Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

peugeot & honda

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=14047
Tarih: 20 Temmuz 2025 Saat 12:23
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: peugeot & honda
Mesajı Yazan: 106_arts
Konu: peugeot & honda
Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2011 Saat 21:02
arkadaslar sizce
peugeot motorumu daha kaliteli_?
honda motorumu daha kaliteli_?
başka bi forumda böyle bi konu vardı sonuç cok ilginç birde buraya sormak ıstedım

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2011 Saat 21:08
bence honda daha kalıtelı... peugeot a bınıyor olabılırız ama tabıkı daha ıyılerı var :))

Mesajı Yazan: haruncoskun
Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2011 Saat 21:14
kardeşim bunun için konu açmana gerek yoktu sorsana bana :))

-------------
I Love my <font color=RED>H[/COLOR]onda

Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2011 Saat 21:18
Orjinalini yazan: haruncoskun haruncoskun Yazdı:

kardeşim bunun için konu açmana gerek yoktu sorsana bana :))

guzel cevaptı Sırıtma tebrık ederım

Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2011 Saat 21:34
nedense butun hondacılarda aynı hastalık var :D:D

Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2011 Saat 21:37
Motordan motora değişir bence. Örnek olarak, üretilmiş birer Honda ve PSA motoru gösterilirse daha mantıklı cevaplar gelir.

Mesajı Yazan: insomnia
Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2011 Saat 21:39
hondaların motor + mekaniktede Puga nazaran oldukça iyi ben 306 almadan önce kafayı takmıştım bir ara sedan araba sevmediğim için kısmet buymuş

-------------
306 1.6 XR şeytan kırmızı
Alpıne S serıes 30 cm Subwoofer & Sony Xplod 500w XM-SD14 Amphı & Pıoneer DEH-4250 sab bass 4*50w & Kıcker DS 650.2 Mıd Bass &
O RH+ bayariin haa

Mesajı Yazan: d3n1s
Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2011 Saat 21:48
kalite derken ne kastediliyor, neyin kalitesi? Honda'nın motoru daha sağlamdır, ama stock kullanıldığı takdirde, ama mesela turbolanmış honda'ların motor ömrü ciddi anlamda düşer, piston kol vs çıkarmaya çok meyillidir. Genel sorunsuzluk olarak Honda'lar Pug'a nazaran daha iyidirler.

Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2011 Saat 21:58
Orjinalini yazan: d3n1s d3n1s Yazdı:

kalite derken ne kastediliyor, neyin kalitesi? Honda'nın motoru daha sağlamdır, ama stock kullanıldığı takdirde, ama mesela turbolanmış honda'ların motor ömrü ciddi anlamda düşer, piston kol vs çıkarmaya çok meyillidir. Genel sorunsuzluk olarak Honda'lar Pug'a nazaran daha iyidirler.

tamam ıste zaten kalıte dedıgınde odur ıste. stock kullanımda verımını uzun sure korumasıdır. bu noktada bızım motorlar daha zayıf... bır honda kolay kolay rolantıdır, tıtremedır, sestır vs problem yasamaz. aksamlar daha uzun omurludur. metal kalıtesı bıle farklıdır... marsıdır, sarjıdır vs ortalama 250.000 km den once el degmez.

Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2011 Saat 22:05
Orjinalini yazan: cecoli cecoli Yazdı:

tamam ıste zaten kalıte dedıgınde odur ıste. stock kullanımda verımını uzun sure korumasıdır. bu noktada bızım motorlar daha zayıf... bır honda kolay kolay rolantıdır, tıtremedır, sestır vs problem yasamaz. aksamlar daha uzun omurludur. metal kalıtesı bıle farklıdır... marsıdır, sarjıdır vs ortalama 250.000 km den once el degmez.

hondalarda da sadece motor var ama, ne kaportası düzgün ne de iç mekan estetik, üstelik bunu söyleyen benim arkadaşım, altında 99 model civic vti var

Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2011 Saat 23:34
Orjinalini yazan: ezelefe ezelefe Yazdı:

honda hayat onda derım
pugdan once honda cıvıc vardı bendede

her aracın kendıne gore guzel yanları var.

bendede corolla vardı. tereyagı gıbı aractı. hıcbır yerınden tık ses gelmezdı. corollanın dıreksıyonu, motoru, suspansıyonu yag gıbıydı, sorunsuz arıza yapmayan bır aractı...

ama 306 corollaya gore daha ıyı yol tutuyor, dıngıl mesafesı daha uzun, ıcıde bagajıda daha genıs, frenlerı cok daha emnıyetlı ve corolla gıbı frenlemede kıcını kaldırmıyor, ayrıca 1.8 motor corolladan cok daha atak ve suratlı :))

Mesaj Tarihi: 11 Nisan 2011 Saat 16:34

Elmayla armut gibi. Kimi elma sever kimi armut. Markette elmanın fiyatı faklıdır, armudun fiyatı farklı. Markette 3 cins elma ya da armut vardır. Kalite kalite. Kimi az kaliteli kimi çok kaliteli. Kimi elmayı ekşi sever, kimi sulu. Kimi armudu sert sever kimi yumuşak. Bu tartışmanın sonucu yoktur. Olmaz.

Mesaj Tarihi: 11 Nisan 2011 Saat 16:40
tabiki pug.

Mesajı Yazan: gokayy
Mesaj Tarihi: 11 Nisan 2011 Saat 17:12
Orjinalini yazan: badires badires Yazdı:

Elmayla armut gibi. Kimi elma sever kimi armut. Markette elmanın fiyatı faklıdır, armudun fiyatı farklı. Markette 3 cins elma ya da armut vardır. Kalite kalite. Kimi az kaliteli kimi çok kaliteli. Kimi elmayı ekşi sever, kimi sulu. Kimi armudu sert sever kimi yumuşak. Bu tartışmanın sonucu yoktur. Olmaz.

Thumbs UpKesinlikle katılıyorum çok güzel yanıtlamışsın.Tebrikler

-------------
Peugeot 1998 106 1.4 XR
Gökay ÜNAN
Küçükyalı / İSTANBUL
0536 298 53 70
Senin Külüstürün, Başkasının Mercedes inden İyidir...AlbaYDemircaN
[o.o]
/)__)
-"--"-

Mesajı Yazan: m.peker
Mesaj Tarihi: 11 Nisan 2011 Saat 17:54
arkadaşlar honda dünyanın 1 numaralı motor üreticisidir...

-------------
307 1.6 110 hp comfort dizel

Mesajı Yazan: yusuf206
Mesaj Tarihi: 11 Nisan 2011 Saat 18:05
honda derim ....japonlar bu işi yapıyo çünkü......

-------------
206 XT 118 HP

Mesaj Tarihi: 11 Nisan 2011 Saat 18:27

Çok doğru.
Honda aslında motor üreticisidir. Motor konusunda güvenirim. Çok uzun ömürlü arabadır Honda.
Amcamın oğlunda 2010 Honda Civic var otomatik. Çok süper araba.
1.6motor 158beygir
Başka hangi arabada var böyle motor?

Mesajı Yazan: 307P
Mesaj Tarihi: 11 Nisan 2011 Saat 19:01
Orjinalini yazan: mustiii mustiii Yazdı:

Çok doğru.
Honda aslında motor üreticisidir. Motor konusunda güvenirim. Çok uzun ömürlü arabadır Honda.
1.6motor 158beygir

1.6 158 mi? Confused

Mesajı Yazan: Muhammet ÇAKIR
Mesaj Tarihi: 11 Nisan 2011 Saat 19:03
Orjinalini yazan: 307P 307P Yazdı:

Çok doğru.
1.6motor 158beygir

1.6 158 mi? Confused
206 GTİ  :) daha vardır ama peugeot hakkında pekbı bılgım yok acıkcası :D kanka sende cok sasırdın hayırdır :D

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!!

Mesajı Yazan: BAHTİYAR
Mesaj Tarihi: 11 Nisan 2011 Saat 19:35
Orjinalini yazan: Muhammet ÇAKIR Muhammet ÇAKIR Yazdı:

Orjinalini yazan: 307P 307P Yazdı:

Çok doğru.
1.6motor 158beygir

1.6 158 mi? Confused
206 GTİ  :) daha vardır ama peugeot hakkında pekbı bılgım yok acıkcası :D kanka sende cok sasırdın hayırdır :D
206 gti 2.0 136bg yani pugu kötülemek değil amaç pug giderken honda geri dönüyordu sırf honda değil japonların hepsi kendini çok geliştirmiş durumda

-------------
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL.

Mesaj Tarihi: 11 Nisan 2011 Saat 19:39
bana kalırsada honda derim..Thumbs Up

Mesajı Yazan: hasretgönül
Mesaj Tarihi: 11 Nisan 2011 Saat 19:50
benim görüşüm de honda tarafında

-------------
A

Mesajı Yazan: yusuf206
Mesaj Tarihi: 11 Nisan 2011 Saat 20:02
boşuna dememişler honda hayat onda diye :):):)

-------------
206 XT 118 HP

Mesaj Tarihi: 11 Nisan 2011 Saat 20:15

Çok doğru.
1.6motor 158beygir

kardeş hangı cıvıc o 158 hp olan 2010 model ben öyle bı motor bulamadım .
birde artık her markada var 1.4 180hp bile var ww de opelde 1.6 180hp var
buyutme hondayı bu kadar

Mesajı Yazan: dinoco
Mesaj Tarihi: 11 Nisan 2011 Saat 20:27
evt bukdar büyütmeye gerek yok ama honda bir başka :))))
kullanan bilir.. 3.vitesi bitmiyor vtec in :)
avans verir ... tur bindirir..

-------------
2002 xt bva otomatic 206
1.4 8v yalnızca benzinli :)

Mesaj Tarihi: 11 Nisan 2011 Saat 20:33
Orjinalini yazan: dinoco dinoco Yazdı:

biraz cahil olmuş yorumun dostum ;) 3vitesin bitmemesi iyi bişey degıldır :)
bi 106 gti 5 bile tık dıye ındırıyor vtec 3ü bitiremezken :P

Mesajı Yazan: ErcaNKarşI
Mesaj Tarihi: 11 Nisan 2011 Saat 20:36
hondanın motoru pejonun şekline hastayım :D :D tabiii 98-01 arası üretim yılları arasında.

-------------
06 BK 6032   1999 Model 306XS 1.6- Manuel - Gri
Tel : 05334194902
Msn : techno_erc@hotmail.com
Desibel Çılgınlığı

Mesaj Tarihi: 11 Nisan 2011 Saat 20:36
cahil derken :S

-------------
2002 xt bva otomatic 206

Mesaj Tarihi: 11 Nisan 2011 Saat 20:37
Orjinalini yazan: 106_arts 106_arts Yazdı:

biraz cahil olmuş yorumun dostum ;) 3vitesin bitmemesi iyi bişey degıldır :)
bi 106 gti 5 bile tık dıye ındırıyor vtec 3ü bitiremezken :P
nasıl konusuyorsun sen !!

-------------
2002 xt bva otomatic 206

Mesajı Yazan: 307P
Mesaj Tarihi: 11 Nisan 2011 Saat 20:44
Yahu şaşırmadım da honda nın hangi 1.6motorunda 158 beygirlik bir güç var onu anlamadım? Sırıtma

Mesaj Tarihi: 11 Nisan 2011 Saat 21:15
arkadaslar tartısma yaratmayalım. bırbırımıze karsı hıtaplarımıza ve uslubumuza dıkkat edelım lutfen...
bız burada boyle konusmalara yer verırsek bızım dıger forumlardan bır farkımız kalmaz.

onun harıcınde hondanın 1.6 cıvıc ı ne zamandır 125 ten 158 bg e cıktı ya :))
bır yanlıslık var dıye dusunuyorum... tamam hondanın 1.6 160 bg versıyonu var. ama con cıvıclerdekı motor ondan degıl. cunku 160 bg lık makıne benzın manyagı :)) bınek olarak kullanılacak bır makıne degıl.........

Mesaj Tarihi: 11 Nisan 2011 Saat 21:17
haklısın cecoli ama bir konuda bilgili olmaası yada tecrubeli olmalı cahil demesi için yeterlimidir??
neyse..

-------------
2002 xt bva otomatic 206

Mesaj Tarihi: 11 Nisan 2011 Saat 21:18

cahil derken araba konusunda yaptıgın yorumdan dolayı cahil dedim .
3 bitmiyor demişşin
avans verır
tur bındırım

neye göre kıme göre_?? hangı arabaya yapar bunları_??? tüm arabalaramı_??
saglam bi vtec'in 3. vitesi bitirmesi an meselesidir

Mesaj Tarihi: 11 Nisan 2011 Saat 21:21
sende haklısın oyle soylemeye hakkı yok tabıkı. hepımız bırbırımızden bırseyler ogrenıyoruz. bılen bılmeyenı kucumserse olmaz... sonucta bır kısı herseyı bılemez veya bılmek zorunda degıl...

tahmınımce o kardesımde yazdıgına uzulmustur herhalde...

Mesaj Tarihi: 11 Nisan 2011 Saat 21:22

cahil derken araba konusunda yaptıgın yorumdan dolayı cahil dedim .
3 bitmiyor demişşin
avans verır
tur bındırım

neye göre kıme göre_?? hangı arabaya yapar bunları_??? tüm arabalaramı_??
saglam bi vtec'in 3. vitesi bitirmesi an meselesidir

sen soyledıgınde haklı olabılırsın ama bırbırımıze karsı boyle kelımeler kullanmayalım guzel kardesım...

Mesaj Tarihi: 11 Nisan 2011 Saat 21:23

haklısın cecoli ama bir konuda bilgili olmaası yada tecrubeli olmalı cahil demesi için yeterlimidir??
neyse..

sende bılgın yoksa olur olmaz konusmayabılırsın
 kusura bakma tamam konu dagılmasn

Mesaj Tarihi: 11 Nisan 2011 Saat 21:27

neyse..

sende bılgın yoksa olur olmaz konusmayabılırsın
 kusura bakma tamam konu dagılmasn

bır dakka sana soyle bırsey soylemek ıstıyorum. senın kendıne gore bırcok bıldıgın sey var ve sen bunları dogru oldugunu dusunuyorsun. ama belkı gercekte bunların bazıları yanlıs olabılır. bu durumda sen dogru bıldıgını dusundugun ıcın konusursun degıl mı? karsısındakı kısının benzer tepkı vermesı senın hosuna gıtmez...

neyse konuya devam...

Mesaj Tarihi: 11 Nisan 2011 Saat 21:45
sorun o değilki .. ne olursa olsun hakaret edilmemeli bundan bahesidyorum. yoksa benim dogruymuş yanllışmış sıkıntı yok bu konuda.. eleştiriyi kabul etmeyen dpgruyu bulamaz benim söylemek istedigim kelimelerin secilirken dikkat edilmesi. cahilde noluyor...

-------------
2002 xt bva otomatic 206

Mesaj Tarihi: 12 Nisan 2011 Saat 16:12
cahil demek hakaretmı sizce;_?
burada kullanılan cahil kelimesi bu konu hakkında bişey bilmıyorsun ama cok bilmiş gibi büyük yorumlar yapıyorsun anlamına gelıyor.
saygılar

Mesaj Tarihi: 12 Nisan 2011 Saat 16:27
tamam arkadaslar uzatmayalım konuya devam edelım :)) bakın sıte 1 gun calısmadı ...

Mesaj Tarihi: 12 Nisan 2011 Saat 16:59
siteye ne oluyor böyle haftada bir kayboluyor

Mesajı Yazan: GökhaN
Mesaj Tarihi: 12 Nisan 2011 Saat 17:02
106 arts forum içindeki tavırlarına biraz dikkat edersen sevinirim yoksa seni burda görmek istemiyorum. Diğer üyeliğinini engelledim bida üye oldun bunuda engellemiyeyim.

-------------
106->206->208->207->301->308->3008->C4X

Peugeot Yedek Parça -> https://www.pejo.com.tr" rel="nofollow - www.pejo.com.tr

Mesajı Yazan: coolpixsem
Mesaj Tarihi: 12 Nisan 2011 Saat 17:58
Valla arkadaslar ilk önce vikipedia dan ufak bir bilgi;

"Değişken Zamanlamalı Supap Kontrol Sistemi (Variable-valve timing and electronic-lift control) Değişken supap zamanlaması, motor işletim sisteminin hangi devire göre hangi supap zamanlamasının kullanılacağını belirlenmesi ve her devirde en verimli çalışmayı sağlamasıdır Böylece motor düşük devirlerde az yakıt tüketirken yüksek devirlerde de iyi bir performans sunmaktadır. Motor devri yükseldikçe kayar pimli egzantirik milleri subaplara daha büyük bir kam lobuyla hareket iletmekte ve hava yakıt oranının yeniden düzenlenmesine imkân tanımaktadır. Bu motor teknolojisini  http://tr.wikipedia.org/wiki/Honda" rel="nofollow - Honda  bulup geliştirmiştir ve onun tarafından kullanılmaktadır."
Bu Vtec denilen teknoloji muazzam yav.96-98 yıllarında 1.6 VTi civic 175 hp fabrika çıkışlı güc üretmiş.Yanımda oturan bi abimiz var iş yerinde araçlarla zamanında pek bi haşır neşir olmuş.Valla 1.6 VTi 'ı anlatırken gözleri parlıyor adamın.Vtec açmış bi Honda cok tehlikeli olabilir.Yolda bizzat görüp tırstım.Hondaya bu konuda denilecek tek şey....Alkış

-------------
106 Quiksilver
Atiker LPG Fast Sıralı Otogaz Sistemi

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 12 Nisan 2011 Saat 18:56
Sn. coolpixsem'in alinti yaptigi yazinin gorsel sekli su videodan izlenebilir. Video ingilizce ama ilk baslardaki goruntu zaten herseyi anlatiyor. Mantik basit ama cok etkili.

Mesajı Yazan: toprakk
Mesaj Tarihi: 12 Nisan 2011 Saat 18:57
adamlar dizel üretmedikleri halde satışlarına bakarmısınız. günümüz economy dönemi olduğu halde bir çok tüketici, tercihini dizel araçtan yana yapar. Honda yetkilileri bunu bildikleri halde dizel motor üretmiyorlar. We ona ramen 1 çok dizel araçtan bile çok satıyorlar. (Benzinlileri geçtim) Yetkililerin yaptıkları açıklama da şu. Ürettiğimiz araçların motor ömrünü mazotla kısaltmayız. en uzun km garantisini biz weriyoruz. Yani kısaca hepimiz honda diyoruz ama nedense pug kullanıyoruz :))

-------------
2003 model 206

Mesaj Tarihi: 12 Nisan 2011 Saat 19:58
accord ve cr-v nin dieseli üretiliyor!!

-------------
2002 xt bva otomatic 206

Mesajı Yazan: Muhammet ÇAKIR
Mesaj Tarihi: 12 Nisan 2011 Saat 20:01
bence ıkısıde aynı ya honda da da var kronik sorunlar pugda da hondanın hararet sorunu pugda ön takım sorunu mesela :d aynı kalıtede asagı yukarı ıkı aracda

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!!

Mesaj Tarihi: 12 Nisan 2011 Saat 20:01
2011 2.yarısında civic diesel ile Türkiye pazarına girmeye hazırlanıyor

-------------
2002 xt bva otomatic 206

Mesaj Tarihi: 12 Nisan 2011 Saat 21:20

Çok doğru.
1.6motor 158beygir

kardeş hangı cıvıc o 158 hp olan 2010 model ben öyle bı motor bulamadım .
birde artık her markada var 1.4 180hp bile var ww de opelde 1.6 180hp var
buyutme hondayı bu kadar

yazdıklarınızı gördükten sonra gittim amcamın arabasının ruhsatına baktım, motor gücü olarak 92kw yazıyor. 1kw=2hp olduğunu düşündüğüm için aklımda o şekilde kalmış. İnternetten araştırınca farkettim ki 1kw=1,34048hp anlamına geliyormuş yani Honda Civic 92kw=123,3243hp demek oluyormuş.
Bu yanlışlığı düzelerek saygılarımı sunuyorum.
Bu arada ruhsatın fotoğrafını da çektim. isterseniz gösteririm.
Hermarkada böyle güçlü motor var demişsiniz ama Opelin yeni motorları 1.4 TURBO 140hp
Honda kadar uzun ömürlü olacağını hiç sanmam.
Hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum.

Mesaj Tarihi: 12 Nisan 2011 Saat 22:55

daha onceden bır ara 2.2ctdi motor ıle accord dızel gelmıstı. bırkac kere rastlamıstım. bırılerıde bana soyle bırsey soylemıstı.

"""bız honda olarak benzınlıde yaptıgımız gıbı dızelınde kralını yaparız"""

honda boyle soylemısmısss :))

Mesaj Tarihi: 12 Nisan 2011 Saat 23:18

daha onceden bır ara 2.2ctdi motor ıle accord dızel gelmıstı. bırkac kere rastlamıstım. bırılerıde bana soyle bırsey soylemıstı.

"""bız honda olarak benzınlıde yaptıgımız gıbı dızelınde kralını yaparız"""

honda boyle soylemısmısss :))

inanmıcak bısey yok resıme gerek yok zaten bılıyorz 123hp oldugunu:)
ancak opelin 1.6 180hp lık motorları var yenı astra ve insıgnıada kullanılan 180-220-260-ve 320hp lık motor seceneklerı var opelde 1.6 litre degıl tabı hepsi

Mesaj Tarihi: 12 Nisan 2011 Saat 23:23
@ 106 arts

yanlıs yere alıntı yaptın galıba  Göz Kırpma

Mesaj Tarihi: 12 Nisan 2011 Saat 23:24
arkadaşlar turbo motor ile atmo motor kıyaslaması ne kadar mantıklı? Ayrıca unuttuğunuz bir nokta var, Opel turbo besleme ile 1.6 motordan bugün 180 hp çıkartıyor, ama Honda 98 yılında Civic Type-R ile 1.6 atmosferik motordan 180 hp alıyordu. Ayrıca Honda'nın motoru iyidir, hoştur ama asla bir Mercedes motoru olamaz, hatta Rolls-Royce motoru hiç olamaz, evet Honda iyi bir motor üreticisidir ama en iyisi değildir.

Mesajı Yazan: Yusuf Tekoglu
Mesaj Tarihi: 12 Nisan 2011 Saat 23:27
Honda Dizelini Sokarsa Türkiye'ye Patlar gider :D Her Yer Honda Olur :)

-------------
Honda Gibi Gazlarım BMW Gibi Yanlarım...

Mercedes Vito 112 CDI VIP

34 CTC 01

Mesaj Tarihi: 12 Nisan 2011 Saat 23:36

opel 1.6 makıneyle 180 bg elde etmıs. daha pıyasada yok ama bızım ep motorlarımız 1.6 200 bg... 308 gt :DDD

Mesajı Yazan: reserpin
Mesaj Tarihi: 13 Nisan 2011 Saat 00:36
tabikide peugeot motoru madem motor modeli ortada yok kesinlikle peugeot nede olsa bmw ile ortak üretiliyor motorlar ;)

-------------
308 1.6 Turbo Dizel 110hp (2008)

Mesaj Tarihi: 13 Nisan 2011 Saat 01:27

arkadaşlar turbo motor ile atmo motor kıyaslaması ne kadar mantıklı? Ayrıca unuttuğunuz bir nokta var, Opel turbo besleme ile 1.6 motordan bugün 180 hp çıkartıyor, ama Honda 98 yılında Civic Type-R ile 1.6 atmosferik motordan 180 hp alıyordu. Ayrıca Honda'nın motoru iyidir, hoştur ama asla bir Mercedes motoru olamaz, hatta Rolls-Royce motoru hiç olamaz, evet Honda iyi bir motor üreticisidir ama en iyisi değildir.

Ben de onu  anlatmak istemiştim.
Diğer araçların Turbolu motorları ile Hondanın motorlarını karıştırmayın dedim, Hondanın motorları daha uzun ömürlüdür demek istemiştim.
Konumuzda Honda-Peugeot karşılaştırması söz konusu olduğu için motor bakıımından Honda üstündür dedim. Mercedeslerin de motorları çok sağlam ve uzun ömürlüdür ama Rolls-Royce motoru hiç bir bilgim yok.
Saygılarımla.

Mesaj Tarihi: 13 Nisan 2011 Saat 09:08
her zaman söylediğim gibi hondayı 200 le giderken durur yine geçerim.

Mesaj Tarihi: 13 Nisan 2011 Saat 13:11
Orjinalini yazan: mustafakirli mustafakirli Yazdı:

neyle gecersın_?
zaten bız turbo motor ıle karsılastırma yapmıyorz arkadas hondasıa 160hp dedı bıde degıl dedık ama 1.6 yuksek hp lı motorlar var dıyede örnek gösterdık

Mesaj Tarihi: 13 Nisan 2011 Saat 14:34

Orjinalini yazan: mustafakirli mustafakirli Yazdı:

neyle gecersın_?
zaten bız turbo motor ıle karsılastırma yapmıyorz arkadas hondasıa 160hp dedı bıde degıl dedık ama 1.6 yuksek hp lı motorlar var dıyede örnek gösterdık

ıman gucu ımann :))

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net