![]() |
|
Partner İçin Kolçak Önerisi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2009 Saat 17:30 |
Arkadaşlar Peugeot dünyasında olduğu gibi forumda da yeniyim. Daha 2 gün önce ailecek bir partner sahibi olduk. En çok istediğim şeylerden birisi kolçaklık ama hangi marka iyidir nerden tedarik edilir bilmiyorum. Daha doğrusu bazı parçacılar ellerindeki aslında iyi olmayan malları güzel gösterip satmaya çalışıyorlar.
Birde yine aynı ustalar bana göstergeye renkli led takamayacağımı söylüyorlar bu doğrumudur?
2000 Model Peugeot Partner
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
İlk önce tanışma topici açsanız forum ve sıızn ıcın daha ıyı olurdu
.. aramıza hos geldınız .. konu ıle bılgılı arkadaslar sıze yardımcı olacaktır .. keyıflı forumlar dileriz Düzenleyen EmRaH - 28 Ocak 2009 Saat 17:37 |
|
![]() |
|
hasimayaz ![]() 3. Vites ![]() P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Koltuğa Monte Kolçak Yapımı. Aracıma yaptırdığım kolçağın yapım aşamalarını fotoğrafladım. Maliyeti malzeme dahil 60 YTL. Konu hakkında bilgisi olmayan arkadaşlar için yapım prosedürlerini ve fotoları aşağıdadır. Öncelikle koltuğu 4 adet torx vidasından sökerek dışarı alıyoruz. Sırt kısmının ortasındaki döşeme parçası lastiklerinden kurtarılarak açılıyor daha sonra sırt kısmındaki döşeme komple açılarak demir direklere ulaşıyoruz. Sırt kısmının kenarının desteği sökülerek yerine kolçak mekanizması vidalanıyor. Kumaş ile kaplanan kolçak bu mekanizmaya bağlanarak gerekli ayar yapılıyor. Ve sonuçta hareketli bir kolçağımız oluyor
|
|
![]() |
|
Emin ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ağustos 2008 Konum: Koşuyolu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 658 |
Öncelikle aramıza hoşgeldin. Aracını tanımış olduk senide tanımak isteriz Aşağıdaki linkten yeni konu açarak kendini tanıtabilirsin. http://forum.peugeotturkey.com/forum_topics.asp?FID=22 |
|
![]() |
|
sinan-s ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Mart 2008 Konum: Bostancı/S VRJ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2643 |
Aramıza Hoşgeldin
|
|
![]() |
|
Sayın Haşim bey öncelikle size çok çok teşekkür ederim bu konuda kafamdaki bütün sorular yanıtlandı. Ancak sakalamayacağım ilginize şaşırdım. Böylesine bir ilgi inanın çok hoşuma gitti çok sağolun...
Emin ve Emrah kardeşlerim tanışma bölümünde topic oluşturdum. Sizinde nazik ve ilgili tavrınıza çok çok teşekkürler.
Sinan kardeşim hoşbulduk :)
Haşim Bey size son sorumda bunu Ankara da yaptırabileceğim güvenilir bir yer biliyormusunuz?
|
|
![]() |
|
İlginiz İçin Biz teşekkur ederız . haşim bey 'de ankara ! da en guzel yerı size tavsıye edecektir..
|
|
![]() |
|
Çok teşekkür ederim sağolun... |
|
![]() |
|
hasimayaz ![]() 3. Vites ![]() P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
Rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu bana..
Benim yaptırdığım yer kaportacı arkadaşımın hemen yanında bir döşemeci amcaydı.. Benim arabayla birlikte bir tane BMW ye yaptı onun sahibide gayet memnun ayrıldı.
Sanayideki tüm döşemecilerde rahatlıkla yaptırabileceğiniz bir uygulama.. 20 YTL hazır kolçak, 2,5 ytl kumaş, 40 YTL işçilik.
Yanlız kolaçağın 2 çeşiti var birincisi koltuk demirine kaynatılması gerekenler diğeride koltuk demirine vidalanabilenler. Benim döşemeci vidayı tavsiye etti bu yüzden öyle aldım. Siz seçiminizi yaparken sorup soruşturursanız iyi olur. Bir başka hatırlamamda mekanizmayı takarken gresliyerek takmanız olacaktır. Yoksa metal mekanizma çabuk tahrip olabilir.
Benim yaptırdığım yer şaşmaz sanayi sitesinde. Aşağıya krokisini çıkarttım. O sokaktaki tek döşemeci, bulmanız fazla zor olmaz. İsim olarak beni bilmez ama Arap'ın 206 cı arkadaşından tavsiye aldım, oda sizde yaptırmış derseniz, aynı fiyata yapacaktır.
![]() Düzenleyen hasimayaz - 29 Ocak 2009 Saat 10:21 |
|
![]() |
|
Çok sağolun burası benim evime de çok yakın :) Maaşı alır almaz koşarım artık 2 gün kaldı :D
Zaten biraz daha batıkente giderseniz orda da benim komşum egzozcu bir abim var TUNA Egsoz. Sadece egsoz değil her türlü dar zamanda iş görür çünkü pazarlarıda en geç 9:00 da açıktır. (Benim her türlü aksilik pazar günü başıma gelirde :))
İnanın aklımdaki kolçaklığı tarif etmişsiniz ve anladığım kadarıyla bu sistem arkayada uygulanabiliyor...
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
Arka koltuk için biraz daha teferruat lazım.. araya çelik kuşak falan kaynatılıyor. süngerin kesilmesi ve baya bir işçilik söz konusu.. Eğer çıkma kolçaklısını bulup, sadece döşemeyi değiştirirsen ucuza gelebilir..
|
|
![]() |
|
O zaman başlangıç için sadece ön koltuklar yeterli :)
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
Ön koltuklar içinde istersen ayrı ayrı 2 tane (her iki kotuk içinde ince bir tane).. yada orta boy birtane, veya kalın boy (arayı komple kapatacak bir şekilde) uygulatabilirsin.. Resimlerde görünen kolçak orta boy.. 206 için en hoş duranı buydu.. Büyük olan çok biçimsiz durdu..
|
|
![]() |
|
Yerinde deneyerek uygulama yaptırmak daha sağlıklı olacaktır bu durumda sağolun Birde bunların göstergelerine led takılamıyormu? |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
Göstergelerde tipik dipsiz ampuller kullanılıyor. Gösterge panelinin aydınlatmasında kullanılan şefaf zemin sarı tonunda dolayısı ile siz arka plandan hangi renk ışığı verirseniz verin sarının tonunda yanacaktır. Ben saat ekranı ve orta konsolda denedim Sarı + mavi = mor bir renk çıktı ortaya..
![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |