![]() |
|
Çözülemeyen gaz kesme arızası |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
tunakrf ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Eylül 2025 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Saat 27 Dakika önce Saat 21:51 |
Herkese keyifli forumlar dilerim. 2001 model 206 1.4 Benzinli aracım var. Aracımda rölantiye düşünce aşırı zengin karışım, egsozda patırdama, rölantide ufak dengesizlikler oluşuyor.OBD 2 cihazdan Car scann*rpro programıylada Peugeot Planet 2000 programıyla da 1. oksijen sensörünün zengin çektiğini voltaj değerleriyle net ve şekilde görüyoruz. .Bunun akabinde kalkış yaparken araba pat gaz yemiyor yığılıyor, ya stop ediyor ya da rölantide tekrar çalışmaya devam ediyor. Araç hiç bir şekilde arıza kaydı atmıyor. 4 bin devri geçince bu aptallaşma gidiyor. Performans mükemmel olmasa da iyileşiyor. Uzun yolda 160-170 kere kadar görebiliyorum. Ama şehir içi kullanım tam bir eziyet haline dönüyor. Aracın sanki arkasından birisi çekiyor gibi oluyor. Bu arıza sebebiyle araçta değişmediğim parça kalmadı.
-Liste şu şekilde; 2 sefer 1. Oksijen sensörü alındı Bosch ve NTK marka Buji Bobin (NGK MARKA) 4 adet enjektör (Magnetti Marelli) Maf sensörü (Orjinal) Kanister valfi (Orjinal PSA) Boğaz kelebeği de aldım. Düşük km bir araçtan söküldü Aklınıza gelebilecek tüm her şey kontrol edildi. Olay şurda patlıyor. 1. Oksijen sensörü fişi çekilince araç normale dönüyor. Çiğ benzin atıyor ama daha stabil hale geliyor. Denediğimiz sensörler şase numarasına göre alınmasına rağmen üstündeki sensörle beraber 3 sensörde aynı sorunu yapıyor. Ustalar elektrik sorunu olsa direk beyne arıza atar diyorlar. Ama araçta sıfır arıza hiç bişey yok. Bu işin içinden çıkamıyorum çok para harcadım ama sonuç yok. Oksijen sensörü elektrik hattında bir şase, fazla akım sensörü sapıtıyor olabilir diye kendimce bir yorum yapıyorum. Böyle bir durum oluyorsa arıza kaydı atması gerekmez mi ? Fikirlerinizi bekliyorum.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |