt olarak astradan daha iyi olduğunu düşünüyorm. benm aracım otomatk. f1 vites kesinlikle olmalı. çok ayrı bi keyfi var..
------------- 308 1.6hdi auto6r İst/Zong
|
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 14 Aralık 2013 Saat 02:11
Opel ile Peugeot'u kıyaslamam. Yanlıs anlamayın, Omega dısında Opel'in hic bir aracını arabadan saymadım buna elbette Türkiye'de satılan Chevrolet'ler de dahil.
|
Mesaj Tarihi: 14 Aralık 2013 Saat 02:27
dogancanguden Yazdı:
Opel ile Peugeot'u kıyaslamam. Yanlıs anlamayın, Omega dısında Opel'in hic bir aracını arabadan saymadım buna elbette Türkiye'de satılan Chevrolet'ler de dahil. |
GM den sonra opel de bitti. 90 model corsa a sedan vardı. 2000e kadar kullandık. 2000de satıp sıfır astra aldık. Her iki araçta mükemmeldi. 900kglık 1.4 90model corsadaki yol tutuşu 206da yok.
------------- http://fb.me/hizimsabit" rel="nofollow - Hız sabitleme ve limitleme için DiagBox v7.82 PP2000 v22 Lexia 3 v45 Sedre/Doc Backup 11.2013
|
Mesaj Tarihi: 14 Aralık 2013 Saat 02:37
Biliyorum sedan Corsa'yı. Bir tanıdıgım iki hafta önce sattı ama, sanırım ondaki 1.2 idi.
|
Mesaj Tarihi: 14 Aralık 2013 Saat 02:51
dogancanguden Yazdı:
Biliyorum sedan Corsa'yı. Bir tanıdıgım iki hafta önce sattı ama, sanırım ondaki 1.2 idi. |
1.2 ler işe yaramaz. 1.4 swing vardı :D emektar. Ama cidden çok kaliteli araçlardı.
|
Mesaj Tarihi: 14 Aralık 2013 Saat 03:33
Doğrudur, iki araçta da tecrübem var bizden iyi biliyorsundur :)
|
Mesajı Yazan: kivanc
Mesaj Tarihi: 14 Aralık 2013 Saat 12:29
bitter Yazdı:
bence 1.3 cdti mi 1.6 308 mi bunu sormak lazim bence hem yakitta hemde performansta hdi motor 5boy fark atar zira ikiside dizel oldugundan torklari da mukayese etmek gerek 6R inanilmaz keyifli vites gecisleri tatli sert altinda guclu motorun hissini veriyor. |
+1
------------- 308 1.6hdi auto6r İst/Zong
|
Mesajı Yazan: okan4037
Mesaj Tarihi: 14 Aralık 2013 Saat 12:47
motoru bir kenara bırakıyorum. bineceğim için 308 le astrayı şahsen bir tutmuyorum. 308 çok daha ferah ve rahat,tasarımıda bana göre daha güzel düşünmeden 308 alırdım.
------------- MEÜ... 2004 307 1.6 Cc
|
Mesaj Tarihi: 14 Aralık 2013 Saat 13:08
Peugeot'nun tasarımlarını severim cünkü Business+Sport bir durusu var. Her alana ve ortama uyum saglayabilen güzel tasarımlara sahip. Opel icin aynı seyi söyleyemeyecegim. Sanki tüm aracları dedem ve babaanneme üretilmis gibi biraz sacma bir agırlık var gibi araclarında. Corsa'ya baktıgınızda da büyük halanıza üretilmis gibi. Bu benim icin hep böyledir. Hem her seyi gectim, burası Peugeot severlerin sayfası, Opel ile mukayese etmez kimse burada araclarını. Kaldı ki gercekten de öyle, 308 ile 1.16 ya da A serisini mukayese etsen piyasa+konfor+ücret faktörlerini ele alıp yine 308'i sececek arkadaslar var. E onlarında Renault ve Peugeot motoru kullandıgını da düsününce sonuc her sekilde 308.
|
Mesajı Yazan: Mesut48
Mesaj Tarihi: 14 Aralık 2013 Saat 13:36
okan4037 Yazdı:
motoru bir kenara bırakıyorum. bineceğim için 308 le astrayı şahsen bir tutmuyorum. 308 çok daha ferah ve rahat,tasarımıda bana göre daha güzel düşünmeden 308 alırdım. |
+1 Ayrıca Astra Classicten sonra 308 her bakımdan uçak gibi gelir sana
------------- __B0DRUMLU__
|
Mesajı Yazan: Can Oksuz
Mesaj Tarihi: 15 Aralık 2013 Saat 00:37
Bahsi geçen astra 1.3 dizel 90 hp 6 ileri manuel versiyonunu bir müddet kullandım. Yerden yere vurmuşsunuz aracı da nesini beğenmediniz? Yapılan yorumlar bana biraz gelişigüzel yapılmış gibi geldi ve bu yorumları hakettiğini düşünmüyorum açıkçası. 1.3 oluşundan dolayı bir önyargı ister istemez var halkımızda. Kaldırmaz götürmez yürümez çok duyduğumuz laflar bunlar.
Neyse siz zaten aracın sahibiymişsiniz. En azından astra performansını tecrübe eden birisiniz.
Ben sizin yerinizde olsam astranın performansından memnunsam aracımı değiştirmezdim. Sonuçta aracınız yeni. Kmsi az. Vergi dilimi aşağıda. 308 tamam güzel ve benim de beğendiğim bir araç fakat astradan aman aman bi genişlik farkı yok. Konforu bilemicem 308 kullanmadım. Yakıt olarak bir fark olacağını sanmıyorum.
Ortada bir teklif var ama açıkçası 10bin tl verip elinize artı olarak geçecek tek şey sıfır bir araba olarak görünüyor benim gözüme. Aracınız 5-10 senelik 100bini 150bini devirmiş bir araç olsa değiştirin derdim. Bu şartlar altında araba değiştirmenizin size bir getirisi olmayacağını düşünüyorum. Yine de karar sizin tabi.
|
Mesaj Tarihi: 15 Aralık 2013 Saat 02:48
Tüm yaz altımda 1.3 cdti beyaz Astra ve Chevrolet Captiva vardı. Performansından bahsedeyim mi? Ege bölgesindeydim ve malum bulunanlar ne kadar sıcak oldugunu bilirler, klima acmadan gezilmiyor ama hos, klima acıkken astra gitmiyor otomatik olunca cekis hepten sıfıra dusuyor. Onun dısında klima kapalıyken de tatmin olamadım hic bir sekilde. 1.6 110 hp hdi 307'im kadar yakıyor. İkisinde de klima acık gezdigimde ve gaza yüklendigimde emin olun Astra daha cok yakıyor. Gelelim Opel'le aynı fabrikadan cıkan Captiva'ya, yokus cıkarken 100 cc scooter ile cıkan performans ile aynını sergiliyor arac. İki aracında plastik aksamı o kadar keskin ki, Captiva'nın torpidosunda elimi sıyırdım. Ben aracı kötülemiyorum, gercekler bunlar.
|
Mesajı Yazan: Can Oksuz
Mesaj Tarihi: 15 Aralık 2013 Saat 12:00
bitter Yazdı:
Can Oksuz Yazdı:
Bahsi geçen astra 1.3 dizel 90 hp 6 ileri manuel versiyonunu bir müddet kullandım. Yerden yere vurmuşsunuz aracı da nesini beğenmediniz? Yapılan yorumlar bana biraz gelişigüzel yapılmış gibi geldi ve bu yorumları hakettiğini düşünmüyorum açıkçası. 1.3 oluşundan dolayı bir önyargı ister istemez var halkımızda. Kaldırmaz götürmez yürümez çok duyduğumuz laflar bunlar.
Neyse siz zaten aracın sahibiymişsiniz. En azından astra performansını tecrübe eden birisiniz.
Ben sizin yerinizde olsam astranın performansından memnunsam aracımı değiştirmezdim. Sonuçta aracınız yeni. Kmsi az. Vergi dilimi aşağıda. 308 tamam güzel ve benim de beğendiğim bir araç fakat astradan aman aman bi genişlik farkı yok. Konforu bilemicem 308 kullanmadım. Yakıt olarak bir fark olacağını sanmıyorum.
Ortada bir teklif var ama açıkçası 10bin tl verip elinize artı olarak geçecek tek şey sıfır bir araba olarak görünüyor benim gözüme. Aracınız 5-10 senelik 100bini 150bini devirmiş bir araç olsa değiştirin derdim. Bu şartlar altında araba değiştirmenizin size bir getirisi olmayacağını düşünüyorum. Yine de karar sizin tabi. |
kısmen katılıyorum katıldıgım nokta memnunsan değişme ve vergi dilimi kısmıdır. diğer kısımlara gelirsek;
yakıt olarak gerçekçi olalım 1.6 motor büyük ama tasaruflu bir araç sebeblerini tane tane yazabilirim. astranın 1.3 motoru düşük yakıt beklentisi oluşturuyor ancak alakası yok 1.6dan fazla yakıyor.
kaldıramaz götürmez diye bişey yok elbet ancak çevrim ömrü motor hacmi azaldıkça düşer. daha açık şöyle diyim; 1.3 o aracı 90 beygire ulaştırmak için yaptıgı çevrimin yarısını 1.6 motor gayet rahat yapar. buda sana ömür olarak ekstra getirisi olur. zaten trde sorun bu vergisi düşük olsun düşük motor olsun algısıyla ülke turbo dizel çöplüğüne döndü..
308 i alırsanız ne değişir bu tartışılır.. ancak kesinlikle ayagınızın altındaki gaz pedalı biçok şeyi değiştirecektir. şahsen ivmelenme defalarca hayatımı kurtarmıştır özelliklede uzun yolda.. ayrıca araç yüklüyken yığılan ve yakıtı somuran bir astra yerine bastınmı giden bi aracı tercih ederim.
|
Ukalalık olarak almayın lütfen. Böyle tartışmalara girmek istemem normalde.
Benim de size katıldığım ve katılmadığım noktalar var.
Fakat yakıt tüketim değerlerine baktım 308in. Astra ile (fabrika verilerini kıyaslarsak) birebir aynı olduğunu gördüm. Tabi gerçekte nasıl değişir kıyasını iki aracı da sürüp görmek lazım. 308in yarı otomatik olduğunu hesaba katmamız lazım. Otomatik performansı nasıldır bilmiyorum. Yani bastınız mı gider mi giderse yakıtı içer mi... Bilgim yok. Otomatik olarak civic kullandım ve tepkilerine oldum olası alışamadım.
1.3 motor 1.6 motor ömrü konusuna gelince kişiden kişiye kullanımdan kullanıma değişir. 220bine gelip biten motor da var 100bini çıkarmayan da. Sizin yarı yarıya ömür biçmeniz de bir varsayım sonuçta. Motor ömrüne sadece çevirim etki etmez. Kullandığınız yağdan aldığınız yakıta, kullanım tarzınıza, bakım sıklığınıza.. Ama yine de 1.6 dizelin avantajı konusunda size katılıyorum.
308in araç yüklüyken yığılmadığını bastınız mı gittiğini mi söylüyorsunuz. 1.6 110beygir 307 ile adanadan ankaraya gittim. Boş haline göre ciddi performans farkı vardı. Yani yüklü halde performans kaybetmeyeceğini söyleyemeyiz. Her araç yüklü haliyle yüksüz halinden farklı gider.
Bu soruyu soran arkadaş eğer sıfır araç alıcam astra mı 308 mi şeklinde sormuş olsaydı cevabım 308di tereddütsüz. Fakat bahsi geçen şartlar altında memnun kalınan bir astraya 10bintl fark verip 308 almak bana pek iyi bir hamle olarak gelmiyor. Tabi 10bin tl benim için iyi paradır sizin için önemsizdir konunun bu kısmı sizin yorumunuza kalıyor. Ben kendi açımdan değerlendirdim.
Astradan memnun kalınmamışsa 308 alınır mı alınır. Ona bi diyeceğim yok.
|
Mesajı Yazan: EmSul
Mesaj Tarihi: 15 Aralık 2013 Saat 12:42
Arkadaşım sıfır olarak almıştı 1.3cdti astra ve o motora göre gerçekten çok iyi bi yakıt-performans oranı var .. İlk bindiğimde bilmiyordum 1.3cdti olduğunu erzurumdaydık şunu söyleyebilirim 0 dan 190a çıkışı ilk kalkış haricinde neredeyse benim şu anki aracımla aynıydı bir anda baktım 6.vites 190a gelmiş araç üstelik 5 kişiyle yokuşlarda falan bence çok başarılı aynı dönemde 0 1.4hdi 206 kullanmıştım resmen 206 dan soğumuştum..Şöyle diyebilirim 1.6hdi motoru kullanmadım ama peugeot nun 1.4hdi si ile opelin 1.3cdtı si arasında çok bariz fark var..1.6hdi elbette daha performanslı olacaktır diye düşünüyorum ama yakıt pek fark etmeyecektir..arkadaşın o dönemde yakıt ortalaması 4lt civarlarındaydı yakıtı da çok iyiydi astranın..Bence astra 308den daha hoş daha konforlu ve bana göre daha da kaliteli bir araçtır bence değmez değiştirmeye..
------------- "2001 Peugeot 206 GTI" "2002 Peugeot 206 Roland Garros 1.6 16v" "1998 Ford Mondeo 2.0 glx" "2005 Peugeot Partner 2.0hdi" "2004 Peugeot 307 1.6 bva"
|
Mesaj Tarihi: 15 Aralık 2013 Saat 13:15
Astra J olsa bende değiştirmeyin derdim ama H kasa çok eskidi artık, 10 senedir piyasada nerdeyse, astranın performansı çok kötü değil ama 308 ile kıyaslandığında bariz fark var. Şahsen ben astra H kasayı baştan almazdım.
|
Mesajı Yazan: elsoberano
Mesaj Tarihi: 15 Aralık 2013 Saat 15:45
308 1,6 hdi bence ideal bir araç iyi bir tercih .
------------- 307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON
|
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2013 Saat 17:11
anil_2801 Yazdı:
Aracımı sanırım 40.000 tl ye vereceğim. 308 için aldığım fiyat 51.000. 308 sıfır bu arada. |
Uzmanlık alamın eski arabalar yeni arabaların donanımlarını pek bilmiyorum, arkadaşlar yeni OPEL'lerin motorunun eskisi gibi iyi olmadığını söylemişler. Mümkündür olabilir. Ama genede orta seviye ve arıza çıkarmıyan bi motor' a sahip olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bi araç sadece motordan ibaret değildir. Diğer tüm parçaları benim düşünceme göre Peugeot' tan iyidir.( Alt takım ,Şase, Şanzıman,Parça ömrü, Enjektör, Klima , Ve Hata oranı vs.) Ayrıca aracınız daha 1 yaşında ve sadece 20.000 km' de ödeme güçlüğünüzünde olmadığıda yazınızdan belli. Nacizade tavsiyem birkaç yıl daha aracınıza binmenizdir. Fakat para benim param derseniz. Tabiki keyfinize en hitab eden aracı alırsınız. Bu hayatın adaletide malesef böyle
|
Mesajı Yazan: GökhaN
Mesaj Tarihi: 31 Aralık 2013 Saat 15:53
308 beyaz spor paketli bir Auto6R alırsan bence memnun kalırsın. Kullanımı keyifli az yakıt tüketen konforlu bir araç Görüntüsüde çok güzel.
------------- 106->206->208->207->301->308->3008->C4X
Peugeot Yedek Parça -> https://www.pejo.com.tr" rel="nofollow - www.pejo.com.tr
|
|