![]() |
|
peugeot & honda |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123 |
Yazar | ||||
106_arts ![]() 1. Vites ![]() Forumdan Banlandı. Kayıt Tarihi: 23 Mart 2011 Konum: niğde ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
siteye ne oluyor böyle haftada bir kayboluyor
|
||||
![]() |
||||
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
|||
106 arts forum içindeki tavırlarına biraz dikkat edersen sevinirim yoksa seni burda görmek istemiyorum. Diğer üyeliğinini engelledim bida üye oldun bunuda engellemiyeyim.
Düzenleyen GökhaN - 12 Nisan 2011 Saat 17:04 |
||||
![]() |
||||
coolpixsem ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Kasım - 1988 Kayıt Tarihi: 13 Mart 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 16 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı coolpixsem
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
Valla arkadaslar ilk önce vikipedia dan ufak bir bilgi;
"Değişken Zamanlamalı Supap Kontrol Sistemi (Variable-valve timing and electronic-lift control) Değişken supap zamanlaması, motor işletim sisteminin hangi devire göre hangi supap zamanlamasının kullanılacağını belirlenmesi ve her devirde en verimli çalışmayı sağlamasıdır Böylece motor düşük devirlerde az yakıt tüketirken yüksek devirlerde de iyi bir performans sunmaktadır. Motor devri yükseldikçe kayar pimli egzantirik milleri subaplara daha büyük bir kam lobuyla hareket iletmekte ve hava yakıt oranının yeniden düzenlenmesine imkân tanımaktadır. Bu motor teknolojisini Honda bulup geliştirmiştir ve onun tarafından kullanılmaktadır." Bu Vtec denilen teknoloji muazzam yav.96-98 yıllarında 1.6 VTi civic 175 hp fabrika çıkışlı güc üretmiş.Yanımda oturan bi abimiz var iş yerinde araçlarla zamanında pek bi haşır neşir olmuş.Valla 1.6 VTi 'ı anlatırken gözleri parlıyor adamın.Vtec açmış bi Honda cok tehlikeli olabilir.Yolda bizzat görüp tırstım.Hondaya bu konuda denilecek tek şey....
![]() |
||||
106 Quiksilver
Atiker LPG Fast Sıralı Otogaz Sistemi |
||||
![]() |
||||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|||
Sn. coolpixsem'in alinti yaptigi yazinin gorsel sekli su videodan izlenebilir. Video ingilizce ama ilk baslardaki goruntu zaten herseyi anlatiyor. Mantik basit ama cok etkili.
|
||||
![]() |
||||
toprakk ![]() 2. Vites ![]() ![]() 03 - Mart - 1979 Kayıt Tarihi: 09 Nisan 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 168 |
|||
adamlar dizel üretmedikleri halde satışlarına bakarmısınız. günümüz economy dönemi olduğu halde bir çok tüketici, tercihini dizel araçtan yana yapar. Honda yetkilileri bunu bildikleri halde dizel motor üretmiyorlar. We ona ramen 1 çok dizel araçtan bile çok satıyorlar. (Benzinlileri geçtim) Yetkililerin yaptıkları açıklama da şu. Ürettiğimiz araçların motor ömrünü mazotla kısaltmayız. en uzun km garantisini biz weriyoruz. Yani kısaca hepimiz honda diyoruz ama nedense pug kullanıyoruz :))
|
||||
2003 model 206
|
||||
![]() |
||||
dinoco ![]() 1. Vites ![]() ![]() 26 - Haziran - 1979 Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2011 Konum: izmir urla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 829 |
|||
accord ve cr-v nin dieseli üretiliyor!!
|
||||
![]() |
||||
Muhammet ÇAKIR ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Eylül 2010 Konum: Kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3134 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Muhammet ÇAKIR
|||
bence ıkısıde aynı ya honda da da var kronik sorunlar pugda da hondanın hararet sorunu pugda ön takım sorunu mesela :d aynı kalıtede asagı yukarı ıkı aracda
|
||||
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!! |
||||
![]() |
||||
dinoco ![]() 1. Vites ![]() ![]() 26 - Haziran - 1979 Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2011 Konum: izmir urla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 829 |
|||
2011 2.yarısında civic diesel ile Türkiye pazarına girmeye hazırlanıyor
|
||||
![]() |
||||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|||
yazdıklarınızı gördükten sonra gittim amcamın arabasının ruhsatına baktım, motor gücü olarak 92kw yazıyor. 1kw=2hp olduğunu düşündüğüm için aklımda o şekilde kalmış. İnternetten araştırınca farkettim ki 1kw=1,34048hp anlamına geliyormuş yani Honda Civic 92kw=123,3243hp demek oluyormuş. Bu yanlışlığı düzelerek saygılarımı sunuyorum. Bu arada ruhsatın fotoğrafını da çektim. isterseniz gösteririm. Hermarkada böyle güçlü motor var demişsiniz ama Opelin yeni motorları 1.4 TURBO 140hp Honda kadar uzun ömürlü olacağını hiç sanmam. Hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. |
||||
![]() |
||||
|||
daha onceden bır ara 2.2ctdi motor ıle accord dızel gelmıstı. bırkac kere rastlamıstım. bırılerıde bana soyle bırsey soylemıstı.
"""bız honda olarak benzınlıde yaptıgımız gıbı dızelınde kralını yaparız"""
honda boyle soylemısmısss :))
|
||||
![]() |
||||
106_arts ![]() 1. Vites ![]() Forumdan Banlandı. Kayıt Tarihi: 23 Mart 2011 Konum: niğde ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
|||
inanmıcak bısey yok resıme gerek yok zaten bılıyorz 123hp oldugunu:)
ancak opelin 1.6 180hp lık motorları var yenı astra ve insıgnıada kullanılan 180-220-260-ve 320hp lık motor seceneklerı var opelde 1.6 litre degıl tabı hepsi
|
||||
![]() |
||||
|||
@ 106 arts
yanlıs yere alıntı yaptın galıba
![]() |
||||
![]() |
||||
d3n1s ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Kasım 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 359 |
|||
arkadaşlar turbo motor ile atmo motor kıyaslaması ne kadar mantıklı? Ayrıca unuttuğunuz bir nokta var, Opel turbo besleme ile 1.6 motordan bugün 180 hp çıkartıyor, ama Honda 98 yılında Civic Type-R ile 1.6 atmosferik motordan 180 hp alıyordu. Ayrıca Honda'nın motoru iyidir, hoştur ama asla bir Mercedes motoru olamaz, hatta Rolls-Royce motoru hiç olamaz, evet Honda iyi bir motor üreticisidir ama en iyisi değildir.
|
||||
![]() |
||||
Yusuf Tekoglu ![]() 2. Vites ![]() ![]() 22 - Ocak - 1992 Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2010 Konum: Çamlıca Durum: Aktif Değil Mesajlar: 340 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Yusuf Tekoglu
|||
Honda Dizelini Sokarsa Türkiye'ye Patlar gider :D Her Yer Honda Olur :)
|
||||
Honda Gibi Gazlarım BMW Gibi Yanlarım...
Mercedes Vito 112 CDI VIP 34 CTC 01 |
||||
![]() |
||||
|||
opel 1.6 makıneyle 180 bg elde etmıs. daha pıyasada yok ama bızım ep motorlarımız 1.6 200 bg... 308 gt :DDD |
||||
![]() |
||||
reserpin ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Aralık 2010 Konum: İST/Esenler Durum: Aktif Değil Mesajlar: 156 |
|||
tabikide peugeot motoru madem motor modeli ortada yok kesinlikle peugeot nede olsa bmw ile ortak üretiliyor motorlar ;)
|
||||
308 1.6 Turbo Dizel 110hp (2008)
|
||||
![]() |
||||
|||
Ben de onu anlatmak istemiştim. Diğer araçların Turbolu motorları ile Hondanın motorlarını karıştırmayın dedim, Hondanın motorları daha uzun ömürlüdür demek istemiştim. Konumuzda Honda-Peugeot karşılaştırması söz konusu olduğu için motor bakıımından Honda üstündür dedim. Mercedeslerin de motorları çok sağlam ve uzun ömürlüdür ama Rolls-Royce motoru hiç bir bilgim yok. Saygılarımla. |
||||
![]() |
||||
|||
her zaman söylediğim gibi hondayı 200 le giderken durur yine geçerim.
|
||||
![]() |
||||
|||
neyle gecersın_?
zaten bız turbo motor ıle karsılastırma yapmıyorz arkadas hondasıa 160hp dedı bıde degıl dedık ama 1.6 yuksek hp lı motorlar var dıyede örnek gösterdık
|
||||
![]() |
||||
|||
ıman gucu ımann :))
|
||||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123 |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |