|
|
kaç devirden sonra vites değiştirmeliyiz. |
Yanıt Yaz
|
Sayfa <12 |
| Yazar | ||
EmSul
2. Vites
Kayıt Tarihi: 06 Mart 2012 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 874 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2012 Saat 15:27 |
|
|
Ben performans olarakta öyle diye biliyorum bu opel astra 1.3cdti n sahibi olan arkadaş volkan ışık ın okulundan pilotluk eğitimi almış biriydi ve öyle öğretildi demişti..Ama tabi kendi denemelerimize baktığımda bana da pek uymuyor performans konusunda hep kesiciye yakın noktalarda değiştirmede daha iyi oluyor..
|
||
|
"2001 Peugeot 206 GTI"
"2002 Peugeot 206 Roland Garros 1.6 16v" "1998 Ford Mondeo 2.0 glx" "2005 Peugeot Partner 2.0hdi" "2004 Peugeot 307 1.6 bva" |
||
![]() |
||
EErgul
1. Vites
Kayıt Tarihi: 16 Haziran 2012 Konum: Kıbrıs/Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 345 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2012 Saat 15:56 |
|
|
rampa çıkarken biraz daha yüksek devirde vites büyütmek bence daha mantıklı. çünkü bir üst vitese geçene kadar daha fazla devir kaybedeceğiz illa ki düz yoldaki kayıba göre. bu da motoru kısa bir süreliğine boğar. motor çok düşük devirde de daha fazla yakıt yakar. torkun maksimum olduğu devir o vitesde en az yakıt yaktığı devirdir. "+" ya da "-" yönde bu düz yolda vites değiştirmeniz gereken devirden ne kadar uzaklaşırsanız aracınız o kadar fazla yakar. "-" yöndeki uzaklaşma belki çok düşük devirlere inene kadar fazla bir fark yaratmaz yakıt açısından zaten öyle olsaydı aracı sürekli 3000 devirde kullanmaya çalışırdık :)
bisiklet gibi düşünün çocukken 18. vitesde duran bisikleti kaldırmaya çalışırdık. ne kadar fazla enerji harcardık. tıpkı bunun gibi
|
||
|
206 CC 1.6 16V 110 HP Roland Garros
2004 Model |
||
![]() |
||
koliva
YÖNETİCİ
P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2012 Saat 16:18 |
|
Pilotluk egitimi veren yer Opel Astra motorunu mu ogretiyormus ![]() 1.3 CDTI'in motor performans grafigi asagidadir. Buna gore bu arac eger yakit tasarrufu amaciyla kullanilmak isteniyorsa, vites gecisleri 1750-2500 rpm araliginda yapilmalidir. Diger taraftan maximum guc icin 4000 rpm en uygun noktadir. ![]() Düzenleyen koliva - 21 Haziran 2012 Saat 16:19 |
||
![]() |
||
FeverDog
1. Vites
Kayıt Tarihi: 30 Mayıs 2012 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 81 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2012 Saat 16:24 |
|
|
Dizel araçlarda 2500-3000 hem motor sağlığı hem de ekonomi açısından ideal (araçlarla ilgili bişey biliyormuş gibi konuşmanın heyecanı içersindeyim
). Ancak tecrübeyle sabittir ki, ekonomik olsun diye düşük devirli araç kullanmak aracı yoruyor ve motorun boğulduğunu hissediyorsunuz. aracımı ilk aldığımda ben de devir 2000in üstüne çıkmadan vitesi yükseltiyordum -gerçekten inanılmaz ekonomik- ancak bir süre sonra, seyir halindeyken motorun boğulduğunu hissetmeye başladım. Bilirkişiler aracımı test ederek, bunun sebebinin düşük devirli kullanmam olduğunu söylediler. Düşük devirli kullanmak dizel araçlarda motor sağlığı açısından pek iyi değil (miş). ancak aracı yüksek devirli kullanmaya başladıktan sonra yakıt tüketimindeki bariz artış pek hoşuma gitmese de, motor mazottan daha pahalı olduğu için şuanda 2500-3000 arasında kullanıyorum.
|
||
|
Peugeot 206 Fever HDİ, 2006
|
||
![]() |
||
EmSul
2. Vites
Kayıt Tarihi: 06 Mart 2012 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 874 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2012 Saat 18:50 |
|
Hayır tabiki arkadaşın o zaman sıfır aldığı yeni aracıydı 2006 astra 1.3cdti 90hp ve max. torku 1750-3750arasında verdiği kitapçığında yazıyordu aklıma o geldi onu söyledim ..Eğitimde öğretilen astra için değil genel olarak max. tork verdiği devir aralıklarını kullanmaktı araçların..Eğitim ya palio sportingle yada palionun o zamanki süper 1600 araçlarıyla veriliyordu tam emin değilim uzun zaman geçti arkadaş kartinglerdeydi o zamanlar |
||
|
"2001 Peugeot 206 GTI"
"2002 Peugeot 206 Roland Garros 1.6 16v" "1998 Ford Mondeo 2.0 glx" "2005 Peugeot Partner 2.0hdi" "2004 Peugeot 307 1.6 bva" |
||
![]() |
||
Yanıt Yaz
|
Sayfa <12 |
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||