Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - peugeot & honda
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

peugeot & honda

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
106_arts Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Forumdan Banlandı.

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 106_arts Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2011 Saat 16:59
siteye ne oluyor böyle haftada bir kayboluyor
Yukarı Dön
GökhaN Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
KURUCU / ID=1

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı GökhaN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2011 Saat 17:02
106 arts forum içindeki tavırlarına biraz dikkat edersen sevinirim yoksa seni burda görmek istemiyorum. Diğer üyeliğinini engelledim bida üye oldun bunuda engellemiyeyim.

Düzenleyen GökhaN - 12 Nisan 2011 Saat 17:04
106->206->208->207->301->308->3008->C4X

Peugeot Yedek Parça -> www.pejo.com.tr
Yukarı Dön
coolpixsem Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
25 - Kasım - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı coolpixsem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2011 Saat 17:58
Valla arkadaslar ilk önce vikipedia dan ufak bir bilgi;

"Değişken Zamanlamalı Supap Kontrol Sistemi (Variable-valve timing and electronic-lift control) Değişken supap zamanlaması, motor işletim sisteminin hangi devire göre hangi supap zamanlamasının kullanılacağını belirlenmesi ve her devirde en verimli çalışmayı sağlamasıdır Böylece motor düşük devirlerde az yakıt tüketirken yüksek devirlerde de iyi bir performans sunmaktadır. Motor devri yükseldikçe kayar pimli egzantirik milleri subaplara daha büyük bir kam lobuyla hareket iletmekte ve hava yakıt oranının yeniden düzenlenmesine imkân tanımaktadır. Bu motor teknolojisini Honda bulup geliştirmiştir ve onun tarafından kullanılmaktadır."
Bu Vtec denilen teknoloji muazzam yav.96-98 yıllarında 1.6 VTi civic 175 hp fabrika çıkışlı güc üretmiş.Yanımda oturan bi abimiz var iş yerinde araçlarla zamanında pek bi haşır neşir olmuş.Valla 1.6 VTi 'ı anlatırken gözleri parlıyor adamın.Vtec açmış bi Honda cok tehlikeli olabilir.Yolda bizzat görüp tırstım.Hondaya bu konuda denilecek tek şey....Alkış
106 Quiksilver
Atiker LPG Fast Sıralı Otogaz Sistemi
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2011 Saat 18:56
Sn. coolpixsem'in alinti yaptigi yazinin gorsel sekli su videodan izlenebilir. Video ingilizce ama ilk baslardaki goruntu zaten herseyi anlatiyor. Mantik basit ama cok etkili.

Yukarı Dön
toprakk Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
03 - Mart - 1979

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı toprakk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2011 Saat 18:57
adamlar dizel üretmedikleri halde satışlarına bakarmısınız. günümüz economy dönemi olduğu halde bir çok tüketici, tercihini dizel araçtan yana yapar. Honda yetkilileri bunu bildikleri halde dizel motor üretmiyorlar. We ona ramen 1 çok dizel araçtan bile çok satıyorlar. (Benzinlileri geçtim) Yetkililerin yaptıkları açıklama da şu. Ürettiğimiz araçların motor ömrünü mazotla kısaltmayız. en uzun km garantisini biz weriyoruz. Yani kısaca hepimiz honda diyoruz ama nedense pug kullanıyoruz :))
2003 model 206
Yukarı Dön
dinoco Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
26 - Haziran - 1979

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı dinoco Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2011 Saat 19:58
accord ve cr-v nin dieseli üretiliyor!!
Yukarı Dön
Muhammet ÇAKIR Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Muhammet ÇAKIR Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2011 Saat 20:01
bence ıkısıde aynı ya honda da da var kronik sorunlar pugda da hondanın hararet sorunu pugda ön takım sorunu mesela :d aynı kalıtede asagı yukarı ıkı aracda
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!!
Yukarı Dön
dinoco Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
26 - Haziran - 1979

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı dinoco Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2011 Saat 20:01
2011 2.yarısında civic diesel ile Türkiye pazarına girmeye hazırlanıyor
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2011 Saat 21:20
Orjinalini yazan: 106_arts 106_arts Yazdı:

Orjinalini yazan: mustiii mustiii Yazdı:

Orjinalini yazan: cecoli cecoli Yazdı:

Orjinalini yazan: d3n1s d3n1s Yazdı:

kalite derken ne kastediliyor, neyin kalitesi? Honda'nın motoru daha sağlamdır, ama stock kullanıldığı takdirde, ama mesela turbolanmış honda'ların motor ömrü ciddi anlamda düşer, piston kol vs çıkarmaya çok meyillidir. Genel sorunsuzluk olarak Honda'lar Pug'a nazaran daha iyidirler.

tamam ıste zaten kalıte dedıgınde odur ıste. stock kullanımda verımını uzun sure korumasıdır. bu noktada bızım motorlar daha zayıf... bır honda kolay kolay rolantıdır, tıtremedır, sestır vs problem yasamaz. aksamlar daha uzun omurludur. metal kalıtesı bıle farklıdır... marsıdır, sarjıdır vs ortalama 250.000 km den once el degmez.

Çok doğru.
Honda aslında motor üreticisidir. Motor konusunda güvenirim. Çok uzun ömürlü arabadır Honda.
Amcamın oğlunda 2010 Honda Civic var otomatik. Çok süper araba.
1.6motor 158beygir
Başka hangi arabada var böyle motor?

kardeş hangı cıvıc o 158 hp olan 2010 model ben öyle bı motor bulamadım .
birde artık her markada var 1.4 180hp bile var ww de opelde 1.6 180hp var
buyutme hondayı bu kadar

yazdıklarınızı gördükten sonra gittim amcamın arabasının ruhsatına baktım, motor gücü olarak 92kw yazıyor. 1kw=2hp olduğunu düşündüğüm için aklımda o şekilde kalmış. İnternetten araştırınca farkettim ki 1kw=1,34048hp anlamına geliyormuş yani Honda Civic 92kw=123,3243hp demek oluyormuş.
Bu yanlışlığı düzelerek saygılarımı sunuyorum.
Bu arada ruhsatın fotoğrafını da çektim. isterseniz gösteririm.
Hermarkada böyle güçlü motor var demişsiniz ama Opelin yeni motorları 1.4 TURBO 140hp
Honda kadar uzun ömürlü olacağını hiç sanmam.
Hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2011 Saat 22:55
Orjinalini yazan: dinoco dinoco Yazdı:

daha onceden bır ara 2.2ctdi motor ıle accord dızel gelmıstı. bırkac kere rastlamıstım. bırılerıde bana soyle bırsey soylemıstı.

"""bız honda olarak benzınlıde yaptıgımız gıbı dızelınde kralını yaparız"""

honda boyle soylemısmısss :))
Yukarı Dön
106_arts Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Forumdan Banlandı.

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 106_arts Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2011 Saat 23:18
Orjinalini yazan: cecoli cecoli Yazdı:

Orjinalini yazan: dinoco dinoco Yazdı:

daha onceden bır ara 2.2ctdi motor ıle accord dızel gelmıstı. bırkac kere rastlamıstım. bırılerıde bana soyle bırsey soylemıstı.

"""bız honda olarak benzınlıde yaptıgımız gıbı dızelınde kralını yaparız"""

honda boyle soylemısmısss :))

inanmıcak bısey yok resıme gerek yok zaten bılıyorz 123hp oldugunu:)
ancak opelin 1.6 180hp lık motorları var yenı astra ve insıgnıada kullanılan 180-220-260-ve 320hp lık motor seceneklerı var opelde 1.6 litre degıl tabı hepsi
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2011 Saat 23:23
@ 106 arts

yanlıs yere alıntı yaptın galıba  Göz Kırpma
Yukarı Dön
d3n1s Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı d3n1s Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2011 Saat 23:24
arkadaşlar turbo motor ile atmo motor kıyaslaması ne kadar mantıklı? Ayrıca unuttuğunuz bir nokta var, Opel turbo besleme ile 1.6 motordan bugün 180 hp çıkartıyor, ama Honda 98 yılında Civic Type-R ile 1.6 atmosferik motordan 180 hp alıyordu. Ayrıca Honda'nın motoru iyidir, hoştur ama asla bir Mercedes motoru olamaz, hatta Rolls-Royce motoru hiç olamaz, evet Honda iyi bir motor üreticisidir ama en iyisi değildir.
Yukarı Dön
Yusuf Tekoglu Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
22 - Ocak - 1992

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Yusuf Tekoglu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2011 Saat 23:27
Honda Dizelini Sokarsa Türkiye'ye Patlar gider :D Her Yer Honda Olur :)
Honda Gibi Gazlarım BMW Gibi Yanlarım...

Mercedes Vito 112 CDI VIP

34 CTC 01
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2011 Saat 23:36

opel 1.6 makıneyle 180 bg elde etmıs. daha pıyasada yok ama bızım ep motorlarımız 1.6 200 bg... 308 gt :DDD

Yukarı Dön
reserpin Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı reserpin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2011 Saat 00:36
tabikide peugeot motoru madem motor modeli ortada yok kesinlikle peugeot nede olsa bmw ile ortak üretiliyor motorlar ;)
308 1.6 Turbo Dizel 110hp (2008)
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2011 Saat 01:27
Orjinalini yazan: d3n1s d3n1s Yazdı:

arkadaşlar turbo motor ile atmo motor kıyaslaması ne kadar mantıklı? Ayrıca unuttuğunuz bir nokta var, Opel turbo besleme ile 1.6 motordan bugün 180 hp çıkartıyor, ama Honda 98 yılında Civic Type-R ile 1.6 atmosferik motordan 180 hp alıyordu. Ayrıca Honda'nın motoru iyidir, hoştur ama asla bir Mercedes motoru olamaz, hatta Rolls-Royce motoru hiç olamaz, evet Honda iyi bir motor üreticisidir ama en iyisi değildir.

Ben de onu  anlatmak istemiştim.
Diğer araçların Turbolu motorları ile Hondanın motorlarını karıştırmayın dedim, Hondanın motorları daha uzun ömürlüdür demek istemiştim.
Konumuzda Honda-Peugeot karşılaştırması söz konusu olduğu için motor bakıımından Honda üstündür dedim. Mercedeslerin de motorları çok sağlam ve uzun ömürlüdür ama Rolls-Royce motoru hiç bir bilgim yok.
Saygılarımla.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2011 Saat 09:08
her zaman söylediğim gibi hondayı 200 le giderken durur yine geçerim.
Yukarı Dön
106_arts Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Forumdan Banlandı.

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 106_arts Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2011 Saat 13:11
Orjinalini yazan: mustafakirli mustafakirli Yazdı:

neyle gecersın_?
zaten bız turbo motor ıle karsılastırma yapmıyorz arkadas hondasıa 160hp dedı bıde degıl dedık ama 1.6 yuksek hp lı motorlar var dıyede örnek gösterdık
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2011 Saat 14:34
Orjinalini yazan: 106_arts 106_arts Yazdı:

Orjinalini yazan: mustafakirli mustafakirli Yazdı:

neyle gecersın_?
zaten bız turbo motor ıle karsılastırma yapmıyorz arkadas hondasıa 160hp dedı bıde degıl dedık ama 1.6 yuksek hp lı motorlar var dıyede örnek gösterdık

ıman gucu ımann :))
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Presence of water in diesel fuel filter son mesaja git 13974 23 M.Emin
konu icon 508-Fren Sistemi Arızası son mesaja git 16966 16 tga508
konu icon 307 klima yönlendirme sorunu son mesaja git 333 0 KerimSahin
konu icon 206 Akü ŞArj Problemi son mesaja git 675 0 rekasparov
konu icon 5008 ELEKTRİKLİ BAGAJ son mesaja git 5010 1 efe24
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2559 1 peugeot301
konu icon İZMİR - SİNYAL KOLU TAMİRİ YARDIM son mesaja git 4769 7 Sorgum
konu icon Peugeot 206 Garip Sorun Lütfen Yardım son mesaja git 458 0 muratatalay
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 8016 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 769 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12639 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 918 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 588 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5594 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 712 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 501 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 954 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 472 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 613 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 789 1 Altann
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Sorgum 1
peugeot301 1
efe24 1
rekasparov 1
muratatalay 1
KerimSahin 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English