![]() |
|
306 rolanti problemi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Mfirat ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Mart 2012 Konum: KAYSERİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 37 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 Mart 2012 Saat 23:02 |
merhabalar 2001 1.6 8v motor kullanıcısıyım 180 binde aracım bugun aracıma açık hava filtresi taktırdım ama kendi filtreside duruyor yani 2 filtre ve otomobil gaz bırakmaz oldu mesela 2 vites 5 bin de ışıkda durucam boşa çekip fren yapıyorum ama çok yavaş düşüyo rolanti ve 2 bınde kalıyo direksıyonu durdugu yerde sağ sol yapıyorum düzeliyo 900 e düşüyo bide 1.5 devir civarında tırtt tırtt ses yapıyo zincir sesi gibi anlıyamadım yeni aldıgım ve hayalim oldugu için biraz üzüyorum sanki kesiciye sokuyorum ara sıra 2 filtredenmi yapıyor olabilir ?
saygılar:) |
|
38 AR 306
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Oncelikli is olarak bogaz kelebegi temizlenmeli diye dusunuyorum.
|
|
![]() |
|
Mfirat ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Mart 2012 Konum: KAYSERİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 37 |
temizlettim, hava filtresini teke düşürdüm sorun geçmedi ama azaltı 1500 devirde sabit kalıyo 3-4 sn sonra 900 devire düşüyor
|
|
38 AR 306
|
|
![]() |
|
estair ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2011 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 143 |
kelebek takılı kalıyo olmasın
|
|
106 xr 1994
|
|
![]() |
|
mucahidyasar34 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Şubat 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 100 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mucahidyasar34
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
aynı sorun benim aracımdada vardı ama benimki 106. Peugeot mepada makinaya baglattım ve rolanti sensörü ikazı verdi yenisini aldım kendim taktım ve düzeldi. Bu sorunun araca bi zararı yokmuş ama yaptırınca göreceksin yakıt tüketimin acayip düşecek cünkü durdugu yerde gaz yiyor araba :))
|
|
106 Quicksilver İSTANBUL
|
|
![]() |
|
tenten_52 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2012 Konum: ordu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tenten_52
merhabalar aynı sorunlar benim aracımadada var rolanti bazen dusuyo bazen yukseliyo araştırdıgım kadarıyla rolanti motoru ısı sensöru gıbı parçalardan kaynaklanıyo siz rolanti sensörune nerden kaç paraya aldınız.
|
|
PEUGEOT 306 XT 1.8
ŞEYTAN KIRMIZI BENZİN |
|
![]() |
|
tenten_52 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2012 Konum: ordu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tenten_52
bir sorumda bu araçlarda lpg li araçlardaki gibi yakıt ayarı varmı. benzin hava karışımını felan neye göre ayarlıyor??
|
|
PEUGEOT 306 XT 1.8
ŞEYTAN KIRMIZI BENZİN |
|
![]() |
|
Sorunum hava filtresinden dolayi ypiyomus hic ummadigim bisey spor hava filtresini soktum orhinal hale getirdim arabam beni ben arabami sevmeye basladim ohh be
|
|
38 AR 306
|
|
![]() |
|
Cmoss06 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ağustos 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 549 |
Gaz kelebegını temızlet ayrıca rolansı sensorunu kontrol ettır
|
|
206 XT HDI Siyah
COM2000 Yol Pc ('.')Göze Batan Çivi Çekici Yer |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tenten_52
bugun dayanamayıp aldım elime takımları açtım kaputu. önce rolanti motorunu söktum ve gördumki resmen kurum tutmuş kapkara olmuşş dışı katman olmuş. kendimce dedimki bu böyleyse karburatörun içi kelebek kısmı nasıldır hemen soketlerı felan sökerek 3 vıda ile takılı kelebek kısmınıda söktum. baktımki içerisi araçta sanki soba borusunun içi gibi kurum tutmuş aldım hepsini tinerli fırça ile fırçalayarak temizleyip parlattım resmen ve koruma amaçlı VD40 sprey ile yagladım. resmen VD40 ile yıkadım diyebilirim. elimin yetiştigi sensörleri soketler heryeri temizlemeye calıştım. ve tekkrar hepsini monte ettim. nfakat hiçbirşey degişmedi haaala rolanti sorunu yaşıyorum. yukselip alçalıyo. o mesele deil alıştımda bagzen cok nadir olarak araç kelkinme yapıyo. kalkışlarda felan özellikle. sizce başka neden olabilir. bujilerdede yaglama varsa olabilirmi olmazsa onlarıda sökup bakıcam..
|
|
PEUGEOT 306 XT 1.8
ŞEYTAN KIRMIZI BENZİN |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |