![]() |
|
Peugeot 307 Gazı 1-2 sn Almıyor, Sonra Birden Öne |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Yazar | |
mehmet eren ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Eylül - 1990 Kayıt Tarihi: 19 Temmuz 2011 Konum: ORDU Durum: Aktif Değil Mesajlar: 447 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mehmet eren
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
2004 model kalos otomatık sanzıman ve lpg'li surmustum bır aralar debrıyaz olmadanda otomatık vıteslerde debrıyaj ayarı verebılırsınız zeynep hanım aracın devrını torkunu yazarsanız ona gore bılgı verebılırım tupden oldugunu sanmyorum.
|
|
Peugeot 2001 Model 306 Platınum
Tüplü(Atiker)1.6 Motor 90 Beygir.127.000KM 5053747493 Sıfır al omur boyu kullan. |
|
![]() |
|
kaan__ ![]() 2. Vites ![]() ![]() 02 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: konya/selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 571 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
arkadaşlar bu durumun şanzuman ile alakası yok gerçekten lpg ustasının ilgisizliğinden ve bir çok ustanın peugeut larda lpg uyumsuzluğunu düşündüğün yada beceremediklerin uğraşmak istemiyorlar...başka bi lpg ustasına git ayarları sıfırlamasını rica et sonra ordan çık dolaş emin ol sonrunun hallolmuş olacak sonra tekrar eğer fazla yakacak yada arıza lambası yanacak olursa o zman aynı ustaya tekrar gitmeni tavsiye ederim....aynı sorun başıma gelmişti ve tamamen lpgden çok şükür şu anda hiç bir problem yaşamıyorum
|
|
sahip olduğun herşey bir gün sana sahip olur...
2004 307 sw 1.6 auto 110hp 2009 308 sw 1.6hdi 110hp 2011 3008 feline MCP-Auto6R 112hp |
|
![]() |
|
ByHack ![]() 1. Vites ![]() ![]() 06 - Ocak - 1986 Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2011 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 264 |
Arkadaşlar bu sorunla karşılaşılan araçlarda benim de deneyimlerle tespit ettiğim ortak nokta 1-araçların otomatik vites olması 2- gaz pedalının sensörlü olması. Bu iki faktör devreye girince gaz-motor tepki süresi gecikbiliyor. Bu arada otomatik vitesli araçlarda bulunan "spor sürüş" "kaygan zemin" vs modlardan kaynaklanan problemlerinde etkili olduğunu duydum ama ne derece gerçek bilemiyorum.yine de bi ustaya göstermek lazım ne olur ne olmaz. ..en kısa sürede sorunun çözülmesi temennisi ile...
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Gayet normal bence otomotik vites ve sensör olduğu zaman kendini sıkıştırmadan ona göre ayarlıyo araba mesela powerbox takılmış bir arabya fazla yüklenince enjektörler fazla yakıttan boğuluyor ve araç stop ediyor.Belkide bu şekilde kendini ayarlıyodur araba
|
|
![]() |
|
xMEGANx ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Ağustos 2010 Konum: İstanbul AVRUPA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1641 |
şanzıman da sorun olduğunda böyle bir tepki vermez arada yiyip arada yememek gibi burdaki sorun sebebi 2 tane. birinci ve en yüksek olasılık Gaz pedalındaki elektronik göz. bu göz komutu bazen görmüyor muhtemelen. 2. olasılık ise sizlerinde söylediği üzere LPG'dir. ama en büyük olasılır Gaz pedalındaki algılayıcılar.
|
|
![]() |
|
Akifff ![]() 1. Vites ![]() ![]() 17 - Mayıs - 1989 Kayıt Tarihi: 25 Ağustos 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 12 |
307 lerde gaz da sorun olması çok büyük olasılık,, Aynı sorun bende de vardı, lpg da iken rampada el frensiz kalkamaz olmuştum ki E sınıfı ehliyetim var tonajlı kamyonları bile geri kaçırmazken, bu araba gazı yetiştiremiyordu. Eski tüpte lpg enjektörleri motor kapağının hemen üstündeydi, sonradan taktırdığım lpg de ise manifoltun içinde ve basması için daha yakın bir konumfda, bu arabalarda bildiğim kadarıyla enjektör milisaniyeleri çok düşük ve her lpg enjektörü motora lpg yetiştiremiyor, bu da kalkarken gazın geç ulamşası demek, geç ulaşan gaz yüklü miktarda yanmaya girince bir anlık atlama oluşturuyor,, şahsi kanaatim budur
|
|
![]() |
|
buruker ![]() 1. Vites ![]() ![]() 27 - Kasım - 1982 Kayıt Tarihi: 06 Ocak 2011 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 28 |
kesinlikle şanzıman.aynı sorun bende de vardı.gittikçe büyüyen bir problemdir.yükte ziyade aracın ısınmasıyla ortaya çıkar.lpg faktör olarak aracın ısınmasına etki eder ama direkt alakalı değildir.tamamiyle şanzıman.walfleri değiştirmek işe yaramaz.tecrübeyle sabittir.bana 3000tl ye patladı bilginize...
|
|
![]() |
|
Aracın kaçırması ile özellikle kalkışlarda bir iki saniyelik gaza geç tepki vermeyi karıştırmıyoruz değil mi? Aynı sorun bende de vardı gaz kelebeğinin temizletilmesi ve gaz pedalı alıştırması ile işi çözmüştük. Tabii bir de LPG ayarı yaptırmıştık. Yukarıdaki arıza benzinle kullanımda görülmüyor sadece LPG ile kullanılırken ortaya çıkıyorsa dediğim gibi boğaz kelebeği, gaz pedalı alıştırması ve iyi bir lpg ayarı ile düzeliyor. |
|
![]() |
|
tilbe307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Şubat - 1982 Kayıt Tarihi: 12 Şubat 2011 Konum: Bartın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 344 |
arakdaşlar bende de aynı şey vardı. arabam düz vites ancak sonra gaz kelebeği temizliği ve lpg ayarının yapılmasıla geçen bu aksaklık yeniden oldu. ve sürekli gaza basma gereği duyuyorum ışıkta filan
Düzenleyen tilbe307 - 06 Eylül 2011 Saat 00:19 |
|
2010 3008 1.6 VTİ 120 HP PRİNS LPG
|
|
![]() |
|
hemen söyleyeyim ben bu nedenlerin neden oldugunu bi arastırmacı olarak genellikle bu tür vakalarda benzinin ve lpg nin kötü olmasından kaynaklanıyor aldıgınız benzin i kola şişesine koyarsanız zaten alt kısımda ne kadar kirli oldugu görülecektir genellikle böyle seyler lpg ve benzinin içerisinde bulunan parteküllerden meydana gelmektedir ....
|
|
![]() |
|
sürekli gaza basmanıza gerek yok benzin ve LPG istasyonunu degiştirin farkı göreceksiniz SAYGILAR...
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |