![]() |
|
106 xr ön disk firen ısınması |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
06fatih66 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Haziran 2014 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 59 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06fatih66
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Temmuz 2014 Saat 22:43 |
Slm arkadaşlar bir hafta önce aracımın fren balata ve disklerini degistirtdim.ancak 1 haftadır düzenli bir şekilde aracı süremedim ön tekerden bir koku, 1 ısı ,bir duman hemen servise götürdüm sorunu söyledim bana balatalar yeni alışır dediler birkaç gün daha denedim bunu alışacağı felan yok dedim tekrar servise götürdüm tekeri söküp bakmaya bile tenezzül et meden bunun fren silindirlerinde veya vestunauzunda sorun var frenciye götür orda bakarlar ve fireni qayarlarlar dediler tabi uzun bir kaç olay sonra ben ordan ayrıldım ama kafamda şüpheler ile .ortada bir düzensizlik var idi dedikleri arızalı olabilecek silindir ve vestanoz a baktım gayet güzel çalışıyordu taktıkları ön diskbalatasının çalışma düzenine bakayım dedim kaliper üzerindeki pis'ton balataları yitip sıkıştırıyor ve pedaldan ayağınızı çekince piston geri çekiliyor ancak balatalar diske hala sımsıkı sarılı duruyor idi sonradan farkettim ki taktıkları balata orjinal değil ve yanlış bir düzenek ile montaj edilmiş üst tarafa balataları sıkıştırmak için bir gama takılmış frene bastığınızda balatalar diski kitleniyor ama tekrar geriye açılamïyor belli ki balatayı oraya sabitlemek için koymuş oldugu gama araca uygun bir şey değildi.internetten 106 ların kaliper üzerinde monte edilmiş balata resmine baktım bulamadım sizden isteğim 106 xr si olan arkadaşlar ön teker deki kaliper le birlikte balatanın resmini çekip göndere bilirmi bu takılan sistemi eski hale getirmek istiyorum sorunu çözdüm ama geçici olarak çok sağlıklı değil . şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim
|
|
![]() |
|
peugeot murat ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Ekim 2010 Konum: AYDIN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 303 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeot murat
![]() ![]() ![]() ![]() |
senin aracının balataları 2 tip cıkıyor genelde renauld 9 ile aynı olan tipten var piyasada balatanın üstünde tel varmı
|
|
![]() |
|
06fatih66 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Haziran 2014 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 59 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06fatih66
Evet her iki kanatin üstüne oturan tel var ama alt ucunda monteli, üst uckısmında de kama saç l şeklinde youtube bir videosunu izledim ama kama benim balataları sıkıştırıyor o yüzden rahat hareket edemiyor diske kitlenip kalıyor ben biraz incelttim l kama saçı bu seferde firen rahatlıyor ama balatalar kaliper den rahatça çıkıyor yani sağlıklı değil
Düzenleyen 06fatih66 - 07 Temmuz 2014 Saat 12:15 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06fatih66
106 si olan arkadaşlar başınıza gelirse bu bilgi işinizi görür düşüncesi ile iyi bir firenciye gittim ve sorunu hallettik 106 larda on disklerde takılan balatalarin yönüne dikkat edin ve balatalardan iç kısma gelenler biraz yukarda dıştaki balatalar biraz aşağıda duruyor ilk taktirdigim usta ikisini aynı hizada takmış yani sağın birini sola solun birini sağa takmış o yüzden üste takılan pim sıkmış balatayı
|
|
![]() |
|
lead38 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ağustos 2012 Konum: kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 154 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Usta çok önemli
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |