![]() |
|
207 Coilover & Süspansiyon |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ShoryuReppa ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Ağustos 2025 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ShoryuReppa
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2025 Saat 19:22 |
Herkese merhaba,
Aracım 2009 model Peugeot 207 1.6 HDI (90HP), 2015 yılından bu yana aktif kullanıyorum, ikinci sahibiyim. İlk aldığımda 45.000 km'deydi, şu an 152.000'e geldik. 301'e geçmeyi düşündüm fakat iç mekan kalitesi hoşuma gitmedi, bu konuda 207'den net şekilde kötü. İleride temiz bir 308 veya 208 bulabilirsem değiştireceğim ancak şimdilik araç bir süre daha bende kalacak gibi görünüyor. Araçtan pek de bir şikayetim de yok aslında, motor 90 değil de 120 HP olsa tadından yenmezmiş. Konumuza dönecek olursak, arabanın süspansiyonunu biraz daha iyileştirmek istiyorum. Hem görünüm olarak biraz yüksek hem de yaylar biraz fazla salınım yapıyor. Eibach 30mm sipariş edecektim hatta siparişi verirken ödeme hatası oldu, daha sonra tek başına helezonun stok amortisörler ile uyumlu olmayabileceğini düşündüm. Coilover sipariş etmek istedim ancak Türkiye'de seçenek yok. Genellikle herkes Başaran marka kullanıyor lakin ben çok güvenemiyorum. Başaran dışında başka bir coilover seçeneğimiz yok mu ? Bilstein biraz fazla tuzlu olabilir ama ne bileyim Vogtland, ST, KW bile bulamadım. Coilover konusunda bana ne önerebilirsiniz ? Bir de Chip Tuning düşünüyorum. Bursa'da oturuyorum, burada Dr. Ecu, Remaps ve Ecufast mevcut. Evime en yakın olan Dr. Ecu, tavsiye eder misiniz ? Aracın ağır bakımları yeni yapıldı; turbo revizesi, triger değişimi, fren disk-balata değişimi vb. her şey yapıldı. Hazır lastik değişim zamanı gelmişken süspansiyonu geliştirip orjinalde 15'' olan jantları da 16 veya 17 yapayım diyorum. Şimdiden teşekkürler. https://resimupload.org/r/IT9oFK Düzenleyen ShoryuReppa - 05 Ağustos 2025 Saat 19:23 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |